- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Long Man
tag
válasz
Mika1227 #11816 üzenetére
Szívesen megkérdeznék egy NVIDIA mérnököt, hogy miért bír három fokkal kevesebbet egy GTX950.
(... vagy a GTX960 hárommal többet ...)
+1
Viszont, legalább kiderült, hogy a GTX960 már egy elavult kártya, mert "hivatalosan" már "nem támogatja" a Windows 10-et.
(és Open GL-ből is csak a 4.4-et, de legalább képes a MFAA-ra) -
diegho
nagyúr
válasz
Mika1227 #10445 üzenetére
Az a 10% nem sokat számít. A megspórolt 7k-ból meg majd veszek jobb alaplapot, amikor platformot váltok. Mióta megtehetem, hogy szinte bármit megvegyek a gépemhez és még el is számoljam költségként, azóta minden filléren spórolok, nem értem az összefüggést, de szerintem nem baj ez, legalább nem adok ki 1ft-ot sem feleslegesen.
-
diegho
nagyúr
válasz
Mika1227 #10440 üzenetére
Én 980Ti SLi-t is megtehetném, de 800MB körüli memória használatom van általában, szóval minek? Most azt már eldöntöttem, hogy EVGA-t veszek, de nem tudom, hogy 950, vagy 960 legyen. 7k a különbség, teljesítményben kb 10% lehet, árban viszont több, mint 10%, ezért hajlok a 950 SSC felé, ami most 54k Aqua-ban, 55k-ért ki is szállítják, erre veszek 5 év garit és öröm boldogság.
-
mcs
veterán
válasz
Mika1227 #8915 üzenetére
Nézz meg egy játékot 4xmsaa és 4xmfaa módban is. Utóbbival az esetek 80%-ában gyorsabb, és ezt már külföldi tesztoldalak is kimérték. Nálam a Grid 2-n kívül a Project CARS se lett lassabb, és ráadásul sokkal szebb is. Még a Dirt Rallyt is megnéztem, ami csak két napig maradt a gépemen, mert számomra borzalmasan nehezen játszható kontrollerrel, és az is sokkal szebb lett.
-
mcs
veterán
válasz
Mika1227 #8912 üzenetére
NVidia Vezérlőpultban a multi frame sampled aa, és a játékban is mennie kell valamilyen msaa módnak, hogy aktiválódjon:
2x MSAA + MFAA = 4x MFAA
4x MSAA + MFAA = 8x MFAA
8x MSAA + MFAA = 16x MFAAAmúgy azóta Project Carssal is megnéztem, és magáért beszél az eredmény. Most már semmi értelme fxaa-t vagy smaa-t használni, mert az mfaa mindkettőt földbe döngöli minőségileg.
-
4264adam
veterán
válasz
Mika1227 #8904 üzenetére
Az összefoglalóban ott van leírás a tuning eredményéről. Szvsz nem ér semmit. A hűtés meg persze jobb 8000rpm en mint 1000rpmen, de gyárilag ki lett találva mennyi kell neki, felesleges többet járatni a csapágyakat is.
Miseee : te esetedben valóban jó döntés mert a boost 2.0 nagyon kell a multira. De rá néznék a ház hűtőre is mert az EVGA 72 nél meg szokott állni. Nekem is volt evga 960
-
törölt tag
-
raubisoda
senior tag
válasz
Mika1227 #8838 üzenetére
Ez a jó 361.82 hotfix
-
Grafirka
őstag
válasz
Mika1227 #7981 üzenetére
Nehany jatek profital a 4 gb memoriabol.Ez leginkabb minimum fps ben erzodik. Valoszinu hogy a jovo jatekai mind tobb es tobb memoriat igenyelnek , ezert a 4 gb valoszinu , hogy idotalobb.
Ezt ugy mondom, hogy a jatekok haromnegyedet 1440 p be jatszom 2Gb modellel es tokeletesen elegedett vagyok.Termeszetesen vissza kell venni az effektusokbol, de boven meg lehet talalni azt a grafikai szintet ami foyamatos jatekot biztosit .Termeszetesen mindenkinek mas a szep es/vagy az eleg. -
-
Grafirka
őstag
válasz
Mika1227 #7951 üzenetére
A referencia kartyakat leszamitva , ( es jelzem, azokkal sincs semmi baj ) barmelyik 2 ventilatoros megoldas siman megfelel, mivel a GTX960 TDP je alacsony. tehat se a homersekletetol se a hangjatol nem kell tartani.En mostani fejjel a legolcsobbat vennem a felpasszivak kozul ( allo venti idle)
-
smiti
veterán
válasz
Mika1227 #7949 üzenetére
Igaz nekem csak 2GB-os kártyám van, de ebből a szempontból szerintem nincs igazán különbség köztük.
A teljes konfigomat megtalálod az adatlapomon. WoT közben futtattam a GPU-Z-t, minden maxra van a játékban állítva, full-hd felbontáson, a ház szellőztetés ~ 400RPM-en pörög.
-
aginor
veterán
válasz
Mika1227 #7915 üzenetére
Szia!
Nekem az AMP kiadás van, de a ventilátorokat leszámítva ugyanaz a hűtő van mindkettőn. Tekintve, hogy az AMP sem kimondottan hűvös, én azt gondolnám, hogy a sima kiadás vagy hangosabb picit, vagy melegebb.
Ez így leírva szarul hangzik, de a kártyának terhelve még annyi hangja sincsen nálam, mint anno a 270X Vapor-X-nek volt, miközben 2d-en leáll a venti, vagyis passzívan üzemel.
Tuningban teljesen jó az AMP, bár az egyik legmagasabb boost órajellel rendelkezik (1430/1417MHz).
A Zotacok nagy előnye a gari, ami a bolti 2év mellé, ha regisztrálod, akkor +3év, tehát összesen 5. Más gyártónál ilyet nem találsz, ha jól tudom. -
Csupingo
veterán
válasz
Mika1227 #7931 üzenetére
Neked kell eldönteni, hogy zavar-e a nagyobb kártyaméret, a 4e Ft-os árkülönbség, és álló házban azért jobban feszíti az alaplapot is. Mindez minusz 4-5 fokért cserébe.
A 280x gyorsabb mint a 960, viszont régebbi, és gondolom jóval melegedősebb kártya is. (AMD driverekre többet panaszkodna szerintem) -
miresz
veterán
válasz
Mika1227 #7915 üzenetére
Ahogy smiti kolléga is írta nekem is Zotac kártyám van. Nekem a GTX 960 AMP! 4GB verzió van nem ez amit te linkeltél. Az AMP! verzió elégé prémium minőséget képvisel. Nagyon jól ,és jó minőségű alkatrészekből összerakott kártya. Az eladói garancián kívül,ha reggeled a Zotac honlapján 5 év gari jár rá!
Viszont az AMP! verzió kicsit drágább a többi 960-nál. Én azért vettem ezt mert nekem meghatározó volt a hely ahová be kellett férnie. Ha van helyed én az MSI GTX 960 Gaming 4Gb-ot,vagy az EVGA 2 ventis változatát javaslom. A legjobb,és leghalkabb hűtésű 960-ak.
-
VGNGR
senior tag
válasz
Mika1227 #7915 üzenetére
Nálam Zotacból volt kölcsön egy régebbi 580-as, ref hütős, na azon tojást lehetett volna sütni, de ez nem a Zotac hibája volt, hanem az a gpu ilyen volt. Egyébként 3 évig bírta korábban, utána csíkozódott be, de ott iszonyat nagy volt a hőingás. Az átlag a 85-90 fokos hőmérséklet volt terhelés alatt.
-
guftabi96
addikt
válasz
Mika1227 #7911 üzenetére
Szerintem ez elég felhasználásfüggő.
Ha NV játékokkal akarsz játszani, akkor jobb, de vannak olyan esetek is, hogy a 380 jobb.
Valamivel én is időtállóbb kártyának tartom.
De lényeg, a lényeg: nagyban függ attól, hogy mikkel akarsz játszani.
Csak, hogy személyes példámat megemlítsem:
-nálam a BF4-et és az Assetto Corsát kellett, hogy szépen vigye. A többi nem érdekel. Ezeknél csak kisebb gépigényű játékokkal játszom: rFactor, csgo.
Éppen ezért nekem elég volt a 2gb-s 960.(Mondjuk a 950 is elég lett volna, kicsit sajnálom, hogy nem azt választottam) Ráadásul a topikban lévő emberek azon kis csoportját erősítem, akiknek refhűtős kártyája van.
Most így pár hét után elmondhatom, hogy rosszabbra számítottam. Nem hangosabb, mint az R9 280 DualX-em volt. Igaz, hogy melegebb (80 fok, ennél feljebb nem szokott menni), de ez engem nem zavar. -
Csupingo
veterán
-
Grafirka
őstag
válasz
Mika1227 #7908 üzenetére
Egyeltalan ,nem rossz vetel! Egy jo klartya, csak kisebb hazak eseten jelenthet gondot a 30Cm hosszusaga.
GV-N960OC-4GD errol a modelrol sem hallottam panaszt, talan egy kicsit hangosabb mint az MSI vagy Strix Elonye, hogy rovid (~ 19 cm ) tehat szinte barmilyen hazzal kompatibilis. Ha jo arban van nyugodtan megvegheted nem fogsz melle.
-
Grafirka
őstag
válasz
Mika1227 #7905 üzenetére
A G1 az ajanlott 960 ok koze tartozik., jol huzhato, , vigyazz hosszu kartya , 298mm ellenorizd , hogy beferjen a hazadba. 2x6 pin tapellatasra van szuksege.
Egyebkent egyetertekl Csupingoval kisse tulmeretezett ez a kartya
, nem forrosodnak ezek annyira, hogy 3 ventire legyen szukseg.Nalam egy "paranyi" asus strix ( 2 drb 70mm legkavaroval) van es nem lattam 65 C felett , de ~23c szobahomersekleten, jatek alatt alltalaban 60-63C ig melegszik.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest