-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcs
veterán
válasz
phoenix1989 #13687 üzenetére
Elsősorban a hűtőborda milyensége mérvadó.
Nekem volt olyan két ventis Giga 750 Ti-m, ami jó szellőzési körülmények között is 73 fokra hevült, hála a kis túlzással hajszálvékony bordája miatt, ráadásul hőcsövei sem voltak. -
mcs
veterán
válasz
phoenix1989 #13629 üzenetére
Nekem is volt ilyen kék keretes Windforce kártyám, és az se bírta annyira jól a tuningot. A ramok mentek 8000et is, de a gpu valahol 1390-1395 környékén kezdett el szemetelni. Igazából nincs is sok értelme a húzásának, mert maximum, ha tizenpár százalékot gyorsul.
-
mcs
veterán
válasz
holozis_HUN #13551 üzenetére
Ha annyira szigorú kritérium neked a stabil 60 fps, akkor legalább 1070re lesz szükséged, hogy évekig is el legyél.
-
mcs
veterán
válasz
holozis_HUN #13549 üzenetére
Egyszerűen ,,kinőtted" a 960at. Hiába húzod az egekig, akkor is kevésnek fogod érezni.
-
mcs
veterán
válasz
holozis_HUN #13543 üzenetére
A 960at már eleve korlátozza a memória sávszélessége, ezért semmi értelme kipofozni annyira, hogy a gpu jobban menjen. Még az újrapasztázás is felesleges, mert a Gigabyte saját pasztája is kifogástalan minőségű.
-
mcs
veterán
válasz
csirkerizs #13540 üzenetére
Igen, akkor már sokkal inkább az érné meg. Egy GTX 1060/RX 480 szintű kártyával biztosan szép párost alkotnának, engem legalábbis simán meggyőzött a nagy Ryzenek produkciója, hogy ezt nyugodtan kijelentsem.
-
mcs
veterán
válasz
csirkerizs #13538 üzenetére
Szerintem az 1300 és 1400X ideálisak lesznek hozzá.
-
mcs
veterán
válasz
holozis_HUN #13433 üzenetére
Milyen monitorod van? Pici 18,5 colos, vagy esetleg ugyanúgy 1366x768as felbontású monitor-tv?
-
mcs
veterán
válasz
holozis_HUN #13424 üzenetére
Amíg nem veszel legalább 1060 szintű kártyát, vagy nem kezdesz el olyan alkalmazást használni, ami igényli a nagyobb képernyőt és felbontást, szerintem hagyd a full hd-ra váltást.
Én is használtam 4 gigás 960at full hd-ban, és használható volt ugyan, de visszább véve a felbontást hatalmas mértékben tudott gyorsulni pár játékban. Szerintem pont ilyenkor ütközhetett ki a 128 bit korlátja. -
mcs
veterán
válasz
Bjørgersson #13356 üzenetére
Mint például GAI hamisított FX 5200asa SiS gpu-val?
De létezett Radeon 9600nak álcázott MX440 is. -
mcs
veterán
válasz
lemusz #13347 üzenetére
Sajnos ilyen ez a popszakma. Én anno majdnem GTX 650et vettem néhány hónappal a 750 megjelenése előtt, bár lehetséges, hogy a GT 640el többet buktam.
950nél a gpu tuning hasonló, mint 960nál, viszont a ramoknál nagyobb a szórás, és ez utóbbi húzása talán többet is számít. 7600 Mhz-et tapasztaltam sweet spotnak az extrém Gigánál. -
mcs
veterán
válasz
Bjørgersson #13346 üzenetére
Bár adná az ég, hogy lengyel piacon találjak 10 ezer forintos 970et vagy akár 1060at.
-
mcs
veterán
válasz
envagyok #13331 üzenetére
Nekem az segített, hogy ablakban futtatam a Valleyt, és addig emeltem mellette párhuzamosan az órajeleket, amíg hibázni nem kezdett. A kisebbik két ventis Giga 960am gpu-ja 1485-1490 környékéig maradt stabil, a ramok pedig a 8000et is lazán vitték. Érdekes volt a gpu azzal, hogy sose fagyott, hanem fekete szurkokat kezdett el dobálni.
-
mcs
veterán
válasz
#73029888 #13277 üzenetére
Az akadozás a játék motorja miatt lehet. A régi Most Wanted és Carbon is érzékenyek a magasabb fps számokra és ezeket mind ugyanaz a motor hajtja. Olyan furán, mintha remegve akadozna a kép 80-90 felett.
Nálam Intel igp-vel akkor kockázódott az út, amikor maxra volt állítva a world detail, és visszább kellett vennem egyel. -
mcs
veterán
Na eladtam én is az extrém 950et, de a topikból nem fogok távozni.
Ha az én nevemen van a számla, és ne adj Isten gariztatni kellene a kártyát, mi a teendő? Sose történt még velem ilyen, így nem is tudom a pontos eljárást. -
mcs
veterán
válasz
holozis_HUN #13202 üzenetére
A gpu biztosan nem fog károsodni, de a ramoknak nem árt, ha van a gépházban rendes légáramlat.
Amúgy ha 4 gigás kártyád van, és beleférnek az ultra textúrák, akkor picit alacsonyabb ram órajelen se fog mikrolaggolni. Szerintem a gpu-nak keresd ki a maximumát, ami ha 1520-1540 mhzig is bírni fogja, lerakhatod 1500ra, aminek hosszabb távon is stabilnak kell lennie. -
mcs
veterán
válasz
holozis_HUN #13198 üzenetére
Futtass kis ablakban Valleyt, majd alatta párhuzamosan emeld addig a gpu órajelet, amíg le nem fagy vagy szitál. A ramot már nem kell buzerálnod, mert annak ideális akár az 1900 Mhz is.
-
mcs
veterán
válasz
holozis_HUN #13178 üzenetére
A fekete szitálást nálam anno a gpu produkálta a mini Windforce 960-on.
Most a 950en a ramok 7975 környékén. -
mcs
veterán
válasz
holozis_HUN #13154 üzenetére
Az 1275 egy alap boost órajel, amire garantáltan felmegy az összes 960 WF2 kártya, a +120 Mhz pedig egy ,,ajándék" boost, ami a gpu asic minőségétől függ, és ez kártyánként változó.
-
mcs
veterán
válasz
4264adam #13119 üzenetére
Nekem annak idején 51ért sikerült elpasszolni. Most nagyon-nagyon nyűgös vagyok amiatt, hogy a jelenlegi 60-70 ezres kártyák erősen kompromisszumosak. RX 470 DX10-11ben lassú, a GTX 1060 3 GB pedig nagyon karcsú lesz az új UT folyamatosan növekvő vram igénye miatt. A 84 ezres, 6 gigás Gigáról nem egy helyen olvastam már, hogy folyamatosan throttlingol, szóval az nálam nagy eséllyel ki lesz lőve, és maradnak a 90-100 ezresek igényesebb körítéssel, de hát arra a gatyám is rámenne.
-
mcs
veterán
válasz
Bjørgersson #13033 üzenetére
Osztan te mé lettél szvensszon?
-
mcs
veterán
válasz
holozis_HUN #13010 üzenetére
Igen, a 8000 az effektív, a valós viszont a negyede, ami 2000.
-
mcs
veterán
válasz
DFlash #12986 üzenetére
Youtube fosásig tele van gameplay és unboxing videókkal, szóval már most is vannak elegen.
Csupingo: Eleve erősebb a GTX 970nél, amit úgyszintén limitál itt-ott a 3,5 gigányi, teljes sávszélességen elérhető ramja. Nekem utoljára 950el a Forza Apex kekeckedett, de annak még a 8 gigányi rendszer ram is kevés. Nem csak micro laggolt high grafikán, hanem időnként a textúrák se rajzolódtak ki rendesen, mintha a kártya hibázott volna. A Doom megint csak egy olyan név, ami ráadásul sokat gyorsul is több vrammal. A jövő játékainak nem túl ideális választás a 3 gigás 1060.
-
mcs
veterán
válasz
Mercutio_ #12897 üzenetére
Processor i5-6400-2.7 GHz
Active Cores 4C 3C 2C 1C
Max Turbo Boost Bin Upside 4 5 6 6
Max Turbo Boost Frequency 3.1 3.2 3.3 3.3Intel oldalán találtam. Ez bekapcsolt turbo boostal elvileg képes 3,1en is menni 4 magos terheléssel, és ezt szerintem fogyasztás és hőmérséklet függvényében teszi.
-
-
mcs
veterán
válasz
Bjørgersson #12790 üzenetére
Inkább a Microsoftnak kellene a ramigényét.
Az még hagyján, hogy a 2 giga vram kevés neki mindent highra téve, de még a 8 gigányi rendszer is.
Medium felett be-be swappel, mint a picsa.
A Project Cars ehhez képest programozási remekmű. -
mcs
veterán
Forza Apexra milyen beállítást eresszek 950re, amitől még nem fossa össze magát?
-
mcs
veterán
válasz
AXisBOLD #12784 üzenetére
Az MSi Gamingnek erős a vrm része, így annál valószínűleg nem okozhat gondot hosszabb távon.
Teszem azt, hogy adott egy gyárilag gyengébb vagy hibás vrm-el ellátott kártya, és annál szerintem előfordulhat ilyesmi, mert a Furmark pont a fogyasztásra megy leginkább, ami a vrm-et veszi komolyabban igénybe. -
mcs
veterán
válasz
Trailblazer #12780 üzenetére
Egy gyárilag gyér vrm kifingatására tökéletesen alkalmas.
-
-
mcs
veterán
válasz
lemusz #12736 üzenetére
Megszokás kérdése, hogy mennyire érzed szaggatásnak a 35-40et. Én is nagyon megérzem, főleg, amikor 100 környékéről zuhan le ennyire, de sokaknak nem gond ez se (fúú, de irígylem az ilyeneket
). A delayt meg főleg a v-sync tolja fel az egekbe, és Kisza írta erre anno, hogy takony húzogatás.
-
mcs
veterán
-
mcs
veterán
válasz
core i7 #12686 üzenetére
Éppen az 1080p-n gondolkoztam el pár napja, hogy az optimalizálatlanság mellett talán pont ez a felbontás tehet még igazán keresztbe az alsó és középkategóriás kártyáknak. Ha mondjuk 720/768 vagy 900p lenne sztenderd a felhasználóknál, még kis túlzással a 950 is hardkór gémer kártyának számítana.
Az Unreal Tournament 4 majdnem a duplájára gyorsul, amikor 1080ról visszaváltok 720ra, de utóbbi nem natív felbontása a monitoromnak, ezért borzalmasan randán fest.
-
mcs
veterán
válasz
Bjørgersson #12677 üzenetére
Hogy az eszközkezelő ne nyavalyogjon miatta.
Jobb indokot nem tudok felhozni, mert a tv-monitoromon lévő hangszórót szökőévente üzemelem be géphez. Van Xonar és 2.1 is. -
mcs
veterán
válasz
Dark Wander #12649 üzenetére
,,Egyszerűen 1 hót régi, több éves játék szétszaggatja magát"
Ezért nem inkább az FX 8300 lehet felelős? A legtöbb régi játék 2-4 magnál többet nem használ, és ezekben nagyon gyenge az FX.
-
-
mcs
veterán
válasz
Gainka #12540 üzenetére
A GCN4et cseszheti az ember egy belépő szintű kártyán, főleg azért is, mert a mai játékok zöme még DX11es. Bárki, akinek most kell a jó DX12 alatti teljesítmény, ajánlott legalább 470et vennie, ami nagyjából mindent szépen is futtat high-ultra grafikán full hdben.
Amúgy mostanság nem csak besértődni hajlamosak sokan, hanem különösebb ok nélkül kötekedni is. Kész káosz uralkodik a fórumon hónapok óta, és ez engem is fáraszt már néha.
-
mcs
veterán
válasz
Gainka #12532 üzenetére
Belátom, hogy kissé ,,zöld fülű" vagyok, de tényleg nem tudom bátran ajánlani a 460at. Ha 40-43ért hozzá tudsz jutni, akkor megéri a gyorsabb dx12 és 4 giga miatt, amúgy meg dx10-11ben néhol vicc, amit egy referencia 950hez képest produkál a tesztek alapján. Az AMD drivereivel szemben pedig továbbra is előítéletes vagyok.
Döntsd el, hogy mikkel szeretnél játszani, és ez alapján válaszd a kettő közül valamelyiket.
Nekem 750 Ti után tökéletesen bevált a 950, mert pont dx10 és 11es játékokhoz vettem. -
mcs
veterán
válasz
SECTORnooB #12528 üzenetére
A GeForce driverben állíts be adaptív energiagazdálkodást az alapértelmezett optimális teljesítmény helyett. Ez hátha megoldja teljesen.
-
mcs
veterán
Ez az xtreme engine nyavalya mégprofibb programozási remekmű, mint az oc guru. A háttérben folyamatosan 4-5%al zabálta a procit, az UT3ban pedig 30 fps-el lett kevesebb a minimum.
-
mcs
veterán
válasz
Bjørgersson #12478 üzenetére
8 mp és 3 mega felett nem hajlandó feltölteni bármit is.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest