- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vhunor
őstag
válasz
rup1u5 #18700 üzenetére
Én már egyszer itt közhírré tétettem, sőt Zsubinak és Qrunak szóltam priviben is, hogy még megvan, de végül egyikük sem vette meg. Nekem nem létszükséglet, csak egyszerűen zavar, hogy annyiért ott van a polcon
. Ha akarod megnézem ma este munkából hazafelé, hogy ott van-e még - néhány napja még megvolt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #18700 üzenetére
Igen, minden kártya alapon ment. Tehát a GTX260 a gyárilag igen szerény órajelén. Igaz a Radikat is lehet húzni de GTX alapon elég gyenge, többet profitál a 260 a tuning hatására (nagyobb lesz az ugrás fps-ben) mint az alapból magas órajelen járó 4870/90.
A fogyasztáshoz még egy kiegészítést tennék: Az benne is van a cikkben - nagyon helyesen - hogy a Radik fogyasztása szintén nem tökéletesen mérvadó. Gyárilag OC-s, tehát hiába lett visszavéve az órajele valószínűleg a gpu több feszt kap mint amennyit a ref karik kapnak így a fogyasztása is nagyobb mint a full ref daraboknak.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #18691 üzenetére
Sztem is, 4xAA-val elég jól szerepel a GTX260. Noha kicsit félrevezető a GTX260+ megjelölés, mert az 55nm-es, a tesztben használt kártya egy 65nm-es 216SP-s darab. Így már érthető a komolyabb fogyasztás. Tehát aki tényleg GTX260+-t vesz az vmivel kevesebb fogyasztásra kell számítania.
-
TTomax
félisten
válasz
rup1u5 #18622 üzenetére
A bios flash más gyártóéra azért is veszélyes,mert a gyártók nem ugyanolyan idözitésu/tipusu ramokat raknak a pcb-re.És NV oldaon ennél komolyabb változások is elöfordulnak a pcb-n.Na most ha valmi nem stimmel a driver szerint akkor ebbe a low3d-be rakja magát a kártya.Értelemszerüen erre azért van szükség mert van aki a 2D-s órajeleket buherálja,ilyenkor persze full 3D-s vcore fesz megy a gPU-nak mert abba nem hal bele,viszont stabilan megy.Na most ebböl az állapotból csak OS ujrainditással lehet kirángatni,és ha szerinte megint valami nem stimmel akkor ismét ide lövi a driver.Sajnos az 55nm-es GTX260-ak annyiféle pcb-el jöttek ki mint égen a csillag,hiszen az nv partnerek mindent megtettek a versenyben maradásért,illetve a készlet eladásáért.Azt gyanitom ha sgyszer elflashelted a biost akkor gyanitom egy uj oprendszer is kelleni fog a visszaflashelés után mert egy csomó reg bejegyzés marad.Ebben sajnos nem vagyok bizots,de egy próbát megérhet.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
rup1u5 #18638 üzenetére
Szerintem ezt neked kell eldönteni...
Megnéztem XP és Win7/64 alatt is több driverrel: sima netezés szövegszerkesztés alatt is néha felvált a közepes órajelre. Hőfok emelkedik, aztán vissza 2D minbe.
1x marad ott 10 percnél tovább..... eredmény 60 fok. Lecsuktam minden ablakot és fél perc múlva leváltott 2D minre.
Talán a sok flash izé... vagy mittom én miért vál fel. Semmi extrát nem használok, háttérben csak a riva klon megy.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
rup1u5 #18581 üzenetére
Igen igazad van a 1792-es 275-vel, ezzel vissza lehet jutni az alap 285 szintjére.
Olcsóbban és több RAM-val (ami 1GB felett már nem igazán kell, mert fpsvel nem lehet bírni)Asszem ez az SLI-s dolog már a hülyeség meg az álmodozás határa.
De lehet ahogy most 2x20.000 Ft-ból össze lehet dobni egy 8800GTS SLI-t, úgy 1 év múlva GTX260-val is menni fog.
Már most van az apróban 32K-ért. (eredetileg azt vettem volna, de ez a SOC közbejött, végülis nem bántam meg, mégha nem is sokáig lesz nálam.)Ha a hátulján meg tudnám mérni a GPU feszt (vagy szoftveresen), akkor megpróbálkoznék egy BIOS modal is...
Azért az a 800Mhz nagyon izgat... -
fsb1000
nagyúr
válasz
rup1u5 #18575 üzenetére
Ez jó hír!
Igy alakulnak ki a vallások. Mostantól hetente egyszer mindenki kiveszi a VGA-jat pihentetni, mert az segít. Pedig csak a véletlen, vagy egy általunk nem pontosan ismert fizikaii ok áll a háttérben
Tegnap nem sikerült tarosan elérni a 60fps-t GTA-4 ben, és el kezdtem gondolkodni az SLI-n.
2 db GTX260 vagy 2 db GTS 250?A legújabb driverrel meg "elfogyot a videoram" hibát dob, miközben 500 alattira van beállítva... ehh. Este megpróbálom a 182.xx-et. (vagy kiveszem a kártyát....)
-
-
csucsu69
tag
válasz
rup1u5 #18564 üzenetére
Tuti ,hogy több feszt kap a kártya,de sajna a megoldást ne tudom.
Más
róbálgattam a kártyám, gyári vezérléssel 70 foknál kezdi emelni a venti fordulatát,de 78 foknál is csak 45%, ezt stabilan tartja.Próbából az afterburner venti profilját úgy állítottam be,hogy ha a kártya eléri a 65 fokot a venti 53%-on megy.Ezt stabilan tartja.A furcsa az ,hogy eddig ezt a hőfokot 61% ventivel tudta.A környezetben semmi sem változott.Mi a magyarázata?
-
AtG
aktív tag
válasz
rup1u5 #18561 üzenetére
Nem hiszem, hogy elrontottad volna. Az új driver mégiscsak felejtős. Hiába csináltam meg, amit Pigatt javasolt (driverbeállítás), ugyanúgy nekem is 400/800/600-on nyomja a játékot. Elképesztő, hogy 182.xx utáni driverekkel nem megy az órajel automatikus állítása normálisan. És az a szokatlan, hogy 1-2 napig tökéletesen működik, utána meg befingik mindig. Vicc, komolyan mondom. 182.06 visszament, az tökéletes.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
rup1u5 #18558 üzenetére
hmm.. sajnálom.
Azért majd a visszaállítás eredményéről is írhatnátok.
Pl. hogy alapórajelen megszünt a fagyás.Biztos nem túlmelegedés okozza a fagyást?
1,06->1.12V változás, kb 25%-val több hőtermelést eredményez azonos órajelen.A hűtés jellegétől függően ez nem egyértelműen jelent ennyi GPU hőfokváltozást, viszont egy ilyen melegedős kártyánál 5-10 perc alatt megemelheti az egész nyák (és alkatrészek) hőfokát, ami sok mindenre kihatással lehet.
Én ezért elöször 100%-os ventivel teszteltem, és állandóan ellenörizgettem a hátoldal hőmérsékletét.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
rup1u5 #18528 üzenetére
Hirens boot cd. (ennek van USB-s változata is)
CD-ről boot és volkov comander NTFS támogatással - elvileg látja a particióidat.
pl. C:\NWF -be van a flashelnivaló progi meg az adat is.Vagy csinálsz olyan particiót ami FAT32 és oda teszed a NWF-et, akkor azt kőnnyebb elérni DOS promptból.
USB bootnál még egyszerübb, mert az USB-n lehet helyből az NWF
Van valami HP-s USB boot cucc is, de azt sosem próbáltam.
Ha végképp nem megy, akkor Win98boot cd, de akkor is kell egy FAT32 particó amiről dolgozol. (vagy egy CD, amire kiírtad a NWF mappát.) -
rumkola
nagyúr
válasz
rup1u5 #18520 üzenetére
ez nem így működik, hogy rányomsz az nvflash.exe-re
)
totalcommanderrel menj az nwflash könyvtárába, másold be ebbe a könyvtárba az új bios-t amit be akarsz sütni (mondjuk ujbios.rom a neve)
utána total commanderben legalulra beírod: CMD (erre megnyitja a dos promtot)
ezután a dos promptba beírod: nwflash ujbios.rom
ennyielső csííppanásnál kezdi, másodiknál végez
újraindít, kész
-
vzsryl
nagyúr
válasz
rup1u5 #18481 üzenetére
Ez pontosan ugyanannyit tud 12V-on (12V1-V2 is), mint az FSP 400PNF. Az utóbbi biztosan elbírja a GTX280-at, és sztem. az Enermax-ban is van annyi, hogy elvigye.
szerk.: i7@4,3Ghz+szénnéhúzott HD4870 400PNF-ről
Esetleg kérdezz rá a tápos topicban is. -
vzsryl
nagyúr
válasz
rup1u5 #18467 üzenetére
Ha 14A@168W elég annak a szörnynek, akkor igen. De tudtommal jóval többet eszik, tehát túlterhelnéd a kis Enermax 12V2-es ágát. Ez a táp már elég régi konstrukció, így a 12V-os ága nem olyan erős, mint az újabbaknak.
(#18470) GabN73: A HX450 33A@396W-ot ad le 12V-on, amiből kb. 20A-t tud adni a GTX280-nak.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
rup1u5 #18459 üzenetére
arról nem is beszélve, hogy tegnap nem csinálta ezt.
ma csinálta egyszer és csak egy win restart segített rajta.
ebből minden másra következtettem csak arra nem hogy a beállításokban kell matatni."szerintem nem rinyálás az, hogy ha az ember elvárja, hogy egy driver magától normálisan működjön és ne kelljen szöszölni a beállítgatásával."
vagy pedig tegyen az nv egy figyelmeztetést a telepítés végére, hogy a driver beállítása a user dolga. ettől függetlenül sajnos lassabb vele a gta.
-
pigatt
őstag
válasz
rup1u5 #18454 üzenetére
Global settings-ben a prefer maximum-ot kell beállítani, win alatt így is visszaveszi. Ez csak így azt csinálja, ha elindül egy kezdetben 3d-nek hitt alkalmazás pl. film lejátszó akkor bezárásáig fent tartja a max órajeleket. De ezeknek a programoknak a program settings-ben beállítottam az adaptive módot, és így ha azok futnak visszaveszi, ha játék akkor még véletlenül sem, csak bezárás után.
EZT CSINÁLJÁTOK MEG! Az helyett, hogy rinyáltok.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
rup1u5 #18441 üzenetére
Köszi!
Nem elsődleges szempont, de jó lett voln a tuninghoz.
BIOS moddal azért csak át lehet írni valahogy a VID-eket és akkor full terhelésen talán kaphat többet.
Mintha a topicban is írtál volna, de az nem volt világos hogy 55nm is müxik a bios mod fesz része.Használtat vennék és azt piszkálgatnám, de a Giga Superoverclockosa is szóbajön (a magas memofreki miatt), csak akkor már megint ott tartok, mint a gtx285-vel: Minek is 50K-ért egy vga, mikor alig játszom?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #18263 üzenetére
Jah, sok ATi-t adnak el/adtak el, már a játék készítőknek is az az érdekük, hogy a sok ATi tulaj elégedett legyen és esetleg meg is vegyék a gémet. Bár még ilyen téren mindig az nV a nyerő. Most jött ki a DAO pl és a megjelenés után pár nappal jött is a patch ATi tulajok számára.
Nv-kel persze pöc-röff megy a játék.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #17969 üzenetére
Mennyi A-t tud 12V-on? De sztem 1db-ot elvinne még...
Henk: Jó paszta, igaz csak 2-3 fokot számít a paszta milyensége (vagy annál is kevesebbet), de ha már lúd... Nekem MX5 van, ja nem, az Mazda.
Szóval MX2-m van, az a Zalman pasztához (STG 1) képest semmit mérhető pluszt nem hozott.2DB GTX285 már igen csak ütős kombó lenne. Mondjuk a TX650-emre simán rábíznám. Elég megnyugtató, hogy csak 12V-on 624W-ot is képes kinyomni magából.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #17870 üzenetére
5850 frankó kis karaj lesz meglátod. Sajnos a nV most hogy (ideiglenesen) itthagyja a kalsszikus értlemebe vett gamer vga piacot elég keményen elfognak szállni az árak. Persze majd ha az Intel kitaposta az ösvényt visszajönnek és ütnek majd de addig marad az AMD. Sajnálom a PhysX miatt, de lehet az lesz, hogy marad a GTX PhysX-re és veszek mellé egy 5850-et ha nagyon nem lehet majd eladni a GTX-et. Vagy még egy GTX260-at bedobok mellé.
7végén LAN party-n voltam és elég jól ment a GTX, nincs rá panasz. 680/2000-en ment 65%-os ventifordulattal és ilyen 66 fokig ment fel a gpu hőfok. Mondjuk nem is volt agyon terhelve, 1280x1024-ben CS-ztünk...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #17855 üzenetére
5.56-os Winamp meg a legújabb driver nem csinál ilyet. Elindítom a winampot és felvált 3d-re de aztán pár másoderc után szépen visszalép lowpower 3d-be majd 2d-be.
Da azért en csereléd le azt a jó drivert. Inkább használj MediaPlayert.mod:
Henk: A második Core Edition. Régen úgy hívták a 216-os GPU-sokat de sztem amúgy már nincs 192-es boltokban így végülis ugyanaz a belbecs mint az elsőnél.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #17770 üzenetére
"Mindkét nagy GPU-gyártó cég rendelkezik a termékeik képességeihez igazított programozási interfésszel. A zöldek ezt CUDA-nak, míg a vörösek Stream SDK-nak nevezték el. A fejlesztőknek viszont sokkal fontosabb lenne egy olyan szabványos GPGPU API, amelyet mindkét cég maximálisan támogat. Ezzel a lépéssel jelentősen megkönnyíthető lenne a grafikus processzoron futtatható programok fejlesztése, hiszen nem kell két eltérő interfészre megírni a projektet. Jelen állás szerint a feladat betöltésére két versenyző esélyes. Az egyik jelentkező a Khronos Group által fejlesztett OpenCL (Open Compute Language), míg a másik a DirectX 11-ben bemutatkozó Compute Shader technológia."
BővebbenRájött az nV, hogy hiába erőlteti a saját platformot nem ők a piacvezetők, nem ők diktálnak így kénytelenek beadni a derekukat, mert ha tovább erőltetik azzal csak mégjobban az ATi malmára hajtják a vizet hosszútávon. Miért is? Egyre több user-nek van Radeonja, HD5000-es széria is várhatóan hasonlóan csúnyán aláz mint a HD4000-es széria. Nem véletlen, hogy méllyen hallgatnak a GT300-as szériáról sztem. Ezért a programozók inkább az ATi féle S-SDK felé fognak hajlani (de leginkább az egységes programozási interfész felé, ezzel kaszálnák a legnagyobb felvevő piacot), mert ugye neki a lehető legnagyobb célközönséget kell befogniuk, hogy minnél többet adjanak el a programjukból.
Az nV alig tud kártyát eladni jelenleg mert nem eléggé ütőképesek ár/érték viszonylatban tehát nem sokáig tudják a zsebükben tartani a játékfejlesztőket (elfogy a lóvéjuk, lásd a Terminator játék sem kapott PhysX támogatást végül anyagi gondok miatt), úgytűnik a PhysX is haldoklófélben van. Akkor lenne hosszútávon életképes az alapvető elképzelésük, ha nem csak nV-n futna. Ezt az nV nem akarja mert akkor nem jönne vissza soha a Ageia-ért kifizetett nem kevés összeg (sztem így sem).
nV mikor is jött ki az asztali DX10.1-es karival? Most a GT220-al, az is OEM piacról kicsempészett kari (mint anno a 7900GTO) és kb harmat gyenge (9600GT-vel van pariban kb). nV mikor jön DX11-es karikkal? Kicsit le van maradva és az alsó szegmensekben sem eléggé ütőképesek, ahol nem számít annyira a DX 10.1/11 képesség hanem az alacsony fogyasztás. Szóval kénytelen nyitni mert így a saját dugájukba dőlnek szép lassan/gyorsan. -
Henk
veterán
válasz
rup1u5 #17743 üzenetére
Hát újra pasztáztam, de amit hozott az a tapasztalat.
Lényegében semmit nem változtak a hőmérsékletek pedig a gyári paszta nagyon száraznak tűnt. A Prolimatech pasztájával kentem be mert a cpu-n is hozott pár fokot az Arctic Silver 5-höz képest. Úgy látszik ez ennyit tud. -
Henk
veterán
válasz
rup1u5 #17711 üzenetére
Erről lenne szó,a P891 mert az való az én karimra.De beszerezhetetlen hacsak nincs ismerősöd pont abban az országban.Mindenkit megkérdeztem aki csak szóba jöhet(bazárostól a külföldről rendelő személyekig mindenkit),de semmi.
Ráadásul sokra is jön ki meg faragni is kéne mert nem fér be a gpu hűtő alá. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #17691 üzenetére
Látod, ezért mondtam öreg barátom. Én már kiteszteltem anno.
Stock vrm fűrészes akciód nem gyenge!
Henk: Na mesélj! Vagy meglepi lesz? Örülök, hogy egyre több általam is látogatott fórumban futok össze veled.
laragirl83: Kingmaxra hajazok én is.
Kikéne próbálni mennek-e Tri-ben, nem kockáztatok. Meg jó lenne mekkora fesz kell ezeknek az 1600-hoz... de ez itt off.
On: Szép darab vas! Remélhetőleg a VRM-eket is kellően hűvösre tudod tenni.
Képet nyomjál róla ha tudsz közelről.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest