- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
Kíváncsi lennék a GPU-ra. Vajon külön gyártottak 55nm-esekből is 192sp-seket vagy eredetileg ezek is 216-osnak készültek csak nem sikerültek jól? Vajon ugyan az a G200 B1 van ráírva mint az én 216-osomra? Egy normális tesztet is szívesen olvasnék róla, mert eddig azt sem tudtam, hogy ilyen létezik.
-
naksys
senior tag
Durván néz ki
Az előbb rászenvedtem a vrm-ekre réz ramsüniket -mondjuk nem maradnak ott a helyükön- nem elég erős a ragasztó ami rajtuk van, ezért kis szilikon darabokkal a nagy borda tartja őket, de így is elég sovány. Nem hűtenek eléggé. Lehet, hogy a hővezető gyurma nem az igazi. Egy vékony kis hővezető réteg jobb lenne. De sajnos az meg nem kivitelezhető, mert a vrm-ek közvetlen közelében ellenállások vannak amik magasabbak mint a vrm alkatrészek, így azokon felfeküdne a borda -marad a gyurma.
20 perc szőrös fánknál 100 fok fölé emelkedik mindegyik vrm hőmérséklete, játékok alatt 70 körül maximalizálódik.
A fánkkal nem szoktam játszani, asszem így marad...
-
DroneZ^
őstag
ki is mondta azt hogy ez a táp 2db gtx280-at elkellene hajtson?
csak nem Qru ?! (#19320)
Akkor mégis milyen a legolcsóbb táp ami garantáltan bír 2 VGA-t, és nem is túl hangos?!
Én Cooler Master Silent Pro 700W-ra tippelek de annál olcsóbb kéne ha létezikEgyenlőre elég lenne egy táp ami garantáltan elhajt egy hatalmas fogyasztású vga-t is...
-
Qru
MODERÁTOR
Lehet szuper érzékeny a hallásod. Nem, egyszerűen nem figyelnek oda eléggé a minőségre. Meg minél összetettebb a vas, annál valószínűbb, hogy egy hibás hallhatóan nyekergő alkatrész is belekerül. Ha eléggé határozottan vered magad akkor cserélik gariba. Nem azért mert rendellenes működést okoz, hanem mert megunják, hogy ott vered magad.
Jaja, minden rosszban van vmi jó.
-
Qru
MODERÁTOR
fsb1000-nek tökéletesen igaza van a tápokat illetően. Nagy fogyasztású cuccokhoz egy 12V ágas táp dukál. Ezért vettem én is ilyet. 52A-t tud az egyetlen 12V-os ágán a TX650-em, ami 624W-os teljesítmény jelent. Na ebbe aztán jöhet a GTX280 3Way SLI is akár.
Henk: Corsair HX620-nak 1db 12V-os ága van (pontosabban a több ágas SeaSonic-bélt amit használnak benne itt egyesítik).
Cicergés meg a nem jól lakozott tekercsektől van. Mindegyik táp mindig cicereg, csak bizonyos esetekben (szigetelés/lakkozás minősége, terhelés mértéke) az emberi fül által hallható tartományba esik, normál/ideális esetben ezeket a fül/agy nem érzékeli. -
DroneZ^
őstag
ez a fah multicore progi ölte meg a rendszert. valami játék követelte h rakjam fel. valami progi lehet ami a többmagos prociknál talán engedélyezi az összes mag használatát, nemtudom. de hogy nem az i7-hez való az szitne biztos. szöveges dokumentum görgetésekor 100%-on volt a proci és csak most vettem észre... Lehet hogy talán AMD-hez való?
-
Zsubi
őstag
Mit javasolsz hogy mit tegyek hogy a vrm-et is hűtse rendesen vagy te mit csináltál vele
AC ram sünik milyen jól ragadnak, lesz velük probléma
kártya fonákjára való ram hűtő lemezből a gyárit rakjam vissza? valahol olvastam hogy a gyárinál sokkal rosszabb amit a hűtőhöz adnak(#19160) Laraxior: 24/7-re nem akarok feszt emelni
Ha kevés az Afterburner akkor bevetem az eVGA progit
A hűtéssel nem lesz probléma szerintem, mert a kinti -8fokos hidegben terhelés alatt a 260-at 30-32fokon tudtam tartani léggel
-
Qru
MODERÁTOR
DAO-t nyomom, onnan kilépve visszaveszi. Pedig 685/2100-on gémelek mert amúgy alapon kevés lenne hozzá a GTX260-am. Alapon ha sokan rám rontanak akkor ilyen 30fps-et kapok ami határeset. Így meg 50 alá nem igazán megy. Ha nincs nagy tér (dungeon mélyén) meg 100-110-et verdesi. Igza minden maxra van tolva grafikailag 8x AA mellett.
csucsu69: Na az mák!
mod:
Nekem Giga Aurora 3D klón házam van (a bele ugyan olyan) van, abban sem férne el. CM690 jó ház, az miért nem játszik?
-
Zsubi
őstag
Paráztam egy kicsit ettől a socket megégéses dologtól de simán bírta
Sajna a proci nem egy tuning bajnok és ezért kéri a feszt rendesen de hozzá teszem hogy a proci sem melegedett 30foknál jobban terhelés alatt még ekkora fesszel semHamarosan érkezik majd a helyébe egy kicsivel jobb darab ha minden igaz
Egy jobb procival és egy GTX280/285-el megtudnám csípni az első helyet
Ahogy írtam is 260-at nem lehet feszelni és ez elég nagy hátrány egy pl. 280-al szemben amit ugye lehet elég szépen -
Qru
MODERÁTOR
Én még nem is mertem szétkapni a GTX hűtését. Amíg garos hozzá nem nyúlok, bármi van, megy vissza Ipon-ba.
Beüzemeltem a Dominatort, a hűtése nagyon kemény, OCZ izzot, ez meg alig langyos. És 1,64V-al is stabilan fut. Igaz az elején megviccelt, az alacsony QPI fesz miatt nem volt stabil...
-
Bulitt
addikt
Nem, azt akarom mondani hogy amikor a screen készült volt 57 előtte volt a gyárival 70fok is csak akkor még nem gondoltam rá hogy le cserélem. Ha hagytam volna, hogy tovább mennyen terhelve a kártya ment volna feljebb is
Majd készítek új screent az általad ajánlott progival terhelve is, de most be került a házba a rendszer és még nincs meg modolva, így nem a legjobb a hűtés
Jelenleg így néz ki, de ez még át lesz alakítva
-
Bulitt
addikt
tervezetem szerint a belső 3,5-ős helyek ki lesznek szedve. Ezért mondtam hogy el kell mennem meg nézni.
Igazából ennél többet nem akarok ki adni egy házra, hogy utána meg szét szabdaljam
Szerk: Sikerült szereznem AC hűtőt, és bordákat is
Ha minden jól megy jövőhéten nálam is lesznek
-
Bulitt
addikt
TH-nak a megoldása látványosnak látványos, de erősen korlátozza a cpu hűtési lehetőséget
Az én HR-01 bordám már nem hiszem hogy elférne alatta
Javaslatodra be szerzek egy ilyen AC Xtrem hűtőt + pár ram sünit. Remélem szét tudom úgy szedni a kártyát, hogy nem törik el a gyári burkolat
-
Bulitt
addikt
Igen, 65nm 216sp. Nem tudom, hogy van e a másik oldalán, nem szedtem még szét. Addig nem akarom míg nincs meg a másik hűtő rá.
-
Bulitt
addikt
Értem értem.
Everest mindig mást mutat mint ami valójában
Szerinted, ha veszek egy ilyen AC Xtrem hűtőt, a hozzá kapott kiegészítők elég lesz az én 260-ra? Nincs húzva 602/1107/1296
Vagy azért vegyek egy ilyen borda kitt-et én is biztos alapon?
Szerk: Igen jól néz ki
nekem tetszenek a TH hűtők
csak az van az alaplapon is
-
Bulitt
addikt
Végre valaki
Elolvasom kösz. Pont azért akarok valamit kitalálni, mert a gyári bár jól néz ki (nekem tetszik
) Zaj tekintettében nem a legjobb
HR-03 GTX rev.A meg ahogy mondod baromi drága, és abból is a legjobb sztem csak maga a GPU hűtő. Ennyi pénzből már össze raknék félig meddig valami egyedit
Például egy HR-03 Plusz vagy GT vagy ami rá megy, és valami vrm megoldás.
Kérdés a vrm teljes felülettét érdemes hűteni?
jó lett az írás
Valszeg mivel nekem GTX260 van egy ilyen bordás kiegészítés és az AC extreme hűtő jó párosítás lenne
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
Hát ha egyenkénet tudják, akkor még lehet a memvezérlőn bukik a dolog. Kérdés mennyi feszt kap a QPI meg ezek. De szvsz ezt kb kizárnám, másnál nem okoz gondot, nálam sem ezzel volt a gebasz.
Nem voltam rest és kiteszteltem, nálam a 2-es számú modul volt a döglött. A többi olyan szépen tekert 1600 LC7-7-7-24-ben DC-ben mint atom. A hibás modul meg már 1490 CL10-ben is kb 3sec Prime95 után megfeküdt.mod:
gainwardgs: Rajtam nem fog múlni!
-
vhunor
őstag
No, szerencsére csak az egyik pufferkondit kellett visszaforrasztani, minden mást sértetlenül átvészelt a lap. Legalább olyan helyen dolgozom, ahol az ilyesmit profi cuccokkal tudjuk javítani. Most már csak a lefogató műanyag bepattintós lábait kéne kicserélni valahogy, vagy beszerezni a csavaros megoldást, csak zavar, hogy futárral leszalajtva kb. 4200 forintért vennék egy fém keretet meg 4 csavart...
-
Szipcsi
csendes tag
Henk most everesttel mértem az adatokat. A gpu caps viewer-t 1920*1080 ra állítottam, kb 10 percig futtattam.
GPU 72 C
GPU memória 64 C
GPU környezete 58 C
CPU 48 C (magok egyenként: mind a 4 50 C ) AMD
Alaplap 45 C
HDD 40 CElindítom a half life 2 episode One-t, 1280*720 ban játszom, minden oké, kicsit visszavettem a VGA ventit is, felmegy 72 fokra a hőmérs, minden ok. Felraktam a grafot 1920*1080 ra, kb 20 másodperc játszás után megáll a játék, elbaszódnak a szinek, elindul a játék, lerakom asztalra, visszahozom megint jó, de csak megint rövid ideg..kb 66 fokos a kari...nem eredeti a játék.
Nemtom ez a gpu caps viewer nemtom mennyire veszi igénybe a gépet amúgy, ráállítom az élsímítást, de azt írja ki h MSA: 0 %.
csucsu69 Hát nem tudom nagyon más gépnél kipróbálni ..:S esetleg akkor más a baj? Ramok? azokat hogy mérjem?
Ötlet, javaslat ?
-
Szipcsi
csendes tag
Henk, elindítottam ezt a gpu caps viewert és a VGA ventit 75% ra raktam így a VGA hőmérséklete 71 fok körül volt stabilan(72 max) , és annyi grafikai hiba volt, ami nemtom h az e végül is, hogy néha ilyen fekete kis rombusz vagy random fekete kis valami bevillan néha de csak annyi..print screennel nem sikerült lefényképezni
Ez baj?
-
tilbury
csendes tag
a driverem forceware 191.07
itt egy kép a control panelről -
Qru
MODERÁTOR
Jah marha drága. Ha lett volna jó áron veszek 1-et és eladom a GTX260-at de így marad.
Kíváncsian várom azt a tesztet is!vhunor: Köszi, de már visszajöttem BP-re. Ha esetleg van vhol itt is, ne tartsd magadban az infot.
Zsubi Akkor ok. Úgy is csak 1 teszt erejéig menne így, nem 24/7-ben.
-
Qru
MODERÁTOR
Van már ilyesmi képem, 9800GX2 mellett egy GTX260. Igaz se SLI híd, és egy P35 lapban voltak ami CF only...
De jól néz ki, és nagyon jól látszik hogy 100%-ban azonos a méretük. Galéria
Most azon megy a tanakodás, hogy két tápot hogy indítunk egyszerre. Kevés lesz a 4-4,2GHz-es i7 meg 3 260-as mellé a TX650. Van még egy OCZ 700-as táp. Csak hogy indítom el egyszerre a két tápot?
Am láttam a logout cikked. Grat! Jó lett.
Ma volt MM-ban, de nem volt akciós GTX28x-ük, pedig a lelkem mélyén hajaztam rá. Egy Asus GTX275 volt, de az is 69k-ért.
-
Qru
MODERÁTOR
Neem, nem venném meg. Úgy alakult hogy két másik haver is most vett GTX260-at (igaz csak 192sp-sek de az most enm számít), a lapom meg tud 3WaySLI-t... Rántani kéne a i7-en alapon tuti nem hajt ki 3db GTX260-at. Akkor két táp lesz, haver OCZ 700-asa jó lesz, a TX650 meg eteti a 3 vga-t. Az egyesített 12V-os ág miatt talán jobban járnak vele a karik. Mekkora kraft kell már ha 3db 260-as egyszerre kér enni...
52A csak elég nekik. Már csak össze kéne hozni.
Kíváncsi vok mennyit gyorsul a 3-ik GTX260-tól. Ugye az nem full 16x-os port az X58-ban sem... Oda biztos az egyik 192-es kerül.
Váá, csak a kép miatt meg kell csinálni. 1 Giga 260 OC + 1 Giga GTX260 + 1 XFX GTX260. Micsoda látvány lesz!mod:
energiez: Attól függ, ha Performance 3D fülnél állítottad be az órajelet akkor igen, csak 3D-ben hajtja tuningolt értéken. 2D-re beállíthatsz ettől függetlenül kisebb órajelet is, bár ezzel vacakolni nem érdemes úgy is jól leveszi az órajeleket 2D-ben.
Esetleg a lowpower 3D-ben érdemesebb lejjebb húzni. -
Elmör
őstag
Nálam játék után néha nem veszi vissza egy darabig, pedig auto-n van és működik is szépen (hőfokokból látom mikor mennyire emeli), de az azért zavar, hogy miért megy még majdnem 20 percig maxon, amikor már régen csak 2d-ben kellene lennie. Na az áramszámlát majd meglátjuk...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest