Hirdetés
- Megjelent a OnePlus 13T
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Fotók, videók mobillal
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
bopeti98
őstag
válasz
#72445440 #82838 üzenetére
Ha belépek a My Telenorra, akkor most pontosan mely szolgáltatásoknak kell aktiválva/inaktiválva lennie, hogy tutira ne fordulhasson elő semmiféle vásárlás, előfizetés a mobilszámla terhére? Az emelt díjas sms fogadásának letiltás az egyértelmű. De van olyan hogy EDSZ Hitelkeret tiltása, ez alapból nincs bekapcsolva. Ez mit takar pl?
-
MadMancs
veterán
válasz
pdr755 #82836 üzenetére
Fortumo nem piactér, hanem emelt díjas (fogadott) sms. Sok sok embernek gyűlt már meg a baja vele itt a topicban. Mikor nagyon nagyon belelendültek abban az időszakban szüntette meg Telekom és Voda az emelt díjas sms szolgáltatást. Telenor pedig élvezi a plusz jattot továbbra is.
-
pdr755
aktív tag
válasz
Darth_Revan #82833 üzenetére
Azt nézd meg hogy ilyen mobil piactér vagy hasonló aktív e. Ez az a szolgáltatás amivel Google Play és Apple App Store on lehet a mobil előfizetés terhére appokat (vagy in app purchase keretében az appokon belül) vásárolni. Nem tudom hogy ez konkrétan ilyen e de számos ilyen csalás ezt a funkciót használja fel és nem az emelt díjas smst.
-
MadMancs
veterán
válasz
Darth_Revan #82833 üzenetére
Többet. HETI számlázás és lehet az első meg a 3. külön külön előfizetés.
-
azbest
félisten
válasz
Darth_Revan #82824 üzenetére
mert nem sms-ben aktiválják. Más szolgáltatónál láttam hasonló fizetési rendszert. Az előfizető mobilnetjéről meghívva valamelyik weblapon lévő formot / webes apit simán indítható fizetés.
(Ha jól emlékszem a német o2 esetén használtuk mi is a zenebolt appban azt, hogy bármiféle manuális bejelentkezés nélkül, önmagában a mobilnet használatával automatikusan be lehetett jelentkeztetnünk a felhasználót. Az o2 szervere az o2 mobilneten be tudta azonosítani és be tudta léptetni az ügyfelet minden más hitelesítés nélkül )Szóval nincs külön megerősítés, az ügyfelet az internetelőfizetésével azonosítják. Persze nem átverős esetben lehet valami felületen kéne nyomni, hogy kéri. De javascripttel (ajax) 5 perc alatt lehet írni olyan kódot, amit egy weboldalba ágyazva le lehet utánozni azt hogy "kérem, igen kérem" és már számlázzák is, úgy hogy ebből semmit sem lát az ügyfél.
Egyértelműen a szolgáltató is sáros. Az ügyfél annyit tehet, hogy bejelenti az nmhh-nak, hogy teret enged a csalásnak, amiből jutalékot kap. Másérszt le kell tiltani mindenféle telefonszámláról fizetési módot a mytelenorban. Cserében pár kényelmi szolgáltatást nem lehet használni.
Tök kényelmes, hogy automatikusan lehet a mobiletet használó telefonnal / mobilneten lógó eszközzel elérni szolgáltatásokat. De ezzel visszaélni is könnyű.
-
válasz
Darth_Revan #82829 üzenetére
Ha azonnal "előfizettél", akkor jó eséllyel a szám korábbi tulaja iratkozott fel erre.
Számcsere és/vagy panaszbejelentés a megoldás. -
MadMancs
veterán
válasz
Viktor0610 #82827 üzenetére
Igen ám, csakhogy fortumo közismerten csalás, és csak a Telenor hálózatán. Neked pont tudnod kell hogy tömegelével érkeznek a panaszok rá, és kedves szolgáltató semmit nem tesz, csak zsebeli a pénzt.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Viktor0610 #82827 üzenetére
Asszony szokott online filmek meg hasonló oldalrol filmet streamelni. A router ossze van kötve chromecast-al, hát láttam már hogy hulladek hirdetések ugranak fel ilyenkor mielőtt megjelenne a filmhez a link, hát ha a routeren keresztül képes egy ilyen link beazonosítani a telefonszámot és kiküldeni előfizetés sms-t, na az már tényleg a lehuzas fellegvara lenne...ennyi erővel ha bekapok egy vírust mert egy barom kolléga fertőzött fájlt küld nekem, akkor az kikuld 1000 db 600 ft-os sms-t a routeren keresztül és a Telenor örömmel küldi a 600.000 Ft-os számlát ?
Ráadásul ahogy nézem a "hitelkeretből" vonta le...rohadt sunyi bandaHipernet Home előfizetéssel nem volt ilyen soha, de a HomeNet megkötése után 1 nappal már "elofizettem" erre a Playwing-ra ami azt se tudom mi
-
szabonagyur
félisten
válasz
Darth_Revan #82826 üzenetére
Ránéznék arra is, hogy a számodat ha beírod Google-be nem dob e ki rá valamit stb.
-
válasz
Darth_Revan #82826 üzenetére
Mert elég sokszor ez van.
Persze, elhiszem ha nálad nem, de mikor még a boltban voltam, elég sokszor kiderült, hogy ügyfél vagy egy családtagja aktivált ilyesmit. -
Darth_Revan
veterán
Felhívtam a Telenort, automatikusan rám hárították hogy én aktivaltam
-
szabonagyur
félisten
válasz
Darth_Revan #82824 üzenetére
Telenor online fiókban van a beállítás részen ilyen.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
szabonagyur #82822 üzenetére
Hol lehet letiltani emelt díjas sms-t? Azt se tudtam hogy ez a SIM tud sms-t küldeni...egyáltalán hogy a picsaba aktiválódik ez a gané?
Meg jó hogy ránéztem hisz sokan még se nézik a routert hogy kap e sms-t... -
MadMancs
veterán
válasz
Darth_Revan #82821 üzenetére
De kiszámlázzák. Valamiért nagyon rá van láttam a fortumo Telenor userekre.
Telenor meg hagyja, hisz ez neki is pénz. Írd be keresőbe hogy fortumo és olvass vissza. -
szabonagyur
félisten
válasz
Darth_Revan #82821 üzenetére
Szia
Jelentsd már be most hibára, illetve tiltsd le az emelt díjas SMS témát.
Ez tényleg ciki, hogy direkt netre adott SIM esetében is felmerül ilyen.
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Megnéztem a routert kíváncsiságból hogy milyen sms jött és 1 nappal az új Homenet megkötése után jött 3 ilyen sms:Köszönjük. Előfizettél erre: PlayItAll. Ár: 599 Ft-ért/szolgáltatásra 1 hét -időtartamra feliratkozott. Leiratkozás: http://playitall.club/my-account
Sikeres vàsàrlàs! Tétel: Playwing C... År: 599 Ft Piactér: Fortumo, ID: 10045140860 Dàtum: 2021.09.16 20:52 Üdvözlettel: Telenor
Tisztelt Vasarlo, a (z) Playwing Charge 599.00 HUF dij szamlazasra került. Support: s.fortumo.com
Ezek mik? Miért kap a router ilyen sms-eket az új előfizetés óta ? Most ezek ugye nem szamlaztak ki sunyi módon titokban 1800 Ft-ot olyanra ami azt se tudom micsoda ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest