Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Megjelent a OnePlus 13T
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
simpley
őstag
válasz
djpety #72199 üzenetére
Teszteltem én is.
betéve a Telenor-os simet, mobiladatok be:
Nincs szolgáltatás
Repülő mód be, 10mp múlva vissza Nincs szolgáltatás
kb 2 perc múlva: Telenor HU hálózat, de hívni nem enged.
mobiladatok ismét be:
Nincs szolgáltatás
Tehát nálam is fent áll a hibajenség.
iPhone SEUP: mivel vodás sim-et használok, gondolom rosszul volt konfigolva valami, a hálózati beállítások alaphelyzetbe állítása nekem megoldotta a problémát, nálad más lesz akkor a gond
-
djpety
tag
válasz
azbest #72198 üzenetére
Ausztria: Telenor oldala szerint Drei és A1, mindkettőre fel tud menni. Általában A1-re megy fel, ha felmegy. Amikor nem sikerül neki, ledobás után és offline mód ki/be-t követően a Drei-ra megy fel. 4G-t tud mind a kettőn, de sokszor visszaesik 3G-re vagy 'No service'-re
Horvátország: Itt már nem emlékszem melyikkel ment, de itt is van kettő partner a Telenor oldala szerint és mind a kettő 4G képes.
Oroszország: Nem EU ugyan, de itt is nehezen talált hálózatot. Itt nem használtam mobilnetet, de szintén vannak 4G képes partnerek.
És az imént megcsináltam az alábbi tesztet:
1. Egy Telekom SIM kártyával ahogy beteszem, felmegy 4G-vel a hálózatra. Repülő mód, 10-15 másodperc vár, vissza. Megint azonnal talál. Telenor esetében ez sokkal tovább tart egy mellett 2 cm-re lévő ugyan olyan XS-el.
2. Visszatéve a Telenor kártyát az imént Telekommal tesztelt XS-be, PIN kód kérés után hálózatot keres, majd 'No service'.
3. Telekom kártya vissza, 1-2 mp keresés, talál hálózatot.
4. Telenor vissza, 'No service'. Telefon újraindítása után talál A1-et.Ami még érdekes, hogy a Telenor SIM kártyával, ilyen problémák esetén a Beállítások > Mobil adat menü is le szokott fagyni 10-20 másodpercre akár. Előfordulhat, hogy ez csak iPhone specifikusan jön elő, de mégis visszavezethető, hogy Telenor SIM kártyával egyedül, minden mással nem.
Mind ez reprodukálható.
-
azbest
félisten
válasz
djpety #72194 üzenetére
Melyik ország? Eu roaming vagy eu-nk ívüli roaming.
A telenor roaming oldala mit ígér, melyik hálózatra kell felengedjenek és ott ígérnek-e 4g-t. Az a hálózat felenged-e 4g-re, ahol ígérik?
Csak azért kérdem, mert anno a német 4g hiba kapcsán is relatíve lassan kapcsolódott hálózatra, mert előbb a 4g hálózatra próbált menni, de az nem engedte fel és 3g-re esett vissza. Ha adott helyen a 4g partner nem elérhető, akkor lehet a másik szolgáltatónál tovább tart 4g-ről 3g-re visszaesve felcsatlakozni. -
thxer
aktív tag
Üdv!
Találkozott valaki olyannal mostanában, hogy Telekomtól Vodafone-hoz hordozott számról hívva a Telenoros számot a hívónál kicsörög, de a hívottnál nem?
-
PBA
aktív tag
válasz
djpety #72194 üzenetére
Az a baj, hogy az Apple szereti nagyvonalúan kezelni a szabványokat. Aztán a szolgáltató vagy igazodik hozzá, vagy nem. Hát, én azt mondom, ha a szolgáltatónak ez pénzbeli ráfordítást igényel, akkor felőlem hagyja a francba.
Persze nem iPhone-om van, ezzel együtt nem vagyok alma gyűlölő, vannak almás termékeim amiket szeretek is, de telefonból nem vagyok hajlandó azt használni (mondjuk laptopból sem).
-
djpety
tag
válasz
#72445440 #72193 üzenetére
1. Ez nem teszt, hanem az eddigi próbálkozások a megoldásra, ha van még ötlet szívesen fogadom. Egyébként ha bele teszek egy másik szolgáltatótól fizikai kártyát és megszűnik minden probléma, az kizár dolgokat? Ez lesz a következő lépés.
2. 20-30 percig nem talál semmit, de manuálisan keresve sikerül valamelyikre felregisztrálni a talált hálózatok közül. Ugyanakkor van, amikor ez csak 1-2 perc. Tehát sokszor irreálisan sok idő.
3. Azt, hogy soha nem csatlakozik-e vissza, nem tudom, mert 15-20-30 perc után észre veszem legkésőbb és én indítom újra a készüléket vagy teszem offline módba és vissza, ami után azért szokott sikerülni szokott.
4. Ezt viszont kipróbáltam csak eSIM nélküli használattal, és ugyan azt produkálta. Ezenkívül az iPhone 7 és 8 nem támogat eSIM-et, és ezek is ezt csinálják. Párhuzamosan.Nekem úgy tűnik, hogy a regisztráció körül van a gond valahol.
5. 4 különböző előfizetéssel volt tesztelve 5 iPhone (2 iPhone XS volt, amiből az egyiket egy teljesen újra cserélte az Apple, mondván, nem tudjuk, hogy mi lehet de adjunk egy esélyt neki - diagnosztikán nem láttak hibát akkor). Ez 4 különböző SIM kártyát is jelent. Az újra cserélt iPhone teljesen újként lett beállítva, biztonsági mentést nélkülözve.
-
-
tomp
félisten
Úgy tűnik a Telenor szépen piszkálgatja a 3CA-s bázisokat!
OnePlus 7 Pro-n van olyan hálózatkezelési konfiguráció amivel már nincs 3CA miközben 1hete még volt... Ami korábban jól működött azt minek kell állítgatni? -
bedibazsa
senior tag
válasz
djpety #72180 üzenetére
Nálunk a családban 5s és 8-as iPhone van, amikkel az Unióban mászkálunk, de mindkettő nagyon hamar, könnyen talál hálózatot. Persze mindegyik single SIM-es. Kollégámnak Xs-e van, Telekom/Telenor szolgáltatással. Neki itthon is rémesen viselkedik a hálózati része a telefonnak. Csak 3G-n stabil, 4G-n eldobálja mindkét szolgáltató hálózatát, nincs net stb. Nem tudom, mi lehet a probléma.
-
-
djpety
tag
Telenor + Roaming + iPhone kérdés, illetve más tapasztalt-e már ilyet?
Eddig 5 különböző iPhone-al tapasztalom már 1 éve azt, hogy ha külföldre megyünk a roamingkor nagyon nehezen talál hálózatot. Általában manuális hálózat kereséssel sikerül, de az is elég nehézkes és sokszor lesz belőle "Nincs szolgáltatás". Eddig iPhone 7/8/XS típusokkal jelentkezett a probléma iOS 12 és 13 összes köztes verziójával.
Jelenleg két XS-ben van Telenor fizikai SIM és mellette eSIM, amikor ilyen történik, az eSIM mindig talál hálózatot, a fizikai pedig nehezen. Ha talál is, akkor is gyakori hogy elveszti a hálózatot és magától nehezen tér észhez, repülő módba kell kapcsolni, vagy újraindítani a telefont. Az is előfordul, hogy ilyenkor az egy automatikusan megtalál roaming partner helyett a másikra tud felcsatlakozni csak, mintha regisztrációs probléma lenne (és a partner lefedettsége rendben volt, mert ugyanazon a fizikai helyszínen történt ahol amúgy stabilan működik).
Ez több országban, több különböző időben, több iPhone-al és mellette tökéletesen működő másodlagos SIM-ekkel (vagy épp anélkül, amelyikben nem támogatott, de kikapcsolt eSIM-el is tesztvelve) ugyanazt produkálják. Az ügyfélszolgálat egyelőre azt javasolta, hogy ne használjak eSIM-et, de nyilván valóan nem ez lesz a probléma, másrészt azt, hogy vigyem szervizbe a készüléket, amelyet kizár 5 különböző készülék különböző és rendszeresen frissített szoftver verziókkal.
Apple Support készségesen végig ment minden opción és a végén már csak azt tudta javasolni, hogy válasszak másik szolgáltatót. Egyelőre ezt a díjcsomag miatt nem tudom és nem is akarom, de nagyon jó lenne, ha lenne erre megoldás (nyilván eközben a Telenortól is várom a továbbiakat), de más tapasztalt már ilyet?
Köszi előre is!
-
tomp
félisten
Én a 3CA-t várom! Alig van pár helyen Budapesten pedig eléggé indokolt lenne mert forgalmas helyszíneket fednek le és hát elfogy a sima 2CA-s 225Mbit.
B7-et alig használják pedig hát van nekik. Nem szereti a Telenor a B7-et. Így szerintem csak a 3G 900MHz-re való áthelyezése után lesz 3CA mert hát a sugárzók eleve ott lesznek fent. -
PBA
aktív tag
válasz
burgatshow #72162 üzenetére
Persze, lehet ezt mondogatni, hogy nem érdekel, a szolgáltató oldjon meg mindent is, legyen örök élet és ingyen sör, mert miért ne? Jelenleg nem éri meg ezzel foglalkozni, olyan marginális az igény, ennyi. Megértem, hogy neked ez szopó, de ha annyira fontos, menj át másik szolgáltatóhoz. Én örülök, ha hasznosabb dolgokba forgatják bele a fejlesztésre fordítható energiát és pénzt, kell a tökömnek eSIM. Amit arra költenének (hogy pár user örüljön), azt költsék inkább toronyra, CA licenszre, új ügyviteli rendszer fejlesztésére, stb.
-
tibor23
senior tag
válasz
#72445440 #72166 üzenetére
Most jött rá 2 frissítés is, és ősszel lett 9-es android. 2 éves független telefon.
@bedibazsa: köszi a visszajelzést, akkor talán mégse telefon hiba. Előbb-utóbb majd kiderül, mivel most Telekom netet használok. Viszont ha itt nem lesz hiba, akkor nem kell Telenor flotta, amúgy sem nagyon szeretem a dual sim-et. -
simpley
őstag
válasz
burgatshow #72149 üzenetére
Miért ennyire fontos neked az eSIM ?
"(amibe egy csomó olyan alkalmazás által generált forgalom nem számít bele, amit én rendszeresen használok - Spotify, Waze, csak hogy a legnagyobbakat mondjam)."
Mindaddig használható, amíg a 3 GB-ot fel nem használtad. Aztán cseszheted mert net nélkül maradsz.. -
tibor23
senior tag
Samsung J5 2017 friss software-rel. A legbosszantóbb egyébként az, hogy visszajön a mobilnet, mutatja, hogy kommunikál, a valóságban mégsem megy semmi, és ilyenkor vagy sokat kell várni hogy rendbe jöjjön vagy ki.be kapcsolgatni kell a mobilnet-et. Én nem is gondoltam, hogy ez hálózati probléma lenne, de más hálózaton még nem produkálta ezt az eldobós hibát.
-
tomp
félisten
válasz
burgatshow #72162 üzenetére
Hidd el lesz majd a Telenornál is!
Na de nézzük akkor a Telekomot! Behozták a VoLTE-t amit az elején lehetetlen volt fizikailag feltöltőkártyáson üzemeltetni! A Domino rendszere olyan régi mint a Telekom GSM! Gyakorlatilag múzeumba való már de nem merik lecserélni. Ameddig megy addig megy. Telekom rendszere a legnagyobb hazai tákolmány! Minden gyártó megtalálható benne! A Domino VoLTE-t nagy nehezen vért izzadva hozták össze. A VoWiFi-t még nem kezdték el, mert elég volt számlásra megoldani úgy ahogy...
Ezzel szembe Vodafone és Telenor oldalon bejött a VoLTE és egységesen lehet aktiválni számlásra és kártyásra. Miért? Mert mind2-t ugyan az a rendszer kezeli. Egységes.
Az én oldalamról meg ebben van lemaradva a Telekom. A Domino egy gőzhajtású rendszer az elektromos motorok éveiben...
Majd ha nem csak 1db gyártó telefonja fogja tudni az eSIM-et akkor beruháznak és lesz. Ez gyakorlatilag egy különálló rendszer. Ha pedig majd beruháznak akkor nyilván Huawei lesz még a Telenornál is ahogyan a VoLTE is az náluk. -
burgatshow
veterán
Nem is érdekel, azért ő a szolgáltató, hogy oldja meg. Az szintén nem az én problémám, hogy a ZTE gerinc infra erre alkalmatlan vagy csak nehézkesen.
Mezei halandóként azt látom, hogy nem elérhető. De nem azért nincs mert annyira friss topic, hogy mindenki még csak nézegeti, hanem évek óta nincs.
Meg lehet ezért a véleményért kövezni, de tényleg nem mai találmány az eSIM. A készülékek meg egyre inkább ebbe az irányba fognak menni (lásd az új Moto Razr is csak eSIM képes és szerintem 1-2 éven belül flagshipek is dobják a fizikai SIM-et).
@tomp #72161: onnan, hogy ha felhívod az üf-et és azt mondod, hogy VoLTE-ni akarsz iPhone-nal a sablon nem támogatott dumát kapod. Hiába működik. De apám flagship OnePlus-jára is azt mondták, hogy nem támogatott mégis működik.. Szóval érted...
-
tomp
félisten
válasz
burgatshow #72158 üzenetére
Honnan tudod, hogy nem hivatalos? Mert nem írják a telenor VoLTE oldalán? Hát ott sok mindent nem írnak mert hát nincs ember aki naprakészen tartaná.
Nekem azt mondták telefonon, hogy iPhone-on megy már de hivatalosan még csak teszt.
Telekom eSIM csak azért jött be ilyen hamar mert a Huawei megtolta őket. Huawei okosórához ingyen adták az eSIM rendszert. Aztán az iPhone-nál már kapóra jött... -
PBA
aktív tag
válasz
burgatshow #72158 üzenetére
Gondolom azért nincs eSIM, mert a csoda ZTE hálóba nehéz implementálni - ez csak tipp persze. Azt azért vágod, hogy ez nem annyiból áll, hogy összehoznak egy meetinget, hogy legyen már eSIM, aztán jön egy hálózati mérnök, kattint kettőt a laptopján, oszt boldogság?
Dániában nem ZTE hálózati elemek vannak egyébként. Fogalmad sincs, hogy egy új szolgáltatás bevezetése mivel jár, és milyen különbségek vannak a hálózatok között.
-
-
burgatshow
veterán
Nem mondtam, hogy nem megoldható, azt mondtam, hogy hivatalosan nem támogatott. Én is Így használom, ahogy te leírtad, de attól még nem hivatalos.
De jó oké, ne legyen VoWiFi, de eSIM-ben mi olyan megugorhatatlan már évek óta?
Ha holnap azt mondanák, hogy nesze paraszt eSIM, akkor 99%, hogy maradnék.
Évek óta várom, hogy vagy a Voda vagy a Telenor behozza a Telekom mellett az eSIM-et, mert akkor végre szabadulhatnék a 2. készüléktől, de nem. És nem látom, hogy miért nem, amikor van olyan ország (Dánia például), ahol már mint Telenor bevezették (évek óta), tehát még csak az sincs, hogy meg kell venni a technológiát, mert branden belül megvan a know-how.
És szerintem még csak üzletileg sem indokolt...
-
tomp
félisten
válasz
iPhone 7-től felfelé már a Telenornál is megy a VoLTE mivel szolgáltató függetlenné tette az Apple! Kérni kell az aktiválást majd bekapcsolni a telefonon! Ha elsőre nem megy akkor egy hálózati visszaállítás kell neki és úgy már menni fog! Diginél is megy az iPhone VoLTE!
VoWiFi a Telekomnál meg hááát...
Telekomnál agyf@szt kapnak a szolgáltatástól. Még nem teljesen stabil de már ki merték küldeni a publikus üzemnek... De az automatikus bekapcsolás nem megy, illetve az ügyfélszolgálati ajánlás is tiltott. Ha külön kérik csak akkor kapcsolják be. Vannak még vele bajok.
A Telenoros VoLTE-vel csak 2 baj van: nem megy LTE Only módban miközben a másik 3-nál igen, illetve néhány szolgáltató rövid hívószám nem működik VoLTE alatt. Remélem ezeket idén már megoldják...Viktor0610
Nem tudod mikor lesznek ezek a VoLTE bugok kijavítva?
Javítsam az elmúlt jó pár tíz hsz-t: én a kedvezőbb havidíj miatt vagyok telenoros illetve az egyenletesebb 4G sebesség miatt. Vodánál a 4G amúgy sem olyan acélos. Telekomnál a nagy csomópontoknál akár 400Mbit is van ami fantasztikus csak ha a csomóponttól elsétálsz 10percet és bemész egy házba ott legfeljebb B20 van 1-3Mbittel. Telenornál viszont inkább a lakóövezetet fedik le stabilan. A nagy csomópontoknál is ugyan az a technika van ami terhelődik vagy legfeljebb 1-2nagy cím van ahol bekapcsolták a 3. frekit így jobb a hálózat de sok-sok év alatt ez jött le nekem. Lassabb de cserébe mindenhol van Telenor 4G.
Nem 1x adtak indokot, hogy lelépjek de az árés részben a hálózat még mindig itt tart. -
bedibazsa
senior tag
válasz
Viktor0610 #72151 üzenetére
Működik, asszony i8-asán beállítottam. Azt írja a telefon, hogy nem támogatott, de elfogadtam ezt a "hibaüzenetet" és teszi a dolgát rendesen.
-
tibor23
senior tag
Ha már így kitálaltatok, hadd írjam le én is a tapasztalataimat: kb. 1,5 évig volt egy korlátlan netes kártyám tőlük verhetetlen áron, de idő közben rájöttem, hogy amire én használom, ilyen olcsón is felesleges. Anno azért vettem, mert a fix netem sokat szarakodott, és belefáradtam a szolgáltatóval vitatkozni. Aztán a net rendbejött, a kártya a telefonomban landolt a 2. SIM-ben. 1. SIM-ben egy Domino kártya van. A telefonban viszont sokszor szakadt le a net olyan helyeken ahol nem volt nekik jó térerejük (ez addig normális), de újracsatlakozni már nem tudott valamiért. Én sokáig azt hittem ez a telefon bug-ja, de azóta próbáltam a Telekom-os net-et, és a Vodafon-t is, egyik sem produkálta ezt. Azon kívül ha VPN-nel csatlakoztam az otthoni szerveremre, és azon keresztül VOIP telefonáltam, a hangminőség krtikán aluli volt általában, hiába volt max. a net sebessége.Telekom ebben is jobb volt hiába volt gyengébb térerő is akár.
Erre a net regisztrációs problémára megírhatnátok, hogy ez tényleg hálózati hiba vagy nálam volt csak gond. -
4Grider
nagyúr
válasz
Cserébe meg itt nem mérik az HBO Go forgalmát egyik mobilnet csomagban sem, mint ahogy a Telenor MyTV forgalmát sem.
Azt gondolom vágod, hogy a te elvesztésed miatt nem lesz válságértekezlet egyik telconál sem... -
burgatshow
veterán
válasz
Viktor0610 #72151 üzenetére
Nem hivatalosan igen, ha behazudod az ügyfélszolgálaton, hogy engedélyezzék nálad a szolgáltatást mert támogatott készüléked van. Egyébként elhajtanak.
Ha pedig ezek után engedélyezed a készüléken, akkor az meg vinnyog, hogy nem certified a VoLTE-ra a szolgáltatód, szóval ha bármi elromlik akkor mossa kezét az Apple.
-
válasz
VoLTE van már az iPhone-oknál is. Vagy rosszul tudom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest