- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Fotók, videók mobillal
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz
anaqer #46545 üzenetére
Valahogy a canon is megoldja. Az M-es milcük asszem aps-c szenzoros, és a palacsinata obikon túl a korábbi tükrös vázakhoz gyártott obikat is tudják használni. Gondolom adapterrel. Azt nem tudom mibe fáj egy ilyen átalakító...
Ha bedöglik a tükrös vázam, már nem akarnék tükröst venni helyette.... ha nem lesz normális áron milc nikon, a meglévő obikhoz, akkor más utat kell bejárni...
-
bakosgabor57
őstag
válasz
anaqer #46418 üzenetére
Azt hiszem rosszul fogalmaztam, a Nikon DX Zoom- ok között az első...
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
anaqer #46355 üzenetére
Easter egg: D40 tudott vakuzni akár 1/4000-ed másodperces záridővel is, szigorúan manuális vakuval, amivel nem tudott kommunikálni... szimplán azért, mert azt hiszem 1/500-ad alatt már elektornikus volt a zárja...
Annyit befolyásolt, hogy egyre sötétebb lett a kép, mináél rövidebb lett a záridő, ellenben nem volt olyan rész amit kitakart volna a zár. -
yanpec
senior tag
válasz
anaqer #46154 üzenetére
Láttam, hogy te èszrevetted a lènyeget. Tudnèk venni 500E-1M gèped de nem akarok mert nem kell. Èn kezdő amatőr vagyok(azèrt az alap dolgokat ismerem), nem tudnám kihasználni. Ez a gèp azoknak kell akik keresni akarnak vele. Èn csak saját szórakoztatásra foglalkozom a tèmával, lehet hogy a 7100t se fogom tudni kihasználni amennyi beállítási lehetősèg van benne.
Sokan csak a gèp tudásával akarják saját tudatlanságukat pótólni, ez nem csak a fotózásban van így hanem a technikai sportokban is, tudom mert üzök technikai sportot, ès látom mi megy ott. Magyarul gyengèbb kèszülikkel is lehet professzionális kèpeket alkotni, csak több tudás kell hozzá.
-
yanpec
senior tag
válasz
anaqer #46151 üzenetére
Inkább úgy fogalmaznèk, hogy a 3000s szèriáról szeretnèk a 7000s szèriára váltani, mennyivel jobban hangzik nem? A D7100t nèztem ki, ezt már lehet használtan 100E alatt kapni 20.000 körüli exp.val. Ajánlottak itt D7200t, de èrdemben nem tud többet a 7100l.(buffer, min.több pixel,flat p. control, NFC) amivel többet tud.
Ezek igazából nekem nem fontosak, ami viszont fontos, az AF motor ès a rengeteg finombeállítás amit kínál a váz a d3400z kèpest.
-
Throme
veterán
válasz
anaqer #46065 üzenetére
Ugyanígy értelmetlen megosztani lopott cucc listákat és szériaszámokat. . .
Kb ugyanaz a reakció, mint a hsz-ed a megóvásra, megvédésre.Akkor fontosak csak, ha velünk történik. Már az is jó lenne, ha használhatatlan lenne az eszköz a tulaj nélkül (jelszó. . . akármi). Ne érje meg ellopni.
Ha telefonoknál, laptopoknál van rá igény, akkor itt is lenne. Ok neked nincs.
-
*Ropi*
félisten
-
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
anaqer #45985 üzenetére
Nincs ott semmi leskálázás, pontosan ugyanakkora az AF modul és a lefedett AF terület DX és FX viszonylatban, csak FX-nél nagyobb a képkocka...
D500 és D5 fókuszrendszere is ugyan az, de ott már picit növeltek a szélességén, és nagyon minimálisan a magasságán is a régi rendszerekhez képest.
Gyanítom magasságban már nem is tudják tovább növelni, széltében még lehetne (ugye a segédtükör által lefedett maximális magasság az adott). -
itouchfan
senior tag
válasz
anaqer #45956 üzenetére
Majd nézek még egy-két videót, meg írást, hogy mennyire problémás a dolog, de a gyakorlatban akkor már rég elúszott ez a D7100+ AF-P kombó, hogyha egy tájkép-épület fotózás közben (állványról természetesen) nem lehet kikapcsolni a stabit a 10-20-ban. Maradnak a Tokinák, Sigmák (de azt nem veszek már szerintem, max Art-ot), Tamronok és a Samyang 14/2,8.
Egyébként a Nikon honlapján ez a kompatibilitás probléma azért kicsit szűkszavúan, elmismásolva van feltüntetve.
-
Roachy
senior tag
válasz
anaqer #45956 üzenetére
Ha nem látszik a képeken, akkor fölösleges ezért megbontani az obit.
Ha garis még, akkor csakis a Camera Kft-hez vidd, hiszen az a hivatalos márkaszerviz.
Nekem volt ott garanciás gumicserén lencsém, jeleztem, hogy esetleg ki is lehetne e pucolni. Ők is azt mondták amit én, ha nem zavaró akkor nem bontanák meg és egyébként sem garanciális probléma, ha mégis szeretném, pénzért megcsinálják. De meglepetésemre végül kitisztítva kaptam vissza. -
Throme
veterán
válasz
anaqer #45943 üzenetére
Azzal se leszek kisegítve, mert k_rva drágák.
Mindegy, már lesz@rom. Nem veszek úgyse semmi fotós cuccot.
(a milceknél (m4/3) is futottam egy kört hasonló zoom-ok terén, hát az mégdrágább....de legalább nincs fókusz probléma...
legolcsóbb megoldás a jövőben egy telefon és háttérmosási effekt, szép arc effekt azt csókolom drága fényerős zoomok, viszlát LR
).
-
Throme
veterán
válasz
anaqer #45937 üzenetére
Az csak A, B, C jelölésű obikhoz jó.
Asszem A az art, a C az contemporary (vagy micsoda, a B nemtom mi)
Emiatt várnék egy sigma 17-50 f2.8 C obit, de a genyák nem foglalkoznak az én igényeimmel...
Dokkolóról azt írták mások, hogy nagyon időigényes a beállítás vele.
Mondjuk én végigcsinálnám. Az utánajárás, elintézés se lenne meg hamarabb, és még pénzbe is kerül.
Ráadásul kb 18k huf egy ilyen eszköz, 1, vagy 2 kalibrálással már meg is van az ára.
Sajnos a nikon 1, canon 2, AF tuning opció lóf@sz. Még fixeknél is, mikor több rekeszértéken is vizsgálni kéne az élességet....szvsz...
-
marcitp
őstag
válasz
anaqer #45904 üzenetére
+1.
Én az utóbbi időben ha alkalom van rá, használom a 7200-at, és nem érdekel az expószám.
Az vételnél jön jól (ha kicsit magasabb, és az eladó is "tudja", alkualap)....
Mostani eszemmel lehet, alapos próba után egy 50-60k expós 7200, persze előtte utánajárni, mennyi is a zárcsere.A D300 is megy, az valahol 100k körül lehet most.
csak kiábrándító a 300 af + szenzor a D7200 után sajnos.de persze lehet azzal is agyon jó képeket készíteni, sőt. Nekem egy D200 van még a bakancslistámon.
-
marcitp
őstag
válasz
anaqer #45748 üzenetére
Legjobb lenne gyakorlatban kipróbálni.
Szerintem az af-c is sajnos jóval gyengébb a 300-ban.
Én elhiszem, hogy lőttek nagyon jó vadfotókat is ezekkel a gépekkel, csak az nem mindegy, mennyi volt a találat. Nekem sajnos gyerekre is kevés volt a 300. Az "s" talán egy picivel jobb volt. -
helixP
nagyúr
válasz
anaqer #45712 üzenetére
Ha már táskázunk...
A Kata tulajdonosok ilyen módon bele tudják tenni az állványt a táska oldalába? Mert nekem még nem sikerült, pedig egy kis nyomorult Hama állványom van....
Vagy csak béna vagyok? (A válasz amúgy igen, de ebben az esetben is ?)
-
randras_83
addikt
válasz
anaqer #45592 üzenetére
spec én nem terelek senkit, nálam annyi történt annó, hogy az egyik fotóexpón lőttem pár képet a D5300+N85-vel aztán saját kártyára a D750+N85-vel, na itthon esett az állam, és akkor eldőlt, hogy FX v DX. Mondjuk azóta egyszer fotóztam a Phaseone XF IQ4-vel, mondjuk az a veszély nem fenyeget, hogy veszek egyet, de na azért az MF mögött messze elbújhatunk az FX vázakkal.
(#45596) Throme: azért ezt a videót kérdőjelesen kezelném
-
bandigno
senior tag
válasz
anaqer #45592 üzenetére
most h ezt így leírtad, nekem már nem kell!
még egy előny, hogy nem alagútba kell belenézni és komponálni, hanem a kereső funkciója értelmet nyer FX esetén!
továbbá: én D610-et használok még mindig és ajánlom is, mert tényleg áll-leeső-aztaq érzés kaphat el egy D7000 után!
a lényeget a többiek leírták és súlyban sem akkora a különbség váz oldalról h sherpát kelljen bérelni egy jó kis makrózáshoz!
ja igen, itt a hátrány h bukod a 1,5x-ös gyutávot!
-
Peczek
aktív tag
válasz
anaqer #45587 üzenetére
Nem a diffrakcióra gondoltam.
Van mondjuk egy 60 vonalpár/mm felbontású objektíved. (mondjuk ez egy elég gyengécske objektív). Ez azt jelenti, hogy 120 pixel/mm a felbontása.
Egy APS-C (DX) (25,1x16,7 mm) méretű érzélkelőn ez kb.
vízszintesen 120x25,1 mm= 3000 pixel
függőlegesen 120x16,7 mm= 1930 pixel
tehát a lencse az érzékelőre 5,8 Mpixelelt vetít, tehát max. ennyi pixel nyerhető ki belőle, akármennyi az érzékelő felbontásaFF érzékelőn (36x24 mm)
vízszintesen 120x36 mm= 4320 pixel
függőlegesen 120x24 mm= 2880 pixel
tehát ugyanaz a lencse felbontása 12,4 Mpixel, kb. a kétszerese a DX formátumnak.Ezért van, hogy pl. 45 Mpixel felbontású gépet csak FF-ben gyártanak (meg persze azért, mert DX-re nem tudnak ennyi pixelt felpakolni, illetve ha tudnának is, a zaj lenne túl nagy).
-
updog
őstag
válasz
anaqer #45559 üzenetére
Akkor nekem elég alacsonyan van az ingerküszöböm, legalábbis ha egy végigfotózott hétvége után összesen nettó 10-15 perc azzal megy el, hogy tétlenül várok a képek közötti váltásokra, és nézem a kurzor karikázását, akkor hadd legyek már feszült
És itt most még csak arról beszélünk hogy a feldolgozatlan, egyetlen csúszka nélküli képeket először átválogatom, belenagyítás nélkül.
OK, azt mondhatjuk, hogy régi / budget gépen legyen türelmes az ember, de amikor megvettem az 1.gen Ryzenek közül majdnem a legjobbat, alátettem egy olyan vasat hogy ihajj, értem én hogy a GTA V úgy fut rajta mint a csuda, csak az ár/érték arány mégis eléggé leromlik, mert én pont nem GTA-zni akarok rajta.
Az előző, (most lenne 11 éves), amúgy szintén AMD konfigomhoz képest szerintem egyszámjegyű százalékban tudom kifejezni a szubjektív módon megállapítható "gyorsulást" LR-ban.
Ryzent + Adobe = soha többé. (nyilván egyébként pont nem az AMD hibája, hogy az Adobe egy optimalizálatlan szutykot ad a pénzemért, sőt, arról se tehet, hogy a LR topic egyértelmű nevegyélryzent javaslata ellenére mégis azt vettem
)
-
Throme
veterán
válasz
anaqer #45554 üzenetére
Nem tudom nálad mi egy alsó kategóriás PC, de az LR pl eszi az erőforrást. Valóban lehet akár 24 mp-es rawokkal játszani egy gyenge pc-n, csak legyen türelmed
.
Igaz a nikon saját ingyenes sw-ét is lehet használni, az lehet szerényebb vassal is kiegyezik.(#45555) doeeg: ha így nézzük, hogy 2019, akkor d3500. Egy régi elavult valamivel, mint a 3200, én nem égetném magam
-
Throme
veterán
válasz
anaqer #45433 üzenetére
Én is így ismerem, ha a képszélek nem egyenlő mértékben élesek/életlenek, akkor decenter.
Ha egyformán, akkor 'fícsőr'
Pl a sigma 17-70 f2.8-4 obiról is olvastam, hogy 17mméen és teljesen nyitve a szélek homályosodásra hajlamosak, ami rekeszeléssel javítható (cserébe oda a fényerő...).Van aki azt mondja, hogy a bajonett nem áll jól, vagy nincs meghúzva az egyik csavar, de én is inkább a belső részek, tubus, lencse pozíció környékén gondolnám a probléma gyökerét....
-
itouchfan
senior tag
válasz
anaqer #45441 üzenetére
Felhívtam a szervizt, mondták, hogy bemérték de kutya baja, de előtte elmondtam nekik amit itt olvastam (igaz, hogy 17-50, de nagyjából ugyanaz a generáció):
Ez asszem pontot is tesz a téma végére. Köszönöm mindenkinek a segítséget!
"The lens is compatible with the Nikon D7100 but the OS unit is in the standby mode for up to a minute after shooting so the scanning feature of the camera will be slowed down for that time period. This behavior is related to the operation of the OS unit of the lens when it is used in conjunction with the Nikon D7100. The OS unit stays in communication with the camera body for about 1 minute after a camera’s auto-off feature shuts down the camera between exposures while still in the on mode. This is because our lenses are designed to stand by for operation; Nikon cameras have no provision for determining the status of the OS unit. This will also cause the need to press the multi selector of the Nikon D7100 each time to scroll or zoom in when reviewing your images on the D7100 LCD screen. These symptoms only occur on the Nikon D7100 camera, there is nothing wrong with the lens. If and when you recognize the phenomena mentioned above, please note they will not cause any malfunction to the camera body, you can keep using our products without any worry.
Yours Truly,
Paul Pizzano
Sigma Corporation of America" -
válasz
anaqer #45436 üzenetére
File Date Created Date Modified File Size Image Size Date Shot Time Zone and Date Image Quality Artist Device Lens Focal Length Focus Mode AF-Area Mode VR AF Fine Tune Aperture Shutter Speed Exposure Mode Exposure Comp. Exposure Tuning Metering ISO Sensitivity Device White Balance Color Space High ISO NR Long Exposure NR Active D-Lighting Image Authentication Vignette Control Auto Distortion Control Picture Control Base Quick Adjust Sharpening Contrast Brightness Saturation Hue Filter Effects Toning Latitude Longitude Altitude Altitude Reference Heading UTC Map Datum
_DSC3359.NEF 2019.01.28. 22:50:21 2019.01.28. 22:39:28 28,1 MB L (6000 x 4000), DX 2019.01.28. 22:39:28.40 UTC+1, DSTN Lossless Compressed RAW (14-bit) marton.jakab@gmail.com Nikon D7100 VR 17-70mm f/2,8-4G 24mm AF-S Single ON ON(0) f/3 1/60s Aperture Priority -0,5EV Matrix ISO 400 Auto1, 0, 0 Adobe RGB OFF OFF Auto OFF [VI] VIVID [VI] VIVID 0 4 0 0 0 0
Ezt nyomta ki a VievNX2 txt exportja...
-
szacsa82
tag
válasz
anaqer #45428 üzenetére
Izé, meg még egy, amit nem értek: itt egy másik kép (amit nem én csináltam, de ezen is már látszik a hiba). Itt meg a jobb oldal a gagyibb...
Ez hogy lehet, hogy jön-megy az élesség?
-
itouchfan
senior tag
válasz
anaqer #45427 üzenetére
Egyrészt köszönöm!
Másrészt azért még válaszolok. Úgy sikerült megnéznem, ezt még próbáld ki szerintem, hogy ViewNX2-ben van egy olyan, hogy Export file&camera information, és ott kiírja neked a részletes EXIF-et egy TXT fájlba. Ott találtam meg. Ha esetleg így megtalálod, és érdekel, kíváncsi lennék rá, hogy neked mit ír.Harmadrészt a funfact az egészben az, hogy úgy felidegesített a dolog, hogy ma beadtam egy szervizbe az objektívet, de akkor ha ez tényleg így van, holnap reggel felhívom őket, hogy hozzá ne nyúljanak.
-
válasz
anaqer #45425 üzenetére
OK, már tuti százas a dolog - akár belekerül az EXIF-be, akár sem, a Sigma obi jelzi vissza hülyén a VR állapotát.
D7100 + 18-55 VR -> kapcsoló működik, és a váz mutatja, hogy ON vagy OFF.
D7100 + 17-70 OS C -> kapcsoló működik, de a váz mindig ON-t jelent.Lefordítva: szarj bele, hogy mit mond a váz. Kis kompatibilitási baki*, senki nem halt még bele.
*Valami hasonló, mint amikor Sigma obival nem mindig tudsz folyamatosan scrollozni belenagyítottvisszanézéskor - zavaró, de hát ez legyen a legnagyobb bajunk.
-
itouchfan
senior tag
-
Sinu
senior tag
válasz
anaqer #45284 üzenetére
Valaki korábban linkelt ide egy utángyártott akku-t, nem találom az eredeti hsz-t. Rendeltem én is, de most tűnt csak fel ez a különbség.
Motaba78: köszönöm a választ
-
zsocii
csendes tag
válasz
anaqer #45234 üzenetére
Igen, ez lenne az első rodeóm. Bár nem vagyok béna, de inkább profira bíznám a javítást.
A D5100-at is csak a cseheknél javítja a Nikon?Van esetleg budapesti szervíz, amit ajánlani tudtok?
pl. keresésre ez jön fel:
http://www.foto-paradicsom.hu/hu/fenykepezogep-javitas/munkadijak.-arak -
Sleek
senior tag
válasz
anaqer #45250 üzenetére
Szóval a matt üveget garanciában cserélték mert tisztítani nem tudták. Ekkor javult a szitu. Pár folt eltűnt a keresőből.
Viszont a keresőben még mindig maradtak fekete pont szerű dolgok. Ezt a cseh szervizes mondta. Hiába fújkálták nem akart eltűnni csak arrébb vándorolt.
Nekem annyit mondott még, az egy zárt egység és 50ezer kb a javítás.
Válaszoltam ,hogy nem értek ezzel egyet , miért kellene fizetnem egy garanciális dologért.
Valamint ha zárt ,hogyan fújkálják. Erre annyi válasz volt. Ahogy tekergetem az objektívet biztos úgy ment bele.
Megint elmondtam neki. Nem por van benne , nem szösz ,hanem kis fekete pontok. Válasz megint. Ezzel sajnos együtt kell élni . Vagy cseréltetni az egységet 50 ezerért.
Mondtam jó hagyjuk a telefont mert nem jutunk dűlőre. -
gaben22
senior tag
válasz
anaqer #45237 üzenetére
Csak nehogy az emberben kialakuljon a "muscle memory" a gépen törlésre aztán egyszer gondolkodás nélkül töröljön, amikor nem kellett volna
. Én ezt a szabályt állítottam fel magamnak, no törlés vázon, inkább vettem 2 nagy és gyors kártyát, tipikus black friday akció
, de amúgy se drágák már, még a jobbak se.
-
-
válasz
anaqer #45108 üzenetére
Egyébként jobban megnézve a képet, itt valami tényleg durván csücskös.
CA még hagyján (bár még a D-s ötvenes se tolta nálam ennyire durván), de konkrétan még csak fókuszsíkot se látok rajta, és kásás is mint atom... nálam ISO 3200 felett néz ki így, ha éppen jpegben hagyom.
-
Fishor
senior tag
válasz
anaqer #44691 üzenetére
Ezek szerint nekem teljesen felesleges az 568-at venni, mert az én gépemmel nem tud semmivel sem többet? Egyébként jó választás ez a yn vagy van jobb ilyesmi áron? Még a godoxokat néztem, hogy arról is jókat írnak, de nekem még ez a külső vaku téma teljesen idegen. Sose használtam, nem tudom milyet érdemes venni, csak azt nem szeretem a gyáriba, hogy nem lehet irányítani és így fehér sokszor a közeli kép. Meg ha távolabb akarok vakuzni oda meg nem érvényesül. Gondolom ezt megoldja egy külső vaku.
-
Roachy
senior tag
válasz
anaqer #44615 üzenetére
Egyébként nem vetítettem ki másokra. Mindenki tudja, hogy a lightroomnak is vannak alternatív felhasználási módjai. Csak te jöttél a fizetős megoldással.
Én már csak azt gondoltam tovább.
Mindenkinek magánügye mire költ, mi fér még bele, de azért havi 4 ropit nem egy nagy ördöngősség kigazdálkodni. Feltételezve, hogy akinek dslr-je van, nem kell a napi betevőn gondolkodnia.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Milyen routert?
- World of Tanks - MMO
- OLED TV topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Call of Duty: Black Ops 6
- LED világítás a lakásban
- Wuthering Waves
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Interactive Brokers társalgó
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Eladó megkímélt állapotban lévő Xiaomi 12T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ALIENWARE Area-51 R5
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest