- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
Ha csak azt a szintet hozza totalissan semmi ertelme, fent ez a 35mm majdnem a nullaval vetekszik hogy van vagy nincs, egy 12-100 vagy 14-100 nak lett volna ertelme de ennek eddig nemereztem hianyat, persze ha olyan penge eles lesz hogy nyitva levagja az ember fejet minden gyutavon es targytavolsagon es fokuszba 2-3x sebbeseget hoz akkor lehet ertelme, de ezt nemtartom valoszinunek.
-
Graphy
aktív tag
A Nikon 18-135 anno egy nagyon jó objektív volt, én is használtam nagy megelégedéssel, de a VR baromira hiányzott nekem belőle. A D80-at is ezzel az objektívvel adták kitben.
A 16-85-tel nekem az a problémám, hogy a 18-105-höz képest kb 100 ropi a különbség, de a kettő között nincs az a "hűdenagy wow" érzés. Lehet csak én nem látom benne a fantáziát, de minőségben nem érzem ezt az árkülönbözetet. (oké az nagyon jó, hogy 16-tól indul)
-
Kleroo
veterán
18-55;18-105;18-200,18-300
Nem látom értelmét ennek az átfogásnak a mostani zoomok mellé. Egy esetben látnám: ha ez 1:1-ben 18-105 upgrade/utód lenne gyakorlatilag azonos áron. De nagyon nem így néz ki.
Máskülönben meg full ugyanaz 105 vs 140mm azért igazából egy kutya,sőt ahogy mondod ha muszáj akkor croppolhat is a user. A 18-105 IQ-ja pedig nagyon jó,nem hiszem,hogy érdemileg rá tudnának licitálni nagyobb átfogás mellett.
Érdekes lett volna mondjuk 16mm-ről indítani. Vagy legalább 17. Vagy tele állásban 4.5-ös fényerő. De így,ezzel a felállással nem is értem mire van ez. Ami érdemi pozitívum,hogy van gumitömítés a bajonettnél(fémbajonett számomra nem egy fontos előny ilyen optikáknál).
(csinálják meg inkább a 16-85/4-et -
Real_Necro
veterán
A vakuzás témában amúgy még nem jutottam előre. Bár lehet hülyeséget kérdezek, de ha használok egy nem fényerős kitobit meg egy fényerős alapzoomot (jelen esetben 18-105 és Tami 17-50), akkor tegyük fel, hogy ugyanaz a gyutáv van mindkettőnél. Fotózok mondjuk 3 embert, akik nem egy síkban vannak. Annak érdekében, hogy a mélységélességem azonos legyen (ez esetben legyen mindhárom ember éles), hogyan alakul ez egy fényerős és nem fényerős obinál, ha mindkettőnél azonos rekeszt állítok be és persze vakut is használok? Remélem érthetően fogalmaztam.
Ebbe valahogy belekavarodtam. A fókuszt ha szemre állítom, a középső, vagy a hozzám legközelebb eső emberre kell céloznom? (Bár ha jól gondolom inkább a hozzám közelebb eső a jó.)
-
imyourfriend
őstag
Értem hogy nem kerül többe, de van egy alapvető keretem itthon ami kell arra az esetekre ha kórházba kell menjek, vagy el kell utazzak valahova sürgős ügyben esetleg előre nem látható kiadásra kell költsem. Dolgozom is meg üzletelek néha ezt azt, itthon segítek a "pici gazdaságban". + még lakást tenném hozzá, ha arról van szó hogy fel kell vegyek majd munka mellett X összeget a lakás befejezéséhez (pl tető alá hozás) akkor maximum ennyi. Máskülönben a hitel nem fog az én asztalomnál enni.
(#5289) forceberg: Majd remélem a gyerekeimnek is tudok hasonló körülményt biztosítani mint amilyent én kapok itthon, nem lesz egyszerű. off.
-
imyourfriend
őstag
A hitel relatíve lehet jó dolog is, ha szükséged van némi kezdőtőkére ami visszahozza később a felvett összeg két-háromszorosát akkor megéri felvenni. Személy szerint én sem vennék fel hitelt hogy valami eszközöm hamarabb meglegyen. Amíg nem gyűlt össze annyi pénz amennyi kell addig nem lesz meg az a termék és kész. (Fogalmam sincs tanulóként lehet e egyáltalán hitelt felvenni
) Ez a 0% THM és társai is mind a pénzre mennek, ha nem érné meg az eladónak akkor nem csinálná így az üzletet.
Biztos van 1-2 bennragadt terméke amit eladna és azt akciózza ilyen módon, sokan meg kapnak az alkalmon és elköltik a pénzüket rá.
-
Real_Necro
veterán
Anno Tamron obinál akartam ilyenbe bele kezdeni, aztán olyan szerződést kaptam, ahol egyből be volt pipálva olyan szolgáltatás, amire nekem nem volt szükségem és elég érthetetlenül volt bele fogalmazva mibe is fog az nekem kerülni, de helyettem már bejelölték. Aztán ugye a hercehurca, hogy munkáltatói igazolás meg kutya f@sza. Lemondtam az egészet és vettem fel helyette céges hitelt, valamint megvettem máshol ha jól emlékszem kb 10-12eFt-al olcsóbban... Én ezekben a hitelekben abszolut nem bízom és nem is fogom használni a jövőben sem. Olyan meg hogy 0% nincs, be van építve az árba.
-
törölt tag
Én Zakopane-t így jártam meg tavasszal, hogy a végén szó szerint meglóbáltam a szettet a kezemben és lecsaptam róla a vizet a járdára menet közben.. csorgott róla végig, de még garis a cucc, ezért vetettem alá a tesztnek. De ment mindene, a napellenző pedig a frontlencsét védte az esőcseppektől, így még kép is lett. Igaz, nem vízszintesen fújt, csak úgy függőlegesen szépen fentről.
A hotelbe érve megtörölgettem törölközővel (kivéve frontlencse), majd száradás után áttöröltem mikroszálassal itt-ott. Az időjárásálló vázak bírják sztem, száraz maradt a kártyafoglalat is, az akku is, a gép belseje is (gondolom). Szóval nulla anomália.
Ettől függetlenül másnap ráadtam az esővédő huzatot, nem szeretem kísérteni az ördögöt.
-
-
bob001
csendes tag
Szia!
A 300-as állásban a legnagyobb lógás, hisz akkor van kitolva az obi. Egy szép kört lelehet írni az tubussal. Nem lehet, h. kilazultak a csavarjai? Bár lehet, h. leesett és eltörtek rögzítők. Nem tudom...
Lehet vele fotózni, mindene működik, de a kotyogás miatt ritkán éles a kép.
Ha tubus cserés, akkor kb. mennyibe fájhat szerinted?Köszi
-
törölt tag
Én meg már nem tudom miről volt szó.
A kerékből készült mindenféle záridős, ahol a "küllők" jobban bemosódnak, illetve ahol kevésbé, meg ahol végül tök éles az egész. Ezt panorázzam ?
A tó 14 mili vízfelszín felett 40 centire kb.Egyik kép sem amolyan művészkép, de baszki én nem is művész vagyok, halál letojom kinek mit mond a képem vagy nem mond
- szimplán csak betoltam ide hogy "itt voltunk" semmi mondanivaló
Nekem emléknek viszont tökéletes, mert SZÁMOMRA a kép pont azt adja, amit elképzeltem a fotó előtt.
Ez ilyen egyszerű.Kleroo: én baloldalról a csillagot kivettem, torzításkorrekció + az alját párhuzamosra húztam a képszéllel, de ennyi csak kb. Fasza a Tied "színvilága"
-
törölt tag
-
Throme
veterán
Másrészt LR-ben úgy is ki kell választani a kalibrációnál, hogy milyen encsével lett lőve a kép, vagy az auto felismeri és csak engedélyezni kell, hogy csökkentse a torzítást.
Ezek a torzításcsökkentések a váz sw-e által nem csak a jpg-re van hatással?
A raw-ot nem befolyásolja, igaz?
Ha jól gondolom, akkor meg felesleges, mert ha raw-ban dolgozol, akkor a feldolgozó sw (LR, PS...akármi) fogja megcsinálni a váz helyett.....
Javítsatok ki ha nem jól látom a dolgot! -
-
aleister
veterán
"Csak döntse el mindenki maga, hogy mit kezd ezzel az infóval."
Így van. Nem hinném, hogy bárki is azt írta volna, hogy kötelező a markolat.(#4848) Eperkutyus:
Nekem pont, hogy a D800-ra nem kellett sosem a markolat.
Alapból teljesen jó a fogása. A markolatba ráadásul csak egy aksi fér bele, az ilyen szar megoldás miatt meg inkább beteszek a táskába egy tartalék aksit. Ráadásul az elmúlt fél évben csökkentek a portré állásban elkövetett képeim száma. Ellenben a megnövekedett méret miatt nem férek el a táskában.
A lényeg, hogy nem használom hozzá.A d5100-ről ellenben le sem vettem, amióta megvan a váz.
-
Byk01
őstag
Volt már markolatod?
Ha igen, akkor elfogadom a véleményed, ha nem, akkor próbáld ki.
Amíg nem volt, nekem sem hiányzott, aztán árukapcsolással lett egy, és baromira hiányzik, amikor ilyen súly és méretbeli megfontolásból leveszem, és nélküle járom a várost fotózási céllal. A plusz energia a tartalék aksi formájában nem hiszem, hogy gyakran kellene, azt nem is hozom fel érvként, de a fogás, a portré állásban adott kényelem nagyon sokat jelent. -
Graphy
aktív tag
" A különböző színterek átkonvertálhatók egymásba. Ennek azért van jelentősége, mert a korrekciók módosíthatják, eltolhatják a színeket. Ha egy sRGB-ben készült képre ráerőszakoljuk az Adobe RGB profilt, akkor durván telített, harsány színeket kapunk. Fordítva is igaz, ha egy Adobe RGB-képre kényszerítjük rá az sRGB profilt konvertálás nélkül, akkor fakó színeket kapunk. Erre a Photoshopban az Edit/Convert to Profile menüpont való (illetve megfelelő beállításnál a Photoshop rákérdez a konvertálásra, ha a megnyitott kép profilja eltér a munkatérétől). "
-
eastsider
nagyúr
azért, mert azt írtad, hogy az SRGB monitorodon ARGB szinterű fájlba exportálva az néz ki jól, és nem az srgb...
azért van eltérés, mert valahol (nem otthon) nyilván használják az argb-t, de amíg otthon nem tudjuk megjeleníteni, addig eléggé fölösleges abba exportálni
igen, nyilván kevés helyen van kalibrálva, de azért valamiféle standardhoz tartani kell sztem..
az más, ha a dslr van olyan színtérbe, és kiexportálod srgb-be lr-be..amikor a monitoromat vettem volt az srgb-s monitorok közt egy argb-s...
nos, nagyon más volt. konkrétan elbaszott színvilága volt az srgb-sekhez képest, pedig nyilván nem így volt, csak ennyire más a kettő.ropi véleményét én is várom
-
aleister
veterán
Nem értelek. A Graphy által linkelt teszt is a D600-at hozza ki győztesnek.
Egyébként én jelenleg az FX-nek a nagylátó tartományt tartom a gyengéjének. Jelenleg FX-en 14mm az elérhető legszélesebb látószöget adó gyutáv (Samyang 14, Tokina 11-16 14-től), ellenben DX-en ott van az ekv 12mm is (Sigma 8-16). UWA-nál az a 2mm elég sokat jelent. Igaz ugyan, hogy én nem szeretem ezt az obit a szűrözhetetlensége miatt.
-
Graphy
aktív tag
-
Nameste
tag
A "teszt" egy szőke nagymellű 18. születésnapja volt. Én jól éreztem magam! Persze ez természetes hogy jó fény viszonyok közt nem jön ki érzékelő és érzékelő közt a különbség. De pont ez a lényeg ha nem ideális a körülmény, ami azért sokszor előfordul, mi teljesít jobban. Sokszor apró különbségek is sokat jelenthetnek, még akkor is ha csak kényelmi funkcióról van szó.
-
L4mie
veterán
Ennyi, méret, sorozat számomra nem számít annyit, hogy +1-1.5 fps-re ejakuláljak.
Yep, nagyon jól kézre áll nekem a D300 főleg markolattal, tény...tepsitenyerem van
7000 ről lelóg a kisujjam, 7100 meg kb ugyanakkora, megnézném azt is picit hosszabb távon markolattal.
ennyi a problémám
bár igazság szerint gond nélkül használtam a D3100 et két évig, így nyilván nem okozna problémát. -
L4mie
veterán
spanyoll: mert az alap!
Timelapse-ra használják szerintem, akkor nem kell távirányító ami tudja az időzítést, jó funkció csak nem túl széleskörű.
Csendes expo amitől a frászt kaptam mindig, kell a francnak, mindig azt hittem, hogy elromlott a gép amikor véletlen elment addig a a kapcsoló. huh idegesítő egy dolog és még csak nem is halkabb, hanem valami elnyújtott szenvedős expohangot ad ki. BRRR
-
-
gyurma01
tag
Ezt a kihajtható lcd fóbiát én sem értem a nikonnál. Nagyon jól jönne földközeli vagy fej fölötti fotózásnál. Sőt adott esetben videózásnál is. Lassan a canon mindenbe belerakja a wifi-t is. A felbontásra kiváncsi leszek.
Aleister: jó áron van, kivácsni vagyok mit mutat majd a D7100-hez képest.
-
törölt tag
Neked van igazad
Egyebkent en is a D5k-t vennem, de ha ajanlok valamit nem gondolkodhatok a sajat fejemmel. Raadasul azok utan amennyi problemam nekem volt a Nikonnal, nyilvan azt fogom javasolni, hogy garancia nagyon fontos. Egy hasznalt regi D5k mondjuk megbizhato szeria az igaz, de akkor is marha kellemetlen, ha garanciaidon tul megy tonkre. Az ujat megveszi, olcson, sok garival, es nincs gond. Nem a szenzor a lenyeges ebben, mert annyival valoban nem jobb, foleg annak aki RAW-ozik, de az mar megint csak en vagyok... Nem pedig o.
-
Kleroo
veterán
-
törölt tag
Ne haragudj de nagyon fafeju vagy... Ki ajnarozta a D3100-at? Ujabb, modernebb a szenzora. Nem ertem mit vitatkozol ezen mikor ez van? Plane meg azt nem ertem, hogy milyen alapon teszed te nekem fel a kerdest, hogy miert nem cserelem le a D90-et ra? De meg ha a D90 helyett holnaptol egy iPhone 5-tel kezdenek fotozni, ahhoz sem lenne semmi kozod...
-
Kleroo
veterán
24MP-es dogma. Pff. Azt hittem azért sikerül túljutnom az ingerküszöbön,hogy mennyi "valós értelme" van.
A D3100 egyébként nem igazán jobb. 3200-on a zaj struktúrája egy picit emészthetőbb. De alacsonyabb ISO-kon dinamikában elmaradt tőle. A D3100 erénye, az AF-es 1080p videó ha ez valakinek kritérium.
-
imyourfriend
őstag
Felesleges szerintem váltani 90-esről 3100-asra. Aki megszokta a különböző gombokat rajta annak hajtépés lenne a menüben való állítgatás, főleg akció közben.
(#3853) csacsi77: Jobb kép fogalma az relatív, milyen értelemben és mitől jobb egy kép a másiknál, milyen fényviszonyok között és mire használod. Van olyan helyzet hogy a kompakt jobban megéri mint egy tükrös, pl ha 4-5 órát kell cipelni, vagy ha olyan a kompakt zoomtartománya, etc..
-
törölt tag
En nem cserelek, nem en akarok gepet venni.
A D3100 egyertelmu hatranyai pl a csak 1FE lepeskozonkent allithato ISO, infra hianya, bracketing hianya... De egy olyan felhasznalonak aki valoszinuleg automata modban fogja hasznalni a gepet, utomunka semmi, az miert vegye a sokkal oregebb es ujan mar valoszinuleg nem kaphato D5000-et? A D3100-at megveszi, garival van nyugodt, boldog. A D5000 fejlettebb, de idosebb, inkabb celtudatosabb vasarloknak ajanlanam.
-
Én ehhez inkább hozzá sem szólok, elkezdtem írni egy hosszas vélemény kifejtést, de úgy is csak sértődés lenne, hiszen megérteni semmit sem akarsz, így nem teszem. Spórolok neked időt, és bosszúságot.
No meg nem is érek rá felesleges és értelmetlen szájtépésre
Egy Woody Allen idézetet tudnék esetleg röviden tömören mondani, de megtartom magamnak és jót mosolygok. -
*Ropi*
félisten
"Ropi, az elejét miért nekem írod?"
Mindenkinek általánosságban, csak a Te hozzászólásodra válaszoltam így úgy tűnik, mintha Neked címeztem volna.
"Nem először mondtam el a véleményem egy általa posztolt képről és egyik se lájk volt. Meg is kaptam tőle a magamét. Volt benne jó magyarázat, csak tudod a kommunikációjával, stílusával rendesen bajok vannak.
Ha megnézed az utóbbi időben vagy nem kap semmi reakciót vagy csak annyit, hogy istencsászár. Ez nem véletlen!"Ne felejtsük el, hogy egy internetes fórum eléggé vérszegény kommunikációs csatorna, ahol a nonverbális kommunikációs tartalom majd, hogy nem teljesen elvész (az emotikonok / smiley-k valljuk be nem mindig a legpontosabb pótlékok). Volt egyszer egy teszt, hogy a "szeretlek" szót hányféleképpen lehet kimondani. Ha jól emlékszem 27 volt a megfejtés. Ebből írásban mennyi jön át vajon?
Sejthető, hogy ilyenekből mennyi félreértés származik. Egyébként nem titok, hogy cOxErReL jóban vagyunk: ettől függetlenül én is az orra alá dörgölöm, ha valami nem kerek. És igaz ami igaz: könnyebb egy olyan embertől elfogadni a kritikát, akit ismersz annyira, hogy be tudod sorolni a tudásszintjét és el tudod dönteni, hogy számodra értékes tanácsot ad-e. Vadidegenektől mindig nehezebben fog ad el az ember tanácsot, amíg nem tudja, hogy az adott témában mennyire jártasak, hogy mennyire lehet adni a véleményükre. És ezt ugye a korlátozott netes kommunikáció csak nehezíti. Valóságban gyökeresen más élményt ad, ugye nem kell mondanom...
"A legnagyobb problémát kurva jól megfogalmaztad :
"hivatalból védenünk kell az álláspontunkat egy olyan helyzetben, amikor hirdetési felületként használunk egy fórumot és nyilvánosan belekötnek az oda postolt munkánkba."
"Ha úgy nézzük ez negatív reklám, ami bevételkiesést okozhat"
Erre majdnem mondtam valami csúnyát....
Látod ettől szar az a fórum és a kreatív is egy időben az volt.
Szvsz az a fórum nem erről kellene hogy szóljon!!!"Nem, tényleg nem: a magam nevében azt tudom mondani, hogy egy kezemen meg tudom számolni, hogy pontosan emiatt hány képet tettem csak ki a fórumba (azokat is inkább az esküvőfotós topicba).
"Keressetek szakmai fórumot, felületet, ahol szakmabeliek fognak szétszedni titeket. Azokkal már nehezebben fogtok zöld ágra vergődni meg magas lóról leszólni."
Tényleg ekkora arcunk lenne? Nem érzem úgy, de győzz meg!
"Itt többnyire nem profik, hanem lelkes hobbisták, különböző tudásszinttel nézegetik a képeket.
Emiatt ne várjatok el minden esetben építő kritikát. És lehet méltósággal is válaszolni. Csak ehhez némi intelligencia is szükséges. A kezdő fórumban is kipcsáztak pár újoncot. Tényleg rossz képet tettek fel, de egyből leharapták a fejét....
Az is nevetséges, hogy ha egy senki mond valamit, akkor az faxság, ha a haver, vagy kolléga mondja ugyanazt, akkor bakker tényleg lehet benne valami... Ez is vicc"Erre a válasz ugyanaz mint a fenti vastagbetűs rész.
"Ropi, miért PÜ-ben írod meg a véleményed? Miért, miért, miért???"
Mert nem kesztyűs kézzel nyomom a billentyűket és nem biztos, hogy a másik fél azt mindenkivel megosztaná.
"Lehet erről még beszélgetni, csak legközelebb hozzál fényképezőt és ne csak palacsintázni állj le velünk
"
Ok viszek, de azt nem ígérem, hogy használni is fogom.
(#3687) m3ss: "...A magam nevében azt tudom mondani, hogy egy kezemen meg tudom számolni, hogy pontosan emiatt hány képet tettem csak ki a fórumba (azokat is inkább az esküvőfotós topicba)."
-
cool13
őstag
A könyvben is csak iránymutatás van. Hiszen minden pillanat más. Időjárás fények stb. Ezért kb. ugyan az ha itt leírja valaki hogy ő hogyan szokta, mintha könyvből olvastam volna. Ráadásul ha itt valaki leírja, nagyobb az esélye hogy benne vannak a körülmények is. Ami a könyvben nem biztos.
-
*Ropi*
félisten
Felejtsétek már el ezt az "érinthetetlenek" hozzáállást!
cOxEr is, én is ugyanolyan büdöset sz*®unk, mint bárki más, nekünk is meg lehet mondani, ha gagyit képelünk. Belátjuk, ha tényleg jogos. Max. kicsit nehezebben, hiszen hivatalból védenünk kell az álláspontunkat egy olyan helyzetben, amikor hirdetési felületként használunk egy fórumot és nyilvánosan belekötnek az oda postolt munkánkba. Ha úgy nézzük ez negatív reklám, ami bevételkiesést okozhat...Mi sem úgy születtünk, hogy hibátlan képek estek ki a gépünkből, ráadásul az idő előrehaladtával és a tudásunk növekedésével jövünk rá egyre több mindenre, hogy még azt is meg kell tanulnunk.
Én is ki lettem osztva a lábas képemmel nemrég egy fórumtárs által, hogy a térdét sok évvel fiatalabbra utómunkáztam mint a lábfejét. Jobban megnézve igaza volt, ki is javítottam. Szóval az építő kritikát mi is elvárjuk, hiszen abból tanul az ember. Ne zavartassátok magatokat, nem kell velünk kesztyűs kézzel bánni!
Egyébként sokszor írom meg PÜ-ben a véleményemet képekről annak, akire tartozik.
-
Kleroo
veterán
Egyébként én sem gyűlölöm a nagy felbontást. És azt nem is állítom(ormótlan hülyeség),hogy a nagyobb felbontás rosszabb felvételt eredményezne.
Egyszerűen DX lapkára már nagyon sok,és a valós kiaknázása nagyon nem egyszerű,cserébe viszont több kompromisszummal is jár. Mindegy,hogy kipróbálom vagy nem, attól még semmi szükségem nem lesz rá. Max,ha az egész világ megnőne,és az A0 lenne egy átlag kisebbecske miniposzter mérete.Kérdés: mekkora méretben szoktál levilágíttani,illetve mekkora volt a legnagyobb méret eddig?
szerk: #3550) Throme: Igen,ez sűrűn elhangzik,hogy minek az adott nagyobb felbontás. És ha belegondolsz,igazából a 12MP is sok egy átlag usernek. És jóval korábban a 4-5 MP-es pro vázakkal lőtt képek kiállításain sem mondta senki,hogy néddmá de rusnya hulladék képek. Valami új fogalmat kéne bevezetni az IQ mérésére,mert önmagában a MP igazából elég halovány minősítés. Inkább szájkaratepistikéknek jó.
Ijk: Márpedig a nagy felbontásnak ára van a zaj felé. Egy bizonyos szintig behozza ezt a leméretezéssel,de utána elvérzik. És még az etalonkirály D800 is elvérzik a D3s-nél alig jobb(?) D4-el szemben magas ISO-n.
De hozhatnám azt is,hogy nem véletlenül volt D3s-D3x páros. Na ott talán még jobban kidomborodik a zaj@felbontás pro-kontra különbség,mert mindkét lapka nagyon jó volt,(míg a D800-é arányaiban szvsz jobb a D4-énél) -
Kleroo
veterán
A D300 egy profi váz,így figyelembe kell venni a profikat. De a D700 fogása sem lesz jobb attól,hogy FX lapka van benne.
De mint írtam,szerintem is jó kompromisszum a D7k méret. Nagyon jó fogása van,de viszonlyag még kicsi,könnyű. Talán a tökéletes a D600. Az már nagyon-nagyon jó fogású,de még mindig nem nagy. De ez már nagyon szubjektív.A lassú sorozaton nem lehet javítani. Itt nem a kiírásra,hanem az FPS értékre gondoltam.A D800 sem azért ennyire karcsú sorozatban,mert ez volt a szándékuk. Ekkora fájlokkal kivitelezhetetlen -még- a magas FPS.
A buffer mérete pedig a leges leggyorsabb kártyával is fontos. A lassulásig a leggyorsabb kártya sem tud olyan nagyon sokat "hozzátenni".Pedig ez így van. Kisebb szenzorpixel -> több zaj. Talán a legjobb példa a D800 vs D4. A D800 alacsony érzékenységen gyaláz jó obikkal. De magas ISO-n akárhova méretezi az ember fia, lemarad a D4 mögött. (De kiemelném,hogy szerintem zseniális,amit a D800 művel. Amikor megjelent, el sem akartam hinni,hogy ennyire jól bírja a zajosodást)
Summázva: A felvételek készítésénél szív a user. Kicsi a buffer, nem elég gyors a sorozat. Nagy kártya kell,lassabb a másolás. Komoly utómunkánál jelentős tárhely kellhet. Majd mindaz amiért ezt a kompromisszumot eltűri dobja is a kukába,mert leméretezi a képeit,hisz felesleges ekkora felbontás. Sőt,ha nincs igazán minőségi obija, akkor lényegében az egész egy nagy kompromisszum a semmiért.
Az AA kivétele biztosan sokat ér. De kíváncsi volnék mekkora nyomatban venné észre valaki,hogy mi mivel készült. (és nem,nem 5 centiről nézni egy A2 képet,hanem úgy,ahogy normál esetben teszi az ember)
Remélem,hogy nem ez lesz a trend,és inkább a parasztvakítós technológiát reformálják meg. Valós ~12MP, AA nélkül. Na azt nem kéne élesítgetni.
szerk:
Larry303
Tényleg, Azzal nem is kalkuláltam,hogy a 24MP@DX-nél a berázás tényezője is igencsak nő. Pláne nehéz kihozni az előnyt. -
Larry303
addikt
ez a méret plussz ficsőr vita tényleg preferencia kérdése, mégha vannak is nyilvánvaló előnyök-hátrányok
de sztem aki nem ma kezdte a fényképezést, és már megfordult pár váz és üveg a kezében, sztem biztos, hogy az utóbbihoz igazítja a dolgokat és nem fordítva...
márpedig ez esetben SZERINTEM is teljesen igaza van kleroonak, én i bőven beérném 12mp el annak ellenére, hogy 16mp van...
itt sztem a lényeg az amit ő is akart írni, hogy vannak nyilvánvaló hibák-és hiányosságok amik része vszeg tudatos, hogy minden modelt el lehessen adni, viszont a maradék az bosszantó hiba...és egy új széria nem attól lesz jobb, hogy hangyafosnyit jobb szenzorunk van, hanem, hogy a bosszantó hibák eltűnnek...
odaadnék jó pár millio pixelt, csak, hogy a 16-85 a d7kval úgy működjön, ahogy kell...
aztán arról nem is beszélve, hogy mennyivel könnyebben rázol be egy 24mp es érzékelőt szemben egy 12essl...
ergo ÉN is jobban örülnék, ha más irányba történnének a fejlesztések...
és arra is kíváncsi lennék, aki itt a megapixelek mellett harcol, hogy hány % és milyen méretben nyomtatja ki a képeit -
Pont ezért szoktam írni, hogy sokan belebuzulnak a méretbe, mert attól nagyobb fiúnak néznek ki.
Ezeknek ajánlom rá még a 70-200VR2-t, amit arra használjanak, hogy a strandon a bermudáról váltsanak vissza fecskére, majd tegyék bele a batár obit...(#3520) Sequoyah: nem érted? Kicsi a 7k1, főleg, hogy a D300-ra még markolat is kell ahhoz a séta alatt elkészített 4-5 képhez, nehogy lemerüljön az aksi.
-
Kleroo
veterán
A félpro-pro vázak gombkiosztása,kezelése,építése,mérete erősen eltér a D7xx vonalétól.
Ez önmagában lehet kizáró tényező sokaknak,még ha csak amatőrök is.Furkoo: Kell a fenének DX-re 24MP. A 12MP-es "tartomány bőven-bőven elég,és optimális. Egy friss fejlesztésű 12MP DX lapka mellett IQ-ban gyanítom még a D700 is egyértelműen elvérezne. És akkor arra mondanám,hogy a fenének sem kéne több. (D700-ra is ezt mondom. Fenének sem kell több. Maximum extrém igények mellett. Belekötni is csak a natív ISO100 hiánya miatt lehet,ha valaki nagyon akar
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- Nintendo Switch 2
- P2P Fogadóoldal
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nyaralás topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest