- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Telekom mobilszolgáltatások
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
A 20/1.7 nem éppen gyors, sőt, kifejezetten lassú és hangos (ellenben kiváló rajzzal bír), de egyébként is rá fogsz szokni a rendszerobikkal is a kézi élességállításra, sokkal jobb, mint az oda-vissza pulzáló bizonytalan AF-re bízni a dolgokat (szigorúan videóra gondolok persze)
Az 550D amúgy nem rossz alternatíva ám, bár kétségtelen, hogy a C Mount-os cuccok csak mirrorless vázon használhatóak. Nekem is van egy C Mount-os Canon 35/1.2-m, így rajzol a GF1-en, fillérekért vettem, mégse nagyon használom, mert a régi felépítésének "hála" nem bírja a szembefényt, sokszor nem elég kontrasztos, meg hát ugye van egy jó M Zuiko 45/1.8-am, ami kifogástalan minden tekintetben (persze majd' tízszer annyiba került)
-
k1csi
senior tag
550Dnél lehet felvétel közben blende, záridő, ISO-t állítani?
Mindent lehet.
Balról a második fülön legelső menüpont, Movie exposure: Manual.
Ehhez persze mindenféleképp külső mikrofon kell mert ugye a tárcsa elég hangos...Egyébként az automata is elég jó, ha nem szándékosan művészkedni szeretnél.
-
.DLL
veterán
50/1.4: Nem próbáltad javíttatni?
"Szeretnék belekóstolni a videózásba, de hiába van Canon rendszerem, a videó képes vázak túl drágák ilyen "csakpróbálgatásra"
Ha EF fixeid vannak, akkor egy 550D használtan nem annyira drága, ha M42-s fixek akkor nem szóltam, akkor max egy m4/3 konverter kellhet még.
-
madgie
titán
Ja, hogy az ETC! Ezt mondjad
Azért az elég jelentős vágás, a GH2-n szoktam néha használni. Nem rossz, kültéren használható, beltéren elég zajos lesz a végeredmény. GF1 sajnos nem tudja, csak az újabb vázak. Egyébként jó ha tisztában vagy azzal, hogy ha beltérben, kevés fénynél is kitűnő videót akarsz, akkor csak a GH vázak jöhetnek szóba. GF, sima G vázak kicsit grízesek kevés fényben, a GH sorozat videói lemásznak a képernyőről, akár egy koncertnél is. Egyébként a "régi" GH1 nem rossz vétel, 100k alatt van használtan és brutálisan jó videóképességű cucc (ráadásul tud natív 25p-t is). Igaz, az sem tud ETC-t.
-
copass
veterán
10 cm?
én pár napja öregedtem 1 évet, amikor a gyerkőc megindult a csúszda tetején, de nem csúszásirányba, hanem oldalra kibújt a korlát alatt, gépet elengedtem ugrás a gyerekhez,szerencsére nyakba volt akasztva, m42 helios77 obi volt rajta egy jupiter11A napellenzőjéve (+5cm vas még), olyat odavert a bordámra, hogy csak szorúlt a szám egy darabig.
a lányom meg csak vihogott hogy apa elkapott,majdnem röptibe! -
madgie
titán
1: na várjál, mire gondolsz kikroppolásnál? A G és GF vázak minden eseteben a 4:3 képarányú szenzorból vágják ki a 16:9-et, tehát igen, megvan az esély rá, hogy a C mount-nál így lejön a képszéli vignetta nagy része. GH váznál multiaspect érzékelő van, valós 16:9-et tud (tehát horizontálisan "nagyobbat lát" ekkor), tehát C Mount-nál maradhatnak a hibák, sőt.
2: G2 hacket sajnos nem vágom, ésszerűen mindnek menni kéne, de a personal-view.com-on biztos van ennek is topikja (tabletről vagyok, itt kicsit bonyolultabb 256 mega ram mellett több ablakos böngészést tolni)
3: jó kérdés. Van érintős gépem, azon csak sima fólia volt, de azt is leszedtem. Az elmélet azt súgja, hogy nem mehet a GGS-sel, mivel az kemény anyag (optimális esetben üveg), az érintőképernyő meg tudtommal rezisztív megoldású, ami csak akkor működik, ha benyomható.
-
madgie
titán
Az addig oké is, nekem is oda van most adva a GH2-m filmezni, 10" LCD-re van kihúzva HDMI-n, filmes munkára az kő. Viszont ha én viszem gyerekfotózásra, akkor például óriási segítség a kihajtható (neadjuram érintőképernyős!) LCD. A gyerek nem azt nézi, hogy ki az a marha előtte, aki a fűben fetreng, hanem adott a folyamatos szem- és arckontaktus (nem a fél arcodat eltakaró gépet látja folyamatosan). Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy csak ez a járható út ilyenkor. sőt. Csak jól jöhet néha. Szubjektív persze
-
k1csi
senior tag
Ilyen alapon elég lett volna csak 320EX-et venned, mert abban is van HSS.
Csak ugye pont a HSS mód az ahol nagyon gyorsan elfogy a vaku ereje.Én speciel cseppet sem bánom az 580EXII-t. Ma is azt venném (mondjuk most többet kellene fizetni érte).
hcl
Ha koncerten fej fölé kell tegyed a gépet akkor feltehetőleg nem a fotósárokban, hanem valahol jóval hátrább vagy és onnan meg stabilan megtartani a vázat amig fókuszt talál a rém lassú kontraszt AF... mert ugye nem a tévesztés a gond. -
Peetry
senior tag
ezt nem egészen értem.
Ha ugyanzzal a tárcsával állítod mindkét értéket akkor honnan tudja hogy melyiket állítod?
valamivel csak váltanod kell a blende és záridő között hogy épp melyiket akarod állítani. Vagyis 1 gombnyomás aztán tekergetés. Ez jelenleg így van az 500D-men is.
vagy valamit nagyon benéztem. -
k1csi
senior tag
Értem, hogy a diffrakció miatt nem lesz több felbontásod (részlet) tök mindegy milyen szenzort teszel mögé, nem is ezt írtam.
Ha visszaolvasol a zaj miatt jobb az újabb szenzor, ezt írtam.KTTech
A 20D nem olyan jó (rosszabb makróra mint a 7D). A zaj miatt (több zaj=kevesebb információ). Nem lesz több tényleges felbontásod mint 20D-vel, de jobban tudod zajszűrni és magas ISO-n eleve kevésbé zajos (a lerekeszelés miatt a makró mindig küzdelem a kevés fénnyel mint írtam).Persze az ideális erre a célra az lenne, hogy nagy pixelek a jelenlegi szenzor technológiával.
kiskornel
Ha profi tájképet szeretnék akkor én több képből oldanám meg (statikus téma, állvány). Lenne közelebbi fókusz meg távolabbi. Utólag layer maskkal szépen össze lehet pakolni, hogy minden képből az látszódjon ami a fókuszban volt.
Alternatíva: TS-E, ha kell bedöntve a fókuszsíkot. Na ez viszont tényleg a profik játéktere.jap
Tök mindegy milyen vázad van bizonyos esetekben előre végig kell gondolni mi éri meg. -
kiskornel
addikt
De komolyan. Én értem, hogy pixelkukkolni akartok, de 7D esetébe már olyan felesleges, hogy azt el se tudjátok képzelni. Egyszerűen nincs olyan optika, amire ne kellene ráélesíteni, mint az állat.
Ami meg a difrakciót illeti: Ha valaki DLA közelében használja a nagy pixelsűrűségű érzékelőket, adott esetben nem lesz elég a mélységélesség, és az 1000x nagyobb élességvesztés, mint amit a difrakkció valaha is okozni fog F22-n.
Én azt mondom, egy tájkép esetében nyugodtan tekerje le mindenki F16-ig, és élesítsen utólag, mint hogy F8 után bosszankodjon a mélységélességből kieső életlen háttér miatt, amit semmivel se tud korrigálni.
DLA egy határ. Az ennél szűkebb rekesz már 100%-os nézetben életlenséget okoz, hisz egy pont már nem fér el egy pixelen... de azért azt ne feledjük, hogy a difrakció mértéke azonos beállítások esetén ugyanakkora egy 20D-n is, mint egy 7D-n. Tehát ott se kapsz több információt difrakciós szempontból (adott felület esetén). -
fattyu
veterán
Az a baj hogy akkor sincs.
Saccolom hogy ha GYORS zoomnak készül akkor olcsó nem lesz... tehát egy hasraütve 1000 ajró környéki árral vettél egy 50 1.4et meg egy 85 1.8at az árából. Gyorsabb könnyebb.
15mm átfogásra egy zoomot... Valamit vagy marhára nem értek vagy valaki gyógyszerre ivott...
-
*Ropi*
félisten
A gyári CP-E4-et is fel lehet csavarozni ugyanígy, de dögnehéz lesz tőle, marhára elviszi a gép súlypontját és fogás sincs utána rajta.
Akkunak mindenképpen kell lennie a vakuban, mivel a vaku elektronikáját az működteti (a külső pack csak nagyfeszt ad a töltőpufferre). Vaku C.Fn.-ből tudod állítani a töltést: csak külső akkuról vagy vázról + külső akkuról együtt.
-
*Ropi*
félisten
Plasztikák műanyag képeken...
Brrr, de nem tetszik.
Ilyen képeket ki sem tennék.
Bár legalább láthatja az ember, hogy mire számíthat.
-
KTTech
veterán
A vakuvezérlésről csak annyit: igaz a Nikonnál régebb óta lehet vázba beépített vakuval vezérelni (5DmkII-vel nehezen menne a dolog
), de az IR alapú vakuzás mindkét cégnél kb. egyidős. A Nikon kicsit jobb algoritmust használ, ez tény.
De ha már el szeretném vinni a vakukat a gépről, inkább használnék rádiós rendszert (ETTL-ben, persze), még akkor is, ha csak 3m a távolság. Szomorú (és idegesítő) tapasztalataim vannak mind a Nikon, mind a Canon megoldásával, kültéren...
A következő távoli kiszemelt áldozatom egy Pocketwizard 3db FlexTT5 + 1 db miniTT1. Ez nekem elegendő lenne -
nfsu17
veterán
Értem. Köszi ezt a kis eszmecserét az objektívekről. Nem akartam ennyire belemenni az obi témába, most nem ez volt a fő téma nekem, de azért sokat tanultam. Még mindig úgy számoltam, hogy nem éri meg nekem a 60D, ezért marad a 600D. Aztán ha később veszek obit, akkor jövök és kérdezek.
Köszi. -
Ruszki
senior tag
Üdv!
8 szögletes!
Hát macrora talán majd!
Olyan kérdésem lenne,hogy kezdő szintű tájfotózásra és természetfotózásra nem jó ez az obi!?A "nagy" gyújtótávolság miatt kérdezem!
Álló témára gondolok!
És ezek az adapterek benyomják a blende gombját az obin vagy azt külön úgy kell megvenni,hogy jó legyen hozzá!? -
-
nfsu17
veterán
Nice.
A 350D nem lesz kidobva, eladva, megmarad tartalék váznak.
1. Az 50mm 1.8 nem nagyon van használva, bár a képe tényleg szép, nagyon gagyi az egész és hangos az af. De jó tudni, hogy azért használható.
-70-200 F4L az ÚR itthon, amikor csak lehet, ez van fent.Örülök, hogy ezzel is menne a dolog.
-17-70: épület, tájra jó, kevés fényben siralmas, af lassúcska, hangos, képélesség elmegy, színek rendben. Beltérben sokszor elvérzik. 17-40 F4L váltaná majd idővel.
Ezeknél csak jobbat fogok idővel, az évek alatt rájöttem mik a gyengéik, miben erős egyik, másik. Sajnos nem tehetem meg, hogy olyan obit vegyek, amit tényleg szeretnék, majd ha pénzt termelek belőle.
2. ez a része a dolognak sosem érdekelt. Ezzel a felszereléssel meg nem is lehet.A végén meg szépen összegezted, miért is célom váltani.
hemaka
600D lesz úgy nézem, külföldi boltokat nem preferálom. De azért köszi.
-
KTTech
veterán
Fox színhelyesítése:
About:config a címsorba
gfx.color_management.mode értéke legyen 1
gfx.color_management.enablev4 legyen true (FF8+) az ICCv4 profilokhoz (végre a 3.6 után ismét visszakerült bele a támogatás)Firefox restart és kész. Ha ICCv2-t használsz, akkor nem kell a második beállítás.
Aztán itt tudod is tesztelni.
-
k1csi
senior tag
Vagy ebben az erősen műanyag kategóriában van némi szórás. Egyébként pl. Lenstip szerint sincs egetverő különbség a két obi között:
18-135Ill. az 55-250 is inkább az árához képest jó.
Egyébként, ha megnézed az slrgear-t, láthatod, hogy pl. a 18-200 amit teszteltek mennyire decenteres volt (Blur index-es ábra, rákattintva lehet állítgatni is):
18-13518mm-en a közepe helyett az egyik szélén volt a max felbontás. Namármost, ha azt a szélét nézik a teszten akkor szuper, ha meg a másikat akkor hulladék. A legdurvább az egészben, hogy rekeszelve megfordul...
Azaz ettől a kategóriától sokat nem kell elvárni. Amíg L-es obiknál is van szórás itt konzisztens eredményt aligha érdemes elvárni. Az egyik itt jobb, a másik ott vagy ha úgy nézzük akármelyiknél előfordul, hogy egy adott beállításnál rém gyenge lesz. Ha meg egy kicsit erősebben megfogod akkor lehet megfordul. Nem csoda. sok a műanyag benne. -
C^^
őstag
Napellenzőt használok, mindhárom obimon, de azért csak féltem a 70-200-at...
(A kitobi meg az 50/1.8 ahogy nézem, kis túlzással annyit ér, mint egy drágább UV szűrű, ezekre azért nem is akarok venni.)Örülök amúgy, hogy megúszta az obid. Pedig bringáról menet közben azért nem kicsit pattanhatott szegény.
-
Sucuka
senior tag
Nos ebből máris lehet következtetni, hogy a nagyobb kártyakapacitás optimális kihasználtságához kisebb clusterméretet rendel a formázás során. Ez egyébként a HDD-k-nél is így van a PC-knél. Arra viszont nem árt figyelni, hogyha egy kártyát a PC-n formázol, és felülbírálod az 5D által beállított clusterméretet, az könnyen lehet hogy hátrányosan hat a fotómasina adattárolási képességeire nézve. Én ezzel már szívtam, igaz nem fényképezőgépé volt a kártya, hanem egy speckó műszeré, és bizony a PC-n formázott kártyát igencsak nem szerette, belassult tőle.
-
Peetry
senior tag
fényképekhez szerintem nagyobb cluster az optimális, mivel így kevesebbet blockot kell irogatni, azaz gyorsabb.
A kis blockméret akkor jön jól, ha sok kicsi fájlod van, mert ugye egy 4K-s blokkot foglal le egy 200Byteos fájl is, így nincs kihasználva a block 90%-a.
Nekem telohoz kellett 1 KB-ra (vagy 512B) formázni a kártyát, mert a maverick térképfájljai kicsik, ellenben rohadt sok van belőle. Nem értettem mért van hogy felmásolok 100MB adatot az SD kártyára és elfoglal több mint 1GB-ot
De amugy gépvázban célszerű, nyilván az olyat csinál magának amilyet akar.
Ha kisérletezni akarsz akkor meg lehet próbálni gépen FAT32-re, 4K-s blokk alá ne menj, de szerintem ez a legnagyobb is, és a váz is erre formáz szerintem. -
Sucuka
senior tag
Szia!
A fotómasinához SOHA ne a gépen formázd meg a kártyát, hanem a gépben! A gép majd kialakítja a tároláshoz szükséges legoptimálisabb fájlrendszert a kártyán! Ha ez mégsem történik meg, akkor ott valami nem oké.
Tegyél egy próbát: formázd le NTFS-re a gépen, aztán tedd bele a gépbe, tuti kártyahibát fog kiírni, mivel nem fogja kezelni az NTFS-t, ezután nyomj egy formázást a gépen, és máris meglátod, hogy mi kell neki. -
Almos
aktív tag
-
zolka78
senior tag
Valahol azt olvastam, hogy a keresőben lévő fókuszpontokat ha élesnek és kontrasztosnak látjuk, akkor a dioptriakorrekció megfelelő. Ez most igaz vagy sületlenség? Persze af esetében ha a gép helyesen dolgozik együtt az obival akkor nincs gond. Mi van mf esetében? Ha a szememhez igazítom a keresőt akkor a képet láthatom élesnek, viszont nem biztos, hogy éles lesz az elkészült kép.
Más probléma. Az a helyzet, hogy nálunk a lakásban mindenütt energiatakarékos izzók vannak, ezekkel viszont állandóan WB gondjaim vannak, nem tudom a wb-t belőni rendesen. Ahhoz meg még eléggé kezdő vagyok, hogy a Photoshopban 100% beállítsam. Minimálisan tudom korrigálni, de nem az igazi. Ez valahogy eddig kimaradt, az előző kompaktom neonfényes beállítása teljesen használható volt. Eddig csak a beépített vakuval derítettem, ez sokat kompenzált a pisis fényen, de sokszor kiéget apró részeket, mivel telibe kapja a témát. A szürke lapos mérés megoldás lenne? Ehhez milyen árnyalatú szürke kell? Egy ilyen eszköz használata megoldást jelentene? Expodiskről láttam még teszteket, de az meg túl drága ahhoz, hogy itthon a cicákat lekapjam néha.
-
johnjohn
addikt
Szerintem ezzel kevered.
A kettő erősen nem ugyan az.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon EF 100-400 f4.5-5.6 L IS USM II objektív eladó
- Eladó egy DZOFILM Pictor Zoom objektív szett: 20 55mm T2.8 és 50 125mm T2.8
- CONTAX ZEISS AUTOFÓKUSZOS OBJEKTÍVEK SoNY E vázakhoz
- Nikon Z50 II kit DX 16-50 f/3.5-6.3 VR, & (DX 50-250 f/4.5-6.3 VR)
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest