- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Macrodroid
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
mégis honnan tudná a Camera Kft, hogy a gépedet az ML rakta tönkre? az csak a memóriában fut, fizikailag nem írja felül a firmware-t, és ha áramtalanítod a kamerát, akkor törlődik a memóriája. max következtetni tudnak rá, hogy valami XY utasítás valamit túlcímzett és ezzel fizikai károsodás történt, és a firmware-ben nincs ilyen, tehát valószínű az ML. a kulcsszó a _valószínű_.
ha pl. egy tabletre vagy telefonra főzött romot raksz, az tök más tészta, mert ott fizikailag a romot írod felül, nem az ML-hez hasonlóan a ram-ba települ az alkalmazás. ha egy főzött romos telefon téglásodik, akkor a főzött rom ott marad benne, és egyértelmű a bizonyíték.
persze, gondolom a szerviz azt mondja az embernek hogy ez történt, az meg benyeli. bizonyítani úgysem tudják... mellesleg a fenti 7D javítás már gariidőn túli pénzes volt, nem?
-
copass
veterán
Török György publikációi
egy publikációt mutass már légyszíves. akkor majd hiszek neked. -
copass
veterán
nem én találtam ki
a műanyag menetet meghosszabítod egy fém menetes gyűrűvel, ami szépen kilóg. -
Dr V
őstag
40D be az EF d mattüvegnek mennyire van értelme, a segédrácsokon kívül? Szebb lesz tőle a kereső képe? Néha szemcsésnek tűnik rosszabb fényviszonyok között. Számomra a segédrácsnak néha lenne értelme.
Közben találtam hozzá gyáir használható töltőt : MQN09 Ez már cellánként tudja figyelni és vezérelni a töltést.
-
aor
tag
Szerintem úgy kell értelmezni a szavait, hogy hiába szeretne egy fix400-as telét, hacsak a sima 70-200-ra telik, vagy még arra sem.
Én is olyan szívesen venném meg a L-es 70-200 IS-t, de nincs 300eft-m ilyesmire.
Bizony kompromisszum, mint az élet sok más területén. Én pl. így jutottam el a tamron sp 70-300-hoz, ugyanis nekem szükséges a stabi...sajna.
És igen vhogy úgy kéne, hogy "ebben az árban talán ez a legjobb, de számíts erre, meg arra".
Így a delikvens majd eldönti, mit is vesz. -
*Ropi*
félisten
-
kiskornel
addikt
(#8179) .DLL; (#8178) PNP
... Ne komolytalankodjatok. Mindent kommunikál az a vaku. Akár az isot és a blendét meg a záridőt is beállítja a váz helyett. Csak nem gondoltátok, hogy ennyi pénzért egy kicseszett csövet kaptok, ami villan? Az a legkisebb része a cucc tudásának.
Amúgy EZ VAN A TÁJÉKOZTATÓBAN RÓLA... és itt a magyar nyelvű tájékoztató.
-
HegPet3
csendes tag
na igen, nekem is ezt mondták. Meg azt is, hogy 16000 Ft a teljes tisztítás. Nekem "csak" annyi a bajom, hogy akármit fotózok, ugyanazon a helyen van egy hatalmas pöttyöcske a képeken. Szóval, nem tudom, mennyire kellene nekem belekontárkodni a gépembe ... Utálom ezt, mert sajna nincs normális tokja és csak rongyaimba csomagolom be. Van táskám, de ez nem ennek a gépnek való, mert beleférne még pár obi.
-
hopehu
tag
Köszi, ezzel én is tisztában vagyok, csak gondoltam, kapok megerősítést esetleg olyantól is, aki személyes tapasztalat alapján tud jókat mondani róla. Mert egyébként szinte csak jókat olvasni róla. Gondoltam, az EOS topikba ez is belefér (mint írtam, a 7D topikban még semmi válasz sem jött). Amúgy, ha mindenki leírná, hogy ő nem tud segítani, mert neki nem az van, az elég sok hozzászólás lenne...
-
hopehu
tag
Nem hiszem, h felesleges leírni, egyrészt mert tényleg elsősorban arra való, függetlenül attól, h filmstúdiók videózásra veszik. Másrészt, nem tudtam, hogy filmstúdiók videózásra veszik. Ha tudtam volna, egyáltalán nem írtam volna kérdésként. De azért kösz a felvilágosítást, még ha nem is a kérdésemre szántad válasznak... legalábbis nem úgy tűnt.
-
killerjohn
addikt
Persze hogy nem handycam, de pl egykoron a PC sem játékra volt, meg a console sem Internetezésre, meg a villanytűzhely sem grillezésre, sőt, képzeld, egykoron mindenki azt mondta, hogy a telefonon soha az életben nem lehet Internetezni rendesen, én meg ezt a HSZ-t is 800x480 érintőképernyőn írom baromi nagy élvezettel. Szóval nyugodtan le lehetne jönni arról a témáról is, hogy mi mire nem való, mert ha mindenki így gondolkodna a fejlesztők között akkor még ma is telefonfülkébe járnál pizzát rendelni...
bocs az offért, de most már emellett nem tudok elmenni
Némi kommunikációs továbbképzés: ha valaki kérdez valamit, akkor nem azt a választ várja, hogy "le lehet jönni a témáról", "ennyire létkérdés", stb.
Igen, azért teszi fel az ember a kérdést, mert választ vár, és nem azért, hogy téged idegesítsen. Nem fontos válaszolni, ha nem tudsz érdemben!
Ez olyan mintha valaki megkérdezné a prog fórumon, hogy "szerintetek ezt {...} így lehet csinálni?", én meg beböffenteném, hogy "hüüüülye vagy?! felejtsd már eeeel, tanulj meg programozni." És ha hülyeséget kérdezek, akkor mi van? Legalább felvidítom 1-2 ember napját, vagy max nekiállunk dumálni arról, hogy vajon lehet-e egyszer csak egy DSLR-ben is olyan beállítási lehetőség, hogy camcorderként működjön. Mondjuk spéci objektívvel, ami könnyű, a DOF meg le van *** olyankor.... -
killerjohn
addikt
ja én nem arra az AF-re gondolok, hanem arra, aminek értelme is van (értsd: camcordereknél). De közben utána olvastam, és nincs. Sőt, okosságot is találtam, így most már tudom, hogy a DSLR felépítés miatt soha nem is lesz. Persze nem értem, hogy miért, de nem kell nekem mindent érteni
-
kiskornel
addikt
"Tehát, ha egy FF objektívvel egy FF vázon adott expozíciós értékekkel készítesz egy képet, majd ugyanezzel az objektívvel ugyanilyen beállítások mellett croppos vázon is ugyanezt teszed, akkor a FF gép képe világosabb lesz? Nem hiszem, hogy ez lenne a helyzet, pedig az okfejtésedből ez következne.
Lehet, hogy ezt még egyszer át kellene gondolni." - [link]Erre válaszoltam, hogy csalás van benne, mert nagyobb az erősítés. Senki nem mondta, hogy nem ua. lesz az expo érték. Viszont a beérkező fény mennyisége nagyobb lesz FF-en. [link]
Erre ezt válaszolták:
"hogy az FF gép 1 Fé-vel több fényt kap. Sajnos ez nem igaz." [link]
Pedig IGAZ!Sose mondtam, hogy nem ua. azt expo-t köpi ki a gép, de attól még a szenzor felbontástól, mindentől függetlenül 2,5x nagyobb felületen fogad fényt, mint az APS-C-sé. És ez minőségben meg is fog látszódni. Az FF ISO100 és az APS-C ISO100-a nem ugyanaz.
Visszatérve az alapfeltevéshez: ha valaki FF-et használ, egy ISO értékkel feljebb állíthatja az érzékenységet, és ugyanolyan minőségű képet fog kapni, mint APS-C-n. Így nyer vele legalább 1Fé értéket. A + információt (fény) meg nem a váz termeli, hanem az objektíven át jön.
-
kiskornel
addikt
Nem zavar, mert hülyeségeket mondanak!
Ha a fénysűrűség ugyanakkora és nagyobb terület van megvilágítva, az nagyobb felvett fényerőt jelent.
Lehet csűrni csavarni, de az analógia helyes.Alapok: croppolsz, tehát megvagdosod. Az a fény elveszik, ami a szélén van, ami meg a közepén marad, azt meg majdnem ugyanakkora részre kell osztani, mint a teljes képkockát, mert a vevő nagy felbontást szeretne látni...
Ha ugyanakkora felbontása van egy FF-nek, mint egy APS-C-nek, az egységnyi pixel(terület)mérete 2,56x nagyobb, ami több fotont tud felfogni ugyanannyi idő alatt.
Ha igaz lenne, amit mondtok, akkor az 5D-nek és a 450D-nek ugyanolyan minőségű képet kellene adnia ISO100-on (közel azonos felbontás). De a 450D szenzoráról lejövő jelen alapból többet kell erősíteni.
-
kiskornel
addikt
Igaz, a F2,8 és F4 közt csak 1 Fé a különbség, az 2x-es idő.
Viszont: egy obi vetitett köre FF-es. Ha croppos a váz, akkor nincs akkora felületed. Tehát a bejövő fény x%-át elveszted (ami ugyebár a két szenzor közti különbség). Ez kb. 1Fé. Fényt ugyebár nem gyárthat a váz sem...
-
kiskornel
addikt
Jaja. Nem tudok olyan megoldásról, amiben belépő szintű Canont lehetne GPS-hez csatlakoztatni. Ez nézett még ki úgy, mintha, de ennek sincs köze a GPS hez.
Marad az, amit én szoktam csinálni. A GPS-em logolja az útvonalat, majd utólag szoftverrel hozzáillesztem a képekhez a koordinátákat. -
kiskornel
addikt
EOS utility: Azt csak a gyári CD-re lehet rátelepíteni... vagy volt már róla szó, hogy registry bejegyzéseket kell hozzá csinálni, és akkor úgy érzékeli, hogy fel van telepítve a gyári CD.
Lásd ezt: [link]
Szerk: Bocs, nem neked akartam válaszolni, hanem Májkölnek, a te HSZ-edet kiegészítve....
-
*Ropi*
félisten
Igazad van, rosszul emlékeztem: tényleg csak a -7 fokos döntésnél villog.
Viszont ha felfele döntöm a fejet, akkor eltűnik a távolságadat-skála a kijelzőről, azzal nem számol, de mérővillantás van (hosszú expóval második redőnyre szinkronizálva sütöttem el): elsütéskor nagy mérővillantás, majd 2. redőnynél kissebb rendes villanás.
-
kiskornel
addikt
Próbáld meg. Állítsd szögbe a fejet. Állítsd be a tükörfelcsapást. Mikor lenyomod először a gombot felcsapja a tükröt. Ha akkor villan, akkor fényt mér, ha nincs villanás, akkor bizony nem...
Csak úgy tud fényt mérni, ha elővillant. Különben nincs értelme indirekt állásban. -
kiskornel
addikt
Mondjuk az lenne a logikus, amit írsz, de legjobb tudomásom szerint nem így van. A 430EX-II ha valamerre áll a feje, azonnal villogtatni kezd mindent (szvsz ezzel jelzi, hogy nem müxik az ETTL-II, mert ilyenkor - tapasztalataim szerint - mindig a maxot villantja automata üzemmódba).
Tükörfelcsapással lehet ellenőrizni, hogy van-e elővillanás. Én úgy emlékszem indirekt esetén nincs... vagyis vaku fénymérés sincs. Javítsatok ki, ha nem így van... -
johnjohn
addikt
Mindig elgondolkodom rajta, hogy csak kötekedni akarsz, vagy alapból szoktál marhaságokat hozzászólni. Alapból másra, és hosszabb élettartamra tervezték, mint a belépő gépeket, más a fogása, a kereső, és az egész minőség. Persze majd Ő eldönti mit vesz, de azért kérdez, mert kíváncsi mások véleményére.
Videózni DSLR géppel lehet, de minek. Parasztvakítás, marketing. Jó trükk, hogy el lehessen adni. -
kiskornel
addikt
Csipkelődő szaros megjegyzéseid, kérdéseid vannak, melyek baszakodásnak tűnnek. Persze ha én teszem ugyanezt az áltad írtakra alapozva...
Úgy válaszolsz hsz-ekre, hogy nem tudod mire válaszolsz. Általánosítasz az obikkal kapcsolatban. A 11-16 2008-as modell, míg a 12-24 jóval öregebb. (és leszarom, hogy leszarod, hogy nem tudsz két 4 számjegyes csoportból álló jelzést megkülönböztetni egymástól).A memóriakarinál elnéztem egy sort, hogy mire válaszoltál.
Fennhangon hirdeted: szétküldtél egy tokina obit; buheráltan eladnád; megvételre ajánlasz egy kontakthibás imagetank-ot; és utána megkérdezed valakitől, hogy nem kell-e neki egy Asus EEE.
Az egészből 1 info lehet hasznos másnak: a 12-24-eddel szarul jártál, és nehéz szervízeltetni.
Bár ezek után nem vagyok meggyőződve, hogy nem a felhasználóval van probléma...
Maradj te csak a manuális obiknál. Az való neked. Abba nem szakadhat el a szalagkábel. -
kiskornel
addikt
Mindenki egyénileg eldöntheti, hogy számára mennyit érnek a hozzászólásaid. Elről szól az összes hszed: elromlott, elromlott, fos, szar....
Jelen esetben benyögöd, hogy hibás volt egy másik típusú Tokina obid. Nem győztél meg, hogy rohanjak és adjam el a 11-16-ot...Ráadásul saját magad égeted le saját magadat. Idézet tőled: "Szerinted meddig tart egy forrasztott szalagkábel? Persze akkor eladhattam volna, mint hibátlant. Így működik ez errefelé."
Tényleg... no comment! -
kiskornel
addikt
El fog romlani a 16G kártya is... Meg elromlik a Tokina obi is... Ez a hozzáállás azért elég kemény. A Tokinának van QS-e, a kártyákra meg manapság lifetime garantee van nyomtatva (bár senki se él vele).
Szvsz a forgalmazói garikat, amíg tart, megoldja a forgalmazó. Ha utána meg beszarik mondjuk az autófókusz, azért a 11-16-nál nem kár, szinte felesleges is ezeken a gyújtótávokon. Esetleg nagyon közel fényképezésnél lehet gond. A beugró blende már hiányozna.Amúgy meg ha ÉN ránézek egy tök jó csajra, nekem NEM az jut eszembe, hogy a "ki*** ri**nc! Úgyis el fog hagyni! Fölösleges is odamenem hozzá, megszólítanom." Azzal nem árt tisztában lenni, hogy ÍGY senki se fogja megkefélni a legjobb nőket... csak a második vonalbelieket. Remélem érted az analógiát.
-
Balage76
senior tag
-
Segnior_Barthez
senior tag
A kiviteli nyilatkozat - amire Te gondolsz az lehetőség, és nem kötelező. Az országból kifelé irányuló utasforgalom estében sincs semmilyen kötelezvény nagy értékű technikai berendezések nyilvántartására. Nem kell Feri2-n bizonyítanod azt, hogy a masinádat külföldön vetted-e vagy sem. Ha pedig alapos akarsz lenni, akkor a papírokat postán borítékban vagy csomagban utánad küldik... nem fogjuk összerakni a képet
... Van ennél nagyobb gondja is egy vámosnak. Úgyhogy ha már kint jársz és tervben a vásárlás, akkor hajrá!
-
BLOODSHOT
senior tag
Na kb ilyen válaszokat vártam
Egybként ilyenkor mindig az jut eszembe hogy rengeteg fotós akik világhírűek használták a mark I 70-200 2.8-at és lásd megvették a képeiket.
Ergó nem ezen fog múlni.Isten igazából majd akkor tudok dönteni ha egyrészt lesz egy fix ára az újnak, másrészt lesznek összehasonlítható képek.
-
Sir Riccio
addikt
Jelentem nekem 1 hónap alatt kifeküdt benne az USM. Bár én mindig kifogom, szerintem már akkor tudták Canon-nál, hogy gyártani kell Ricsinek egy USM hibára hajlamos 70-200 F4-et amikor először fényképezőgépet vettem a kezembe.
Árképzésről meg annyit, hogy volt aki kis híján anyámba küldött el amikor beígértem 115k-t a 130k-ért hirdetett objektívért, és fel volt háborodva, hogy ne nézzem hülyének, 140-ért volt akkor bontatlan vadonatúj szürke importos. Mindenki annyiért vásárol amennyiért akar, én körbenézek előtte.
-
Z0mbi
senior tag
No ez jo regi hozzaszolas
PNP: mik azok az aksik amik eneloop tipusuak? (emlitetted hogy van ilyen es olcsobb)
Mert utobb amit 4db duracell-t vettem 2650mAh -ak a masodik toltes utan mar a polcon MASNAP 0.8V volt a toltott feszultseguk. (azaz kuka az egesz :@)
Mivel kellene aksi otthon nem akarok megegyszer hasonlot venni. (ha mas nem a vateran veszek 3000 ert 4db eneloopot az tuti jo lesz)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Horgász topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpársportok
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G10 - Ryzen 5 7540U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPad 10 10th 2022 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest