Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- IFA 2025: Meglepetések helyett Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr_Raven
csendes tag
3000+ os procim van , gyári hűtéssel. Húzva 2250 MHZ en. játék közben 42 fok max. A csipszeté 44. Érdemes beruházni nagyobb hűtőkre, vagy jó az ahogy van?
Melyik videókártyát ajánlanátok a deszkához? Most 9600xtm van. 1 kicsikét már gyengécske. 45ezredet adnák ki maximum rá.
Segítségeteket köszönöm. -
Amúgy ezt az FSB/RAM állítgatós témát még mindig nem vágom az alaplapon.
1.CB Sideeffect biosom van, és a következő van:
(memory clock index value MCIV)
200FSB+200MCIV -> a ramok 333-on mennek (166Mhz)
220FSB+200MCIV -> a ramok 360-on mennek (180Mhz)
Én eddig olyanokat olvastam, hogyha az MCIV 200-on van, akkor kellene szinkronban futnia az FSB-vel, akármire is legyen az állítva. Szal nálam 200, illetve 220-on kéne menni a ramoknak.
Szal ezt a ratio állítgatást nem vágom, hogy milyen értéket hogy tudok kicsalni a ramokból... -
Badb0y
addikt
Nekem is annyin megy kb.
Mitől lehet az, hogy amikor kikapcsolom a gépet este és másnap bekapcsolom, akkor bekapcsoláskor amikor betöltött az xp 2* resetel és utána megyeget.
És alapba felmegy a proci hő 56 fokig. Utána amikor elérte restartolok, és rááll a rendesre (45). Mitől lehetnek ezek
[Szerkesztve] -
Captain
tag
Nekem terhelve sem megy 46 fok fölé a chipset hűtő. Igaz nincs húzva a gép...
-
Nekem is ennyiről indul, és marad is 40 alatt amíg idle.
Csak éppen játék közben volt már 59-60 is, úgy, hogy 4800-at pörög rajta, és 220fsb.
Ja és ezt nem az alaplap szenzora írta, hanem az odadugott GateWatch hőmérőm. El is kezdett játék közben szirénázni nekem, mert 55-re volt rakva az alarm... -
Az nem gáz, ha a chipset hőfoka eléri a 60 fokot néha?
Meg sosem haladja, átlagban 40-50 között van. De pl 2-3 óra game után 59-60 is megvolt.
4800 körül pörög rajta a gyári hűtő... -
X@b3e
addikt
Lehet nagyobb feszt adni vhogy a chipsetnek?
-
DummyBoy
senior tag
Nem ... nekem ugyanis nincs rajta venti
CoreCenter tud még érdekességeket produkálni, kékhalál, stb ... nem érdemes erőltetni ...
Itt egy Offissöl tipz end trikz oldal ... érdemes olvasgatni:
[link]
Ja és 5.10-es chipset driver ajánlott, 5.11 esetén nélhol mikor az Ethernet részhez ér eccerűen dob egy rebootot az istall, és utánna bármit akarsz a hálókari résszel csinálni akkor reboot ...
Mire rájöttem, majdnem megőszültem ...
[Szerkesztve] -
Kérdés: Ha a chipset coolert átkötöm egy külső venti szabályzóra, akkor az alaplap kukorékolni fog miatta, hogy nem látja a fordulatszámát?
-
Igen, elírtam a nevét elsőre
Amúgy úgy vettem észre, hogy ez nem kell hogy fusson. Legalábbis a CnQ továbbra is működik, miután kiléptem ebből, csak épp nem akadoznak a dolgok.
Forceware, illetce CnQ drivered verziója mi? Mert én az MSI CD-jéről tettem fel őket, viszont úgylátom vannak már újabbak a neten. Nemtom érdemes e felrakni őket.
Milyen biossal hajtod a lapot? -
Captain
tag
Hali,
az NF3+vga bug csak az NV 6800-asokat érinti ugye? Mert most került a lapomba egy x800, az fps-el semmi gond, de néha alig észrevehetően meg-megakad a kép egy pillanatra. zavaró... -
Olyan gondba ütközött már valaki, hogyha megy a MSI CoreCell + CnQ, akkor a windowsban a process listában az explorer exe pontosan annyi intervallumonként, amennyi a CC-ben be van állítva, felugrik 15% CPU használatra?
És ettől minden akad. 3dmark, sourceVST meg minden pont ezekben a pillanatokban áll meg egy-egy tizedmásodpercre...
CoreCell kikapcsolásával újra minden ok...
PS: elvagyok ám itt magamban -
Pörög ez a topik
Amúgy a CnQ-t már sikerült beállítani, csak az NB fant nem akarja túlzottan lecsendesíteni.. -
Nah, én is végre beüzemeltem a gépemet ezzel az alaplappal.
Egy 3000+ E6 venice került bele, box hűtővel, és 2x512mb tccd samsung ddr400-al.
Az alaplapon egy bizonyos 1.CBxxx nevű bios van, ami még valami egyedi névvel is el van látva, ami most nem ugrik be hirtelenEzzel vettem a lapot, szal nemtom miben jó, és miben nem, remélem van valakinek tapasztalata vele
Volna egy pár kérdésem:
1. A ramokat 333-ra rakja alapból, míg a proci 200fsb-n megy. Ezt hol tudom szinkronba hozni, vagy egyátalán állítani? Sajnos egész másképp fogalmaz a biosa, mint az nf2-é, szal nemnagyon ismerem ki magam rajta egyelőre. Cserébe viszont elég jó időzítéseket, és 1T-t rakott a ramoknak. Amúgy a slot1-2be raktam a ramokat, ahogy a könyv javasolja a DS modulokhoz, 400Mhz-hez.
2. Ha az előbbi kérdés tisztázódik, hogy álljak neki a tuningnak, valahogy biztonsággal? Tehát mit kezdjek emelni, mit vegyek vissza?
3. Van egy ilyen opció, hogy Smart CPU Fan. Jól értelmezem, hogy ez ha 40-50-60 fok alatt megy a proci, akkor visszavesz a hűtő fordulatszámából? De mennyit? Érdemes ezt használni? Ez tud egyszerre a system fan, és a cpu fanra is működni, vagy csak az egyikre?
4. A CnQ valahogy hiányzik a biosból, ott ahol a könyve írja. Azt olvastam, hogy ez csak gyári szorzóval elérhető funkció. Namost mivel nekem alapon megy a proci, nem értem miért tűnt el a funkció... -
dbius
veterán
hi! van egy ilyen lapom ami fél éves és eladnám. akit érdekel az küldjön pü-t.
(bocs az off-ért) -
Squirrel
őstag
Beletettem ebbe a lapba a 3500+ -os Wincsi proci után egy 3200-as venice-t, a bios-ból kapásból eltűnt az 1T/2T állítási lehetőség, csak 2T állít be magától ez a sz@r. Meg tettem a csere-videokártya mx400 as mellé az audigy 2-esemet, fel sem ismeri a hangkarit, hogy benne van a gépben, bármelyik slotba rakom. Hát roh@djon meg az msi...
bocs az off-ért -
PapaMaci
őstag
Hali!
Az nvraid-et nem ajánlom, mert egy csomo gond van a hajtányával. 2004-es, és tele van hibákkal. Oly annyira, hogy én is most tervezek egy PCI-os SATA RAID-et venni, mivel, ha a RAID funkcio be van kapcsolva, nem mennek rendesen az optikai meghajtok az ATA-n.
Nem egyedi a problémám, a külfödi forumok is tele vannak ezekkel... -
Badb0y
addikt
válasz
nemtommi #731 üzenetére
az jó, mert nekem szokott 56-on járni
Más:
Mitől lehet az, hogy:
a gépemet 10*250 ht:4 ram: 2.5-3-3-5 1t mem fesz 2,85 proci fesz 1.6 vízzel hütva
minden. Hétvégén gondoltam visszaveszek mindent alapjáratba, csak a memó időzítéseket hagytam 2-2-2-5 1t-n.
És folyamatosan resetelt a gép. Mármint úgy, hogy kicsit játszottam és reset.
Na ez mitől lehet? Feszeket is természetesen visszavettem -
kispalsz
tag
Sziasztok!
Nagyon sokan kerdeztek mar a kovetkezo kerdest, koztuk en is es nem kaptam ra kimerito valszat, esetleg olyat, hogy nem vagy talan.
Elfer-e az MSI K8N NEO2 Platinumon:
1: Arctic freezer 64 [link]
2:zalman_nb47j chipsethuto [link]
3:zalman zm80c vga huto [link]
A videokartyam: gefore4 ti 4200 (4x) asus.
Szoval a lenyeg, hogy elfer, bar kellett kicsit szoszmotolnivele, de megeri.
Es halk is.Nagyon Huzni is lehet.
Ha kell valakinek kuldo kepet is. -
Btw, a Sata 1-2 lockja nem a PCI-ra vonatkozik globálisan? Mert régebbi alaplapoknál emlékszem, ez volt a gond.
Vagy a PCI slotoknak ez normál frekit ad tuning esetén is, mint az NF2? -
L3zl13
nagyúr
- Sata RAID-ről nem tudok nyilatkozni, de mindenesetre ha a jelenlegi tömböt át akarod vinni akkor szvsz kénytelen leszel kártyástól átpakolni... Lock: Ha a SATA 1-2 lockjáról van szó, ha minden igaz nincs ilyen, azaz az FSB emelésével arányosan növekszik a vezérlő, és a SATA link frekvenciája is és vagy a vezérlő, vagy a vinyó nem fogja bírni a túl magas frekit, és hibázni fog. Ez vezethet írási/olvasási hibákhoz, vagy akár egyátalán nem fogja látni a vinyót a rendszer.
- Memória, passz, de szvsz A64-nél nem a lapnak kell szeretnie a memóriát, hanem a procinak, tekintve, hogy abban van a memória vezérlő. Venice-ek tudtommal már kevésbé érzékenyek.
- SB Live! mindenképpen jobb, mint egy integrált kütyü. A 7.1 meg úgyis csak vakítás. (Bár nekem most jól jön, mert az 5.1-es rendszer mellett rá tudom kötni a TV-met a két oldalsó csatornára.)
Az már más kérdés, hogy a Creative hülye driverei miatt, lehet, hogy valaki sokkal jobbnak/probléma mentesebbnek találja az alaplapi vezérlőt.
[Szerkesztve] -
Üdv!
Nemsokára én is belépek a táborba, méghozzá egy ilyen lappal.
3 kérdésem volna:
-NV Sata RAID. Erről mit hallani, mennyire jó? Van egy szoftveres, adaptec 1210SA sata raid kártyám. Érdemes ezt kiszórni, és az alaplapit használni? Van érdemi különbség köztük vajon? Meg itt valami lockról is irogattatok (pár oldalt visszaolvastam), az mi is?
-Memória. Van 2db 512-es Samsung 400-asom. Ezt a típust mennyire szereti az alaplap, van valakinek ilyennel?
-Hang. Az integrált 7.1-es audio jobb lehet, mint egy SB Live? Tehát driver, proc terhelés, stb szempontjából?
Ezenkívül egy Leadtek 6600GT megy bele gyári hűtéssel, meg valszeg egy HT101-es prochűtő. (TAGAM 480W táp, stackerben)
A procit még nemtom milyen lesz, de valami venice. -
Sziasztok!
Fentebb olvastam hogy ez a lap nem nagyon szereti a Geil Blue ramokat ez konkréten melyik chipesekre igaz Hynix D5, Hynix D43, Infineon B-5, Winbond UTT BH-5, vagy az összeset?
és kinek mennyit mentek ezek a ramok szinkronba? -
Sullivan
aktív tag
Ezekre a kérdésekre itt PH-n is megtalálod a válaszokat ha keresgélsz!
Ha 250es fsb-nél 166ra visszaállítod a ramot akkor pont 400-on fog menni! Az hogy mit ir ki a bootoláskor az teljesen mind1 mert ugysem annyi! A procinak hogy mennyi áram kell az sokmindennek a függvénye ( hőmérséklet, stabilitás ), azt kikell tapasztalni! Ht szorzo ha 250es fsb-n nyomod akkor jo a 4xes ha feljebb akarod tolni akkor vedd vissza 3x-ra! -
nzoil
csendes tag
Üdv
Nekem is ilyen neo2 platinum van,meg van egy 3000+-os procim benne,512Mb-tal.
Az érdekelne,hogy mit hogy érdemes beállítanom tuningnál,és hogy mi mit jelent a cell menuben,valaki letudná ezt írni?
Most pl az fsb 250 ,a memoria 166-ra van állítva,és így megy 2250-nel.
Na most pl olvastam itt a forumban hogy olyat irtatok,hogy 200-rol 166-ra valaki visszaveszi a memoriat.Ez most miert is jó? így nem lesz lassabb a memoria?Mert inditasnal igy pl ddr333-at ir ki,nem pedig 400-at.
Akkor a cpu-nak mennyi voltot erdemes adni ha huzni akarom?
Meg mi az a Ht szorzó,ha jól tudom akkor nekem most 4x.
Ja és az lehetséges,hogy most kevesebbet értem el 3dmark-ban mint mikor nem huztam fel ennyire a procit? Ha igen,akkor ez miért lehet?Hiszem elvileg gyorsabb.Vagy most meg a videokartya lassabb?
Ezelőtt celeronom volt,de ott nem volt ennyi beállítási lehetőség
Valaki letudná ezeket írni?vagy nincs egy jó oldal aholezeket leírják?
Előre is kösz! -
Viktor X
tag
Tényleg hány fokot bír ki egy ilyen nforce3 chip?
Tud valaki valami heatpipe-os chipset hűtőt (mint pl ami az Asus A8N-SLI Premium-on van), mert sajna a silencer alatt semmi más nem férne el. -
-
Rea
csendes tag
Jó ez a Speedfan ér valamit?
-
Rea
csendes tag
Köszike az infókat!
-
Rea
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tud arra választ adni,hogy a Zalman NB-47J, vagy az NB-32J fér el a kis venti helyére? A Vga karim Inno3d 6800GT AGP, és Artic Cooling Silencer 5 van rajta, ami mégis hangos így a Zalman VF-700CU -un gondolkodtam, csak azt se tudom rá megy-e. Valaki Help pls! S.O.S! -
Robaj
addikt
válasz
PapaMaci #719 üzenetére
Ez lesz
Ha nem férne be, 1-2 láb elhajlít kivág.
Már csak a leszedést kéne vhogy megoldani.
A lap zsír új, 1 év gari Gianninál.
Most azt tesztelgetem, h. hány fokos lesz a csipszet 0%-os fordulaton (Speedfan) lehet le se kell cserélni (alapon 35 fok), 45 fokig simán elmegyek vele
[Szerkesztve] -
PapaMaci
őstag
Mert neked mi van a VGA-don?
Nekem egy Matrox Parhelia Zalman zm80d-vel van, és ezalá neccesen fért be az nb47. Egészen pontosan kellett egy kis fazonigazitás. 6 bordát visszavágtam az alacsonyabbak szintjére, de megy jol.
Amugy a zalman magasabb bordái 47mm, az alacsonyak (ha jol emlékszem) 32mm. -
-
Robaj
addikt
Erre gondoltam:
[link]
Primecooler passzív -
Robaj
addikt
Kövi problem
Láccik most van 1x a64-em
Adott:
Msi k8n neo2 csipszethűtő
Leadtek 6600GT
VF700ALCU
Artic cooling freezer 64 PRO úgy elforgatva, hogy a ház eleje felé néz a venti
Milyen normális csipszethűtőre lehet lecserélni ezt az 5000-en pörgő kis szutyok 2 centiset? -
zozi-papa
csendes tag
Próbáld ezt:
start/Vezérlőpult/Energiagazdálkodási lehetőségek(klasszikus nézetben!!!)/Energiagazdálkodási sémák (lapfül)==>Energiagazdálkodási sémák alatt a legördítőmenüben a 'Minimális enrgiagazdálkodás'-t válaszd ki ezután már mennie kell a C'n'Q-nak
de aszem ezt már írta vki fentebb.
-
Robaj
addikt
Adott:
Msi k8n neo2 platinum
3200+ E6-os venice
1.9 bios
amd.com-ról az 1.2.2.2-es procidriver
biosban cnq auto
És mégis 2000 mhz-en megy a gép
Vmi ötlet? -
zozi-papa
csendes tag
válasz
nemtommi #705 üzenetére
Én is
rövid volt a teszt idő egyesével, most tesztelik 1 hétig, ott hagytam, remélem kijön vmelyiken a hiba egyesével is, mer ez így elég nem frankó, bosszantó, jah és amikor teszteltem mindig máshol jelentkezett a hiba, hol az elején, hol a végén a memória tartománynak, bármilyen módban is teszteltem.Szal most tesztüzem folyik, addig meg várok türelmesen.
Ja és amikor ott voltam, volt egy srác az is egy memó modult hozott vissza, ő szerncsésebb volt, mert rögtön sipákolt az alaplap a memó miatt.És mit gondolsz milyen márkájú memó volt?
Hát Infineon.
-
zozi-papa
csendes tag
válasz
nemtommi #703 üzenetére
Nem párban csomagolt volt, nem ram kit vagy ilyesmi, csak 2db-ott vettem belöllük.És nem csak dualba, singelbe is jelentkezik a hiba, sőt egy olyan lapban is ami csak singlet tud, srác meg rögtöb dualba tesztelte, így hibádzott, utána meg külön-külön, csak így nem talát hibát nálla a memtest, a csávó arra hivatkozott, hogy a dualra nem válalnak garit, az már más, hogy ''nem birják egymást a ramok''. De akkor mért volt jó 2 hónapig? Mondjuk Win nem fagy nem jelentkezik hiba semmi, csak Primeban és memtestben, de akkor is nekem fontos a stabilitás.
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG / SkHynix 16GB DDR5 Notebook RAM
- KINGSTON FURY 64GB BEAST - DDR4 - 3200MHz - CL16 KIT - memória! - !ÖT ÉV GYÁRI GARANCIÁVAL!
- Asrock H110M-DVS / INTEL I5 6500/8 GB ( DDR4 ) + GF GT 630
- MSI H61M-P21 (B3) LGA 1155 alaplap, + Quad Core i5-2500k processzor
- 32GB 3200Mhz DDR4 RAM Kingston Fury Black CL16 2x16GB Garanciális
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple MacBook Pro 13" 2019 256/8GB Akku:40 ciklus! Magyar
- Apple iPhone 13 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 89% akku
- OLCSÓBB!!! HP üzleti laptopok Elitebook, Probook, Zbook 8-13. gen gar.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest