- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktor X
tag
Nem tudja vélelen valaki, hogy melyik az a bill. kombinácó, amivel rejtett funkciókat lehet bekapcsolni a iosban? Mert egyszer már megtaláltam valahol, de most nem ugrik be mi volt az.
-
Viktor X
tag
Olyat is csinált párszor, hogy működés közben nagy csattanás és utánna se kép se hang, csak a power led villogott. Aztán áramtalanítani kellett, hogy egyáltalán vissza lehessen kapcsolni, de ez is csak az új bios óta. Mindenesetre visszatettem az 1.9-et és viszem a szervízbe a ramot meg a HDD-t.
Nálam mindenesetre nagy szívás lenne ha a lap vagy a proci adná meg magát, mert ugyan van még rájuk 2 év gari, de a bolt ahol vettem már becsődölt. -
Viktor X
tag
válasz
Viktor X #1503 üzenetére
Na rászántam magam és betettem a HDD-t egy másik gépbe. Bebootolt az XP és mikor meg akartam nyitni a meghajtót azt írta ki, hogy a meghajtó nincs megformázva. Szerencsére nem volt rajta semmi pótolhatatlan, ezért úgy döntöttem, hogy visszarakom a gépembe és megformázm. Elindítottam a bootolható telepítőt és amikor a formázáshoz értem kiírta, hogy ismeretlen partíció és nem tudja megformázni. Ezután partició törlése új létrehoz és már ment is a formázás. Elért 4%-ig majd nagy kerregés és 31percig tovább se ment, de aztán ''begyorsult'' és már 19%-nál tart 40 perc elteltével és 4%-ot elhagyva a kerregés is abbamaradt. Úgy érzem ezt a winyót vihetem vissza. (2 év 8 hónapos 80GB-os Samsung SATA)
A ramot is megnéztem és az egyik 512-es modul mátol csak 256-os amit holnap szintén vihetek vissza.
4 napja raktam fel az 1.C biost. Nem tudom van-e köze a dologhoz, de visszarakom az 1.9, mert mióta 1.C van a gépem totál begolyózott.
mióta 1.C van:
1. néha kiírja hogy csatlakoztassam a tápkábelt a VGA-hoz (gép áramtalanít majd vissza a konnektorba és már jó is)
2. néha amikor elindítom a gépet színes kockák villognak mindenfele a monitoron (szintén áramtalanítás után jó lesz)
3. egy csomót szarakodik bootolás közbe a ''detecting array...''-nál (~20 másodperc) pedig raid le van tiltva
4. előjött ez a ramfelezős mániája
5. valószínű egy winyó is elhalálozott (meg ez az adatvesztés akkor is bosszantó ha a winyóm mégis jó, de ez majd kiderül ha végzett a formázással, rátelepítettem a windowst és leteszteltem)
És az eddigi 1 év alatt semmi problémám nem volt. Most vagy ez a bios ba..ott ki velem ennyire vagy csak szerencsétlen véletlenek sorozata, de még egy két ilyen és bontás lesz. -
Viktor X
tag
válasz
zsoltee10 #892 üzenetére
Erre gondolsz: [link] ?
Mert ez tuti hogy ráfér csak nekem nem tűnik túl bíztatónak zaj szempontjából. Meg ha eleinte csendes is de ezek a 5***rpm-es kis ventik hamar elkezdenek hangosodni sajnos
Lehet az lesz, hogy kicsit megfaragom a Silencer borítását és akkor befér a Zalman amit vettem. Bár akkor gondolom a hűtés hatékonysága meg csökkene.
Azt nem értem mért pont oda kellett tenni azt a szerencsétlent, mért nem lehetett mondjuk a proci alá, de mind1 ennek biztos jó oka volt, vagy nem -
Viktor X
tag
Tud valaki mondani nekem egy olyan chipset hűtőt ami elfér ezen a lapon egy Silencer alatt. Ja és passzív legyen, vagy nagyon halk ventis, mert ez a gyári kezd hangos lenni.
-
Viktor X
tag
Tényleg hány fokot bír ki egy ilyen nforce3 chip?
Tud valaki valami heatpipe-os chipset hűtőt (mint pl ami az Asus A8N-SLI Premium-on van), mert sajna a silencer alatt semmi más nem férne el. -
Viktor X
tag
válasz
kispalsz #659 üzenetére
Nekem 1.9 van fenn, de csak a Venice miatt. Ha nem Venice procid van akkor szerintem próbálj meg valami régebbi biost. 1.8-ig állítólag jók. 1.B az nekem nagyon nem jött be tuning szempontból, mert alig tudom emelni az FSB-t (250 felett meghal akármekkora szorzót és feszt állítottam). 1.9-essel 270-ig megy bármekkora szorzóval és fesszel. A gyári bios-al viszont 300-as FSB-t értem el alapfeszen, csak én marha nem mentettem el mikor lecseréltem 1.9-re és most hiába rakom fel a régieket, mindig fagy a gép velük, mikor belépek a biosba. Talán majd lesz egyszer egy tuningbarát új bios is.
-
Viktor X
tag
Nekem egy darabig ment, de aztán egyszer csak megváltozott magától a MAC címe ráadásul teljesen szabálytalanra (00 helyett 77 -el kezdődik) és azóta megadta magát
.
Tényleg nem tudja valaki, hogy hogy lehet átírni a MAC címet (véletlenül megvan az eredeti és ha visszaírom akkor talán újra működni fog.)
mod:
Tényleg előfordult már valakivel, hogy megváltozik a MAC cím???? Én eddig úgy tudtam, hogy az egy fix fizikai cím, ami nem szokott csak úgy megváltozni.
[Szerkesztve] -
Viktor X
tag
Kinek van ilyen lapban Venice procival? Én próbálgattam már egy csomó biost 1.37, 1.4, 1.6, 1.8, 1.9, 1.B, de ezek közül csak az 1.9 és az 1.B ment rendesen. Tudom, hogy hivatalosan csak az 1.9-től támogatja a Venice procikat, de mikor a lapot vettem, akkor még azt hiszem nem is létezett az 1.9-es bios és mégis gond nélkül elmendegélt benne a Venice procim (csak nem tudom melyik bios volt rajta alapból). Most viszont ha nem az 1.9 ami még elviselhető, vagy az 1.B ami nekem nagyon nem tetszett van fenn, akkor nem lehet HT-t állítani (mikor belelépek biosban a HT állításba, akkor lefagy a gép). Az 1.9 nekem meg is felelne nagyából, csak a hiányoznak a feles szorzók.
Ha valaki tud olyan biosról, ami 1.9 előtti és rendesen megy vele a Venice, vagy az 1.9 olyan mod változatáról, amiben benne vannak a feles szorzók, az legyen olyan jó és küldje el nekem mail-be. -
Viktor X
tag
Sziasztok, nekem 1.9-es bios van fenn, és az a problémám, hogy ugyan az a memó, amelyik ilyen lapba ment 570Mhz-et nemtudom milyen bios-al és Athlon XP mellett is ment simán 500 fölött, az nálam alig akar 400 fölé menni
. Van valakinek ötlete, hogy melyik biosal próbálkozzak? 1.B? A ram nevezetesen Kingston KVR400 cl3-as. ASSY China. A másik ram, az viszont megy nekem is 580at az ugyan ez csak ASSY USA.
-
Viktor X
tag
-
Viktor X
tag
Sziasztok meg tudja nekem mondani valaki, hogy 1.9-es bios-szal hogyan is tudok pontossan CPU feszt állítani. (ha bios-ba átrakom 1,2 vagy 1,3 vagy 1,4 vagy 1,5V-ra akkor nem csinál semmit ugyan úgy marad 1,36V-on. Az eredeti bios-szal (1.4) ment simán.) (Ja és a szorzót sem engedi állítani lefelé)
-
Viktor X
tag
Igen támogatja, de az MSI oldalán ott is van a lista: Bővebben: link
-
Viktor X
tag
Itt meg tudod nézni melyikek az E6 Stepping-es procik Bővebben: link
-
Viktor X
tag
-
Viktor X
tag
Lehet valahogy a memót és az FSB-t aszinkronba? Memó nem auto-n van, hanem fix 200-on de ha az FSB-t növelem, akkor a memó is nő vele.
-
Viktor X
tag
Na megvannak a cuccok. A passzív alaplapi hűtő nem fér el a VGA hűtő mellett. De ha a ramon sincs borda és az alap hűtés van a VGA-n, akkor rámegy a Zalman. Egyébként ha leveszem a chipset fordulatszámát 2200rpm-re akkor nem handos viszont ~45 fok (alapon ~5000rpm). A CPU hűtőm nem jött meg, úgyhogy egyenlőre a dobozos hűtőt használom 1500rpm-en elég halk és ~40-45 fok a proci.
-
Viktor X
tag
Bővebben: link
Itt egy teszt a lapról egy 3000+-al. -
Viktor X
tag
Hát azt nem tudom, hogy mennyire hangos, de én rendeltem mellé egy Zalman ZM-NB47J chipset hűtőt. Még csak képen láttam a lapot, de bízok benne, hogy elfér a VGA-tól. A VGA kártyámon meg egy ZM80D-HP hűtő van, azt viszont szinte biztos, hogy le kell cserélnem, mert CPU hűtőnek egy Arctic Cooling Freezer64-et rendeltem és nem túl nagy a hely.
A ram szerintem jó lesz, nekem volt egy rövid ideig Kingston valuve-m, az is jó volt csak tuning nem ment. Most PC4000-es HyperX-et tervezek a lapba
[Szerkesztve] -
Viktor X
tag
Én is most veszek ilyen lapot 3000+ venice procival. MSI oldalán a támogatott prociknál ott van a 3000+ -os venice. Ha a hangra érzékeny vagy, akkor neked nem jó a gyári hűtő, mert az elég hangos GT Igloo 7200Light ha nem akarsz tuningot akkor jó és halk is. Én is gondolkodtam az nforce4-en, de mivel nem akarok VGA-t cserélni ézért maradt az nforce3. én csak a PCIX-et és a SATA2 találtam mint különbség, de lehet, hogy van más is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Macbook White 13" unibody
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged