Új hozzászólás Aktív témák
-
MrCsiT
addikt
válasz
Viktor X #1565 üzenetére
brd és viktor X: Köszönöm a precíz választ
(..időközben megtaláltam a megfelelő Szavakat, és megszólítván a PH!-t, az felele Nékem :
''shift+ő
(fanatikus tag) Megtaláltam a megoldást, az alaplapon az előlapi kivezetésről az előző tulaj levette a jumpert. Visszatetem és mindeon OK.'' [link] (utolsó hsz..)
..csak, idegesen nehezebb még a keresés is
üdv:
Mr.CsiT..és ezzel beálltam az MSi K8n Neo2 Platinum tulajok táborába
.és javíthatom az adataimnál a konfigot..
[Szerkesztve] -
Száni
tag
válasz
Viktor X #1510 üzenetére
Bocs, h. nem válaszoltam, tegnap jöttem vissza a taljánoktól.
Este újból nekiugrottam a gépnek, hátha sikerül kideríteni mi a baj. Előtte kapott egy teljes CMOS reset-et. És utána elsőre sikerült feltelepíteni a win-t, futott minden hiba nélkül. Ma reggel újból bekapcs. és ugyanaz a hiba mint előtte, újraindulás, memory testing közben kifagyás. Nagy nehezen elindult, kilőttem az RMClock-ot és azóta megint jó. Lehet azt nem sikerült beállítani (csak annak meg mi köze a bootolás alatti fagyásnak), bár tegnap meg hibátlanul ment ua. konfiggal. A lényeg, h. perpill. úgy néz ki, nem hardverhiba. Ma még teszt alatt lesz keményen, ha hazaérek melóból.
Üdv G. -
Száni
tag
válasz
Viktor X #1507 üzenetére
Na az szívás. Ahol én vettem a lapot az még él (csak Bp-n van még vidéken...), most fagyasztom a problémát, majd 10-e után leszek újra itthon, akkor kapok egy cseretápot, és utána megy szervízbe a vesztes alkatrész.
Nálam az 1.d-s bios van fent fél éve, azóta atomstabil volt a gép, semmi nyűge, most meg hirtelenhalál.
Üdv G. -
Száni
tag
válasz
Viktor X #1505 üzenetére
Sajnálom, h. Nálad is hasonló a helyzet!
Az én esetemben már biztos h. nem a HDD a rossz, beraktam egy másik gépbe és tökéeltesen fut, mindent lehet róla olvasni. Aztán szereztem egy tök üres és jó vinyót és azzal sem megy a gépem. Többnyire el sem indul már, monitor be sem kapcsol. Ha mégis megy akkor váratlan időpontban még a bootolás alatt vagy xp telepítés közben kifagy v. csak újraindul. Volt h. teljesen ki is kapcsolta magát. Olyat is csinál, h. a bootolásnál a testing ram csak x mennyiséget pörget át és kifagy. RAM-ok tesztelve, azok jók, vga-t cseréltem, az is jó. Két dolog maradt: alaplap v. táp. Mindkettő garis, ma viszem szervizbe hibafeltárásra, aztán majd meglátjuk.
-
Viktor X
tag
válasz
Viktor X #1503 üzenetére
Na rászántam magam és betettem a HDD-t egy másik gépbe. Bebootolt az XP és mikor meg akartam nyitni a meghajtót azt írta ki, hogy a meghajtó nincs megformázva. Szerencsére nem volt rajta semmi pótolhatatlan, ezért úgy döntöttem, hogy visszarakom a gépembe és megformázm. Elindítottam a bootolható telepítőt és amikor a formázáshoz értem kiírta, hogy ismeretlen partíció és nem tudja megformázni. Ezután partició törlése új létrehoz és már ment is a formázás. Elért 4%-ig majd nagy kerregés és 31percig tovább se ment, de aztán ''begyorsult'' és már 19%-nál tart 40 perc elteltével és 4%-ot elhagyva a kerregés is abbamaradt. Úgy érzem ezt a winyót vihetem vissza. (2 év 8 hónapos 80GB-os Samsung SATA)
A ramot is megnéztem és az egyik 512-es modul mátol csak 256-os amit holnap szintén vihetek vissza.
4 napja raktam fel az 1.C biost. Nem tudom van-e köze a dologhoz, de visszarakom az 1.9, mert mióta 1.C van a gépem totál begolyózott.
mióta 1.C van:
1. néha kiírja hogy csatlakoztassam a tápkábelt a VGA-hoz (gép áramtalanít majd vissza a konnektorba és már jó is)
2. néha amikor elindítom a gépet színes kockák villognak mindenfele a monitoron (szintén áramtalanítás után jó lesz)
3. egy csomót szarakodik bootolás közbe a ''detecting array...''-nál (~20 másodperc) pedig raid le van tiltva
4. előjött ez a ramfelezős mániája
5. valószínű egy winyó is elhalálozott (meg ez az adatvesztés akkor is bosszantó ha a winyóm mégis jó, de ez majd kiderül ha végzett a formázással, rátelepítettem a windowst és leteszteltem)
És az eddigi 1 év alatt semmi problémám nem volt. Most vagy ez a bios ba..ott ki velem ennyire vagy csak szerencsétlen véletlenek sorozata, de még egy két ilyen és bontás lesz. -
zsoltee10
addikt
válasz
Viktor X #900 üzenetére
nekem achipset simán felmegy 90-100 fokra. Giga K8NF-9 lapon passzív a chipsethűtő. csak tudja a gyártó, hogy mi a jó. ha a gyártó szerint elviszi, akkor én azt elhiszem. amúgy nonstop megy a gép passzívan 4-5 napig is akár, és még sosem volt ilyen stabil asztali gépen. úgyhogy az 50 fok az bőven jó.
-
nemtommi
senior tag
válasz
Viktor X #898 üzenetére
Szvsz inkább a Zalmannból csípjél le, mint a Silencer borításából. Esetleg egy min. 8cm-es ventivel lefújathatod róla a meleget. Nálam most egy NB47 van így megsegítve.
Amúgy most, hogy DFI-mbe (felépítésre ugyanaz, mint a Platinum) bekerült egy ATI Silenceres X800, már a gyári kerregő sem fér el, pedig az csak kb. 15mm magas. A bordán lejjeb kellett raknom a ventit fél centivel (A VGASilenceres 9800Pro alatt még éppen elfért).
-
zsoltee10
addikt
válasz
Viktor X #898 üzenetére
azért rakták achipet oda, hogy a sata vezérlőktől ne legyen messze. amikor a proci, meg az agp között volt az nf3, akkor mindenki azért szidta a gyártókat, mert a sata ott volot mellette, lehetetlen helyen. nincs jó megoldás.
az a thermaltake venti nagyon jó, nem fog meghalni, ráadásul, lekötöd 5V-ra, és hangja sem lesz, ellenben kényelmesen lehűti a chipsetet. -
Viktor X
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged