Új hozzászólás Aktív témák
-
Száni
tag
Az tényleg elég hurka. Viszonyításképp: 3700+ Sandival (alaptempón, 1.2V-tal) és 2*512MB 400MHz-es 2.5-3-3-7 1T-s Kingmax-szal 7300-6500-5500 MB/s és 35-37 ns a késleltetés. Ha belefér, akkor először egy win reinstall, próba, majd ha akkor is ilyen eredmények születnek, akkor hw teszt. BIOS-ban milyen beállításokat használsz? Melyik BIOS van fent egyáltalán? Memóriák melyik slotban ülnek (lila, zöld) ? Az AGP fastwrite-ot a régebbi VGA-k esetén érdemes bekapcsolni. Nekem már anno a 9550-es ATi kártyámnál is gondot okozott, ha bekapcsoltam.
Üdv. -
DZs
senior tag
Sziasztok!
Szervaltam egy ilyen lapot, de meg csak most raztam ossze. Egy 2600-as Tbredrol valtottam egy 3700-as San Diegora. Most ismerkedem a lappal, de a memo iras es olvasas lassunak tunik, a fele, amit a Socket A-as lapom tudott. Most 1500 es 860, ami korabban 3100 es 1200 volt. Minden alapon van. Igaz, hogy windozt nem raktam ujra, de az msi drivereit felpakoltam.
Valakinek valamilyen otlete
Ui: Az AGP fast write-ot hogy erdemes hasznalni? -
Vajga
tag
Megoldódott, segítettek, szar volt a bios. Régebbit kellett felrakni. Ez a 2007-es nagy szar....
-
Vajga
tag
Üdv!
Raid0-át szeretnék valahogy összehozni, de mindig kicseszik velem valami... valahogy mindig beszarik az egész. Viszont van egy hibaüzenetem, és nem tudok vele mit kezdeni: WARNING: Have option ROM Can Not Be Invoke
Mi lehet ez? A lap egyébként k8n neo2 platinum, és a 2 hdd seagate barracuda 7200.10. Rendszer lenne rajta, de mindig beszarik -
frankie!
őstag
Ez nem lehet igaz, hogy ennyire megegyezik az ízlésünk, most vettem egy ugyanilyen tápot! ;) Amúgy nagyon bejön, a tudat, hogy keveset szemetel, és ''jéghideg'' levegő jön ki belőle így az asztalon, megnyugtató. Emellett nekem komoly hangminőségbeli javulást okozott! Nem kérek kövezést...
Akkor majd kísérletezgetek én is a moddolt biosokkal, amint véget ér a gyakorlat, de egyelőre házam sincs még. Ugye ezek a béta állapotból adódó fagyásokat nem okozhatnak?
Sajnos semmi se segített, de már fönn van az új, kb. 15 perc alatt felment.
Nekem egy Tos-hiba SATA notivinyóm van, de nem hibázik, és stabil +hűvös.
üdv. f -
Száni
tag
válasz
frankie! #1890 üzenetére
Szerintem ez a legutolsó hiv. BIOS : [link]
A modBIOS-ok azért jobbak. Ami nekem nagyon bevált, az a sideeffect féle 1.d modBIOS, főleg amiatt, hogy a RAM-okat ezzel vissza tudtam osztani 150MHz-re, így tudják tartani a lépést a CPU-val (285MHz-es ''FSB'' mellett). Én egyszer sem telepítettem újra a BIOS frissítés után a win-t. Arra figyelj, hogy a BIOS csere után a CMOS clear megtörténjen (tudod, a kis tüskék rövidre zárása az alaplapon 20-30mp-ig).
A boot képernyő sem jön be? Esetleg próbáld meg az említett CMOS clear-t.
Az AC Freezer 64 Pro a forgatható, nálam továbbra is hátrafelé fúj (elterelgettem a kábeleket, meg kapott egy 350W-os FSP Bluestorm-II tápot a rendszer és így nagyon jó a szellőzés). Ha jól emlékszem, nem fért el úgy a VGA-tól, hogy felfelé fújjon.
Bíztam a tápcserében, hogy megszűnik az a hiba, amitől a gépem néha-néha csak 2-3 boot után indul el. De nem. Valószínűleg a S-ATA vinyó lesz a ludas, mivel azóta csinálja ezt a gép, mióta bent van ez a WD vinyó. A legtöbb esetben indul elsőre. Mindegy is.
Üdv.: G.
[Szerkesztve] -
frankie!
őstag
A hűtő problémára már rájöttem, olvasva egy korábbi hozzászólásodat.
El is forgattam, de így tényleg nagyon útban van az IDE csati. Lehet nem lenne rossz ha fölfele fújna, így egyrészt ameleget a felfeje fújó táp is kivinné, másrészt elszívna némi meleget a videokártyától.
-
frankie!
őstag
Én úgy vettem észre, hogy a legfissebb hivatalos BIOS 2005.09.09-i. [link] (1.B?) Nekem is ez van fönn.
Vagy rosszul tudom? Szerinted érdemes lenne modosat föltenni? Milyen előnyökkel jár?
Biosfrissítés után mindig szükséges az újratelepítés?
Most raktam össze egy konfigot régi cuccokból, fölnyomtam a windowst, és az elvileg 400-as (de korábban 333-on használt) Kingston ramokkal fagyogatott, mígnem úgy kifagyott, hogy nem tudtam bebootolni. Azt hiszem vissza kéne nekem is osztani.
Ha nem bootol be, lehet valamit csinálni reinstallon kívül? Próbálkoztam parancssorból chdsk-el, de semmi.
A harmadik bajom, hogy AC Freezer hűtőt vettem rá, és a fögzítésnél fogva lefele fúj! Hogy tudnám ezt ''elforgatni''?
[Szerkesztve] -
Office
csendes tag
Hello!
Lenne egy problémám vagy ezzel az alaplappal, vagy egy ilyen alaplapot tartalmazó géppel...
(Olvastam már visszább de nem igazán jöttem rá a megoldásra.)
Szóval...
...A probléma az lenne hogy a gép van amikor 1-2 perc után, de van amikor több óra után kiakad és arra lennék kiváncsi hogy ezt hogy lehetne kiküszöbölni... Ma volt szervízben, ott nem akadt ki 1 órán át így nem kezdtek vele semmit.
ATi Radeon M-9600 nevezetű videókártya, AMD 3200+ processzor, 1 db DVD író, 1 db 80 gigás Seagate vinyó és egy 350W-os táp van benne.
Megköszönném ha valaki eléggé szájbarágósan elmagyarázná hogy hogy lehetne megoldani.
(Volt bios változtatásokról szó régebben, de nem teljesen világos...)
Előre is köszönöm. -
dozó
tag
Hello
Én próbáltam nálam nem ment, (BIOS 1.C) az író egy Plextor PX760 S-ATA volt, a lap felismerte csak ép nem működöt rendesen olvasás 1,5x volt a maximum, az írás kettő rontott lemez, író ment vissza a boltba csere Plextor PX760 - A ra ez tökéletesen működik melete már régóta még hűségesen teszi a dolgát egy Plextor PX712-A ha csak a kábel miatt cserélnéd le akkor inkább vegyél egy henger alakú P-ATA kábelt (kb. 700FT) de természetesen van ennél jóval drágább is. -
Száni
tag
Sziasztok!
Használ valaki S-ATA-s DVD írót ehhez a laphoz? Az egyik dvd-s topikban olvastam, hogy a 1,5 évnél régebbi lapok nem támogatják a S-ATA csatolójú írókat. Nem értem miért. Ha a S-ATA HDD-k mennek gond nélkül, akkor az írók miért nem? Ha egyáltalán így van. Túl nagy helyet foglal a P-ATA kábel és pont a CPU hűtő előtt megy el, nem is tudom behajtogatni jobban, emiatt gondoltam, hogy lecserélem az írót S-ATA-ra.
Előre is köszi!
Üdv G. -
Badb0y
addikt
Srácok, 500GB-os pata-s vinyót kezeli a lapunk
Mert vettem egyet, de nem próbáltam
-
brd
nagyúr
válasz
Ragadozó #1877 üzenetére
Egészen addig, ameddig nem akarsz X2-est használni az alaplapban.
Mert onnantól elfelejtheted a 3D-t. Nforce3+X2+ATI VGA probléma.
Egyébként a RAM-okkal nem tudom, mit kavartok, nekem vagy 4-féle biztos volt már az alaplapban, eddig mindegyik 200 fölött ment, kezdve egy gyárilag 3-as CL-es, 400-as RAM-mal, ami 460-on ment 2.5 3 3 6, 1T-s időzítéssel. A mostani 400-as 2 3 2 5-ös RAM-om is képes DDR500-on 2.5 3 3 6 1T-vel futni (ofz hibátlanul, ez fontos nekem). Próbáljatok ki egy másik MOD BIOS-t, a TCCD, Standard, Ballistic között főleg a RAM időzítéseivel kapcsolatos (BIOS-ban nem állítható) beállítások vannak átállítva.
[Szerkesztve] -
válasz
Locutus #1864 üzenetére
Én is ezzel küzdök...a ramok 200 fölött kifagynak...
Szerintem az 1.c bios támogatja a san diegot, az én 3700-esmet gond nélkül felismeri...
Nem ide vágó (nem akartam még 1 hozzászólást):
A Vistát mindenki rakja fel bártan, több honapja fut nálam az Ulimate gond nélkül... -
choler.
tag
Megoldódott a problem
-
choler.
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, h hogy lehet a 1d Bios-ban(2007.01.xx) visszaosztani a Ramokat?
A gyári bios-ban csak átraktam 166 vagy 133-ra és kész de ebben ilyen lehetőséget nem találok.
A bios csere viszont proci csere miatt muszály volt, így az eredetit sem tudom visszatenni...
Ha valaki tudna segíteni.. Előre is nagyon köszönöm! -
brd
nagyúr
Kell még egy program, ami BIOS-t meg tudja szólítani a kellő módon és beleírni a falsh chip-be a tartalmát, ez, nekem, ennél az alaplapnál, az awdfl859g.exe névre hallgat, de valószínűleg ennél újabb AWARD BIOS-t flash-elni képes program is megfelel. Ha innen: [link] letöltesz egy BIOS-t, akkor lesz benne ilyen program is.
-
MTbc
senior tag
Sziasztok valaki tudna kcsit segíteni?
megcsinálom a boot floppyt(6,22) meg van a bios file és még? -
brd
nagyúr
Megsérült a BIOS ROM (tartalma csak, reménykedjetek). Egy ''üres'' 6.22-es DOS bootfloppyra (innen: [link]) rámásol flash-előprogram, meg egy jó BIOS file, ill. ugyanoda készíteni kell egy autoexec.bat nevű szöveges file-t, amelyben a BIOS-csere parancsa található, mittomén, pl. awfl859.exe bios.bin. Ha ezt betolod a gépnek és újraindítod, akkor csinál egy BIOS cserét. Ha eközben verify-, vagy cheksum errort ír, lehet aggódni, hogy a flash chip adta meg magát (bár ez kevéssé valószínű).
Sem abban nem vagyok biztos, hogy az autoexec.bat kell (lehet, hogy kézzel is be lehet majd írni a flashelés parancsát), sem abban, hogy bootfloppy kell neki. Ezt alaplapja válogatja. -
Hali! Haverom berakot 2x512/566-os TCCD ramot a gépébe. Biosban lefagyott a gép, restartoltunk, majd reseteltük a biost, hátha jó lesz. Újra lefagyott és a következő indítás után bejött normálisan a videókártya biosa, utána meg kidobta a kép, hogy BIOS checksum ERROR. Azóta hiába reseteljük, semmi más nem jelenik meg a képen, semmit sem ismer fel, mert el sem jut odáig. Fekete kép ezzel a szöveggel üresen:
Valaki plz help! -
Száni
tag
válasz
Locutus #1862 üzenetére
Szerintem simán menni fog az 1.c mod BIOS-szal (bár az már nem egy mai gyerek). De ha gondolod tedd fel a legutolsó hivatalost, az 2007.01.29-én készült. Én most azt nyúzom, egyelőre jónak tűnik, igaz szűkebb az állítási lehetősg mint a sideeffect féle modokban.
(Annyi biztos, hogy az 1.d-s modBIOS-szal a 3700+ szépen ment nálam is, csak hülyeségeket írkált a CPU és a CPU dióda hőfokára, ezért visszavittem, hogy nézzék meg.)
Üdv G.
[Szerkesztve] -
http://www.lejabeach.com/MSIK8N/k8nneo2.html
Itt ha jól látom van 1.C meg 1.D-ből is TCCD bios. Nekem meg szerintem a C-s van.
Bár itt a D-shez azt irják, hogy ''Added FX60 support''. Az meg kétmagos már.
Én meg nem kétmagos CPU-t akarok bele, hanem sima sandiego 4000+ot.
[Szerkesztve] -
gmanus
csendes tag
Sziasztok!
Mit tudtuk, arról hogy az újabb 939-es X2 procik még mindig csak 166/333 MHz memória frekvenciát engedik 4 darab memória modul esetén? -
Thx
Megnéztem az MSI honlapján is, ott egyértelműen OK van a CPU supportnál ehhez.
Viszont nem tudom, hogy konkrétan melyik biossal került be a CPU ID-je. Nekem C-s sideeffect van, és emiatt nemnagyona karom a D-set feltenni.
Nincs valahol leirás, hogy melyikben milyen CPU ID-ket adtak hozzá? A BIOSos oldalon nemnagyon részletezik ki, csak ''Added new CPU ID''. -
zozi-papa
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki Vista-as drivereket a laphoz?
Köszi.
Üdv.:
Zoli -
Hequila
őstag
Lenne egy kis problémám a fent említett lappal. Mégpedig az, hogy ha a zöld slotba teszem a TCCC-s vagy TCCE-s Samsung memóriát, akkor nem indul a gép. Speeker kifütyüli a memóriahibát. Ha a rózsaszínben van, akkor megy, de nem dualban (2db ugyan olyan modul). Mi lehet a probléma? BIOS a legújabb gyári.
[Szerkesztve] -
old gray
addikt
Nincs v.kinek egy ilyen eladó lapja
Már régóta keresek, de sajnos nem találok -
brd
nagyúr
válasz
Locutus #1848 üzenetére
Akkor itt egy példa:
A CPU 2340 MHz-en fut, 260-as ''FSB''-vel, 9-es szorzóval, a memóriaosztó 166(DDR333)-ra állítva:
CPU órajele/ceil(CPU szorzó/memosztóval)=valós RAM órajel (a ceil felfelé, egészre kerekít, ha nem egész szám a bemeneti érték), azaz:
2340/ceil(9/(5/6))=2340/ceil(10.8)=2340/11=~213 MHz. -
Épp ezaz, hogy az ottani számítással sehogyse jön ki nekem ez...
Na mindegy. Amúgy hétvégén jól megszopatott az alaplap.
Ugye amint irtam is, mindig LAN-ról akart bootolni, mindegy mire volt rakva a sorrend. Legalábbis a végén már (eleinte még csak bizonyos sorrendnél basztatta a lant).
Namost ez szombat délra odáig fajult, hogy nem indult el a gép egyátalán.
Több órámba telt, mire rájöttem, hogy azért fagy már a biosnál a gép, mert az ethernet része végleg megfikkant. Magyarán ha kihúzom az eth kábelt, akkor indul bootol, települ, semmi baja.
Ha be van dugva a realtekbe, akkor viszont már a biosban fagy! Megáll egyszerűen. Ha nem lépek be a biosba, akkor az irq táblázatnál...
Átdugtam az nvidiába, azzal bootolt. Viszont nem tudtam vele feléleszteni a netet, nem volt hajlandó kommunikálni.
Aztán ma vettem egy óccsó lan kártyát, beböktem a gépbe, az itnegráltakat letiltottam, és minden hawaii egyelőre... -
brd
nagyúr
válasz
Locutus #1846 üzenetére
1/1=200
5/6=166
3/4=133
1/2=100
stb. ahogy a BIOS-beli beállítás aránylik a 200-hoz.
Az FSB-ből sehogy, mert ahhoz közvetlenül nincs köze. A CPU osztja el a saját órajelét egy egész számmal. Az, hogy ez az egész szám hogyan jön ki a BIOS-ban beállított órajelből, le van írva a linken (a ceil környékén keresgélj). -
Azt irja az everst, hogy 188Mhz-en mennek a ramok... namost hogy ezt hogy bekkelte ki a 230-as fsb-ből...
Mert amit a leirásban irogatnak ilyen memória osztókat, azokat nemnagyon találom a biosban, mint beállítási lehetőséget. -
brd
nagyúr
válasz
Locutus #1843 üzenetére
RAM: Clockgen, Everest, ilyesmi kiírja a valós órajelet. Tanulmányozd az A64 memóriaosztását, pl. itt egy magyar leírás, olvasd el, a második felétől érdekes neked: [link] Ha valami nem világos, kérdezz!
Boot: most hirtelen nem emlékszem, de mintha úgy lenne, hogy azon kívül, hogy HDD-re állítod a boot-ot, mintha azt is meg kellene mondani, hogy melyik az a HDD, ahonnan indulnia kell. -
Na most vettem uj winyot, és felraktam a vistát.
Meg gondoltam ha már új install, akkor tuningolom tovább egy kicsit.
Szal eddig 220 volt az fsb, még tegnap is, mikor felment a vista. Most annyit tettem, hogy 230-ra továbbtoltam.
Viszont a vista elkezdett most olyat irni az event logjába, hogy hardware has reported an uncorrectable memory error. Viszont én ebből semmit nem látok, minden fut stabilan, hiba nélkül... A bios elvileg azt irja, hogy a dram továbbra is 333-ra van visszaosztva, meg bootkor is ezt irja ki, szal nem tudom valójában mi lehet. Ezt most milyen beállításból tudom én meg, hogy a ramom mire van rakva? Mert az fsb-t akármire teszem, a biosban mindig 333-at ir a ramra...
A másik meg az, hogy most hogy elkezdtem a sata 3-4-et használni, meghülyült a bios. Ha beállítom a boot ordernek, hogy a sata3-on van a boot winyo 1., majd cdrom, és a többi disabled, akkor LAN-ról akarja indítani a gépet
Ha megfordítom, vagyis 1. cdrom, 2 a hdd, akkor simán megy, és nem keres semmit a lankártyán... -
Száni
tag
Nem teljesen értem
. Arra gondolsz, hogy az első indítás után (amelyik sikertelen volt) várjak fél percet és csak utána indítsam ismét? Magától indul újra és a 4. önindításnál beröffen és betölti az eszközöket. De próbáltam azt is, hogy a sikertelen indítás után kikapcsoltam, majd ismét be. Volt hogy segített, volt hogy nem. Mondjuk mióta leírtam a tüneteket, azóta - lekopogom - elsőre indult mindig (most is)
.
Üdv G. -
Száni
tag
De ha táp v. molexcsati hiba, akkor menet közben is meg kellene makkannia nem csak induláskor. És pont a 4. restartnál múlik el a hiba? A tetejébe másik molexre is rádugtam, azzal is ez a helyzet. Nem lehet, h. vmi gebasz van a sata és az ide vezérlő között? Azért köszi segítséget.
-
Száni
tag
Sziasztok!
Random jelleggel (bár többnyire igen) olyat csinál a gép, hogy eljut a boot a memory check-ig és az ide drives detect-nél megáll, majd újra indul. Ezt eljátssza 3-szor és a 4. restartnál beindul. Azóta van mióta rákötöttem egy SATA vinyót (WD Caviar SE SATA-II - ezen van az op.rendszer). Van mellette egy PATA HDD is, ha azt lehúzom, akkor okés. Mindkettő HDD kell, tehát az nem megoldás, h. szedjem ki az egyiket. Ha a PATA-n van az op. rendszer, akkor is ugyanezt csinálja. Nincs különbség a SATA 3-4 között sem.
Lehet ezzel valamit kezdeni? Miért pont a 4. restart segít? Néha meg miért indul elsőre?
Köszi a segítséget!
ÜDv G. -
szesa
senior tag
Ezek a kingmaxok mezei ramok, nem tuningra valok.
Hivatalosan 3-4-4-8 @ 400 (az adata 500-on volt ilyen...de amugy jobbat is ment)
Eddig meg csak 440-ra huztam ezt.
460-on mar behalt de biztosan ki lehetne meg tolni csak tokolni kene a beallitasokkal.
Ha nagyon tuningolni akarsz akkor vmi dragabb ram kell. -
brd
nagyúr
válasz
Locutus #1829 üzenetére
Akkor írom másképpen: a legtöbb memóriateszt semmi mást nem csinál, mint bizonyos mintákat ír a memóriába és ezeket visszaellenőrzi. Ebben a műveletben a CPU nagy része parlagon hever, vagyis nem kimondottan dolgoztatja meg, stabilitásteszthez ezért kevés. Persze mindenki úgy tesztel, ahogy neki jól esik, csak aztán nem szabad csodálkozni, hogy majd fagy a játék, szar a win stb.
-
Egy kérdés: A CD-ről bootolható memóriatesztek elegek egy (3000+->4000+ venice) cpu tuning teszteléséhez? Vagy mindenképp be kell huzassam vele a wint?
-
Speed®
titán
Igen, de lehetőleg egyformának kell lennie.
Ha nem Venice magos procit hajtasz benne (vagy esetleg X2őt vagy SDt, miért nem töltöd ki az adatlapod??), akkor ráadásul visszaáll 333MHzre a memóórajel.
A Venice magos A64ek képesek 4 egyforma modult 400on kezelni, igaz csak 2Tben. Inkább cseréld 2x1GBra, megkönnyíted az életed -
szesa
senior tag
UDv!
Egy surgos helpre lenne szuksegem:
Ha 4 db 512Mbyte-os ram modul teszek a lapba, akkor kepes lesz dual ddr -bodban uzemelni?? -
MTbc
senior tag
Sziasztok kéne kis segítség!
Ilyen lap +6600Gt .
Este talált új hardvert de semmit sem dugtam rá majd rákatt az x-re és reset majd semmi kép .Azóta nem ad képet kicseréltem a vga-t olyanra ami tuti jó és azzal sincs kép ezek szerint alaplap hiba.Van valami tippetek mi lehet?
Köszi.
[Szerkesztve] -
szesa
senior tag
Itt egy ujabb fsb mahina:
[link]
Itt reszletezve van mi milyen modon uzemel.
CPU: 2560Mhz
FSB: 320
Ratio: 8x
HT: 2x
RAM: 133Mhz biosban kesobb 150Mhz A64Tw-el (DDR466-ra emelkedik az fsb novelest kovetoen)
ez mar nincs ugy visszafogva mint korabban volt, a ramok biosban 2.5-3-3-8/2T modban mennek
ettol fuggetlenul alacsonyabb fsbvel gyorsabb lehet a memorai igy 25xx MHz korul ertem mar el jobb eredmenyeket is de ez se rossz
[Szerkesztve] -
O.J. Bond
csendes tag
hello! szevasztok tudna nekem segiteni valaki hogy miért nem müködik a Q and Q mert be van kapcsolva biosba és a sp2 es windowsba minimális telep de semmi meg se moccan a Mhz-lefelé CPU-Z progival nézem és semmi ?? ja mert nekem melegszik a proci mint állat pedig full réz hüttö van rajta nem is gyári 45C°-alapba ha gamelek akkor 55-57 C° Ja elöre is kössz a választ
ja 3700+ amd 64 sandiego magos
[Szerkesztve] -
szesa
senior tag
Cpu vcore 1.45V+10%
jo hutes-bár igazabol abszolut nem melegszik...
Es amit talan lenyeges, biosban a ramokat nagyon le kellett lassitani (azt hiszem a 133Mhz-es mod es 3-8-4-4 T1 idozitesek).
250-es FSB biosbol, HT3x, es csak sata 3-4 port aktiv, a tobbi minde le van tiltva (sata, pata), meg minden feleslegec cumot erdmes letiltani - pl csak egy halokartyat hasznalok.
Cpu ratio 8x vagy kisebb ha nem birja - (3800+-om van ami alapbol 10x)
A ram feszt is erdemes feljebb rakni, ha azt majd winben emelni akarjuk a sebeseget.
Agp 67.
Ezutan winben lehet kezdeni elelni az fsbt, meg a ram-ot (clockgen+a64tw).
[Szerkesztve] -
szesa
senior tag
Hmm ezt nezzetek
Nem tudtam hogy ezt itt lehet!
300 FSB
igaz a ram es a szorzo lassabb de azittem ez lehetetlen -
Gondolom erről van szó:
737-24498: Windows Vista: Code 43 Error in Device Manager in Systems with ATI AGP Cards and Nforce3 Chipset Motherboards
The information in this article applies to the following configuration(s):
Windows Vista 32 or 64 bit
Catalyst Display Driver 7.1 for Vista
Radeon® X1950 AGP series
Radeon® X1600 AGP series
Radeon® X1300 AGP series
Radeon® X850 series
Radeon® X800 series
Radeon® X700 series
Radeon® X600 series
Radeon® X550 series
Radeon® X300 series
Radeon® 9800 series
Radeon® 9700 series
Radeon® 9650/9600 series
Radeon® 9550/9500 series
Symptoms
Attempting to install the graphics driver on a system containing an NVidia NF3 chipset and an ATI AGP graphics adapter may result in the driver failing to install and the 3D engine not activating.
In Windows Vista 32bit or 64bit versions, the Device Manager will show a (!) mark and the AGP card will operate in PCI mode only. When the properties of the device are shown, the error code will show as code 43.
This issue has been seen with other AGP chipsets such as VIA and SiS but has since been resolved by chipset driver updates from these manufacturers.
AMD’s AGP adapters require correctly functioning AGP support from the operating system in order to run the WDDM driver under Vista. This WDDM driver has no way of working around the absence of AGP support.
Solution
Please contact NVidia Corp. (www.nvidia.com) for more information on this issue.
--
De ez csak ATI kártyákat említ...
Amúgy a realtek gigabit lanhoz van driver?
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Részletezte a Clearwater Forest felépítését az Intel
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Motoros topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Már az 1,4 nm-es eljárására koncentrál a TSMC
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- További aktív témák...
- MSI Z590-A PRO - Socket 1200 - Intel Z590 Chipset - alaplap!
- Kingston Fury Renegade rgb 32gb(2x16) KF436C16RB1AK2/32---aqua gari 2028.07.22
- Asus P8H61-M LX R2.0 LGA 1155 alaplap, + Quad Core i5-2500 CPU
- SAMSUNG / SkHynix 16GB DDR5 Notebook RAM
- Crucial RAM 64GB Kit (2x32GB) DDR5 5600MHz INGYEN FOXPOST
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3232
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Asus ROG Flow Z13 WUXGA 120Hz 2in1 Touch i9-12900H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest