Hirdetés
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Telekom mobilszolgáltatások
- Svájcban bukkant fel egy Berlinbe készülő HMD
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android dual SIM okostelefonok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcee
addikt
Nem tudom milyen procid van, de ha csak 3000+os, akkor nem sok esélyed van szinkronban az égbe tuningolni. Nekem az van, elindul a windows 2700MHz-en ami ugye 300x9, ehhez szinkronban 600-as memória kellene. Nem mondom, van olyan ami tudja, de az aranyárban van.
Kérésedre: 2800MHz-en szénné gyaláz bármilyen szinkron kétezeröccáz körüli beállítást.
Van viszont egy kis problémám újabban: újra próbálgattam ma a tuning képességeit a gépnek, és úgy tűnik valamit elállíthattam, mert ha éppen nem windows-ban vagyok szép lassan teljes sebességre tekeri a CPU ventit. Tehát, ha újraindítás után belébek a bios-ba, kb 10mp alatt 5500rpm-mel megy a venti, amikor elindul a windows és betöltődik az msi CoreCenter kb. fél mp alatt 1000 rpm-re lassul a venti. Ez eddig nem volt így. -
Száni
tag
Thx! Kipróbáltam az általad írt formában is,most fut 9x267Mhz-en 3xHT mellett, ram 166Mhz-en. Ez a felső határ, 270-en már nem tölti be a wint. Bár elvileg így 150Mhz-el nőtt a seb. (korábbi hsz-ben írt konfighoz képest),egyelőre nem sok változást látok. Mellikkel vagyok előrébb: kisebb FSB és nagyobb HT,így a ram is fut 400-on vagy a fentebb írt összetétel? Van erre vmi progi,amivel tudnám mérni rendesen? Az everest-tel csak memóriasebességet lehet....Aminek örülök,h. gyári hűtővel zárt házban (házventi még nincs berakva) terheletlenül 38 fokos,míg NFSU2,HL2...után is csak 45 fokos a cpu
-
Száni
tag
Hát nekem a winchester magos 3000+-om 9x250-nél 4x HT melett befejezte emelkedő pályafutását.Mondjuk feszt nem emeltem még,az összes szoftver szerint 1.35 V-t kap
nem kevés az? Bár kételkedem ebben a winbond chip pontosságában,mert a +12V-os ágra azt jelzi,h. 2.7V jön,ami tesók közt is hüjeség.Próbálgattam más szorzó és HT kombinációkat,de ez eddig a legjobb. A RAM (Kingmax SuperRam 400MHz @500MHz) eddig bírja? Vagy azzal lehet még mókolni vmit?Nem mintha nem lenne elég
az előző P3-asomhoz képest ez halálcsillag így is.
M3kk! Grat. az új maghoz és tempóhoz -
marcee
addikt
Nekem 1.5-ös bios-szal jött a lap és ment venice-szel.
Nem tudja valaki, hogy a ''system'' hőmérő szenzor hol van a lapon? A chipsetben? Jelenleg 42 fokos a procim és 40 a system. Szeretném lecserélni passzív zalman-ra a chipset hűtőt, csak nem tudom, hogy elbírja-e tuningolva is. -
Shalala
senior tag
Sok helyen olvastam, hogy problema van az uj tapokkal, hogy nem tudjak a -5V-os agat.
Ennel az alaplapnal okozhat barmi gondot, ha olyan tapot veszek majd ami nem ad -5V-ot? -
M3kk
őstag
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Daemon1
csendes tag
YA!
-
Shalala
senior tag
Egy biosfrissites kb mennyi ideig tart?
Szoval aramszunet=uj alaplap? -
Nyuf
senior tag
Inkabb ne probald ki mi tortenik ha aramszunet van biosfrissites kozben
Amugy nem akarlak lebeszelni errol az alaplaprol, nekem is ilyen van kb december ota es nagyon bevalt, de jelenleg kozel nem ez az alaplap rendelkezik a legjobb ar/ertek arannyal ebbel a kategoriaban, a pci-e hianyarol nem is beszelve. -
Shalala
senior tag
Tenyleg mi van akkor, ha biosfrissites kozben mondjuk aramszunet van? Akkor annyi az alaplapnak? Mondjuk evente, ha egyszer van egy rovid aramszunet mar sokat mondok.
En eddig emiatt nem frissitettem sose az eddigi lapjaimon biost.Ezen majd mindenfelekepp akarok, ha meglesz.
-
Száni
tag
M3kk! Letöltöttem az adott 1.37mod zipfájlt,de a bánatért sem jöttem rá mit kezdjek vele,h. használható bios moddá váljék.Ha nem gond leírnád röviden? Nevemnél a mailcímem.Thx előre is. Jah és az általad írt CPU sebességek gyári hűtővel elért adatok? Eddig én 4x HT szorzó mellett 250 MHz-ig toltam,ott még stabil,nyúzás után is csak 43 fokos volt gyári hűtővel.
Egyébként a lap királyságos,csak az a rágyógyított Realtek AC '97 audio ne lenne ennyire gyenge
-
M3kk
őstag
hm .. nem.. a legujabbakkal stabilitasi gondok voltak... ezzel az 1.37 es biossal sikerult 340Fsb re is huznom a lapot...
-
Shalala
senior tag
Koszi a tippeket!
Ezek a mod biosok mennyire biztonsagosak?
[Szerkesztve] -
M3kk
őstag
eddig nekem az 1.37mod vallt be a legjobban...
-
Proky
senior tag
A választék: Bővebben: link
-
M3kk
őstag
Ha Modified biost teszel, akkor ezek a hidden opciok elerhetove vallnak..
-
Shalala
senior tag
Ezt tudtatok:
Hidden BIOS Settings
1. Go into BIOS (duh)
2. Move cursor / highlight to 'Core Cell' BIOS menu option.
3. Hold Shift+F2, and Alt+F3 all at the same time.
4. Cursor should move back to top left most BIOS menu option.
5. Enter core cell menu item
The hidden bios options are:
NV/ATI Speed Up
DRAM drive 'strenght' (Normal(default)/weak)
PCI clock auto detect -
reset
senior tag
Hali!
Most olvastam az Athlon 64-esek klubjában, hogy valaki direkt vett egy Zalman 7000 AlCu procihűtőt az MSI K8N Neo 2 Platinum laphoz - és az nem fért el rajta a VGA-karitól...Ilyesmit éreztem én is...most tehetem vissza a gyári MSI cooler-keretet a hátlappal együtt...és jöhet majd az Igloo 7200-as. Egyébként ezen a helyen megnézhető, mely lapokat kedveli a Zalman CPU hűtője: http://www.zalman.co.kr/product/cooler/7700-754-939-940MBlist_eng.htm -
Shalala
senior tag
Lehet olyat csinalni evvel a lappal, hogy csak akkor kapcsol be ha a billentyuzeten beutok egy kodot. Amugy se a bekapcsgombra se semmire nem indul csak ha hibatlanul beutottem a kodot .
-
nemtommi
senior tag
Van vki, akinek sikerült már beállítania a kikapcsolás utáni PS2/USB áramellátást?
Nálam bármilyen beállítás van a BIOSban, kap áramot az USB-s eszköz.
Régebbi lapokon ezt jumperrel oldották meg, de ezen nincsen ilyen. ( Igaz a másik lapomon van jumper, mégse működik)
-
Shalala
senior tag
válasz
Sir_Roderick #60 üzenetére
Annyit meg tudok varni.Foleg, hogy csak juniusban veszem a gepet
-
reset
senior tag
válasz
Sir_Roderick #58 üzenetére
Nekem is ilyen házam van...
-
Sir_Roderick
csendes tag
Sajnos még nincs az országban Venice magos proci. Végigjártam mindent. Van egy nagyker, holland központi raktárral tegnap még ott sem volt. Ha valaki tud szóljon...
-
Sir_Roderick
csendes tag
Üdv!
Nekem 2 napos. Mármint a lap. Most váltottam K8NE-Deluxe-ról. Még nincs igazán tuning eredményem. De nagyon remélem tud annyit, mint az ASUS. viszont nem igazán van más AGP-s s939 Nforce-os lap. -
M3kk
őstag
Ja, venice engemis erdekel
-
reset
senior tag
Köszi nemtommi! Sikerült a gyári keretet leszednem...Elméláztam rajta, mi lenne, ha az a fekete szigetelő réteg megsérülne a fémlapon...jó kis füstölés...nem tűnik valami masszívnak az a fólia vagy mifene.
A Zalmannak legalább műanyagból van a lap, az nem okozhat rövidzárlatot. Ahogy méregettem a távolságokat, igencsak necces lesz a Zalman hűtőbordái és a VGA (ATI Radeno 9800 Pro) mem-csipjei meg az alaplapi IDE 1 slot között a távolság...Ráadásul a mem-csipekre is ragasztottam hűtőbordákat...
Egyébként most néztem ki magamnak E3-as steppingű 3200-as Athlon 64-et / aminek variálható hivatalosan is a V.Core-ja. [ADA3200DAA4BP] - gondolom az E3-as REV jelűeket jól lehet tunningolni... -
reset
senior tag
Sziasztok! Én tegnap vettem egy K8N Neo2 (socket 939) Platinum deszkát.
A CPU hűtés keretét (a fém hátlappal együtt) már gyárilag rádolgozták...ez elég baj, mert nekem már megvan a Zalman 7000-es Al-Cu hűtőm - amihez más a keret és másak a felfogató csavarok. Próbáltam leszedni a gyárit. A keret és a csavarok könnyen lejöttek, de a hátlapot erősen tartja az öntapadós takony...Ti mit tennétek? Feszegetnétek tovább a dolgot vagy esetleg a gyári lapra csavaroznátok fel a Zalmant...? Ránézésre megoldható; a lyukak távolsága stimmel, csak lehet, hogy távtartó bakokra is szükség lenne, mert a Zalman csomagjában azok a sárga felfogató és egyúttal távtartó csavarok vagy 1,5 cm hosszúak...Vagy netán vegyek egy Gl Igloo 7200-ast..?: Y -
nemtommi
senior tag
Látom behalt a topic, pedig biztosan nem keveseknek van ilyen lapjuk.
Na mindegy, azért felteszem a mod biosok elérhetőségét:
Bővebben: link -
nemtommi
senior tag
Mindekinek működik a c'n'q a lapján? Nekem addig jut el, hogy leveszi a szorzót 5-re, meg a feszt 1,1V-ra, és bármit küzdök ezután a gépen, nem emeli vissza.
-
M3kk
őstag
Tapegyseg az olyan 400W koruli.. de markas legyen.. Chieftech,Coolermaster,Enermax,Aerocool,Zalman.. stb.. Szerintem erdemes ilyen lapot venned.. jo lesz az meg 2 ev mulva is
nekem is ilyen van
-
szubjekto
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Olyan kérédésem lenne, hogy egy ilyen alaplaphoz egy 3200+ procival, és egy 9600xt vga kártyával, mekkora tápegység szükségeltetik?
Ja és hogy érdemes e egyáltalán most még ezt a lapot venni, vagy már inkább tegyek le róla és gyűjtsek sok sok pénzt és vegyek egy teljesen új PCI-E es lapot kártyát, házat?
Vagy jó lesz ez még mondjuk 2 évig?
Köszönöm a segítséget!
Üdv: Szubjektó -
M3kk
őstag
mond a cimed
-
nemtommi
senior tag
Nincsen Microsoft Passport fiókod, nem tudlak felvenni!
-
M3kk
őstag
Igen
-
M3kk
őstag
Ja igen.. a 1.3B7mod biost hasznalom .. msn en segitek ha gondolod megfrisiteni.. by
-
nemtommi
senior tag
Egy bios frissítés javítana a tuningpotenciálján a lapnak?
Pillanatnyilag 15%-nál nagyobb emelést nemigen visel el.
Ha igen, lécci írjátok le lépésről lépésre a bios frissítés menetét (ahogy nektek sikerült), mert az MSI leírása nekem kicsit kusza a eddigi lapjaimhoz képest. -
M3kk
őstag
Semennyit... fesz emeles nem igazan segit.. habar most +3% ot adtam neki... gyere msn -re ha akarsz dumalni..
-
M3kk
őstag
hat nekem megy ~330on is. persze a HT szorzot 3 ra kell tegyem.. en most egy 3000+ al 9x267 ben hasznalom , vagyis 2400mhz.. HT szorzo 4.. jo kis lap
-
nemtommi
senior tag
Mivel a mai napon sikerült lesarkaznom a mobil bartonomat, pillanatnyi elmezavaromban elrohantam venni egy ilyen lapot egy 3000+-os procival.
Kérdésem az lenne, hogy kb. mennyire lehet feltolni egy ilyen lapon az FSB-t az adott processzorral?
A-DATA 566-os RAMokkal hajtom, tehát valszeg nem fogják visszafogni. -
Csücsök
csendes tag
Sziasztok!
Most akarok venni én is ilyen alaplapot, és édekelne, hogy összeveszhet-e az nVidias alaplap az ATI Radeon 9600XT-vel... thx -
Medical
aktív tag
Kéthete van Nekem is ez a lap, ATI 9600pro kártyával kifogástalanul megy.Tuningolás engem is érdekelne.
Medical -
G.I.JOE
senior tag
Hi!
Ha SATA-ról akartok bootolni, akkor rakhatjátok a procihoz közeli (tunningolós) csatikba a vinyót, vagy nektek is csak a másik kettőből tud rendszert tölteni? -
AMD Power
titán
Pedig azért bele gondoltok , mikor az ember ott hagy néhány száz-ezer Ft-t egy boltba és nincs leheősége kiprobálni illetve letesztelni azt amire kiad annyi pénzt azért ez furcsa!
-
Nyuf
senior tag
Most látom, hogy 6800gt-d van.Szal elég sok olyan hirt hallani, hogy nvidia 6000-res sorozota néhány esetben ugymond nem megy jól nforce3 lappal.Ugyhogy kockáztatsz ha nforce3-at veszel.Mindenképpen próbáld ki elötte ha tudod, ha a játékokban(nem 3dmark) ilyen ici-pici milisecundumos akadást észlelsz akkor biza pont olyan példány a lap ami nem szereti pont a te vga-d és ezen az akadáson nem fog segiteni semmi
Bövebbeen van pár tucat fórum róla nvidia fórumán. -
törölt tag
Azt kijelenteni, hogy a legjobb, elég vakmerő, mindenesetre ''nem egy rossz''
lap, úgy olvastam, elég szépen lehet tolni neki a feszt...
Én is szeretnék váltani, de személy szerint várok, amíg lesz pénzem erre:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
ozirisz
tag
Én most tervezem egy ilyen lap vételét szóval ez a legjobb?
-
Nyuf
senior tag
Nekem is ilyen van.Elég jó kis lap, de tény hogy nforce4-es lapok jobbak viszon nf3-ból sztem nincs jobb nála
-
UnConnecteD
senior tag
Most hirdetnek egyet itt, eleg jo aron : http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=151985&arc=f
-
AMD Power
titán
Egyik havernak van és 110%
-
M3kk
őstag
hali , nekem is ilyen lapom van... hat mit mondjak? Nagyon jo... tuningban mire vagy kivancsi?
-
nRu3
addikt
Csak emlékszem erre a lapra, sokáig gondolkodtam hogy vegyek-e magamnak és figyeltem az ilyen topicokat és általában nem sok válasz érkezet , és a vége az lett mindenki ment az msi topicba,
de itt egy loldal ahol ezeket a lapokat agyon tesztelték itt hátha látsz valami érdekeset. Bővebben: link
de a tuning problémát itt segitenek a legjoban Bővebben: link
[Szerkesztve] -
SpiT
tag
Jó lap! Egyedüli baja, amire panaszkodott haverom (neki van), hogy pár kondi a PCI slotoknál olyan helyen van, hogy nem tudja öket használni! Mármint nem tud belerakni kártyát!
-
nRu3
addikt
Itt megkérdezheted Bővebben: link
Itt meg keresgélhetsz Bővebben: link -
Minike28
tag
Sziasztok.
Kivancsi lennek kinek van ilyen? MI a velemeny?
Nekem van csak nem vagom hogyan kene benne proci huzni tud valaki segiteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Formula-1
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ 165Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Lenovo 14 Ideapad 5 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest