Új hozzászólás Aktív témák
-
nemtommi
senior tag
BIOS-ban Integrated Peripherials=>RAID Config=>IDE RAID Enabled, plussz a két helyet, ahova kötötted Enabled-re állítod, mented, restart.
RAID menűnél nyomsz egy F10-et, Utánna pedig egy N-t (New Array).
Itt ki tudod választani a meghajtókat a RAIDhez és meg tudod adni, hogy milyen kötetet akarsz létrehozni (Stripe, Mirror). Innentől nem emlékszem pontosan, hogyan mented a dolgot (most meg nem szívesen indítanám újra a gépet), de nem bonyolult. Itt még ki tudod választani azt is, hogy a rendszered ezen legyen, B-vel (Set Boot). -
Mankó
veterán
Minden más maradt, csak az alaplap, a proci, meg a procihűtő lett más.
Belehúztam most az 1-37b-t. Ezzel még nem próbáltam húzni, de a másikkal, ha valami nem tetszett, akkor egyből jumperolni kellett. A régi gépnél bármit állítottam be, csak nyomtam egy resetet meg közbe az insertet és azonnal törölte a biost.
Erre kellene valami megoldást találni, mert ez így bónagyon kellemetlen. -
Viktor X
tag
-
DeadMeat
nagyúr
-
marcee
addikt
Nekem 1.5-ös bios volt benne és az is vitte a venice-t. A legutolsó moddolt bios az 1.37, állítólag azzal is megy. Szóval elméletileg nem fordulhat elő olyan eset, hogy ne menne, a nagyobb gon az, hogy olyan bios még nincs ami hivatalosan támogatja akár a venice-t, akár az x2 magokat. Ennek egyetlen hátrányát egyelőre abban látom, hogy a c'n'q nem működik. Tehát úgy tűnik venice működéséhez nem kötelező új bios-t kiadni, de az x2-khöz már kell, annélkül nem mennek. Tehát előbb utóbb lépniük kell a gyártóknak, akkor meg már csak beleveszik a venice-t is.
9800: Nekem 3000+ venice 9x289=~2600MHz +5% core fesszel stabil. 9x300-on is megnéztem, bár nem teszteltem sokat, ott már azthiszem +10% fesszel is dobott hibát a prime. Ergó a lap jónak tűnik tuningra, remélhetőleg jön majd új bios és annak moddolt változats, mert te azér vizzel adhatnál neki 10%-nál nagyobb feszültség emelést is, ha a bios engedné.
[Szerkesztve] -
marcee
addikt
Abban egyetértünk, hogy jól tuningolható lesz és a 10-es szorzóval könnyebb helyzetben leszel, de én nem törekednék a szinkron tuningra. Nem ér annyival többet, mint amivel költségesebb a memória hozzá. 2.6-2.7GHz-re számíthatsz, ahhoz meg minimum 533MHz-es memória kellene. Szerintem jobban jársz 2x annyi 400MHz-es memóriával, de ez szigorúan az én magánvéleményem.
reset: Nem kell, csak hibaüzenetre használják a speaker-t évek óta, de ezen a lapon arra ott a D Brackett 2.
[Szerkesztve] -
marcee
addikt
Nem tudom milyen procid van, de ha csak 3000+os, akkor nem sok esélyed van szinkronban az égbe tuningolni. Nekem az van, elindul a windows 2700MHz-en ami ugye 300x9, ehhez szinkronban 600-as memória kellene. Nem mondom, van olyan ami tudja, de az aranyárban van.
Kérésedre: 2800MHz-en szénné gyaláz bármilyen szinkron kétezeröccáz körüli beállítást.
Van viszont egy kis problémám újabban: újra próbálgattam ma a tuning képességeit a gépnek, és úgy tűnik valamit elállíthattam, mert ha éppen nem windows-ban vagyok szép lassan teljes sebességre tekeri a CPU ventit. Tehát, ha újraindítás után belébek a bios-ba, kb 10mp alatt 5500rpm-mel megy a venti, amikor elindul a windows és betöltődik az msi CoreCenter kb. fél mp alatt 1000 rpm-re lassul a venti. Ez eddig nem volt így. -
Nyuf
senior tag
Inkabb ne probald ki mi tortenik ha aramszunet van biosfrissites kozben
Amugy nem akarlak lebeszelni errol az alaplaprol, nekem is ilyen van kb december ota es nagyon bevalt, de jelenleg kozel nem ez az alaplap rendelkezik a legjobb ar/ertek arannyal ebbel a kategoriaban, a pci-e hianyarol nem is beszelve. -
Proky
senior tag
A választék: Bővebben: link
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kerékpársportok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Diablo IV
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen routert?
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged