Hirdetés
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- OnePlus 15 - van plusz energia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Woid
tag
Köszönöm a választ. Meg is van, 20E HUF ez a lap, épp lehet kapni is.
Most már csak azt nem tudom mit tegyek, ugyanis a NEO2 Platinum-ot
12E HUF-ért számolnák be... Ennyire lement volna az ára?
Még garis, 6 hónapja vettem 45E HUF-ért. Szóval most
tanácstalan lettem, váltsak most, amíg egyáltalán beszámítják ennyiért,
vagy maradjak AGP-s, és vegyek egy Radeon® X1600 PRO...
Épp láttam AGP-ben... Szóval, ti mit tennétek, váltsak amíg kapok
valamennyit a lapért, vagy?
Köszi és bocs a kérdésekért, de meg kell fontolni mert nem akarok bukni sem rajta.
Szerk: Igen, olvastam a hűtés dolgait, nos én nem tuningolom sehova, elég ha a gyári beállításokat tudja, de azt stabilan tudja. A zajt meg már megszoktam
[Szerkesztve] -
Száni
tag
válasz
üzenetére
Mindenképp túlzásnak tűnik az említett 90 fok (más, ilyen kártyával mért már 108-at is
). Most alapjáraton 55 fokos, de délután (a szobában kb. 29-30 fok lehetett) egy kis nyüstölés után kifagyott a kártya és hozzá sem lehetett érni a ''b'' oldali ram hűtő bordához, olyan forró volt.
Üdv G. -
N_A_S
veterán
Sok időt megspórolhat az ember azzal ha letíltja az NVIDIA LAN-t. A legtöbb esetben ez okozza a problémát
-
Speed®
titán
Én személyszerint Neo4 f re váltottam a Neo2 Platunumról és hát nem mondhatok semmi rosszat rá,hacsaknem a tipikus nF4 hibát,a chipsethűtést nem említem.
Nem hangos,de jobban tetszett a Neo2 passzívan a ZM47es bordával.
Tuningban ugyanolyan jó,sztem a DFI után a legjobb A64 lapokat tuningban az MSI szolgáltatja. -
törölt tag
A kártya forrasztás felöli, bár most inkább nevezzük másik oldalának sok mindent elárul, arra nézve, h. valóban rossz e a kontakt a hűtő és a borda között. Nekem egy 7600GT-m van, és amikor bekapcsolom 50 fokon kezd. Szerinted pontosan mér?
Mert szerintem 32 foknál nem lehet több, még akkor sem, ha a szobahőmérséklet 30, olyan gyorsan nem nő a hőmérséklet, 20-25 mp bootolás alatt. Tehát nyugottan levonhatunk 18 fokot, ennyit biztos csal a hőmérő. Betettem egy ellenállást, a venti elé, mert az agyamra ment a hangja amikor 3D-ben felpörög, most már a vinyó a leghangossabb, és így üresjáratban 52-t mér, átlagban BF2-ben 56, LockOn-ban 59, de a loggot visszanézve 70 fölé sosem ment. Ha ebből kivonom a sztem pontatlanságból eredő többletet, akkor kb. 52 fok a max, amit ebben a kánikulában elér a GPU. Sztem, ez teljeséggel elfogadható és már nem is akarok bordát venni rá. -
Woid
tag
Üdv. Jelenleg egy MSI K8N Neo2 Series (MS-7025) lapom van. Ezt most le szeretném cserélni
egy szintén MSI (ez a név bizonyított már nekem), de PCI-Express verzióra.
Mit tudnátok ajánlani? Lehet F kiadás is, ugy tom ez csak annyit tesz hogy néhány extra lemaradt. Ez végülis nem gond, na meg olcsóbb is, talán ha ezt eladom,
ebből kijön majd egy olyan. Kb
Még esetleg a DFI gyártmány jöhet szóba, de azt nem ismerem. Köszi a segítséget. -
Száni
tag
Én is így gondolom, h. túl sok az a 90°C, de az is lehet, h. a gyári AlCu hűtő semmit sem ér és nem veszi át a hőt rendesen. A vicces, h. ezt alapjáraton méri. Mi lenne, ha átkapcsolnám a gyári tuning beállításra (ami 50%-al emeli a RAM-ok órajelét). Leolvadna az AGP foglalatról és belediffundálna a hangkártyába
. Integrált audiovizuális hardver. Licenszet nekije. -
Száni
tag
Előző hsz-em korrekcióra szorul: mégsem megy a gép a +3,3%-os emelés nélkül 2400MHz-en. A BIOS-ban a save and exit helyett gyengeelméjű pillanatomban exit without saving-et nyomtam. És még örültem utólag, h. hej de jó megy ez így is. Dehát lóf@xnak is van vége.
Más:
Nem tudom mennyire lehet hinni a vga-n lévő szenzornak, de hajcibálás közben felmelegszik 90 fokra is a gpu a mérőkéje szerint (ekkor kikapcsol a gép a beállításnak megfelelően).
A hűtőbordát tapicskolva forró, de azért tojást nem lehet rajta sütni.
Üdv G. -
Sipyx
csendes tag
Amúgy szerintetek érdemes lecserélni az alaplapi hűtőt egy passzívra? És ha igen milyenre?
-
Sipyx
csendes tag
Biztos vagyok benne hogy a lap szar....

-
Sipyx
csendes tag
Azt jelenti hogy alig akarta formázni a wincit!
[Szerkesztve] -
törölt tag
Először is a lapon van egy reset jumper, az elem mellett, rakd át 1-2 mp-re, utánna vissza, ezzel leresetelted a lapot. Ha így sem megy, szedd ki a RAM-okat, és csak 1-et tegyél be, így próbáld őket végig, ha müxenek egyesével, rakd őket bárba, utánna a másik párt is, (feltéve ha nem 2GB-os ramod van)
-
Sipyx
csendes tag
Segítsetek!!

-
Sipyx
csendes tag
Pontosan nem tudom a memóriák nevét de a memóriákra az van írva hogy Infineon! Pontosan meik beállításra gondolsz a bios-ban?
-
Sipyx
csendes tag
Hy all! Remélem tudtok segíteni a problémámban. Előre készüljetek nagyon kesze-kusza lessz a mondandóm!
Nos hát beüzemeltem egy ilyen alaplapot egy 3700+-os athlon64 procival, 6600gt-vel, 250gb-os maxtor, 2 giga ram. Felraktam az xp-t nagy nehezen.(ez is alig akart felemenni). Ezek után elindítom az xp-t és folyamatosan megy az xp töltése. Ment 1 óráig és nem töltött be! Segítsetek, kérdezzetek!!!
(Bocs ha ez nem az alaplap hibája!) -
törölt tag
1367 h.sz.-ben hülyeséget írtam, visszanéztem a logokat, és a fotókon is látszik a teljes asztal, így az aktuális hőmérséklet is. Amúgy úgy jön ide a SocketA, hogy az is egy számítógép, és mint ilyen, összehasonlításként merült fel, mint kevés ilyen lehetőségem, pusztán alaplapok külömbségére rámutatva.
Nyilván való, h. azért is nem reagáltál a 1366-os h.sz.-re másként, és kapaszkodtál a 1367-be, mert nem fogadod el mások véleményét ha az más, mint a te elképzelésed, csak akkor miért kérsz segítséget? -
brd
nagyúr
Egyrészt, ha nem alapszorzóval/fesszel indul a gép, akkor valószínűleg nem működik, másrészt, ha azzal indul, akkor is elképzelhető, hogy a max szorzón alapfeszen (ezt állítja be ugyanis a C'n'Q terhelésnél) nem bírja azt az órajelet, amit a külső órajellel (''FSB'') beállítasz tuningnak. Viszont mindezeket a problémákat megoldja az RMClock, egyetlen baj van vele, hogy maximum csak fél tized volttal tud többet adni neki, mint az alapfesz (ezt igazából procija válogatja, de többnyire ennyi), ill. ha az alaplap képes több feszt adni a proci beállításain túl is, akkor megoldható, viszont akkor nyugalomban is annyival többet kap, ebben az alaplapban ez a százalékos beállítás, a Cell Menu-ben.
-
N_A_S
veterán
-
törölt tag
Nekem nincs DFI lapom, soha nem is volt, Ez egy Abit de teljesen mindegy, mert pl. (SocketA) a Shuttle lapban amikor elérte az 57 fokott szinte kifagyott a gép, hűtőt cseréltem, utánna 42, max 48 fokos volt a procim, és amikor átraktam az ASUS-ba, az előző bordával a windowsban 50-volt, játék közben amikor elérte az 57-60 fokot egyszerűen szétesett a gép. Tehát csak a lap csere 10-12 fok külömbséget eredményezett, most az NF7 ben 47 fokos, de amikor digitzalizálok, fel kell tekerni a ventit, mert 55 fok felett óriásit lassul ezzel a lappal is. Magyarul a proci 55 fok alatt müxik optimálisan. Az MSI jó lap, és nem fűti agyon a procit, mellesleg az én procim is Venice magos. de tényleg hadjuk.
-
N_A_S
veterán
válasz
üzenetére
''most, h. kb 3 órát játszottam, alaplap 35, CPU 45, GPU 56.''
''Viszont most csak a proci a régi... Jah ez nem érdekelt...''
Ez is azt bizonyítja h az MSI-d félremért, mert a DFI-ben máris 45 fokos a procc.
Tényleg hagyjuk...
Ui.: Én nem hívtalak... privátban írtam.. az más! -
Horvee
tag
Sziasztok!
Én is leirom a tapasztalataimat, már jó féléve használom ezt az alaplapot:
ami engem nagyon zavar az hogy nagyon alacsony az a ''FSB'' amit szinkronba visz a ramokkal nekem olyan 263MHz 66MHz-s AGP órajelen ha ezt fentebb állítom akkor elmegy egészen 272MHz-ig AGP 68MHz ez a max amit kitudtam belőle hozni szinkronba ha még fentebb állítom az AGP-t az sem segit
üdv: Horvee -
N_A_S
veterán
-
N_A_S
veterán
válasz
üzenetére
Az IC7-ben a prescott is 25%-kal növeltem, szinkroban a ramokkal... 2.8@3.5. A ramok a K8N Neo2-ben is 500-on vannak 2.5-3-3-5-ös időzítésekkel 1T-ben (amúgy D5 chipes Kingmaxok) természetesen szinkronban a procival (nálam is 2500 ~ 4000+, de egész pontosan asszem 3950+)
-
törölt tag
Hát én sem ideig óráig használtam. Csak ne feledd, h. az IC7-el az ugyan ilyen tuning nem ugyan ilyen. Itt ez 25% emelést jelent, és a RAM órajelével együtt emelkedik a proci is, vagyis az én 3200+-osom ami alapban 2000Mhz, 2500Mhz-re emelkedett, vagyis már több, mint a 3800+-os alapban, hisz az 2400Mhz-en megy. A LockOn kilépett ennyinél, vissza kellett venni 240-re, de a Battlefiel2 simán ment. És még, nagyon nem mindegy milyen RAMokat használsz.
-
N_A_S
veterán
Ezt nem vontam kétségbe a te esetben
Mostmár nálam is ''biztosan'' bírja. Legalábbis nem volt fagyás vagy reset.. eddig.. mostmár órák óta megy, és kb 3 órája fut a prime95. Amugy tisztelt Mindenhova! Ahogy a hirdetesetbe olvastam, h everest teszteknel 27 fokos a proci meg is nyugtattál.. Mostmár tudom h nem csak az én lapom mér félre.
[Szerkesztve] -
N_A_S
veterán
válasz
üzenetére
Hát nem tudom... Sztem az IC7 stabilabb, (azért mondom ezt mert ez volt ezelőtt) ugyanilyen tuning mellett. Én meg nem csak ideig óráig akarom hajtani 250en, hanem egyfolytában. Lehet, hogy alapon stabil a lap, de ha alapon használnám nem sok értelme lett volna/lenne a váltásnak.
-
törölt tag
2 db NANYA 512/400-as, sorozatban alig kölömböznek. Semilyen feszt nem emeltem, minden alapon van csak az FSB-t tettem fel, 250-re. 255-nél a windows még betölt, filmet is tudtam nézni de a játékok sorra kiléptek, vagy kifagytak. Bár a lapot már eladtam de a topickban láthatjátok a fotókat. [link] Nem értem miért van ennyi problémátok ezzel a lappal, soha életemben nem volt ilyen kifogástalan, stabil, hibátlan alaplapom mint ez, most is csak azért kellett eladnom, mert 7600GT-t vettem és ilyet már csak PCI-E foglalattal adnak ki.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Most beleolvastam néhány h.sz.-be és azt kell mondanom, h. szívtam a külömböző BIOS-okkal, szal visszaraktam az eredetit, és minden tökéletesen működött. És ami jó, azt nem is kell elcseszni

-
N_A_S
veterán
Most úgy néz ki minden klappol. Felmásoltam a windózt, most rendesen felment. Letiltottam az integrált audiot (SB Audigy fogja helyettesíteni), és az nvidia lant. A realtek bőven elég lesz. Most tettem fel az 5.11-es drivert, és értelem szerűen kihagytam belőle a lant és az audiot. Remélem így működni fog..

-
brd
nagyúr
Lehet, hogy nincs köze a dologhoz, de nálam a S-ATA 4-es és 2-es port csak úgy működik, ha a 3-as, ill. 1-es porton is van winyó. Az nforce driver nekem, ha jól emlékszem, csak úgy települt, hogy kihagytam belőle az nvidia LAN driverét, majd amikor kért, újraindítottam, aztán újra elindítottam a setup-ot és csak a LAN-t telepítettem.
Az 5.11-esről van szó természetesen, tehát ezzel működik most is. Persze nem tökéletesen sajnos (de ezt már írtam, ha jól emlékszem)
, a hálókártyát nem lehet letiltani a hálózati kapcsolatoknál, ill. az eszközkezelőben is (ha pl. MAC-et akarok változtatni) kékhal a gép, ha OK-t nyomok a hálókártya properties ablakban és fut a driver (tehát pl. csökkentett módból működik az állítás).
[Szerkesztve] -
N_A_S
veterán
Na az 5.11 sehogy sem megy fel. Viszont már az 5.10 se működik hibátlanul...
Feltelepítem az XP-t. Telepítés közben nem hozza be a Hálózati beállítások ablakot (fogalmam sincs hogy miért). Aztán felmásolom az 5.10-et, rendesen felmennek a driverek, de az NVidia Network Controller hibát ír ki, és nem lehet installálni. Lehet h a vég az lesz h maradok a jó öreg intelnél... 
-
N_A_S
veterán
Ez kész. Feltettem 5.03-at. Restart. Uninstalláltam. Restart. Feltettem 5.11-et és hibátlanul felment. Most elsz még1 windóz reinstall, megnézem h reagál most ha egyből az 5.11-et teszem fel...

-
Qru
MODERÁTOR
5.11-essel nekem is hasonló gondom volt. XP SP2 fel, aztán a lap drivernél install közben lehalt és többé nem is tért magához a rendszer.
Szerk: (érdekes, SP nélküli XP-nél nem csinált ilyet)
Nem segített csak win reinstall és a gyári cd-n lévő driver. Azzal pöpecül megy azóta is.
[Szerkesztve] -
N_A_S
veterán
Re! [link] Itt többen írják h az 5.11-es nForce drivertől megfekszik a lap. 2 srácnak ugyanaz volt a problémája mint nekem. Idézet: ''MSI K8N Neo2 Platinum (nforce3) lap ... XP fel, SP2 fel, 5.11-es Nforce driver fel ... menne de mikor az Ethernet részehez érnék akkor hopp ... reset ... Valaminek sikerült annyira elszállni hogy kezdhettem előrőrl az egészet ... Megint XP fel, SP2 fel, 5.11 es Nforce driver fel ... és megint Ethernet résznél reset ... Nagy nehezen felheggesztettem a drivert, de azóta az van hogy boot után bejön a desktop, majd jó 2 perces várakozás után a hálókártyák is ''inicializálódnak'' ... addig SEMMIT sem lehet használni ...'' by DummyBoy
-
N_A_S
veterán
Sziasztok! A probléma még mindíg nem oldódott meg. A procihoz közelebbi satakkal probalkozom (SATA3/4). Windoz felmegy, majd amikor az nForce drivert telepitem restarttol a gép (mintha resetet nyomnék) és onnantól kezdve nem tölt a windoz, csak egy fekete képernyő jön be. Próbálkoztam már 4 fajta biossal (1.B, 1.C, 1.D beta, 1.D modded) A biost windozból frissítettem, ha ez számít esetleg valamit... Egyébként a memtest lefut rendesen (38-szor) 4000+ -on, ramok 500on (2.5-3-3-5), HT 1000 (4*250). Remélem nem halt be a 2 SATA... Valakinek van valami 5lete?
-
Gabi[mf]
aktív tag
öhhhöm!
van egy olyan dolog hogy egy pár lapnak az alap HT-ja nem 1000 hanem 800mhz, és ezért a 3x tényleg segít valamelyest, és kiderült az is hogy csak a memóriáim nem bírják, de hogy miért amikor mennek 500on másik gépben.....majd írok hogy mi sikerült ha vettem új ramot, most így lehet hogy marad mégiscsak ez a lap
üdv. -
Száni
tag
Érdekes dolog ez a cpu fesz vs. kifagyás. Eddig alapjáraton 4*267MHz-en 1.100V-tal, ill. biosban +3,3%-os emeléssel, míg max-on 9*267Mhz-en 1.425V-tal járt stabilan, ha lejjebb vettem idővel kifagyott. Tegnap visszavettem a +3,3%-os emelést és levettem az alapot 1.050V-ra és semmi nyüge a gépnek. Ejh ha ezt érteném.

Üdv G. -
brd
nagyúr
A procitól messzebbi foglalat nem bír fix órajellel, azt felejtsd el külső órajel (''FSB'') tuning esetén. A másik kettőnek ellenben működnie kell, nekem 250-es órajellel 2 SATA eszköz is működik rajta, valamelyik 1D-s mod biossal, most hirtelen nem tudom, melyik van beleírva az alaplapba, de a gyári 1D-vel is működött. Ha hibázik, akkor valami túlmelegszik, vagy kevés neki a feszültség...
-
N_A_S
veterán
Sziasztok! Tegnap ota van egy ilyen lap nalam, es a kovetkezo a problem: 3200+ os venice vigan szaladgal 2500-ön memtestel tesztelve, előző tulajnal is beton stabil volt. A különbség az h ő ATA-s vinyoval hasznalta. Nekem 2 SATA seagatem van SATA 3 és 4-re dugva (1, 2-n el se indult a win
) Namármost ha huzom a procit egy ideig megy windows utána rebootol és onnantol kezdve nem indul el (4-szer installáltam eddig ujra, mindig kulonbozo hibakat ir ki) A windoz CD, es a vinyok is jók. Legujabb BIOS van a lapon. Ha tud valaki valamilyen modositott biost ami ezt a ''proci húzós satás'' problemet orvosolja az küldjön egy linket plíz, vagy ha esetleg más megoldást tud a problémámra az is jó! Segítsetek rajtam! 
-
Robaj
addikt
Melyiket használjam?

Realtek RTL8169/8110 Family Gigabit Ethernet NIC
NVIDIA nForce Networking Controller -
gyikhus
tag
Helló mindenki!
Kinéztem egy ilyen deszkát, igyexem okosodni, de egy dologban vagyok tanácstalan. Adva van egy Alcomp cooler, amit ezen a lapon is használni kívánok.
Kinek van ilyen kombináció? Nem takarja le az alcomp a VGA-t, mint ahogy pl. a fórumban említett Zalmi sem fér el.
Please help! -
Száni
tag
Köszi a LAN-os segítséget! A fix ip-s dolog nem működött, de addig bizergáltam a ganét, h. most már megy rendben (10 mp az üdvözöljük képernyőtől a teljes rendszerfelállásig). A változatosság kedvéért most a tvtuner távirányítójával szívok, hol látja, hol nem (de inkább nem)....
Üdv G. -
Qru
MODERÁTOR
1.C-ről vmit tudtok? Próbálta vki?
-
Woid
tag
-
PapaMaci
őstag
válasz
Padawan33
üzenetére
Nézegettem én is a HT-101-et, csak amiatt vetettem el, hogy már nem lehetett kapni. Vadásztam egy darabig itt is, meg az aproneten is, csak feladtam, és megvettem a Thermalright-ot. Simán felférne, de még mindíg azt mondom, hogy XP90c
, ami lehet, hogy egy kicsit nagyobb, mint a HT-101, viszont asszimetrikus, és a ramok fölé nyúlik (és szvsz jobb is). Nekem van rajta egy northQ venti, és teljesen hangtalan. -
mcwolf79
veterán
Sztem most már kár lenne befektetnem AGP-s kártyába,majd jövőre ''kidobom'' az egészet,és beujitok egy hyper-giga-mega új konfigba.Addigra az AM2-esek is jobban kiforrnak,kihönnek a DirectX10-es vidkarik,kijön a Vista(reménykedjünk(vagy talán rettegjünk?
).Addig még kiszolgál a 6800 GT.De azon a memóriabővitésen nagyon gondolkodom,elvégre még majd egy év van a váltásig.Addig jól jöhet a 2 GB RAM.
Milyen memóriát javasoltok?
Mint mondottam MSI K8N Neo 2+AMD64 3000+6800 GT konfig alá? Megéri tuningos ramokat venni?
Thx
-
mcwolf79
veterán
Na,csak rászántam magam.1800Mhz-ről sikerült feltornázni 2475 Mhz-re +0,27V feszráadással(1,47V).9*275, a memóriát visszaosztottam 166 Mhz-re.Super PI 32M hibátlanul lefut,Prime95 is 3-4 órán át futott hiba nélkül. Nagyon Sirály
!
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Revolut
- Gumi és felni topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Suzuki topik
- Robotporszívók
- Fejhallgatós találkozó
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lightyear - befektetési app
- További aktív témák...
- Crucial Pro 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- G.SKILL Trident Z RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP - 99 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 5200MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4071
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

. Integrált audiovizuális hardver. Licenszet nekije.
A hűtőbordát tapicskolva forró, de azért tojást nem lehet rajta sütni.

Legalább valaki ért is hozzá

Feltelepítem az XP-t. Telepítés közben nem hozza be a Hálózati beállítások ablakot (fogalmam sincs hogy miért). Aztán felmásolom az 5.10-et, rendesen felmennek a driverek, de az NVidia Network Controller hibát ír ki, és nem lehet installálni. Lehet h a vég az lesz h maradok a jó öreg intelnél...