Új hozzászólás Aktív témák
-
tokand
tag
Üdv mindenkinek.
Erre az alaplapra felmegy a Scythe ninja 3 hűtő?
A gyár honlapja szerint igen, de olyan embertől szeretnék választ kapni, aki használ vagy látott ilyet. -
gagyigeri
csendes tag
Köszi Brd!
AZ a helyzet, h végigolvasva a belinkelt fórumot egy procicsere megoldotta a dolgot.
Még 6 éve, amikor vettem az alaplapot egy 3000+-os Athlon volt benne amit megtartottam, de lecseréltem egy 4200+ os X2 re.
Sajnos az X2-vel nem megy, viszont a 3000+-os procival hibátlanul megy a xin7, és a vista is az AGP-s ATI 3650-es kártyával.
Csak így a választhatok, vagy X2 4200+ és Win XP
vagy 3000+ és szép Win7Nektek, aki használ win 7-et mennyi a cpu élényindexe?
Nekem 3000+ 3,7 elég gyengécske....4200+ esetén 5,7....ez már jobb, de nincs viszonyítási alapom.Megpróbálok még egy nvidia 6200FX-et hogy megy-e a 4200+ os X2-vel....bár ez a vga kártya meg harmat gyenge..
-
brd
nagyúr
válasz
gagyigeri #2082 üzenetére
A nvidia már a Vistát sem támogatta, bár bizonyos korlátokkal használható volt, gondolom, Win7-en is ugyanúgy működik/nem működik.
-
gagyigeri
csendes tag
Sziasztok!
Használ valaki még ilyen alaplapot?
Ha igen használ valaki Win7/vista-t?Csak azért kérdezem, mert szeretném felrakni a win7-et csak nem tudom van e még támogatása.
Üdv.
-
brd
nagyúr
válasz
--HARDCORE-- #2078 üzenetére
Már nem emlékszem, neked adtam el? Fura lenne, ha az alaplap ment volna ok nélkül tönkre, jó ideig (vagy 2 és fél, 3 évig) használtam gond nélkül (ha visszaolvasol a topicban, és/vagy rákeresel a hozzászólásaimra, láthatod is).
-
brd
nagyúr
Ha esetleg valaki ilyet keres, eladóvá vált az enyém, gépcsere miatt: hirdetés.
-
G4b0r
csendes tag
Üdv Mindenkinek !
A kérdésem az lenne , hogy a lap tudja-e kezelni az ATI3850 512Mb-os VGA-t?
Esetleg valakinek van ilyesfajta tapasztalata?
Valamint x2 procchoz milyen BIOS kell.Köszi !!
-
törölt tag
válasz
greatchaos #2072 üzenetére
rakd fel a D1-es biost lsd 2041-es hozzäsz´läst.
nälam a kapott biossal (elozo tulaj rakott rä vmit) nem ment rendesen, de a D1-essel joö
(es nem mindegy hogy melyik slotba rakod a ramokat hasznäld a gyäri honlapot a ramokhoz) -
Száni
tag
válasz
greatchaos #2072 üzenetére
Hali!
Az alaplaphoz van egy D-Bracket kártya, az elvileg kilöki, hogy melyik hardverrel van a baj (gondolom a HDD-t is lehúztad). Az pontosan mit jelent, hogy RAM kivételére reagál? -
greatchaos
addikt
adott egy msi k8n neo2 platinum
este le lett állítva
most bekapcsoláskor hosszú-rövid-rövid hangjelzést ad.
főnix biosza van
ram kivételére reagál, vga kivételére a már említett hang... pci-os vga-ra szintén az említett hang... biosz reset volt, egyéb perifériák leválasztva
esetleg valami ötlet?
-
Száni
tag
Üdv!
Mióta kikerült a gépből az utolsó P-ATA HDD is, és csak S-ATA-k vannak bent, nem produkálja a gép az eddigi indítási anomáliákat, hanem pöccre, elsőre indul, pedig a SATA 3-4-en vannak, az "FSB" 273MHz. És a CPU hőfok félremérések is teljesen megszűntek. Kopp-kopp, remélem így is maradVisszavettem a CPU hűtő fordulatát 800rpm-re és tökéletesen elég így is.
Viszont még mindig erőst vacilálok, hogy ezt "fejlesszem-e" tovább, vagy váltsak szép lassan PCI-E-reIgazság szerint RAM-okat kellene bővíteni, meg VGA-t cserélni (a többi bőven elég), és ha el tudom passzolni a cuccaimat megfelelő áron, akkor azért kisebb fájdalommal jár, mint egy új konfig. Meg az asszonynak is elég nehéz lenne beadni, hogy minek kell új gép
Na, de ez már erősen OFF...
-
DeltaPower
addikt
Módosítok a korábbi kijelentésemen... az általam ajánlott Titan chip/vga hűtő nálam 4 év után megdöglött. Aki ennél hosszabb időtartamra tervezi megtartani a lapját chiphűtés-csere után, az ne vegyen ilyet.
-
Száni
tag
válasz
DeltaPower #2059 üzenetére
Mégsem cserélem ki az alaplapi ventit. Teszteltem 2000-es rpm-en a gyárit, hogy képes-e hűteni megfelelő módon, és az a tapasztalat, hogy nem melegszik jobban a chip, mint az eddigi 2600 rpm-en, cserébe már nem hallom a venti hangját.
Viszont még mindig nem jöttem rá, hogy miért ilyen mocsok lassú a vinyóm másolásnál. Az nforce drivernek lehet ehhez köze? Sokszor leesik 10-12MB/s-re a sebesség, ami eddig stabilan 50MB/s fölötti volt. Sőt játék közben is észrevehetően röccen egyet-egyet. Zsír új Seagate, egytányéros 16MB cache-el, tehát kapkodnia kéne a csülkeit rendesen. -
Száni
tag
Semmit sem csinál? Nem lehet, hogy a tápegység? Ha a proci a rossz, attól még elindulna, felpörgetné a ventiket. Pakolj le mindent róla (d-bracket föl), tök üresen is be kell csippanjon, ha nem az alaplap a hibás.Persze az is lehet, hogy a táp behalt és vitte magával a fél családot...
-
zsero
aktív tag
Meghalt a Neo2 lapom. Nem kapcsol be, semmi jel, konyec. Persze lehet még a CPU is, 3500+ nem X2, de én még nem láttam processzort meghalni.
Szerintetek mit csináljak? Kellene egy AGP-s, DDR1-es megoldás.
-
válasz
Ha váltasz és a marad a ddr1, akkor ajálom a DFI nf4 ultra-d -t, nagyon jó lap...
Használtban is lehet garist kifogni, TTS-nél pedig 22k-ért van új...Az enyém: [link]
-
Száni
tag
válasz
lehet, hogy én is váltok pci-e-re, az agp-s kártyák árai tényleg irtózatosak. még szerencse, hogy a ram-vásárlást már letudtam. - hát ez az. Nekem még a RAM bővítés is vissza van. Bár feleségem szerint tökéletes ez a gép, nem kell azt fejleszteni
Erre szoktam mondani, hogy majd kap egy főzőkanalat meg egy teknőt és mosson azzal
(bár erősen sarkított a hasonlat).
-
DeltaPower
addikt
még nem használok olyan hűtőt, de azt néztem ki, ha esetleg megdöglene az alaplapi (ahogyan anno az Abit lapomon is megdöglött a hasonló venti). hangja szinte semmi nincs, még 2 év után se, és tuningolva is lehűti a gf4mx-et
lehet, hogy én is váltok pci-e-re, az agp-s kártyák árai tényleg irtózatosak. még szerencse, hogy a ram-vásárlást már letudtam. -
Száni
tag
válasz
DeltaPower #2057 üzenetére
Ha jól láttam a napokban kijött egy új modBIOS, azt hiszem kipróbálom.
Nemrégiben írtad, hogy valami Titan gyártmányú VGA hűtőt használsz az NB chip hűtésére (már ha jól emlékszem). Két kérdésem lenne: 1. elegendő hűtést biztosít-e; 2. mennyire zajos (a gyárihoz képest érdekel) ?További nyűgöm, hogy a win reinstall óta a másolás egy HDD-n belül és a HDD-k között is a felére csökkent (eddig 50-55MB/s volt, most meg jó ha kifutja a 25MB/s-t). Már minden beállítást néztem, elvileg a max-ra vannak állítva (mindkettő SATA-II-es HDD, egy 160GB-os WD Caviar SE és egy 250GB-os 1 tányéros Seagate Barracuda 7200.10). Ugyanazon a SATA vezérlőn vannak, mint eddig, ugyanaz az nforce3 driver van fönt mint eddig és mégis.
El kezdtem nézegetni új konfigokat, meg hogy mennyiért tudnék megválni ettől, és hát eléggé elkeserítő a helyzet. Az is megfordult a fejemben, hogy ezt fejleszetm, bár sok értelme már nincs, amilyen horror árak vannak mind az AGP, mind a DDR1 cuccoknál. Bocs, ez tényleg erősen OFF volt.
Üdv. -
Száni
tag
válasz
DeltaPower #2054 üzenetére
Van közte olyan is. Nálam egész pontosan a sideeffect mod v1.d B.1 van fönt (2006/02/24).
Hétvégén kapott egy win reinstallt a gép, és ismét előjött a CPU hőmérséklet félremérése, kezd megőrjíteni. Előtte csak nagyon hébe-hóba csinálta, most szinte mindig 45°C körül van a CPU, a dióda pedig csak 3x°C.
Nem aggódom, mert a tényleges hőfok jóval kevesebb, csak zavar, hogy nem rendeltetésszerűen működik.
Bár nem ide tartozik, de ugyanilyen anomália, hogy egy régebbi stratégiai játékom (ami korábban ment) game.exe hibával kilép, ugyanígy tesz egy kollégám gépén is, viszont feleségem laptopján meg szépen zörög. Lövésem sincs mivel ütközhet.
Üdv.
-
Piku
csendes tag
-
Száni
tag
Hali!
Ez melyik 1.d modBIOS? Nálam is ugyanezt csinálta anno a 3dmark egy x800-as kártyával, amíg fel nem tettem a sideeffect féle 1.d-t (2006.02.27-i verzió), azzal abba is maradtak e fagyások és kilépések. Aztán később kipróbáltam egy újabb modot (2007.09.13-i verzió), de az nem vált be. Eddig csak 6800GT és Ultra kártyáknál hallottam, hogy összeakadnak az alaplapi nforce3 driverrel. Esetleg másik VGA drivert próbálni? -
Piku
csendes tag
-
Piku
csendes tag
válasz
#20196435 #2046 üzenetére
Miután nagyon keményen voltak a fagyások: lett egy Cmos, ha jól tudom akkor úgy is visszáll alap beállításra.
1.D és 1.D között is lehet különbség?? Azért kérdem, mivel csak kíványcsiságból ki akartuk próbálni az alap 11*200 helyett (3700 San-al) 10*250-et beállítás, bios-ban mentés RAM hozzás húza, újraindít majd az Everest érdekes módon 11*250-et mutatott kiközben a bios-ban 10*250 volt???? Valaki Urak!! -
törölt tag
nem értem nálam tök jó
nem állitottál át valamit amit nem kellett volna biosfrissités után? Csak erre tudok gondolni. Ennél a biosnál vigyázni kell, mert minden rejtett beállitás aktivTedd vissza alapbeállitásra a biost először ! Úgyis kifagy? Időzitésekkel óvatosan, pl a négy alapidőzitésen kivül nem ajánlott a többit piszkálni, csak ha nagyon tudod mit csinálsz
-
Piku
csendes tag
válasz
DeltaPower #2041 üzenetére
Sajna nem jó az 1D BIOS, folyamtos fagyás, futtatás közben kilép az asztalra, kékhalál!!! Tud valaki segíteni??? Köszi előre is..
-
törölt tag
válasz
nekem nagyon tetszik az 1.Dmod szerintem érdemes ....
-
Piku
csendes tag
válasz
Köszönöm, utána nézek.
-
DeltaPower
addikt
-
Piku
csendes tag
-
brd
nagyúr
válasz
DeltaPower #2038 üzenetére
Nem tudom, sosem mértem meg a CPU belsejét.
20 fokos biztos nem lehet, mert akkor a szobádban kb. max. 10-15 fok lehet, tehát rosszul mér.
Nekem most 29-32 fokot mutat (a 2 mag), 1040 MHz-en.
Az Everest-et nem tudom, mit mér, mióta fizetős lett, nem nagyon használom, mert azért megvenni otthonra drága, hogy félévente 1x elindítsam, a próbaverziót meg ki kell ütni, hogy újra elinduljon. De a Speedfan ugyanazt mutatja, mint az RMClock (a 2.25-ös verziót használom). -
törölt tag
Melyik a jobb tuning szempontból a Sata3 vagy a Sata4? Mert az amit már írtatok, hogy első vagy második nekem nem világos, hogy melyik
-
Száni
tag
Valóban ez a különbség oka, erre eddig nem gondoltam. Ha fix órajel van perf. on demand-on, akkor az értékek is a konfig-nak megfelelően alakulnak (ld. max. perf. adatok). Köszi! Azért az fura, hogy a "hibás mérés" is az órajel emelésnek megfelelően konzekvensen alakult....tehát nincsenek csodák
Jobb lett volna költői kérdésként lebegtetni az előző hsz. végét
Deltapower: igen, 2.5V-ot kapnak a RAM-ok. Ahhoz képest, hogy antituning modulok, nem rossz. Sem a freki, sem az időzítés.
-
törölt tag
ez tényleg furcsa
az alaplap, ha bekapcsoljuk biosban a takarékos módot akkor a mem időzitéseket is állitgatja csak az első, a CL a fix pl: 2,5-x-x-x asszem (ha x auto). de ez csak példa szóval a power management nagyon összetett dolog és a prog is azt használjaha hülyeség, bocs nem tom
-
Száni
tag
Hali!
Húztam még a procin, most 11*273MHz (~3.0GHz) 1.35V
RAM-ok így 430MHz-en futnak 1T-2.5-3-3-5-ön 2.5V
Everest 4.2: olvasás 10406, írás 8636, másolás 7407, késl. 23.9ns
Mindez az RMClock 2.1 -es verziójával, úgy hogy a proci a performance on demand beállítás alatt fut terheléstől függően 5*; 8.5* és 11* szorzóval.
Ha a max. performance-n van a progi és a procit 11*273MHz-en járatom, akkor olv. 6462, írás 6429, másolás 6035, késl. 43.9ns. ÉrdekesNem tudom mi okozza a különbséget, hisz a proci ugyanannyin fut.
Üdv. -
törölt tag
igen, örülök ennek a procinak, 3500 Ft-ért vettem és 260 FSB-n gond nélkül ment 1,45-ön, csak akkor előjött az amit ti is irtatok lentebb: néha nem indult elsőre a sata wincs miatt, ezért megy most atomstabilan 240-en, ramok 480-on, az időzitéseket majd leveszem azokra amit irtál
hátha
-
Száni
tag
válasz
#20196435 #2026 üzenetére
Az előző VGA-m mellett elfért volna bármilyen passzív chiphűtő, de a mostani 1 centi híján az alaplap teljes szélességében foglalja a helyet.
A beállítások:
3700+ San Diego 11*250MHz 1.35V (ezt még kipróbálom 1.325V-on, valszeg elég)
2*512MB Kingmax Superram 393MHz-en (166MHz-re visszaosztva, hogy bírják a húzást) 2.5V 1T-2.5-3-3-5. Mint írtam korábban, a 393Mhz bőven a kapacitás alatt van, de nem volt időm további állítgatásokra. Eddig 282Mhz volt a vége az "FSB"-nek, afölött már kifagyott a Win. A proci kapott feszt rendesen, nem számított, a RAM-okkal kellene játszani. Vagy ennyit tud a lap. Nem tudom, és nagy valószínűséggel egy darabig nem is fogom megtudni
Üdv.Ui.: most nézem, hogy 3000+ winchestermagos van bent Nálad. Korábban én is azt használtam, 1.45V-on 2.4Ghz-en ment (9*267Mhz).
-
törölt tag
válasz
DeltaPower #2027 üzenetére
nehogy azt hidd, több óra után csak langyos, még azt sem mondanám, hogy meleg
(igen, a zalman vf700-keveri körülötte a levegőt).
nálam olvasás: 6900 körül van, írás: 6150, másolás 5790, késleltetés: 48,8. (Everest v4.20) -
DeltaPower
addikt
-
Száni
tag
válasz
DeltaPower #2022 üzenetére
Így van, esélytelen bármilyen passzív hűtő. Nálam egy Glacialtech Northpole 1000-es van az x800 kártyára illesztve, ami két slotos hűtő, a gyári chipventi alig látszik ki mögüle.
Átállítottam a 10-es szorzót 11-re, tehát CPU 11*250MHz, ami hát bőven nem a vége (így a RAM-ok 166-ra visszosztva 393MHz!) és így meglepő módon olvasás ~9500!, írás ~7900, másolás ~6700, késleltetés 26.5ns. Továbbra is 4.2-es Everest. Az olvasás 9500MB/s nagyon magas érték, előtte 11*280-nál, RAM-ok 440Mhz-en kb. 7000MB/s volt. Viszont észrevettem, hogy nem mindig érzékeli jól a RAM-ok frekijét az Everest, ugyanis volt hogy 393MHz helyett 913, majd 550MHz. Ma még mérek korábbi verzióval is. Az mekkora probléma, ha a HTT valamivel 1000MHz fölött van? Teszem azt 1040?
-
Száni
tag
válasz
DeltaPower #2019 üzenetére
Köszi. Majd otthon megmérem az alaplapon a furattávolságot, a Titan-é meg fenn van a honlapján. Itt az egyik boltban találtam is br. 2500-ért, jó is lenne.
-
-
Száni
tag
válasz
DeltaPower #2017 üzenetére
A Titan vga-chipset hűtő minden további nélkül felszerelhető erre az alaplapra? Azt látom, hogy 4 különböző hosszúságú leszorítólemez van hozzá, csak azt nem tudom, hogy azok között van-e olyan ami jó is ide. Amiatt is jó lenne ez a cucc, mert akkor a kis RAM hűtő bordák meg fölkerülnének a "pótgépben" lévő 9550-re.
-
DeltaPower
addikt
alternatív megoldásként (ha esetleg mégse férne el a HR-05, vagy valaki túl drágának találja), Titan TTC-CUV2AB/RHS is jó lehet rá. nekem ilyen van egy gf4-esen, hangja nulla, és 2k körüli áron kapható. ha esetleg vastagságban sok lenne (14mm), akkor helyette a TTC-CUV1AB, ez 2 millivel vékonyabb.
-
DeltaPower
addikt
én pl Thermalright HR-05 SLI, vagy hasonló hűtést terveztem rá venni, ha esetleg megdöglik a gyári chiphűtő.
-
Száni
tag
válasz
DeltaPower #2014 üzenetére
Dettó
, csak nem 250-es WD, hanem 160-as. Azon van a rendszer is, és ha lekapom a többi eszközt, akkor is ugyanaz a helyzet (mármint a sikertelen boot). A Samu-t majd lecserélem ha lesz keret, mert bár megbízható, gyors, nem melegszik, csak idegesítő magas sípoló hangja van. Mondjuk a WD meg kerreg munka közben. Viszont végre valamilyen oknál fogva jól méri a CPU dióda hőfokát a rendszer. Eddig mindig a CPU hőfok alatt volt 10-15 fokkal, most ahogy kell, fölötte 4-5 fokkal.
Lassan alternatívát kell keressek az "chipset" hűtőre is, sokszor búgva indul. Varrógépolajat már kapott, egy darabig jó is volt. A VGA miatt viszont nem fér be passzív hűtő... -
brd
nagyúr
A bájosban kikapcsoltátok az 1-es, 2-es S-ATA portot? Nekem ugyan most csak 260 az "FSB", de a 3-as, 4-es porton is van HDD és indul a gép rendesen.
-
Száni
tag
válasz
DeltaPower #2007 üzenetére
"ugyanakkor felmerült egy újabb probléma: ha a vinyó a második vezérlőre van pakolva, újraindításnál, tehát ha nem kikapcsolt állapotból indul a gép, elakad a POST az IDE eszközök detektálása előtt, majd pár másodperc várakozás után újraindul (és mivel megint nem detektálja, újraindul, és újraindul, és...). ha az első vezérlőre van téve, ez a probléma nem jelentkezik. " - nálam is ugyanezt csinálja. Már kezdtem aggódni, hogy a lappal van valami. Bár nálam random jellegű, van, hogy elsőre indul, sőt inkább normál indításnál jön elő, restartnál kevésbé. A win boot alatti álhalálosféligáttűnőslogós dolgot is csinálta már párszor. Eddig még nem jöttem rá, hogy mi lehet az oka. Azt spec. nem is próbáltam, hogy az első vezérlőre rakom, hisz akkor nem lehet tunyingolni. Valószínű ez az ára a tuningnak: "húzhatsz, cserébe nem indulok elsőre..."
De a 270Mhz-es "FSB" már egész jóaz 1,45V viszont szerintem sok, elég oda 1.375V , esetleg 1,4V.
-
DeltaPower
addikt
megvaaaan!!
sata vinyót áthelyezve a második vezérlőre (proci melletti csatlakozók közül vmelyik), lassulás megszűnt! 270 fsb-n stabil
ugyanakkor felmerült egy újabb probléma: ha a vinyó a második vezérlőre van pakolva, újraindításnál, tehát ha nem kikapcsolt állapotból indul a gép, elakad a POST az IDE eszközök detektálása előtt, majd pár másodperc várakozás után újraindul (és mivel megint nem detektálja, újraindul, és újraindul, és...). ha az első vezérlőre van téve, ez a probléma nem jelentkezik.
továbbá, a második vezérlőn a win betöltéskor az xp logó megjelenítésénél kb 5-6 másodperc tetszhalott állapotot mutat (félig bejön áttűnéssel a logó, megáll, vár, majd bejön teljesen és fut alul a kék csík). az első vezérlőn ez szintén nem jelentkezik. ennek mi lehet az oka? (erre már tényleg ötletem sincs) -
DeltaPower
addikt
nos, igazából most nem tudom hogy mitévő legyek. legújabb tuningpróbálkozásom: proci 1,45V 11x270=2970 mhz, ram 2,8V 2,5-3-3-8 1T 540 mhz.
az egyetlen gond: amint 240 fsb fölé megyek, winben a progik véletlenszerűen belassulnak/lemerevednek. amint visszaveszem 235-re visszaveszem, a progik mennek tovább, mintha mi sem történt volna, tehát semmi fagyás, egyszerűen valami megdöglik a windózban. valakinek ötlete? -
törölt tag
válasz
DeltaPower #2002 üzenetére
azt esetleg megnéznétek, hogy a különböző Everest verzókkal mérve -mindent
változatlanul hagyva változnak-e a késleltetések? Ha igen, az gáz... -
Száni
tag
válasz
DeltaPower #2000 üzenetére
Melyik Everest-tel mérsz?
A 2,7V az alapfesz ezeknek a moduloknak? Szerintem nyugodtan piszkáld följebb az órajelet, lesz az még sokkal jobb is, főleg ha abból indulok ki, hogy nálam Everest 4.2-vel, ismét 2*512MB 1T 2.5-3-3-5, 417MHz-en, CPU 10*250MHz:
olvasás: 8682
írás: 7176
másolás: 6118
késleltetés: 29.1Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Huawei Mate 20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest