- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nemtommi
senior tag
Találkozott már valaki a köv. hibával?
Kb. hetente besz@rik a lapom, és csak BIOS resettel lehet visszahozni.
Előszőr RAM hibára gyanakodtam, mivel az időzítések jelentős rontása ideig-óráig megoldotta a dolgot, de miután kétféle RAM-mal is produkálta a tüneteket, ezért a BIOS reset mellett döntöttem. Ez f@sza is volt, de csak max egy hétig, ezután újra BIOS reset oldotta meg a problémát. Kb. olyan, mintha a BIOSban egy általam nem állítható paraméter mindig elállítaná magát. Ilyenkor általában Windows bootképernyő elejéig eljutok, majd a gép restartol. BIOS eddig egy új mod volt fent, most visszatettem a legújabb gyárit, de ezzel is ugyanaz a helyzet.
Mit lehet tenni ilyenkor? Próbálkozzak BIOS-chip cserével? Vigyem be gariba? (Kb. kiröhögnének sztem, mivel egy hétig kellene használni, ki-be kapcsolgatni a gépet, hogy előjöjjön a hiba, ezt pedig sehol sem fogják megtenni)
[Szerkesztve] -
nemtommi
senior tag
válasz
s7evcsenko #936 üzenetére
Pont a problémádra találták ki a HardverPiacot.
Ez itt tudod a szakmai fórum. -
nemtommi
senior tag
''Egyébként hogy lehet kiszámolni pénzbe, hogy mennyit fogyaszt a gép/nap ?''
Erre válaszoltam, nem pedig az ő fogyasztását számoltam ki. Ha az ő gépét nézzük, akkor az mínusz 30W a VGA miatt.
Amúgy természetesen sokmindent lehet még csinálni, pl. ki is kapcsolhatod egész napra a gépet, de ha áramtalanítod is, akkor fogyasztja a legkevesebbet.
Szal mindenbe bele lehet kötni, csak nem biztos, hogy van értelme.... -
nemtommi
senior tag
Vegyél egy erős, egy VGA-s gépet, az átlagosan 150W körül fogyaszthat, ha 10%-ban terheled 100%-on. A monitorod kb. 50W-ot fogyaszt, ha tft-d van, max. 160W-ot (ez az EIZO-m fogyasztása), ha CRT-d. Tfh. 24 órában megy a géped, ez 24*200, ill. 24*310W, ami 4,8kW, ill. 7,44kW. 32Ft/kW-tal számolva ez 153, ill. 238Ft/nap, 4608, ill. 7140Ft/hó.
-
nemtommi
senior tag
BIOS-ban Integrated Peripherials=>RAID Config=>IDE RAID Enabled, plussz a két helyet, ahova kötötted Enabled-re állítod, mented, restart.
RAID menűnél nyomsz egy F10-et, Utánna pedig egy N-t (New Array).
Itt ki tudod választani a meghajtókat a RAIDhez és meg tudod adni, hogy milyen kötetet akarsz létrehozni (Stripe, Mirror). Innentől nem emlékszem pontosan, hogyan mented a dolgot (most meg nem szívesen indítanám újra a gépet), de nem bonyolult. Itt még ki tudod választani azt is, hogy a rendszered ezen legyen, B-vel (Set Boot). -
nemtommi
senior tag
válasz
Viktor X #898 üzenetére
Szvsz inkább a Zalmannból csípjél le, mint a Silencer borításából. Esetleg egy min. 8cm-es ventivel lefújathatod róla a meleget. Nálam most egy NB47 van így megsegítve.
Amúgy most, hogy DFI-mbe (felépítésre ugyanaz, mint a Platinum) bekerült egy ATI Silenceres X800, már a gyári kerregő sem fér el, pedig az csak kb. 15mm magas. A bordán lejjeb kellett raknom a ventit fél centivel (A VGASilenceres 9800Pro alatt még éppen elfért).
-
nemtommi
senior tag
Fejlemények:
Tegnap friss XP került fel a gépre, most már az integrált Realtek LAN sem műxik.
Beleraktam egy Corega Gigabites LAN kártyát, az még megy. -
nemtommi
senior tag
válasz
ImpersonatoR #612 üzenetére
Szerintem eltévedtél, ahova fel akarod tenni a kérdésedet, az ez a topic:
[link] -
nemtommi
senior tag
A hűtőhöz adott csavarokat használd.
1. Vedd le a műanyag keretet a lapról.
2. Csavarozd le a hűtőröl a műanyagot.
3. Tedd fel a csupasz bordát.
4. Csavarozd fel a műanyagra a hűtőventit.
5. Csavarozd vissza a ventis műanyagot a bordára.
( Gondolom a pasztázást, meg a venti dugó csatlakoztatását tudod)
-
nemtommi
senior tag
-
nemtommi
senior tag
válasz
Calculator #508 üzenetére
Mushkin, A-DATA, Geil pl. ezekhez kb. hozzá is lehet jutni, bár rengeteg féle van még. Ajánlom nézz be ide:[link]
2Gb? Nagyban függ attól, hogy mire is fogod használni a gépet (mennyire használják a memóriát az adott programok), én, ha most raknám össze a gépem, már valószínűbb, hogy ennyit tennék bele. -
nemtommi
senior tag
válasz
Calculator #506 üzenetére
Ezt erősen befolyásolja, hogy mennyi pénzed van rá. Ha nem tuningolsz, akkor is ajánlom olyat, ami tudja a köv. mem. időzitéseket DDR400-on: 2-2-2-5-1T (ezek közül az első, és utolsó érték a legfontosabb. tehát nem baj, ha 2-3-3-7-1T-t tud)
Mennyiségre pedig 2*512Mb legalább, ha tudsz jó minőségűt, akkor 2*1Gb -
nemtommi
senior tag
válasz
Calculator #482 üzenetére
Gondolom játékra lesz
Éppenséggel illik hozzá ez a lap is, szal meg nem bánod ha váltasz, de a + 512 mega memóriát mindkét konfig meghálálná. -
nemtommi
senior tag
-
nemtommi
senior tag
Ez a lap (V2.0) egy átverés. Kb. ugyanaz, mint amit az Abit csinált NF7-S2 néven. Egy jó lap ~nevén kiad egy trágyát, amit amúgy a kutya se venne meg.
Amíg a NEO FSR nForce3 250Gb Chipsettel van szerelve, ez csak nForce3 250-nel.
Ha a számlán NEO FSR van feltüntetve, vidd vissza, mert ez így átverés! -
nemtommi
senior tag
1.-re: Bővebben: link
2.-ra: Socket 754-es lap, ebbe való prociknak egycsatornás a memóriavezérlőjük. -
nemtommi
senior tag
AUTO-n ezekre lövi be 400-on: Bővebben: link
-
nemtommi
senior tag
NEO-k Socket 754
• K8N Neo-LSR [10/100 LAN, SATA RAID]
• K8N Neo Platinum [GbE LAN, IEEE1394, SATA RAID]
• K8N Neo-FSR [GbE LAN, SATA RAID]
• K8N Neo-FSR V2.0 [GbE LAN, SATA RAID]
• K8N Neo-V V2.0 [10/100 LAN]
NEO2-k Socket 939
• K8N Neo2-F (HyperTransport supporting speed up to 1GHz) [GbE LAN, SATA RAID]
• K8N Neo2 Platinum (HyperTransport supporting speed up to 1GHz) [Dual GbE LAN, IEEE1394, SATA RAID]
• K8N Neo2-FX (HyperTransport supporting speed up to 800Hz) [GbE LAN, SATA RAID] -
nemtommi
senior tag
Bővebben: link oldalról az utolsó mod bios, ami zipbe lett tömörítve (7025XMOD1B4.zip), a 7025rev1.rar, 7025rev2.rar, és 7025B4.rar sideeffect műve (nekem nem jöttek be).
-
nemtommi
senior tag
Mégse
Három újraindítás után elfelejtette a NBventi állítását
Igaz, hogy nincsen benne a BIOSban az állítás lehetősége, de eddig mégis levette a fordulatszámot -
nemtommi
senior tag
C'n'Q-t is kihasználnám, ha már egyszer tudja a gép.
Szerencsére megtaláltam a megfelelő megoldást, miután véggpróbáltam majd minden BIOSt: 7025 1.B Beta 4 Mod by Sideeffect
Igaz ezzel is adódott probléma, restartnál csak nagy nehezen akar bebootolni.
Lassan kijöhetne egy BIOS, ami mindent tudna és megbízható is. -
nemtommi
senior tag
64bites winfos alatt milyen programmal tudom csendesíteni a chipsethűtőt?
Az MSI Corecentert nem voltak képesek felkészíteni 64bitre
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged