-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én figyelném a windows feladatkezelőjét is, van-e bármin kiugrás...
Melyik verzió? Milyen addonok?
Instant renstall helyett én kivágnám a profilmappát eltenném máshova:
-ha firssen generálódó profillal is ilyen, akkor a telepítéssel (vagy gépen valamivel ami a ff-ot figyeli) van baj;
(ez esetben reinstall után a profilt megpróbálhatod vissza másolni majd )
-ha friss profillal nem ilyen, akkor a profil lehetett a ludas;
---ha fenti kettő közül utóbbi is, akkor ott vannak a régi dolgaid, amiket leírásoknak megfelelően egyesével, tipusonként vissza tudsz másolni. (minden lépés után ellenőrizve).... amint előjön megint a baj, tudod, hogy mi is volt... Ha meg nem, akkor valami egyéb nem számodra kritikus.Sok sikert!
-
Cs1csó
titán
Nálam nincs ilyesmi, a szokásos dolgokon végigmehetsz:
- letiltott kiegészítőkkel is tteszteled
- milyen dns-t használaz? Szolgáltatóit vagy egyénit pl. Google vagy Cloudflare
Esetleg módosítsd
- vizsgáld át a rendszert pl.: AdwCleaner, Emsisoft EK,
- böngésző gyalulás/reinstall -
(Korától függően, csak technikai hozzáállással megkérdezném, hogy véletlen, vagy direkt volt, és ha utóbbi akkor miért >> lehet, hogy pl csak egy ublock filter update megoldotta volna, ő meg ezt nem ismervén talált egy "hogyan blokkoljunk minden addont, mert valamelyik reklámblokkoló" tutorialt.)
#66589 Sanyi52 Pontosabb leírást!
-
velem egy hete volt olyan hogy egy accountot vittem gmailről máshova, előtte jelszócserével. A Jelszócsere is küldött megerősítőt, és az átviteli kérelmet is meg kellett erősíteni. Az első email teljes pompájában jelent meg, a második furin, az emiatti harmadik is furin. 2 katt volt, miután rájöttem, helyretenni.
Én meg ilyen esetekben ikább napi szinten többször is kikapcsolom a Ublock szűrését az adott, hiányt generáló elemre, mint hogy átállítsam és esetleg elfelejtsem... Ha már fent a ublock, akkor szűrjön, és ha az hibás akkor azt javítom. (Magánvélemény
)
-
-
-
junior11
veterán
-
-
-
SamSem58
aktív tag
Erre egy működő őskövületet tudok neked ajánlani: https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=Mozilla+Backup (a linken válogathatsz) Én több, mint 10 éve ezt használom és jól működik, a Mozilla Backup mindent ment (oda vissza használható!), vagy választhatsz is, hogy pl. csak a jelszavakat akarod menteni!
-
Cs1csó
titán
Kékes525 fórumtárs kiválóan leírta én 2 dolgot emelnék ki amire egy böngésző nagyon háklis tud lenni:
- a VGA - van amelyiket szereti van amelyiket nem a GTX 970-et mivel "népkártya" ezért kb. mindegyik kedveli gondolom még mindig elsők között van a tesztelésnél
- CPU - nagyon régi vagy nagyon új AMD vs. Intel ezek azok a paraméterek amik nagyon rányomhatják a bélyeget a gyorsaságra. -
Kékes525
félisten
A gyorsaságot nemcsak a nyers számok mutatják, hanem az, hogy a Firefoxot milyen beálltással használod, másrészt miben gyorsabb (script futtatás, lap betöltés, képmegjelenítés, lapgörgetés stb.), hánytabbal vizsgáltad, milyen kiegészítőid vannak, Firefox mellett milyen programokat, milyen beállításban használod (mi a programkörnyezeted), továbbá az operációs rendszered milyenségétől és beállításától, na persze a hardver környezettől is függ. Az is lehet, hogy egyik variációnál az egyik jobb, míg a másiknál a másik. Azaz így ez eldönthetetlen. Kizárólag nagy mintán végzett vizsgálatokkal lehetne ezt eldönteni, ami kiegyenlítené az egyéb különbségeket. Minden más tapasztalat, az vagy szubjektív, vagy csak az adott rendszeren, az adott körülmények között igaz.
Firefox és Chorme között sebesség különbséget egyéb módon csak akkor lehetne eldönteni, ha nagyon nagy különbségek lennének a kettő között. Ez azonban biztos, hogy nem áll fenn.
-
Kékes525
félisten
A memória használat vizsgálatánál érdemesebb a relatív RAM használatot nézni. Azaz a rendelkezésre álló memóriához képest mennyit fogyaszt. Ez reálisabb képet ad. Másrészt általában csak a böngészőt szoktuk használni, amikor böngészünk. Ritkán dolgozunk párhuzamosan több programmal egyidejűleg. Ekkor lenne lényegesebb a RAM-al való takarékoskodás. A RAM, mint ahogy (#59377) Jack Oneill is írta azért van, hogy használják. A magas RAM használat általában jó dolog, mert gyorsítja a böngészőt.
-
Cs1csó
titán
Ez azért jó mert ha a konkrét hibára nem is jövünk rá de egyfajta csökkentett módként legalább tisztázódik hogy hol nincs és hogy hol LEHET a hiba.
Manuálisan telepítsd a kiegészítőidet egymás után és egy feltelepítése után teszteld addig ameddig ki nem derül melyik kieg lehet ha mindegyik kieged felment és nincs hiba akkor máshol volt remélhetőleg a tiszta telepítéssel és a korábbi szinkronizáció hiányával megoldódott.
-
-
Skullwipe
senior tag
Ami biztos, nem jön sűrű frissítés, és nem is kell feltétlen frissíteni. De én ajánlanám portable appsról lekapni a telepítőt és azzal felrakni egy biztos helyre, majd ott lesz mellette a profilod is (ha esetleg át akarod rakni szerintem átmásolással is simán menni fog, csak a pluginek nagy része valúszínűleg nem fog menni, így azzal variálni kell) és tudod használni bármikor. Viszont nagyon más az új, minden szempontból, de ez van, megszokosz vagy megszöksz, esetleg maradsz a régebbi verzión
-
Kékes525
félisten
-
EmptyParadox
senior tag
Próbáld ki a Portable 57-est, és akkor nem tud összeakadni a kettő.
Személy szerint 56-os után érezhetően gyorsabbnak érzem. Én elégedett vagyok. -
nfsu17
veterán
Ha úgy telepítem az ESR-t (csak teszt céljából), hogy jelenleg c/program files/mozilla helyett mondjuk egy /esr mappába, akkor a régihez nem nyúl, ugye?
nem baj ha szűz lesz, majd belakom, ha tetszik, de a mostanim ne csessze el, ez lenne a lényeg.
szívesen megnézném az esr-t, csak a régi maradjon, mert azzal sincs (komoly) bajom -
Normi™
őstag
Szia!
Köztudottan lassabb böngésző a firefox egyelőre mint a riválisai,ez a közeljövőben változni fog,új motor kerül alá.Nem a sebesség miatt volt eddig sem ennyire népszerű hanem a biztonság/privát szféra védelmének a szem előtt tartása kiegészítőkkel,beállítási lehetőségekkel,nyílt forráskóddal stb....Szerintem semmi köze a vírusirtóhoz.Így tudsz plusz sebességnövekedést kicsikarni belőle,de előfordulhatnak kompatibilitási problémák kiegészítőkkel.
-
Kékes525
félisten
Futtasd le: AdwCleaner
-
DS39
nagyúr
az első indulás mindig lassabb, meg még a Win is tölthet a háttérben dolgokat ezek a folyamatokat nyugodtan állítsd le, pipáld be hogy ne kérdezze többet. egyébként az XP-t dobnod kéne, mert előbb utóbb zombi géped lesz. ha nincs lehetőséged legális újabb verzióra, akkor valamelyik Linux-ot próbáld ki, gyorsabb lesz a rendszered, és a vírusok miatt sem kell parázni. (ha van jó VGA a gépben Ubuntu, ha nincs Debian, vagy Linux Mint)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OTP Bank topic
- Autós topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bluetooth hangszórók
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Renault, Dacia topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Magisk
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest