Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Üdv mindenkinek!
4. félévemet töltöm a Pannon Egyetemen - mérnök informatika szakon. "Elektronika" tárgyhoz kellene egy kis segédanyag. Nem akarom már az elején elveszíteni a fonalat, ezért kérem a segítségeteket.
Jelenleg a négypólusokkal foglalkoztunk, egész pontosan a paraméterszámításokkal. Minden olyan anyag érdekelne, ami ezzel kapcsolatos. Feladatok, elméleti összefoglaló...bármi.
A Google-t ismerem, használom is, szóval sokkal inkább olyan segítségre lenne szükségem, ami az interneten nem feltétlenül szerezhető be. Írhattok privátban is, minden megoldás érdekel!Megjegyzem, hogy nem testidegen számomra az elektromosságtan illetve az elektronika. A technikusi évek alatt anno foglalkoztunk ilyen feladatokkal, de szeretném rendbe szedni a tudásom, ami azért jócskán megkopott.
Köszi a segítséget előre is!
-
-
Üdv!
Itt is felteszem a kérdést, hátha...
A TINA-val kapcsolatban lenne egy kérdésem. Ti biztosan tudtok nekem segíteni!
A gondom az, hogy nem tudom eldönteni, hogyan vannak a referenciák a programban.
Egész pontosan arra gondolok, hogy adott egy egyszerű kapcsolási rajz: áramgenerátor, feszültséggenerátor, meg egypár ellenállás, és egyik ellenálláson akarom kiszámolni a feszültséget, illetve az áramerősséget.
Namármost kiszámolom például szuperpozícióval, kapok is egy eredményt, de gondban vagyok, hogy a forrásokat, illetve a mérőműszereket hogyan rakjam rá, hogy a várt eredményt mutassa?Arra jutottam, hogy a feszültséggenerátornál a "+" pólustól a "-" pólus fele mutat a referencia, a feszültségmérőnél pedig pont fordítva, de ez csak egy tipp.
Áramgenerátornál illetve árammérőnél meg vagyok lőve.Valaki tudna valami használhatót mondani?
Itt látható a feladat, itt pedig a kapcsrajz.
Köszi!
-
-
-
Köszi a tippet. Végülis attól is lehet, tényleg.
Csak az a furcsa, hogy régebben is csinált ilyet, azaz nem kapcsolt be, csak felvillant a kijelző. Ilyenkor rádugtam gépre, és akkor elindult egyből.
Most ha rádugom, semmit sem csinál. A gép sem érzékeli. A panelen látszólag minden ok, nincs rajta égés, nem törött...stb.
Arra gondoltam még, hogy a szoftverének kéne egy hard reset, de nincs hozzá lehetőség sehol. Felmerült bennem, hogy ha a 4V helyett (ennyivel megy) meghajtanám 5V-tal egy pillanatra, akkor nem billenne át? Vagy egyből felszállna a jelzőfüst +1V-tól?
-
Üdv!
Úgy 2 éve vettem egy ilyen mp4 lejátszót. Igazából valami kínai noname, de nekem tökéletesen szolgált - eddig.
Most azt csinálja, hogy amikor be akarom kapcsolni, egy kicsit felvillan a kijelző, és se kép, se hang - nem indul el. Először az akksira gondoltam, mint hibaforrásra, hogy talán nem adja le a megfelelő áramot/feszültséget, de csere után is ugyanazt csinálja.
Valakinek valami ötlet? Mi produkálhatja ezt a jelenséget?
-
-
Na valakinek ötlete erre?
-
-
-
-
-
Üdv!
Egy moddingos kérdés és egyben probléma...
Van a házamban 2 Revoltec venti, egy piros és egy kék. Emellett van még az alaplapon 2 venti (AN8-as Abit), amelyek szintén prosan világítanak. Na már most, ezek a ventik közel azonos fényerősséget adnak.
Beraktam a házikóba még 2 neont, egy kéket és egy pirosat, de ezek annyira erősen világítanak, hogy elnyomják a ventik fényét.
Arra keresek ötleteket, hogy valami potenciométeres megoldással meg lehet-é csinálni azt, hogy a neonok halványabb ("sötétebb") fényt adjanak ki magukból? Vagyis először azt kéne tudni, mi az a legkisebb feszültségszint, amelyiken még használhatóak...Köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest