- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Lompos48 #15420 üzenetére
24/7 egy ilyen USB-s szervert etet 4.5 Volton (áramot nem tudtam mérni még), amin keresztül percenként egy nagyobb kép kerül továbbításra. Most pl. 20 fokos léghőmérséklet mellett 49 fokos a tápegység belseje (a szellőzőrácson keresztül infra hőmérővel mérve). A táp burkolata 35-40 fokos kb. A táp zizegő ("sercegő", de nem szikraköz hangja) ad ki, gondolom ez a benne lévő tekercs miatt hallatszik.
-
Rivaul
addikt
válasz
Lompos48 #15342 üzenetére
Úgy értem hogy ugyan arra a szálra volt kötve ami a rendes lámpát látta el. Abból gondolom hogy osztoztak a felvette áramon hogy mind 2 világítótest haloványabban égett míg közös szálról mentek. Ez igazából lényegtelen is, csak részletként osztottam meg. Az a lényegesebb hogy az alapból is magasabb fesz amit kap nem ártalmas-e neki illetve nem rövidítheti az élettartalmát?
KillHatesÉrtem. Láttam is ilyen szabályzót ami a kocsiba amúgy is előforduló ingadozást beállítja. Pár ezer ft és elvileg egyen 12v-ot biztosít. Amíg nem indítok rá addig ez meg is van de ahogy a generátor is beleszól azonnal 14,5-re áll a rendszer. Sok mindent nem zavar de a ledekről pont olvastam hogy nem szeretik. ezért is érdekel hogy mi lehet rájuk a hatás. Nem 2 forintos darabok.
-
PHM
addikt
válasz
Lompos48 #15335 üzenetére
Tudom, anno mintha olvastam volna róla, hogy gyártanak ilyet is.
De itt 3mm-es ledekről van szó, ahol külső ellenállás nélkül a
12V-26mA nekem teljesítményben kicsit soknak tűnik.
Ezen kívül az ebay-en kínálnak ilyen, külső ellenállással ellátott ledeket.
Ezért ez ugrott be elsőre.
Ettől függetlenül elismerem, könnyen lehet, hogy neked van igazad. -
tornas
őstag
válasz
Lompos48 #15309 üzenetére
"Végigolvastad beszúrás előtt? Mi az, hogy le kell integrálni? És mi értelme van a négyzetre emelni, majd gyököt vonni műveletnek?"
Végig...
Valszeg tömören lett megfogalmazva, és a négyzetre-emelés meg a gyökvonás között is történhet számítás. Azért is idéztem úgy, ahogy van. Azt én is tudom, hogy egy számot négyzetre-emelni majd gyököt vonni ugyanaz lesz a végeredmény.
Azért köszi a linket.
-
kmisi99
addikt
válasz
Lompos48 #15292 üzenetére
Hát ha pl mindjuk 200w helyett 190 jön ki még az is jó 10-20w még nem nagy eltérés. Megnéztem az órát 450 r/kWh mutat az óra. Akkor ha 450 et forul meg akkor fogyott el 1kw áram? És ha 45 öt forog akkor 100w áram?
Hogy tudnám kivitelezni azt hogy ne szobrozzak az óra előtt fél-1 órát ész számoljak vagy 100 fordulatot? Mert nem igazán tudom hogy kellene. Azt tudom, hogy a kísérlet idejére minden mást kihúzhatod a hűtőnek nem árt fél-1 óra áram nélkül. -
válasz
Lompos48 #15222 üzenetére
Értem a lényeget, és természetesen nem minden körülmények között érvényes amit mondtam. Ezentúl igyekszem figyelmeztetés mellett közölni a kókány kategóriás megoldásokat.
szerk.: Én is tudom, hogy hogyan működnek a LED-ek, ezért mertem kipróbálni a fent említetteket. Amiről nem tudom hogy működik, azt nem szoktam rendeltetésén kívül használni. Nem akarok átcsapni a hülyéskedő okosból az okoskodó hülyébe, ezt mindig szem előtt tartom.
-
válasz
Lompos48 #15220 üzenetére
Szerintem egy szakértőnek nem kell elmesélnem mi az amikor két fogyasztót sorosan kapcsolunk.
And: Arra nem gondoltál, hogy kipróbáld? Igen, lehet hogy szerencsém van és lottóznom kéne, mert mint emberfia elővettem két darab "natúr" kék színű LEDet amik 3V-on mennek. Sorba csaptam őket, és egy 5V 1A USB adapterről nyakon engedtem őket egy az egyben, mindenféle ellenállás nélkül. Nem a max fényerejükön, de világítanak.
Oké elismerem, nagyon szép és jó az amit a könyvekben leírnak, és felhívom a figyelmet mindenki saját felelősségre és kontójára próbálkozzon, de azért azokat az elég sűrűn előforduló kivételeket nem kell égbe kiáltóan lehordani, amíg nem próbálod ki te magad!
-
-
Algol
senior tag
válasz
Lompos48 #14801 üzenetére
Az addig rendben van, hogy a zöld vezeték az R-hez (red), a kék a G-hez (green) és a piros a B-hez (blue) van forrasztva, de ettől még nem kellene a tranzisztornak elpukkani, legfeljebb a LED világítana a kívánttól eltérő színben. Sőt még az sem, ha a vezetékek túlsó végét is következetesen rosszul kötik be.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Lompos48 #14440 üzenetére
Ilyenem sajnos pont nincs itthon.
De az az érdekes hogy amkor teszteli a jobb oldalt akkor az szól ahogy kell, a bal nem, csak zene alatt. Na holnap átvariálom a kép alapján.
PHM: ez így tiszta és meg is játszom holnap.
Köszi szépen, aztán meglátjuk hogy sikerál.
Akkor így ne is használjam az este?
lehet tőle baja? -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Lompos48 #14438 üzenetére
Elvileg kész is és működik is. Nem recseg, nem ropog, szépen szól ahogy előtte.
3 szál van. Piros, Narancs(alap réz szín) és zöld. A pirosat raktam alulra, a két másik színt pedig balra-jobbra.
Honnan tudom hogy valami nem jó? Vagy szerencsém volt?
Kipróbáztam a hangkari softverével oldalanként.
A bal nem működik a jobb szól.Viszont midnen másnál meg jó, jó a tévé, jó a zenénél is. Szól mind a kettő csak a tesztnél nem szól a bal.
Akkor valamit elrontottam ugye?
-
zarew
senior tag
válasz
Lompos48 #14401 üzenetére
Sziasztok!
Vettem egy ilyen relét ,hogy a vízszivattyúmat kapcsolja a gépem.
Na most azt mondta a bótos,hogy a 1-8-ra menjen a 12v az eddig ok. működik is szépen rángatja a fémlapot. De a 5-6 lábra kötöttem az állandó 230 at és a 3-4 re a szivattyút. Csak azt nem értem,hogy a relén belül 3 egybelemez van ami közül a középső ügye vált. Na de ha a lábaknál a 2-7 3-6 4-5 tehát így párban ugyan abból a lemezből jönnek ki,ha összezár a relé zárlat keletkezik mert mind a 4 lábat ( 3-4 5-6 ) összeereszti. Ki is próbáltam durrant is az automata .
Szóval hogyan kellene bekötni ezt a relét?
Esetleg úgy,hogy a szivattyúnak is az egyik felét és a 230 nak is csak az egyik felét kötöm a relére,a másikat meg összekötöm???? -
Wind-Storm
őstag
válasz
Lompos48 #14294 üzenetére
Fogalmam sincs, a mostani esetet kivéve mikor lesz újra szükségem pont ilyen dugóra.
Eddig se kellett, most se kéne ha... A táp nem az enyém, saját költségen fogom javítani, ennyi bőven belefér.
Mellesleg az Örs nincs olyan messze innen, ha bármi kell, elszaladok érte. Ennyire ritkán pótolandó dolgoknak nem vagyok raktára. -
sanyek2
senior tag
válasz
Lompos48 #14251 üzenetére
Bocsi nem tudtam másképp fogalmazni..
Vendéglátás messze áll az elektronikától...
Ha minden igaz flat-top a hivatalos megnevezése. (Csak tipp) Lehet hogy nem is homorú hanem lapos? Bocs a tudatlanságom miatt...
Ebből gondoltam hogy homorú,
Ez viszont laposnak tűnik...
Ilyet cserélném a fent említett típusúra -
moha21
veterán
válasz
Lompos48 #14193 üzenetére
Rendben, oké, de azért rányomni vaktában egy elemre egy LED-et nem életbiztosítás. Persze ki lehet számolni, meg lehet mérni és valóban használják is.
Ugye elvileg feszültséggenerátort sem kapcsolunk párhuzamosan, mégis van buszokban párhuzamkapcsoló, ami a 24 V-os indítás után 12V-ra kapcsolja a 2 akkut.
-
moha21
veterán
válasz
Lompos48 #14182 üzenetére
Molex csatlakozós tápláláshoz kell egy tranzisztoros erősítés aminek a kollektorára a +12 V-ot adjuk vagy nem ilyesmire gondoltatok? Mert szerintem abban a 12V-os cuccban benne van szerintem is egy előtét ellenállás.
(#14187) Lompos48 : Még én sem mértem, de nemsoká megteszem. :-)
-
PHM
addikt
válasz
Lompos48 #14152 üzenetére
Megelőztél.
Egyébként az jutott eszembe, hogy ha minden kötél szakad, a
nyomógomb ledje akár valamelyik molexről, vagy az amúgy sem használt
floppy csatlakozóról is megtáplálható. Nem?(#14154) andrade: Van. Rá van forrasztva az előtét ellenállás.
Ennél a nyomógombnál legalábbis valószínűleg így van. -
parkasz
senior tag
-
tornas
őstag
válasz
Lompos48 #14017 üzenetére
Csak tudnám, hogy mi a f....-ért nem használja azokat a vesszőket, kötőjeleket. Tiszta zagyvaság amiket ír (kötőjel és vessző nélkül egyébként is). Tök ciki lenne neki normálisan megfogalmazni egy mondatot?!
Az egész hozzászólása amiket eddig írt a fórumokban, felérnek teljes OFF-val.
Ez a csávó menthetetlen...
Kár, hogy bezárták az OPNI-t, mert ott lenne a helye.
FÓRUMTÁRSAK: NE HIGGYETEK ANDRADE-NAK, MERT ABSZOLÚT NEM KOMPETENS A TÉMÁBAN (SEMMILYENBEN). HIGGYÉTEK EL....
-
Đ10Đ4
aktív tag
válasz
Lompos48 #13996 üzenetére
Lényegében, nem kell hozzá "rágósan" mondani.
Csak, kellene egy rajz, pontos, melyik tárgy hova, és a tárgyak neve is pontos kellene legyen. Szerintem nem kérek sokat, tehát ha olyan fény évnyi távolságra állna tőlem, nem akarnék vele még foglalkozni se.
Tehát ha ezek meg lennének akkor meg tudnám csinálni úgy ahogy, mondtad, pár privát levél váltás után. (ami nem vers hosszúságú.)De nem vagyok, egy hülye gyerek, és ragad rám amit én szeretnék.
Dió
-
Đ10Đ4
aktív tag
válasz
Lompos48 #13994 üzenetére
Ne haragudj, már értem mire gondoltál..
Evvel csak egy baj van.
Semmi "szak kifejezést" nem értek a beszélgetésetekből..
És így elég nehéz, azt se tudom hogy, hol kezdjem.
Azt tudom mi az a kondenzátor, és a nyák.
(nem tagadom, nem vágom ezt a témát, de ha lenne valaki aki elmagyarázná, jó lenne..)Csak nincs ilyen, sajnos.
De kivárom, egyszer hát ha lesz!
Dió -
Pubszon
veterán
válasz
Lompos48 #13939 üzenetére
Ez is jó lenne nekem ha jól látom, igaz?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Lompos48 #13876 üzenetére
Még a gyógyszerkönyvi tisztaságú desztillált víz is vezet, csak nagyon kicsit (ugyebár ott van benne az autoprotolizációból származó hidrogénion és hidroxidion). Desztillált víz esetén is működik a vízbontás, csak nagyon lassan, mert alig vezet. De nem szigetel.
Amúgy az alaplapokat, VGA-kat rendesen mossák a gyártási folyamat részeként, vízzel, többször is. (Tudom, hogy te tudod, nem neked szánom. Tudjuk kinek.
)
HGyu
-
andrade
senior tag
válasz
Lompos48 #13881 üzenetére
"Ugyan a ragasztó megkötése polimerizációt jelent"
A polimerizáció sok molekula összekapcsolása lánccá.Pld etilénmolekulák vinil-klorid molekulák.A ragasztók megszilárdulása addició és térhálósodás eredménye.A szilicium alapúak térhálósodnak a kétkomponensűek addicióval (összeadódással) szilárdulnak meg.
A ferrobond pld cianoakrilát, víz hozzáadására ecetsav lehasadással szilárdul meg.Ezért van a megszilárduló anyagnak kicsit szúrós szaga. -
andrade
senior tag
válasz
Lompos48 #13879 üzenetére
Az akrilsav alkoholban oldódik semlegesen, vízben viszont savasan hidrolizál ionos formában és az az oldat már vezeti az áramot.
A régi plexi poli-metil-metakrilát (szerves üveg) és vannak most a cianoakrilát típusú ragasztók amik folyékonyak de víz felvételével megszilárdulnak.(a levegőből veszik fel a vízet, ezért van hogy ezeknél a ragasztóknál a szilárdulást ráleheléssel gyorsítani lehet) -
oroszbence
tag
válasz
Lompos48 #13777 üzenetére
Köszönöm a gyors választ
Menyire fogja meg ezt a festék ?
Ez megfelelne a célnak ? -
mr_ricsi
veterán
válasz
Lompos48 #13739 üzenetére
"Nem hiszem, hogy gyártanának logaritmikust, főleg mert 2W teljesítményhez tekercselve van. Hibázok?"
Nem hiszem. megnéztem, és 1K alatt sem lehet logaritmusost venni, a teljesítménytől függetlenül.Viszont az árakat elnézve nem valószínű, hogy teljesítménypotival oldanám meg a dolgot, hanem inkább áteresztőtranyóval.
-
-
kmisi99
addikt
válasz
Lompos48 #13598 üzenetére
Rendben. Egyébként egy nagyon fura hibába ütköztem. Megcsináltam a ledeknek az áramkört 2db led, 2v osak, 30ma áram erősséggel. Ennek megfelelően kapott 270ohm os ellenállást. Na de mégis iszonyat gyengét világított fogtam bedobtam egy 150ohm osat a helyére mondom ettől már világítani fog mint a nap, és nem egy fikarcnyit se változott a fényerő. Mindennek tetejébe valami fura kontakt hiba is van, hogy csak akkor világít ha a bőröm vagy valami fémtárgy hozzáér a ledek szigetelés nélküli részéhez, de nem muszáj úgy hozzáérnem hogy mindkét szárhoz elég csak az egyikhez is azaz a forrasztás jó. Itt egy videó róla hogy mire gondolok
[link]
A videó végén még elkezdem erősen hajlítgatni mozgatni hogy látszódjon hogy nem az érintkezés a gond.Egyéként itt egy fotó az áramkörről megvan jelölve az összes pólus. [link]
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Lompos48 #13585 üzenetére
Szerintem eleve homályosított a piros, amire ki szeretné cserélni...
Én is kicseréltem a gépházamban lévőket, ugyanúgy átlátszóakra, csak más színben.
Az egyikhez kellett egy 1 kiloohmos, a másikhoz megy vagy 100 kiloohmos, hogy egy szinten legyen a fényerejük. Még jó, hogy vettem trimmerpotikat, így egyből ki tudtam mérni mi az ideális mindkettőhöz. -
kmisi99
addikt
válasz
Lompos48 #13550 üzenetére
Értem köszönöm csak azért kérdeztem mert nem a helyi boltban elég szűkös a kínálat így akkor max veszek egyel nagyobb ellenállást ha nem lesz olyan amilyet akarok. Igazán feltalálhatnának valami olyan ellenállást ami igazodik a fogyasztóhoz és olcsó és akkor nem kell 20 000 félét árulni
Amúgy ha már modding topic is akkor lenne modding jellegű kérdésem is. Szeretném a gépem belsejét kifújni feketére milyen sprayt ajánlotok? Azért spray mert nem kell csillogó villogó eredmény valami fényezőnél ami jó drága mert annyit nekem nem ér meg max pár ezret ráköltök de nem ilyen 5-10 000 reket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest