- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- iPhone topik
- LG V30 - vezércsel
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Valószínűleg milliószor elmondtátok már, de azt hiszem rosszul kerestem rá a topikban, mert nem leltem rá a válaszra.
Szeretném a tápkábeleket egyenként kábelharisnyával bevonni, de nincs tippem.
Ezt találtam, de elég régi írás, és a képek sincsenek már meg.
Én ilyen módon szeretném a kábeleket harisnyázni
Az enyémek fehér színűek lennének, és kellene zsugorcső is.
A méretekben kellene segítség mind a harisnyázás, mind a zsugorcsövezés terén.
A molex kábeleket is le kéne harisnyáznom, így azokra is kellene méretbeli segítség.
Régebben találtam egy technikát, hogy hogyan lehet szabályos pozícióba állítani a kábeleket, hogy amikor meghajlítom, akkor se kuszálódjanak össze, de ez az információ sajnos elveszett, és nem is találom. -
sanyek2
senior tag
Miből készülnek a forrasztóállomások pákahegyei?
-
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Hogy tudom kideríteni egy fényforrásról (neon szerű fényforrás), hogy milyen áramfelvételi igényei vannak, ha nincs ráírva semmi? -
sanyek2
senior tag
válasz
mr_ricsi #14267 üzenetére
A sugárzási szöget illetően tévedtél. Sokkal szebb a 120 fokos megvilágítással a teljesen átlátszó venti. Máskülönben miért csinálták volna az egészet átlátszóra... Ha csak a lapátok lennének esztétikusak, a keret fekete lenne...
Az már más tészta hogy zölden hányinger ahogy kinéz a gépem...
Szabályosan undorító... -
sanyek2
senior tag
Hűha...ezen elücsörgök egy darabig. Megpróbálom kivitelezni. Készleten nincs ellenállásom, de a kacatok közt lesz. Csak le kell forrasztanom.
Hétvégén remélem lesz rá időm...
Még egy off kérdés:
Van egy kínai noname műszerem, ami tavaly meggajdult... Egy zárlatos karácsonyi égősort mértem, és volt némi szikra, meg füst, de a műszer azóta nem mér rendesen. Még ha ellenállást is mérek, alapon magas értéket mutat. Ha lehet szeretném megjavítani. Ötlete valakinek? -
sanyek2
senior tag
válasz
moha21 #14263 üzenetére
A forgalmazó adatai szerint a hagyományos 5mm-es ugyan az mint a kék. Amelyiknek pedig 3,5 a nyitófeszültsége, az 120 fokban szórja a fényt. Teljesítménye ugyan az. Előtét ellenállás maximum a NYÁK-ra van forrasztva, a drótokon csak a LED-ek vannak, a diódák pedig teljesen hagyományosnak tűnnek.
Miért nem ajánlott párhuzamosan kötni a ledeket? Amit linkeltem oldalon ezt írják a párhuzamosra: "LED-ek párhuzamos kötése nem javasolt, azok eltérő nyitófeszültségük miatt."
Szóval azonos nyitófeszültségű ledeket nyugodtan lehet kötni párhuzamosan? Mi a hátránya a párhuzamos kötésnek? -
sanyek2
senior tag
Így levezetve még nem ismertem a menetét, de a problémámat nem oldja meg.. :/ 3 ledet már kötöttem sorba, párhozamosan mégegy trióval egyetemben külön előtét ellenállással, ezzel nincs is gond. De a ventibe 4 led való.
Megnéztem egyet példa képp, igazából ezt nem tudom milyen bekötésnek nevezik:
A venti elektronikájából jön ki egyenként mind a 4 ledhez a 2 drót. Attól félek, hogy ezek a gyári ledek más fesszel működnek, és b_szhatom ha kicserélem. Főleg ha 3,5V-os nyitófeszültségű ledet teszek be. -
sanyek2
senior tag
A kéken világító ventijeimben ki szeretném cserélni a ledeket zöldre, de van egy kis dilemmám...
Jelenlegi ledek:
Nyitófesz 3.2v
Átfolyó áram 20mA
Elvileg 12 voltra van kötve, nem vagyok benne biztos.
A dilemma a következő:
Soros vagy párhozamos kötéssel van megoldva? Mert ha soros, akkor hogy a fenébe lehetséges? 12 volton max 3-at lehet működtetni. Tudomásom szerint. Sőt ITT még utána is néztem.
Ledeket párhuzamos kötésre nem javasolják. Most akkor mi a valóság, kivitelezés, illetve megoldás?Tervezett ledek:
Vagy teljesen azonos ledek,
vagy:
Nyitófesz 3,5V
Átfolyó áram 20mA
Mindekttőt ki szeretném próbálni. -
sanyek2
senior tag
válasz
Lompos48 #14251 üzenetére
Bocsi nem tudtam másképp fogalmazni..
Vendéglátás messze áll az elektronikától...
Ha minden igaz flat-top a hivatalos megnevezése. (Csak tipp) Lehet hogy nem is homorú hanem lapos? Bocs a tudatlanságom miatt...
Ebből gondoltam hogy homorú,
Ez viszont laposnak tűnik...
Ilyet cserélném a fent említett típusúra -
sanyek2
senior tag
Üdv!
Mi a különbség az 5mm-es homorú és domború led között? Leszámítva a sugárzási szöget. Hagyományos domború led helyére beszerelhető a homorú? -
-
sanyek2
senior tag
válasz
Lompos48 #11639 üzenetére
Milyen rajzra van szükséged?
Molex foglalat 12Vos ágán a venti (tévedtem, nem az 5V-oson van), 5V-os ágon egy molex csati van (12V-os ág is át van vezetve), szóval egy toldásról beszélünk.
Az 5mm-es ledek párhuzamosan vannak bekötve (egy kábel fut körbe, megbontva a szigetelés a ledek lábainál)
A ledek 1500 mCd fényerejűek, 3-3,2V-os nyitófeszültséggel. -
-
-
sanyek2
senior tag
válasz
MontyCrew #11602 üzenetére
A SATA csatlakozókat nem tudom hogyan tudnád eltávolítani azzal nem foglalkoztam, de a molex csatikat úgy, hogy belülről 2 pöcök tartja (darabonként) a visszacsúszás ellen a tűket. Egy hagyományos varrótűvel megnyomod ezeket a pöcköket, és kihúzható. Utána vissza kell hajlítani őhet, hogy visszahelyezéskor bent is maradjanak. Sorrendet nem árt megjegyezni :p
Interneten lehet méretre kapni különböző színű vastagságú, akár UV aktív harisnyákat. -
sanyek2
senior tag
válasz
MontyCrew #11600 üzenetére
Én csak a harisnyázáshoz tudnék hozzászólni, ami szerintem fölösleges. Próbálkoztam vele én is, de mivel SATA csati is volt a kábeleken, így elvetemült gondolat volt.
Túl macerás dolog viszonyítás szempontjából.
Úgy értem; egy normális tápot harisnyázva veszel meg, így eleve letudva.
Ha a jelenlegit akarod akkor értelmét nem nagyon látom, mert nincs mit csinosítgatni egy teszem azt Mercury tápon. Vagy azért mert alsó kategória vagy mert úgyis lecseréled ha újabb igényeid lesznek. -
sanyek2
senior tag
nem tudom pontosan melyik ágon és melyik polaritásra volt kötve, de a varisztoron/tremisztoron keresztül ment tovább, és nem vele zárult az áramkör szóval a 2 lába sorba volt kötve hogy úgy mondjam.
pl negatív kábelre van kötve. egyik lábán bemegy a negatív másikon kifele a negatív, majd így csatlakozott a párhuzamosan kötött ledekhez.
ha! minden igaz.
szinte teljesen ÍGY nézett ki a cucc ami kiégett csak zöldben, és az volt ráírva hogy TTC 050 -
sanyek2
senior tag
válasz
Lompos48 #11594 üzenetére
mit keressek helyette? egy csomó NYÁK van ami bontásra vár, de nem tudom mit keressek konkrétan. ellenállást használjak vagy varisztort? de konkrétum is jöhet. színkódolás szerint más vágom az ellenállásokat, csak még nem találtam megfelelőt.
ellenállás vagy varisztor használata ajánlott a venti ledjeinek üzemeltetéséhez? -
sanyek2
senior tag
A baleset úgy történt, hogy túl feltűnő volt ez előző forrasztás és a plusz drótok a molex csatiból, ezért a venti burkolatának tövéhez terveztem beforrasztani, csak sajnos áram alatt volt amikor véletlenül az ellenállás zárta az áramkört. :s igen..elbénáztam..de szép tüzijáték volt
-
sanyek2
senior tag
Köszönöm a kimerítő választ, de még egy kérdésem lenne.
Ha nincs ráírva az ellenállásra, hogy mik az adatai, műszerrel milyen módon mérem meg?
Volt korábban egy ellenállás bekötve, amit pótolni szeretnék, mert túlterheltem, és kigyulladt hatalmas szikrákkal. De nem ez a lényeg, hanem hogy az volt ráírva hogy TTC 050 Vélemény? Megoldás, pótlás? -
sanyek2
senior tag
Sziaszok!
Honnan tudom mekkora ellenállás kell 4 db kék lednek a ventibe, hogy ne süssem meg őket, de kellő fényerővel világítsanak? 5 vagy 12 voltos ágra kössem? Tesómnak sok régi kacatja van, amiből ilyesmiket szokott kiszedni. Mit, és miben keressem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen notebookot vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Autószerelők, autószerelés
- Távcső topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest