- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Wind-Storm #13376 üzenetére
"Megnézted az indulófeszültségét, hogy biztosan elindulna abban a tápban?"
Igen, elindulna. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Wind-Storm #13374 üzenetére
"Nem számít, a tápegységek még csúcsteljesítményük közelében sem járatják maxon a ventilátoraikat."
Minthogy a ventiszabályzás hőmérsékletfüggő, nem a leadott teljesítménytől függ elsősorban.
Ha hidegben használják a gépet, akkor max terhelésnél is csak kevéssé forog a venti, míg rossz szellőzésű gépben ha még a VGA is forrósítja a levegőt, más kis teljesítménynél is maxon járnak.
Egyébként járatják maxon:
link
[link]
[link]"A másik meg hogy, ez a ventilátor ugyanazon feszültségen is jobban fújhat mint a táp gyári ventilátora"
Minthogy a ventik tápfesztől függő karakterisztikája elvileg megegyezik, ezért a venti a teljes fordulatszám-tartományban annyi százalékkal kevesebb levegőt szállít, mint a maximális légszállításuk aránya."ha meg nem, akkor a melegedés miatti többletfesz. majd megpörgeti."
Ettől viszont melegebb lesz a táp belsejében. Márpedig minden 10°C hőmérséklet növekedés lefelezi az elko-k élettartamát.
Amikor pedig már a maximális légszállítás sem elég, a táp leáll, és vele a gép is.
Én nem hiszem, hogy a táp tulaja szeretné, hogy a még 3 évig működő gépét másfél év múlva már javítani kell majd. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Wind-Storm #13364 üzenetére
"Kezdésnek talán egy AC F12-es ventit próbálnék bele"
Az csak 74 CFM-et tud, a szükséges 88 CFM-mel szemben.Az AC F12 a YL d12sM-12 helyett jó választás.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Wind-Storm #13293 üzenetére
"Szerencséd ha nem vész el a PWM jel útközben, elvileg szoktak evvel gondok lenni ha hosszan toldanak."
Milyen durvanagy gépnél tapasztalhattad a fentieket
Ugyanis minimum 6 méter a PWM control vezeték megengedett kábelhossza...
-
Rajjmen
aktív tag
válasz
Wind-Storm #13290 üzenetére
Nálam is tökéletesen működik az Y elosztás.
Nálam 3db SWif2 120P van az alaplapi CPU vezérlőre kötve, úgyhogy a 12V-t molexről kapja és tökéletesen működik mind a 3 venti. -
vlaci79
senior tag
válasz
Wind-Storm #13296 üzenetére
Köszönöm
-
Kakashi356
csendes tag
válasz
Köszönöm
-
vlaci79
senior tag
válasz
Wind-Storm #13293 üzenetére
Nincs hosszan nincs sok csatlakozó alaplapról elágazik 3 felé és oda már a ventik csatlakoznak
-
vlaci79
senior tag
válasz
Nálam pwm elosztást úgy csináltam hogy 12 voltot egy molex csatiról kapják a ventik pwm és fordulatszám jelet meg alaplapról, így nins gondom az alaplapi venti csatlakozó teljesítőképességével.
-
Kakashi356
csendes tag
válasz
Wind-Storm #13288 üzenetére
Igen, azt tudom, csak nincs több PMW csatlakozó az alaplapomon...
azért köszi
And: Az 1-es a sárga és a piros vezetékek felcserélésével történik?
-
andrade
senior tag
válasz
Wind-Storm #13224 üzenetére
Elő kell először állítani az adott változtatható feszültséget persze hogy multiméterrel is lehet mérni, de ha már van egy műszer ami illeszkedik is.És feszmérőként van bekötve.
-
eXtase
tag
válasz
Wind-Storm #13157 üzenetére
Átment a doksi!
-
eXtase
tag
válasz
Wind-Storm #13157 üzenetére
Persze, mostmár igen... de a lényeg hogy esélyt se adjunk a rosz alkatrészeknek ha nem muszáj.
-
eXtase
tag
válasz
Wind-Storm #13155 üzenetére
Gigabyte ház saját gigabyte tápja volt, majd került bele egy EZCool ideiglenesen amíg garanciába visszajött az új gigabyte...
De azt már nem vártuk meg hogy tönkretegye, az invertert kivágtuk ahova való.. a kukába... -
eXtase
tag
válasz
Wind-Storm #13153 üzenetére
Melyiknek? Az Logitech G51? Nem tudom, a kapcsolóüzemű nemigen érzékeny ilyenekre a kialakításának köszönhetően... Kapcsolóüzeműnél a táp után kell vigyázni mert szekunder oldalon érzékenyebb mint a hagyományos!
Egy rosz inverter hazavághatja (értem itt a PC-s neon-t is), volt hozzá szerencsém, egy kis "tüske" tönkretette a drága tápot, rögtön kettőt is egymás után, mire rájöttünk! -
eXtase
tag
válasz
Wind-Storm #13151 üzenetére
Lehet a másik lakásban bent volt a 3 fázis és a világítás ill. a te hangszóróid külön- külön fázison voltak...
Háát... gondolkozom mivel, mert ugye külső eredetű harmónikus zavart kellene szűrni... nem a hangszóró tápját kell "megfékezni".
Ami most ugye beugrik hirtelen az az EMC, PFC szűrés... ebből kiindulva esetleg ki lehet találni valamit. -
eXtase
tag
válasz
Wind-Storm #13146 üzenetére
Nem feltétlen az öregség, hanem a rossz konstrukció... A kábelezés a lakásban nem igazán lehet, sajnos kiszűrni minden tranzienst okozó elektromos berendezést (kapcsolók, fogyasztók) igen macerás, mivel ezeket egyessével kell a berendezés helyén vizsgálni... egyrészt időigényes, másrészt az ideiglenes csúcsértékek elleni védekezés értelmetlen (és költséges).
Akartam küldeni egy doksit a napelemes kérdésedre... ide beírni nem akartam mert hosszú, de minden benne van szerintem amire most neked szükséged van... én is ezeket mértem laboron, szóval lehet te is hasznát veszed... dobj egy mail címet és átküldöm!
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #13139 üzenetére
Nem feltétlenül. A táp kapcsolásától függ. Legtöbb, amikor egy határt elér leszabályozza a feszültséget. Rövödzárnál pedig kénytelen ezt tenni.
Más típus visszaveszi a feszültség mellett az áramot is, ennek a típusa a fold-back. Így néz ki:
Amit te akarsz, azt a legjobb 2 műszerrel (áram és fesz.) meg egy változtatható terheléssel (reosztát) lehet. Csökkented a terhelés ellenállását (tehát növeled az áramot), amíg a kimeneti feszültség csökkenni kezd. Itt leolvasod az áram értékét és ez lesz az.
-
fo_di
őstag
válasz
Wind-Storm #13139 üzenetére
egy pc-re kötött logitech 5.1es hagszórószett az illető szerkezet
milyen szűrőt lehet rá tenni? hol/mennyiért lehet beszerezni? -
eXtase
tag
válasz
Wind-Storm #13119 üzenetére
" Hogy még szirénázzon is a recsegés mellé, vagy mi? "
Pontosan!
De most komolyra fordítva a szót, a TDA2030 is rendelkezik rövidzár elleni védelemmel és hőmegfutás elleni védelemmel is (datasheet)! Tehát túláram esetén azért korlátoz, persze sok esetben ez nem történik meg, az más kérdés... Még ha az egész GYÁRI konstrukció nem is rendelkezik ilyesmivel, azért ezek előtt van (álltalában) egy olvadó biztosíték, aminek illett volna nyitni az áramkört.
Hány ilyen IC van benne? Nem melegszik az egyik nagyon feltűnően?
Tápfesz igencsak + - 14V és 28 V között lehet... TDA2030 adatlapja szerint... tehát a kimeneten ha ilyen tartományban van a fesz, akkor bizony valamelyik végfok rossz még mindíg! Az előfok kimenetét is érdemes lenne megvizsgálni, bár ez ekkora áramnál igencsak szemmel láthatóan füstölne... -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #13119 üzenetére
Nem szedtem még szét, az az igazság még csavar sincs rajta, hogy egyszerű dolgom legyen. De majd megnézem valamikor.
Vinyót nem tudom megnézni, mert IDE csatlakozós. Nekem meg csak s-ata csatit fogad a lap. -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #13102 üzenetére
Nem írt rá semmit.
Gondolom lehet ilyen tápot külön kapni nem? -
mr_ricsi
veterán
válasz
Wind-Storm #13104 üzenetére
"ATX tápoknál mondjuk a GND össze van kötve a földeléssel is..."
Mivel a GND a "ground", vagyis a "földelés", ezért elvárható, hogy össze legyenek kötve.
A "neutral" a mi "nullánk" és a "hot" felel meg a mi "fázisunknak". -
eXtase
tag
válasz
Wind-Storm #13104 üzenetére
Már hogy a csudába ne lenne földelés a panellakásokban... !? A kisfesz hálózatok egyik vezetője minden esetben földelt!
Egészen pontosan a PEN vezető, ami ellátja a védővezető (PE - Protective Earth) és a Nullvezető (N - Neutral) funkcióját. A szétválasztás a méretlen elosztó PEN sínjén történik... Tehát amiről beszélsz az nem egyszerűen csak nullvezető, sőt, a FŐ szerepe a villamos biztonság, a nullvezetés másodlagos. Ilyen az ún. TN-C rendszer! -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #13100 üzenetére
Egészségedre!
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #13095 üzenetére
Remélem még életben van. Sok cumóm van rajta.
Csak hova állítsam a mérőműszert? -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #13093 üzenetére
Még a múlthéten működött, tuti a táppal van gond.
Kihúzom a külső házból, és akkor is zizeg. Bár halkabban.Sinomter MF 133 asom van
[link] -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #13090 üzenetére
Elnézést, másik topikba már írtam, itt lemradt
Coolink usb2.0 external enclosure 3,5" es ház.
A legfelső fekete soklyukas csatlakozóba megy bele. Ilyet csak a lenti orion 5.1 es hanfalszetten láttam mint táp-bementet
A kép egy másik külső rackké, de a csatlakozó ugyanaz. -
nzozz
aktív tag
válasz
Wind-Storm #13072 üzenetére
Bár szerintem egy általános táblázatra ne alapozz, egyszerűbb és biztosabb, ha megnézed az adott LED adatlapját/leírását!
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #13070 üzenetére
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Wind-Storm #13065 üzenetére
Nem mértem, mert semmim nincs, amit rá tudnék dugni.
-
PHM
addikt
válasz
Wind-Storm #13031 üzenetére
Hát, ez igazából relatív dolog.
Ezek az induktivitások szerencsére elég jellegzetesek,
némi gyakorlattal felismerhetők.
De találkoztam már ellenálláshoz megtévesztően hasonló kinézetű
kondenzátorral, átkötéssel és biztosítékkal is.
Néha meg tudják tréfálni az embert. -
PHM
addikt
válasz
Wind-Storm #13029 üzenetére
Az a kövérebb zöld "ellenállás" lesz a tekercs, más néven induktivitás.
-
PHM
addikt
válasz
Wind-Storm #13025 üzenetére
Ezekben a lámpákban általában valami nagyon egyszerű inverter van.
Néhány alkatrész az egész, kis munkával akár magad is feltérképezheted.
A lényege az, hogy egy egyszerű astabil multivibrátor szaggat egy tekercset,
s a led ennek a tekercsnek az induktív visszarúgását hasznosítja.
Mivel anyagtakarékos a kapcsolás, a led előtt nincs egyenirányító dióda,
hanem egyszerűen párhuzamosan van kötve a tekerccsel, ezért amikor
a tranzisztor feszültségre kapcsolja a tekercset, a led záróirányú
feszültséget kap.
Tehát az egyik állapotban -1,2V-ot, míg a másik állapotban kb +3-3,5V-ot
mérhetnél a leden, ha elég gyors lenne a műszered.
Mondjuk oszcilloszkóppal meg lehetne mérni.
Ha a polaritást megváltoztatjuk,
a feszültség polaritása és az áramirány is megváltozik. -
Danex
addikt
válasz
Wind-Storm #13025 üzenetére
mint nagyon kezdő a témában, az aksik nem egyenáram? tehát DC?
-
PHM
addikt
válasz
Wind-Storm #13021 üzenetére
Ha a lednél mérted a 2 mA áramot, az az akkumulátornál kb 7-8 mA-t jelent.
(Az 1,2 V-ból kell ugyanis a led számára kb 3,4 V-ot előállítani,
+ ugye a kapcsolásnak némi vesztesége is van.)
Ennek fényében a lámpa teljesen feltöltött akkuval kb 5 órát világíthat.
"Ez a 40 mAh (milliamperóra) jól gondolom, azt jelentené, hogy folyamatosan 40mA-rel terhelve 1 óráig bírná teljes lemerülésig?"
Igen.
Töltéskor az áram iránya változik meg a kisütéshez képest. -
válasz
Wind-Storm #13021 üzenetére
Én ilyen kerti lámpát vittem a 3-asért a tanárnak "Radiometria fotometria szinmetria" órára. Megfordítottam benne a diódát, hogy fényre kapcsolja le a lámpát.
Tanárnak nagyon tetszett nem is kellett vizsgáznomA megállapítás igaz viszont van valami maximális terhelés, hogy ha túl gyorsan meríted le az aksit akkor tönkremegy.
-
válasz
Wind-Storm #12993 üzenetére
Elhiszem hogy az lenne hozzá való, de csak azért a kis szarért nem szeretnék beáldozni egy 5.25 helyet. És akkor még kéne szereznem hozzá egy beépítő keretet. A cucc már majdnem annyiba fájna mint a linkelt szabályozó.
most nézem hogy elvileg ezek nagyon hasonlóak
Vizhűtéses Írják alul hogy 10k Ohm
És elvileg ezen cuccokhoz való szenzor is ilyenBiztosan van valami hibája, nekem nemkell tized fokig jónak lenni bőven elég ha az egész számot jól jelezné...
-
janihunk
senior tag
válasz
Wind-Storm #12981 üzenetére
Jaja én i nézem hogy gyorsabb venti kéne. Még nézek akkor.
-
GNKING
tag
válasz
Wind-Storm #12970 üzenetére
Ez esetleg okozhat kárt a lap cpu venti vezérlőjében?
" Puding próbája az evés! " Megpróbálom azért, hátha összejön.
-
gabikiraly2
aktív tag
válasz
Wind-Storm #12966 üzenetére
Köszi, jó kép.
Csak sajnos a gyári csati nem ilyen, mint a ventiken szokott lenni, hanem mint a videókarikon. Teljesen szimmetrikus és sokkal kisebb.. De ha követték azt a sorrendet akkor az egyiik szélső lesz a PWM.
Ezt még kipróbálom.
Köszönöm a segítséget! -
gabikiraly2
aktív tag
válasz
Wind-Storm #12963 üzenetére
Letelt a szerkesztési idő...
Az fordulatszám visszajelző kábele biztos, a többi variálható lenne?
Különben nem mutatta volna a lap a fordulatszámot. -
gabikiraly2
aktív tag
válasz
Wind-Storm #12963 üzenetére
Amennyire tudtam egy sima ventivel kipróbáltam a kábeleket. Szerintem az első fekete a föld, a második sárga fix 12 volt, a harmadik piros a pwm, a negyedik fehér pedig a fordulatszám visszajelzés.
Próbáltam a gyári ventit elindítani az alaplapról de nem sikerült. Igaz már nem nagyon volt időm tesztelgetni. -
gabikiraly2
aktív tag
válasz
Wind-Storm #12961 üzenetére
Nem hiszem.
Adott a 4 vezeték: föld, 12v, fordulatszám visszajelzés, PWM. A vezetékek színei kicsit megkevertek, de egy másik ventilátorral egyesével kipróbáltam. Először azt hittem, hogy valamit eltoltam a tápban, de a két ventipróba után visszakötöttem a régit és azzal pedig rendesen működött.
Vagy köthetem máshogyan? Az fordulatszám visszajelző kábele biztos, a többi variálható lenne?
Ilyen a gyári venti.
Ennyi leírás pedig PH-s tesztből:
"Egy vezetéken stabil 12 voltot kap a ventilátor elektronikája, egy másikon pedig a kívánt fordulatszám függvényében változó feszültséggel kínálják meg a motort. A harmadik a földelés, a negyedik pedig a fordulatszám érzékelésére való." -
Doomgiver
aktív tag
válasz
Wind-Storm #12944 üzenetére
Ez a Brumm ugye az én fajta nagy brummom gondolom én
-
Doomgiver
aktív tag
válasz
Wind-Storm #12942 üzenetére
Mivel tudok hatásosan megszüntetni egy földhurkot? pontosabban mi idézi elő? (Kezdő vagyok elnézést az idióta kérdésekért
)
-
oroszbence
tag
válasz
Wind-Storm #12934 üzenetére
..... nem véletlenül a fényt írtam oda na mind1
-
oroszbence
tag
válasz
Wind-Storm #12889 üzenetére
A neon fénye sokkal hidegebb ilyen fátyolos, nem lesz kontraszt a házban, ja és a led is melegszik csak nagyon kismértékben
És persze mindenbe bele lehet kötni akkor ennyi erővel mi az hogy fény?? -
nzozz
aktív tag
válasz
Wind-Storm #12927 üzenetére
Inkább vmi CM 690 vagy Cosmos
-
intercooler
őstag
válasz
Wind-Storm #12913 üzenetére
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #12892 üzenetére
ok
Csak azért kötök bele néha, hátha máskor elkerülhetőek lesznek a pontatlan fogalmazások.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #12889 üzenetére
...hiába hidegkatód, minimálisan melegszik...
Persze, hogy melegszik. A rajta eső feszültséget megszorzod az átfolyó árammal és ott a melegedés. Csak a katód nincs fűtve, ami még plusz hő lenne.
Ellenben ezek a LED-ek egyáltalán nem melegszenek szinte.
Most egyáltalán vagy szinte?
Minden melegszik, ha az említett szorzás elvégezhető és egyik szorzó sem nulla. -
renatinyo
csendes tag
válasz
Wind-Storm #12825 üzenetére
természetesen minden bevan dugva
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #12847 üzenetére
A teljesítmény jele P és nem W. A mértékegysége watt [W].
(#12849) nzozz : Oké, hogy beforraszt egy ellenállást, de nem mindegy milyen értékűt.
-
andrade
senior tag
válasz
Wind-Storm #12847 üzenetére
Egen! De a wattal határozó! 400W-os a táp pld
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #12843 üzenetére
Az watt.
(#12844) szab.tam : Megcsinálnám ingyé csak messze vagy.
-
benjamin23
csendes tag
válasz
Wind-Storm #12835 üzenetére
n
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #12835 üzenetére
Miért ne lehetne feszültséget mérni?
-
renatinyo
csendes tag
válasz
Wind-Storm #12818 üzenetére
a táp csatija a 24pines ott két müanyag házrész elolvad és a kábel töve ég el és szátmállik...
-
renatinyo
csendes tag
válasz
Wind-Storm #12816 üzenetére
nem semmi baja semminek.
és a lap megy szépen tovább a táp meg kuka vagy is a vezeték.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Wind-Storm #12811 üzenetére
Azt hiszem nem tudok már fogalmazni, a saját vesszőmet sem veszem észre és hibásra javítom ki utólag a helyeset..
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #12809 üzenetére
A legtöbb jóindulattal: várhatok majd tőled egy év múlva egy beszámolót a módszer eredményeiről? Komolyan!
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #12806 üzenetére
Ne légy benne olyan biztos
Hát próbáld meg! Van olyan mondat, hogy nem elég 2x elolvasni.
Nem ismerem a műveit, és engem nem hiszem, hogy veszélyeztetne az ilyenek fotoolvasása
Nem csak technikából áll ez a világ. Hál' Istennek.
-
PHM
addikt
válasz
Wind-Storm #12806 üzenetére
Lehet, hogy maradi vagyok, de szerintem a gyors olvasásnál hasznosabb
az értő olvasás. -
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #12804 üzenetére
Hamarosan ezt fogom megtanulni: [link]
Esterházy Péter könyveinél például szerintem nem használható.
-
PHM
addikt
válasz
Wind-Storm #12802 üzenetére
És van még más is, hiába, az agy csodálatos szerkezet.
Volt régebben egy kísérlet, ahol a kísérleti alanyokra egy speciális
szemüveget adtak, amely mindent megfordított.
(Köztudott, hogy a szemfenéken fordított kép keletkezik,
amit az agy mintegy visszafordít.)
Na most a szerencsétlen kísérleti alanyok 2-3 napig tájékozódási zavarokkal
küszködtek és fejfájásra panaszkodtak, de ez idő után mindent úgy kezdtek
látni, mintha rajtuk sem lett volna a szemüveg.
Az agyuk megtanulta újra helyesen értelmezni a látottakat.
Miután levették az optikát a folyamat újra lejátszódott, csak fordított irányban.
A másik érdekesség, hogy a tudósok szerint az agy legtöbb energiát
felemésztő tevékenysége a látás és a képi információk feldolgozása.
Lehet, hogy ezért álmosodom el sokszor olvasás közben... -
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #12797 üzenetére
Maradjunk a cirpelésnél/cicergésnél, azt mindenki megérti, ha már tapasztalta. Ha (mechanikus) modulációs produktumról kezdünk beszélni, még hülyének néznek.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #12795 üzenetére
Akkor se tudtam és most se tudom.
Csak arra akartam felhívni a figyelmedet, hogy az "alharmonikus" nem létezik mint fogalom se elektronikában. De van például húros hangszereknél, azt pedig nem a húrok, hanem a rezonáló doboz/tok produkálja.
Modulációs jelenségek ellenben létezhetnek, amiket te így nevezel. Én kimondottan a kifejezésbe kötöttem bele. Ezért nem kellene haragudnod.És ha már visszatértünk az IRDA porthoz, sejteném, hogy a kvarc fémtokja produkálhat ilyet.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #12792 üzenetére
annak az „alharmonikusait" hallod valószínűleg
Alharmonikusok egyszerűen nem léteznek. Mindenhol azt tanítják/tanuljuk, hogy minden periodikus jel felbontható egy olyan Fourier sorozatra, aminek tagjai az alapfrekvencia és annak többszörösei. Nem szabad kavarni egy (valamilyen okból) moduláló jelet a harmonikusokkal.
-
andrade
senior tag
válasz
Wind-Storm #12787 üzenetére
Én itt nem hibát hanem inkább alkatrész túlérzékenységét gondolom.Tápnál is van olyan tápom ami 3A-es áramrántásra is kiold míg a másik csak 10A-esre.
-
andrade
senior tag
válasz
Wind-Storm #12785 üzenetére
"Valamint a legegyszerűbb: ha a gépet kihúzod és bedugod, nem indul el magától ugye?"
A kettő nem ugyanaz! Ha tápot kihúzod akkor leáll a készenlét a gép nem kapcsolódhat be mert bekapcsolásnál először a készenlét indul be.! Itt a bekapcsolt készenlét mellet a készenlét által is táplált rész lett kihúzva.
-
Myron
csendes tag
válasz
Wind-Storm #12770 üzenetére
Kihúztam a hangfal hangkábelét a számítógép hangkártyájából és úgy is bekapcsolt.
A kábelmodemnél nem próbáltam ki, de az amúgy is átmegy még egy routeren is... De mindegy is, hiszen a hangfal nincs bedugva a gépbe és ha kihúzom akkor is bekapcsol. -
TaaT
nagyúr
válasz
Wind-Storm #12752 üzenetére
-
andrade
senior tag
válasz
"A tapasztaltak meg tudják otthon is csinálni"
Hát ez a paneltől is függ. Nem olyanok a panelek többsége hogy nagyon lehet sorba ki be forrasztani sérülés nélkül.A táp mitől lesz jobb ha harisnyázzák?
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Akkor szerintem hagyom, mert új tápot tervezek venni nyáron, de nem is akarom szétszedni a garancia miatt + már ezek is ijesztően hangzanak amiket leírtál.
-
TaaT
nagyúr
válasz
Wind-Storm #12748 üzenetére
ha 30-33fok van a szobámban akkor sem pörög fel a venti, csak alapjáraton forog és igencsak meleg levegőt fúj ki (olyankor már a ház burkolata is meleg)...
moha21: az előző CX400-as tápom is ilyen volt, volt hogy 35foknál is melegebb volt a szobámban és akkor is alapjáraton forgott, nem hiszem hogy hőmérséklet alapján menne szabályzás [link]
ellenben volt aki írta hogy megterhelte a CX400-at, a VX450-et és felpörögtek a ventik
-
And
veterán
válasz
Wind-Storm #12739 üzenetére
Lakatfogó: [link].
Lompos48: "Csak váltóáram mérésére használható."
Ez konkrétan DC-t mér, akkumulátorkörben van. A HE-topikban nemr;g te magad fejtetted ki a Hall-szenzoros elvet.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Áramtrafós. Próbáld úgy elképzelni, mint egy rendes trafót. A két nagy "csáp" összecsukva egy mágneses kört, azaz vasmagot alkot. A szál, ami közöttük megy az az egyik tekercs, lényegében egy fél menetnyi. A készülékben ugyanezen a vasmagon van egy több menetes (másik) tekercs. A transzformálási tényező a 2 menetszám aránya. Csak váltóáram mérésére használható. Általában nagy áramok mérésére alkalmas, ahol a sönt kivitelezése már problémásabb, ugyanakkor ezzel az áramkört se kell megszakítani, hogy a műszert az áramkörbe illesszük.
Ha az említett második tekercs helyett a vasmag légrésébe egy Hall-szonda van szerelve, akkor egyenáramok mérése is lehetséges.
-
intercooler
őstag
válasz
Ez valami ilyesmi lehet.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #12713 üzenetére
A mágnesességet szimplán egy fém tárggyal amit az állórészhez érintesz és ha vonzza, akkor ennyire még működik.
Azért jobb ha az a fémtárgy pl. vasból/acélból van.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #12727 üzenetére
Őket kéne megkérdezni.
Ha tudnánk mi baja, lehet könnyebb lenne
-
TaaT
nagyúr
válasz
Wind-Storm #12722 üzenetére
köszi, ezt majd kipróbálom
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #12724 üzenetére
Tehát akkor kábé kuka.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #12722 üzenetére
A négy félkörhöz tettem. Kivezetést nem látok, csak a műanyag tokozás lábát.
-
TaaT
nagyúr
válasz
Wind-Storm #12719 üzenetére
az 5V standby feszt hogy tudom leellenőrizni?
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #12717 üzenetére
Nagyon pici melegdést éreztem, mágnesesség is megvolt. Négy különálló félkörre fesz alatt rámértem, és a mutató nagyon kilengett.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Már a csatit is leszedtem, de egy másik 4 pinesből kikövetkeztettem:
fekete,piros,narancs,és citrom.
A potméter lábainál is mértem ellenállást, ott rendbe volt minden. vagyis kilengett.
Mágnesesség csak akkor van ha rádugom csatira?
-
TaaT
nagyúr
válasz
érintetlen volt a belseje
olyan 300-400rpm-re pörgött fel... -
TaaT
nagyúr
válasz
Wind-Storm #12710 üzenetére
egyszer kivettem a tápot hogy kitakarítsam alatta a porszűrőt és mikor visszaraktam már nem indult el a gép, olyan "szikrázó" hangja volt, a ventillátor felpörgött de le is állt egyből...
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #12710 üzenetére
Egyszer menet közbe a másik 4 pines csatin beindult, utána semmi. Pár secig ment.
Nem minden vezetékérintésnél lengett ki a mutató. A narancs és a ctiromsárga színeknél nem lengett ki. ezeket érintettem össze a feketével. fekete-pirosnál van kilengés.
Leszedtem a lapátokat is, a 4 tekercs között egy hlyen van egy kis ellenállás szrintem, annak megmértem a lábait, szép nagy kilengés volt. lehet a narancs vagy a citrom szál van megszakadva?
vagy esetleg a potméter vezetéke kavarna be?
a mágnesességet hogy nézzem meg?
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #12705 üzenetére
Igen, de aztán rádugtam mégegyszer, és már ment. Viszonta rossz venti ezek után sem moccant meg.
Néztem ellenállást, elvileg van. Kileng a mutató, leszedtem a csatit is, rávittem petrót, de nem mozdul meg.
Ötlet?
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #12690 üzenetére
Sinometer MF 133 as készülékem van.
Másik két ventit is kipróbáltama cpu illettve a cha_1 fan konnektron, ami szintén 4 pines. először nem akart működni, majd utána viszi mind a két fajtát mind a két csatlakozó. ezek gyári intel, és amd ventik. cserélgettem is őket, és nincs gondja, a scythe ventit ráhányom, és meg se nyikkan.
-
slashing
senior tag
válasz
Wind-Storm #12692 üzenetére
Nah én meg ilyenről beszéltem, sajnos a tápban nincs csatlakozó rá van forrasztva a rohadék... forrasztani én tuti nem fogok sose csináltam ezután sem hiszem, akkor már inkább saru és krimpelés amit már kismilliószor csináltam. A zsugorcső meg alap...
de amúgy jó ötletet adtál mert ha már úgy is szórakozni kell vele akkor a tápban lévő kábelt át lehet alakítani úgy is hogy rá lehessen dugni a csatit és akkor később macera nélkül lehet cserélni ha kell...
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #12688 üzenetére
szerintem ezen a mérőn nincs ilyen.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Wind-Storm #12684 üzenetére
Sajnos meg se moccan.
-
válasz
Okés.. elsősorban Moha21 ezen írására céloztam válasznak.. igaz, nyomhattam volna arra választ..
Az ideális feszültségmérő ugye szakadást jelentene, itt egy hatalmas ellenállást, árammérésnél lehet rövidzárlatokat csinálni.
Ez igaz, nem is erre gondoltunk, hanem, hogy ha közvetlen az alaplapi csatlakozón mérjük a feszt, és megcsúszik a mérő fej, maga a csúcs tudja rövidre zárni a közel lévő érintkezőket.
PWM. ha van rá beállítás BIOSban, át kell kapcsolni sima feszültség szabályzós módra..
Nem tudom, nem automata-e. Hisz ha jól tudom, a PWM csatin is tud menni a síma 2 -3 vezetékes venti..Bár ez már már mindegy
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Semmit nem találtam, tippem sincs mitől mehetett tönkre.
Azt még megpróbálom.
-
válasz
Wind-Storm #12675 üzenetére
Utólag ugyan, mert már látom, megmérte, de nem alaptalan a figyelmeztetés!
Igaz, egyik fórum társtól kaptam ugyanolyan alkatrészt, leforrasztottam, a kapottat, és az enyémet, majd a kapott felkerült a ,lapomra, azóta is azt használom...
-
andrade
senior tag
válasz
Wind-Storm #12677 üzenetére
....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bittorrent topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Star Trek
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged