- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wind-Storm
őstag
Szóval szerintem az lehet, hogy mikor kihúzok valami nagyobb áramfelvételű cuccot, akkor kicsit megkönnyebbül a hálózat, valami kis többlet áram átszalad a tápba, belemegy a billentyűzetbe onnan meg vissza az alaplapba. Ha pl. a kábelmodemet húzom ki, és a hangfal be van dugva, akkor lehet is hallani ilyen kis pukkanás szerű hangot, ahogy a többletáram (vagyis az annak hatására létrejövő elektromágneses tér a vasmagban) megrezegteti a membránt, gondolom már mindenki találkozott a jelenséggel.
A tápból így nem mehet többletáram a billentyűzetbe szvsz.
Valamint a vasmagban jön létre elektromágneses tér, nem a hangszóró tekercsében?Amikor egy ilyet csattogtattam a billentyűzet mellett (ugye ez egy gázkonvektor piezo gyújtója) ami igen nagy ívkisüléssel jár azért..
A billentyűzet valamint az egér működése is „újraindult" miatta, mintha ki és újra bedugtam volna gépbe.
Ez az ívkisülés hozhatott létre egy elektromágneses teret ami megzavarta a közeli usb-s eszközöket, szerintem ott is ilyenről lesz szó.
Harmadik példának meg egy játéktelefont említenék meg, ami vihargyújtó is egyben.
Ha a fagyasztó tetejére volt téve (közel a termosztátjához) és a fagyasztó bekapcsolt, mindig lejátszott egy hangot, mintha mindig ugyanazt a gombot nyomtuk volna meg rajta.Villanykapcsoló mellett is ugyanúgy bevált a dolog, csipogott a telefon ha felkapcsoltam.
Szerintem próbáld ki úgy, hogy jó messze teszed a billentyűzetet a vezetékével együtt (pl. jó magasra, amilyenre csak lehet), ezért is említettem a távolságot, de most már egyértelműbb.
(Ilyen kaliberű játéktelefon volt, a kép miatt.. : [link])
Másik dolog: ha a processzor nem megy 100%-on akkor magas sípoló hangot ad ki a gép, de ezt csak akkor hallom ha abszolút csend van és odadugom a fülem a gépházhoz, vagy ha az alaplapi integrált hangkártyára csatlakoztatva használok fejhallgatót max. hangerőn.
Ez új alapoknál is megfigyelhető jelenség, az előző asusomnál is ez volt, őrjítő egy dolog..
A processzornak is kapcsolóüzemű tápáramköre van és annak az „alharmonikusait" hallod valószínűleg, hacsak nem egy kitikkadóban lévő kondenzátor zenél..
-
Wind-Storm
őstag
Értem.
Másik elosztós hosszabbítóval is csinálja, valamint ha az elosztó előtt húzod ki? (magát az elosztót is egy elosztóba dugod be és abba dugod be és húzogatod ki ezeket az "indító" eszközöket)
Valamint ha a szobában egy másik konnektorba dugod akkor is? (lehetőleg egy körön legyen avval a konnektorral amibe az elosztót is dugtad, bár ezt nem feltétlen látod a falban, így nem tudhatod biztosra ha csak nem te vésted be a vezetékeket... és ezt csak a távolság miatt)Valamint a legegyszerűbb: ha a gépet kihúzod és bedugod, nem indul el magától ugye?
Illetve másik táp nincs kéznél tesztelni?
-
andrade
senior tag
Mikor kihúzol egy áram alatt levő készüléket egy fenntartó áramlökés keletkezik és az a körben levő térvezérlésű tranzisztort bebillentheti.A modem diódáit nézd meg ha kikapcsolod a gépet ég egy bizonyos számú, ha a táp kapcsolóját is kikapcsolod valószínű eggyel kevesebb fog világítani mivel a modem észleli a készenléti kör áramát. Kihúzod bekapcsolt tápnál és a készenlét bebillen mivel a power nem mechanikus működésű hanem bistabil áramkör.(A power gombbal ezt a bistabil kört egy záróimpulzussal billented, ez a gép bekapcsolása)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hálózati / IP kamera
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Brave
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hobby elektronika
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest