Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Myron

csendes tag

Megvan a jelenség oka.

A BIOSban találtam egy olyan opciót, hogy power on PS/2 keyboard (régi gép, nekem ilyen billentyűzetem van). Any key-re volt állítva. Na most az érdekes az az, hogy hiába püföltem a bill-t, nem kapcsolt be a gép... De ha kihúztam a hangfalat a konnektorból, akkor igen :D
    Viszont amint kikapcsoltam ezt az opciót, már nem kapcsolt be ("magától") többet a gép, akárhogy húzogattam a dolgokat.

Szóval szerintem az lehet, hogy mikor kihúzok valami nagyobb áramfelvételű cuccot, akkor kicsit megkönnyebbül a hálózat, valami kis többlet áram átszalad a tápba, belemegy a billentyűzetbe onnan meg vissza az alaplapba. Ha pl. a kábelmodemet húzom ki, és a hangfal be van dugva, akkor lehet is hallani ilyen kis pukkanás szerű hangot, ahogy a többletáram (vagyis az annak hatására létrejövő elektromágneses tér a vasmagban) megrezegteti a membránt, gondolom már mindenki találkozott a jelenséggel.

Már majdnem 10 éves az alaplap, ha USB csatlakozóba dugok mikrofont zajos (sípoló, búgó hang) mint az állat (más gép esetében tök halk (zajmentes) ugyanaz a mikrofon).
    Párszor már kapott túláramot is, szerencsére csak a táp ment tönkre, már három codegen tápot dobtam ki belőle, az egyik tönkre is vágott 2 vinyót is (szerencsére a teljes halál előtt sikerült lementeni mindig az adatokat). (Itt még annyi megjegyzés, hogy igazából a csatlakozó volt kontaktos, a palástok nem voltak elég szűkek már a sok ki-be húzogatástól.)
    Szóval ezért is vettem most egy márkásabb, drágább, halkabb megbízhatóbb tápot, de ez már más téma.

Másik dolog: ha a processzor nem megy 100%-on akkor magas sípoló hangot ad ki a gép, de ezt csak akkor hallom ha abszolút csend van és odadugom a fülem a gépházhoz, vagy ha az alaplapi integrált hangkártyára csatlakoztatva használok fejhallgatót max. hangerőn.

Szóval ez az alaplap már elég gatya szerintem, én ennek tudom be a jelenséget. Mindenesetre nem zavart amúgy se, csak érdekesnek találtam.

• Myron

csendes tag

válasz Wind-Storm #12770 üzenetére

Kihúztam a hangfal hangkábelét a számítógép hangkártyájából és úgy is bekapcsolt.
    A kábelmodemnél nem próbáltam ki, de az amúgy is átmegy még egy routeren is... De mindegy is, hiszen a hangfal nincs bedugva a gépbe és ha kihúzom akkor is bekapcsol.

• Myron

csendes tag

Helló!

Egy érdekes jelenség okára lennék kíváncsi.

Van egy 6-os elosztóm. Áram elosztó. Szóval egy hosszabbító aminek a végén 6 konnektor van...
    Ha ki van kapcsolva a számítógép és kihúzom belőle a hangfalat, vagy a kábelmodemet akkor bekapcsol a számítógépem! :Y
    Megnéztem, hogy számít-e, hogy melyik foglalatba dugom vissza és húzom ki a dolgokat, de az nem számít, csak az számít, hogy mit húzok ki. Laptoptöltő, monitor, mobiltöltő, router, ez a többi cucc, de ezeknél nem mutatkozik ez a jelenség.

Érdekelne, hogy miért történik ez...

A táp egyébként egy 500W-os Chieftec, az alaplap pedig egy ASUS A7N8X.

Új hozzászólás Aktív témák