- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Myron
csendes tag
Megvan a jelenség oka.
A BIOSban találtam egy olyan opciót, hogy power on PS/2 keyboard (régi gép, nekem ilyen billentyűzetem van). Any key-re volt állítva. Na most az érdekes az az, hogy hiába püföltem a bill-t, nem kapcsolt be a gép... De ha kihúztam a hangfalat a konnektorból, akkor igen
Viszont amint kikapcsoltam ezt az opciót, már nem kapcsolt be ("magától") többet a gép, akárhogy húzogattam a dolgokat.Szóval szerintem az lehet, hogy mikor kihúzok valami nagyobb áramfelvételű cuccot, akkor kicsit megkönnyebbül a hálózat, valami kis többlet áram átszalad a tápba, belemegy a billentyűzetbe onnan meg vissza az alaplapba. Ha pl. a kábelmodemet húzom ki, és a hangfal be van dugva, akkor lehet is hallani ilyen kis pukkanás szerű hangot, ahogy a többletáram (vagyis az annak hatására létrejövő elektromágneses tér a vasmagban) megrezegteti a membránt, gondolom már mindenki találkozott a jelenséggel.
Már majdnem 10 éves az alaplap, ha USB csatlakozóba dugok mikrofont zajos (sípoló, búgó hang) mint az állat (más gép esetében tök halk (zajmentes) ugyanaz a mikrofon).
Párszor már kapott túláramot is, szerencsére csak a táp ment tönkre, már három codegen tápot dobtam ki belőle, az egyik tönkre is vágott 2 vinyót is (szerencsére a teljes halál előtt sikerült lementeni mindig az adatokat). (Itt még annyi megjegyzés, hogy igazából a csatlakozó volt kontaktos, a palástok nem voltak elég szűkek már a sok ki-be húzogatástól.)
Szóval ezért is vettem most egy márkásabb, drágább, halkabb megbízhatóbb tápot, de ez már más téma.Másik dolog: ha a processzor nem megy 100%-on akkor magas sípoló hangot ad ki a gép, de ezt csak akkor hallom ha abszolút csend van és odadugom a fülem a gépházhoz, vagy ha az alaplapi integrált hangkártyára csatlakoztatva használok fejhallgatót max. hangerőn.
Szóval ez az alaplap már elég gatya szerintem, én ennek tudom be a jelenséget. Mindenesetre nem zavart amúgy se, csak érdekesnek találtam.
-
Myron
csendes tag
válasz
Wind-Storm #12770 üzenetére
Kihúztam a hangfal hangkábelét a számítógép hangkártyájából és úgy is bekapcsolt.
A kábelmodemnél nem próbáltam ki, de az amúgy is átmegy még egy routeren is... De mindegy is, hiszen a hangfal nincs bedugva a gépbe és ha kihúzom akkor is bekapcsol. -
Myron
csendes tag
Helló!
Egy érdekes jelenség okára lennék kíváncsi.
Van egy 6-os elosztóm. Áram elosztó. Szóval egy hosszabbító aminek a végén 6 konnektor van...
Ha ki van kapcsolva a számítógép és kihúzom belőle a hangfalat, vagy a kábelmodemet akkor bekapcsol a számítógépem!
Megnéztem, hogy számít-e, hogy melyik foglalatba dugom vissza és húzom ki a dolgokat, de az nem számít, csak az számít, hogy mit húzok ki. Laptoptöltő, monitor, mobiltöltő, router, ez a többi cucc, de ezeknél nem mutatkozik ez a jelenség.Érdekelne, hogy miért történik ez...
A táp egyébként egy 500W-os Chieftec, az alaplap pedig egy ASUS A7N8X.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest