Új hozzászólás Aktív témák
-
eXtase
tag
válasz
slashing #13082 üzenetére
Értem, tehát félig szoftveres lenne a vezérlés. Én ehhez hasonlóan gondolkoztam, annyi különbséggel, hogy PIC helyett AVR. Így az egész mentesül a PC segítségétől. Igazából tökéletes az amit linkeltél, de ha állandóra kell akkor a video jelet érdemes külön feldolgozni.
Nincs mit
Utánna kérdeztem egy helyi boltban, elvileg nem lehetetlen a DRGB beszerzése itt sem. -
eXtase
tag
válasz
slashing #13077 üzenetére
Szia!
Amit linkeltél az kb 3x annyiba kerül (~10000 HUF/m) mint a Mo.-n kapható "hagyományos" RGB LED szalag (pl. amit én vásárolok annak métere ~3000HUF).
Viszont nem beszerezhetetlen, valahol már találkoztam vele, csak nem tudom hol...
Ezen amire neked lenne szükséged az RGB LED-eket vezérlő IC is ott van RGB LED-enként, ami ugye PWM -el vezérel (WS2801 IC vagy más), és ezek vannak kaszkádba fűzve... minden egyes IC 1bit lépcső a shift regiszterben az előzőhöz képest...
de bla bla bla...
ennek már úgyis utánnaolvastál hogy miként működik ha ambilightot tervezgetel (jó móka, próbáltam már csak más alkalmazásban, viszont ugyanilyen látványos mint a TV háta mögött)Itt pl. a srácok egyessével saját maguk csinálták meg a panelt az egyes led tömbökhöz. SMD-ben lehet kapni ilyen IC-t az eBay -en is, de lehet tudnak rendelni Mo. elektro boltban is, meg kell kérdezni, mert így olcsón kijönne a project (mindössze 5 és fél euro 10 db IC) [link] (illetve van más IC is erre a célra pl. LPQDxxx).
Nem feltétlen kell neki arduino, hisz azon is csak egy 8 bites AVR van, egy kisebb mcu is elegendő... Kérdés, hogy mi lesz a jelforrás és azt hogyan alakítod át (teszem azt pl. a kompozit jelet)? Vagy komponens jelet használnál? Esetleg szoftveresen vezérelnél?
-
Lompos48
nagyúr
-
Lompos48
nagyúr
válasz
slashing #13075 üzenetére
Boltot nem tudok. De valószínűleg nem fogsz olyat találni. Mivel általában 12V-ról táplálhatók ezek a szalagok, a leggazdaságosabb a LEDek hármanként csoportosítva szerelni, így minden csoporthoz egyetlen ellenállás kell és az "elpazarolt" teljesítmény is minimálisra csökkenthető. A színválaszték is elég szűkös meg aztán kinek a kívánsága szerint válogatnák azokat sorba. Ilyen kialakítás - gondolom - egyéni szereléssel oldható meg, de a szalagra szerelés már nem könnyű házilag, márcsak anyaghiány miatt sem.
Amit linkeltél, ahhoz már több elektronika kell és nem egy hobbiszintű konstrukció. -
andrade
senior tag
válasz
slashing #12700 üzenetére
A tápok termisztoros fordulatszabályzója a melegedésre növeli a fordulatszámot nem kell ott semmiféle visszajelzés a negatív koefficiensű (NTC) alkatrésznek melegedésre csökken az ellenállása és nyítja a tranzisztorokat ami a tápfesz emelkedését eredményezi, úgy hogy közelít a 12V felé.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
slashing #12693 üzenetére
Ne gondold, hogy halasztgatva eljön az a pillanat, amikor többet nem kell forrasztani.
Ha nem is a mostani problémád kapcsán, de helyedben nekifognék titokban gyakorolni. Hamar megtanulható. Aztán egyszerre csak rádöbbennél mi mindenre jó, ha az embernek van egy pákája és ... használni is tudja. -
Wind-Storm
őstag
-
Wind-Storm
őstag
válasz
slashing #12670 üzenetére
Teljesen valószínűtlen, hogy lenne benne érzékelő.
Én a te helyedben hozzá sem nyúlnék, nem véletlenül tettek bele olyan légszállítású ventit ami benne van.Ezt a molexes dolgot meg nem tudom hogy gondoltad ha forrasztva van a venti, ez esetben felejtős, hogy rádugnád ott bármire is.
Erre valami jó házi megoldást tudtok azton kívül hogy 5-10e forintos blankolót vegyek.
Fogsz egy nyomorult forrasztópákát és körbeolvasztod rajta a szigetelést, majd lehúzod.
(#12671) Ł-IceRocK-Ł
Leszeded a hátuljáról a matricát, ezután leszeded a tengely végén lévő műanyag gyűrűt amitől aztán kijön az egész lapátkerék a csapágytengellyel együtt, ezután láthatóvá válik a nyák, a tekercsek stb. Aztán sok sikert...
Na megelőztek...
-
nzozz
aktív tag
válasz
slashing #12670 üzenetére
Üdv!
Nem valószínű, hogy van benne "venti felügyelet", inkább az alkatrészek hőmérsékletét figyeli a táp. De egyszerű, ha kiszereled a ventit és kiderül. De szerintem nyugodtan kicserélheted a ventilátort (feltéve hogy nincs már rá garancia, mert a táp megbontása garanciavesztéssel jár).
Ha nem akarsz blankoló fogót venni, akkor egész egyszerűen meg kell tanulni késsel/szikével kábelt csupaszítani...Ł-IceRocK-Ł: leszeded a matricát, alatt lesz egy kis dugó, azt kihúzod (fogó/csavarhúzó), az alatt lesz a venti tengelye egy seeger gyűrűvel, azt a gyűrűt óvatosan leveszed a tengelyről (szintén csavarhúzó/fogó) akkor szerintem szétjön a venti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest