- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
slashing
senior tag
válasz
eXtase #13080 üzenetére
Olyan leírást találtam ami egyesével csinálja meg smd ledekkel LINK ez egy teljes leírás de ha azt mondom hogy a németből egy szót sem értek akkor finoman fogalmaztam és a google translate sem segített rajtam(pedig nagyon fullos a leírás hozzá) így olyat kerestem ami az én képességeimet sem haladná meg LINK. Ezen kettőn kívül találtam még néhányat de ez a kettőt tetszett az előbbit csinálnám szívesen de az rohadt nagy meló lenne és egy szót sem értek belőle az utóbbit meg kvázi egy olyan analfabéta is megcsinálja mint én.
A DRGB szalagot meg köszönöm mert sose találtam volna meg pedig voltam jópárszor az Andro oldalán
-
slashing
senior tag
válasz
Lompos48 #13076 üzenetére
Nem kell válogatni bele a ledeket, azért kell RGB led.
Nem hobbi szintű hát ez mondjuk igaz nem a konyhapult fölé kéne élvilágításnak, de amit linkeltem alig drágább bármelyik Mo.-n sima 3 csoportos led szalagnál szóval annyira azért nem különleges cucc, szerintem simán elvinné a 12V DC táp.Amúgy monitor vagy tv köré tervezek ambilightot(Arduino vezérelné) de hihetetlen mennyire nehéz Mo.-n bármihez is hozzájutni.
-
slashing
senior tag
Látom most pörög a téma így megpróbálkozok még egyszer egy nemrég feltett kérdéssel.
Tudtok olyan boltot ami árul olyan led sort amiben RGB ledek vannak de nem 3-as csoportban hanem minden egyes led úgy vezérelhető, hogy 1 méteren mondjuk 30 led mindegyik leded külön színt tud mutatni és nem 1 méteren 30 led amin 3 led egy szín újabb 3 led egy szín?
-
slashing
senior tag
Látom néhány hozzászólással feljebb volt már szó a ledekről, nekem egy olyan tervem van hogy ambilight-ot szeretnék csinálni(tv vagy monitor köré) de egyszerűen nem találok olyan led szalogot amin minden led vezérelhető, csak olyat ami 3-as csoportokban van.
Ti találkoztatok már ilyennel Mo.-on?
ilyen kéne de sehol nem találok
[link] -
slashing
senior tag
Lompos48
Jah persze jó lenne megtanulni de jelenleg csak ez van amit kéne csinálnom ráadásul panelban lakok szóval nem sokszor fog előfordulni hogy kell majd, de tényleg jó lenne, talán ha van valakinek a környezetemben valami amit kölcsön lehet kérni csak akkor, rááldozni nem szeretnék perpill....Wind-Storm
A venti így is úgy is mindig maxon fog menni mivel a tápban csak két érpár van és ha ahhoz forrasztanám/saruznám akkor is maxon menne. A bevezetés nem gond mivel a táp úgy van kialakítva hogy ha leszedem az oldalát akkor egy félig nyitott körben jön ki belőle a vezeték nem kell még átbújtatni sem sehol csak mikor visszarakom az oldalát odarakni a többi mellé.moha21
itx lap egy 8gb ram + ssd + egy 2.5" 5400rpm hdd és egy i3 2100T aminek a max tdp-je 35 watt, mérni ugyan nem mértem de 100%-os terhelésnél sem hiszem hogy 50-55 wattnál többet enne, saccra 35-45 watt lehet az átlagja. A tábpa bőven elég lenne egy 800-at forduló 8cm venti is szerintem. Általában ezekben a tápokban egy 4cm-es venti szokott lenni igaz sokkal nagyobb sebességen még a jelenleginél is. Napközben nem is zavaró főleg ha van egy minimális háttérzaj pl. zene ami halkabb a beszédnél is akkor már nem hallom, de este aludni mellette nem jó vagyis nem aludni hanem elaludni...
-
slashing
senior tag
válasz
Wind-Storm #12692 üzenetére
Nah én meg ilyenről beszéltem, sajnos a tápban nincs csatlakozó rá van forrasztva a rohadék... forrasztani én tuti nem fogok sose csináltam ezután sem hiszem, akkor már inkább saru és krimpelés amit már kismilliószor csináltam. A zsugorcső meg alap...
de amúgy jó ötletet adtál mert ha már úgy is szórakozni kell vele akkor a tápban lévő kábelt át lehet alakítani úgy is hogy rá lehessen dugni a csatit és akkor később macera nélkül lehet cserélni ha kell...
-
slashing
senior tag
Köszi Srácok.
Jah tudom óvatosan késel vagy bármivel szoktam én is de ez olyan rohadt vékony kis szar... Több ezer kábelt saruztam már össze de az ilyen rohadt vékonyak mindig macerás dolgok csak gondoltam hátha van valakinek valami spéci házimegoldása...
Wind-Storm
Van egy molex toldó amit rárak az ember a kábel végére abba meg bele lehet dugni teszem azt a cd-rom-ba. csak jön ki belőle két ér amire rá lehet dugni a venti csatlakozót is. Ez helyettesítené a forrasztásos macerát mert így csak le kell vágni a ventit az újjat meg erre rá lehet dugni.
A légszállítású venti hát oké nyílván van benne igazság de a 150w-os táp nagyon maximum 30-35 %-on megy, ha kap egy kicsit lassabb ventit akkor még nem lesz annyira meleg hogy meghaljon...
-
slashing
senior tag
Van egy flex atx tápom amiben van egy 8cm venti ami flex atx táphoz képest egyáltalán nem hangos de mivel nagyon közel vagyok hozzá majdnem fejmagasság és kb. 70 cm így hallom azért. Azon gondolkozok hogy kicserélem benne a ventit de nem akarok forrasztani* így arra gondoltam hogy van egy molex csatim amiből kijön egy venti csati is ha elvágnám a tápban a kábelet és az új ventit arra kötném akkor szerintetek a táp elindulna nem tudom van-e olyan érzékelő benne ami a venti hibára leállítja a tápot? Ezt honnan lehet tudni?
*ha felvázolt dolog nem működik akkor tuti hogy inkább saruval fogom össze mint forrasztok.
amúgy a venti vezetékben nagyon vékony szálak vannak van egy szál mert ha az előbbi akkor elég érdekes lehet leblankolni hogy ne szakadjanak régen csináltam már valami hasonlót aztán akkor is szakadtak a szálak mikor a szigetelést lehúztam. Erre valami jó házi megoldást tudtok azton kívül hogy 5-10e forintos blankolót vegyek.
Előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest