- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
shteer #21080 üzenetére
Köszi! De befér az, csak szerintem korlátozva lenne a levegőhöz jutása. Ilyen esetben a ház elejébe függőlegesen is fel lehet fogatni a vinyót, mert ugye nem pont elölről jut be a friss levegő, így egy vinyó nem gátló tényező. De ez a veszély mostanában nem fenyeget, mert nem tudom eladni a Sony akciókamerámat és a fejhallgató-erősítőmet sem, amikből dVGA-t terveztem venni.
Gondolkodom még, hogy a házat átalakítom 2x120-as előlapúra úgy ahogy mrbig csinálta, de nem szeretném ezt a letisztult előlapot megbontani. Egyébként nagyon nagy volt a filózás az U2 (U1) a Q33 és a Cubitek Minicube között.
Nekem most van egy FSP SFX és egy 85+-os Seasonic TFX tápom is, szerintem nagyon csendesek (mondom ezt annak ellenére, hogy szerintem a ventijeik csere érettek, vagy zsirzandóak). 7k-ért vettem a kettőt. Nem hiszem, hogy egy 18-25k-s BeQuiet mondjuk annyival csendesebb lenne ezeknél. Ha valamikor kis méretű tápra lesz szükségem szerintem akkor is ezek közül használom valamelyiket.
-
imibogyo
veterán
válasz
shteer #21073 üzenetére
Nagyon sokat gondolkodtam én is a kettő között (U2 vs. Q33), végül a Cooltek mellett döntöttem. Utólag sajnálom is egy kicsit. De azért ezzel sem jártam rosszul.
-
TomiLi
addikt
válasz
shteer #21073 üzenetére
nekem azért tetszik, mert végre újítottak a belső elrendezésen. Előszőr a Q33-ban volt hasonló kialakítás, de abba csak rövid vga fért.
A korábbi megoldásokban az nem tetszett, hogy mindig az alaplap előtt volt a táp, és soha nem mutatott semmit a ház a belsőről. Most végre van már ilyen is....Szerk: A q33 olyan átmenet a régi és az új dizájnok között (szerintem) Kár, hogy csak rövid vga fér be...
-
rbalint88
addikt
válasz
shteer #20543 üzenetére
giga h77n-wifi, i3-3225, 2x4gb 1600mhz, 120gb ssd, 3tb wd red. le vannak szabályozva a ventik, nem hallani a gépet szinte egyáltalán.
ventik: a procihűtőn egy arctic 7 92mm, a házhűtő swif2 12cm 800rpm. 800-ra és 500-ra vannak leszabályozva.
0-24-ben is ha megy, nem emelkedik a hangja torrent és xbmc futtatás alatt. nfs: speed alatt két órányi intenzív játék után emelte meg a hangját a procihűtő, de a táp még akkor sem. kb 24-25 fok lehetett a gép körül. -
mrbig25
őstag
válasz
shteer #20531 üzenetére
Szerintem nincs halk SFX tápegység, de ez csak az én szubjektív véleményem.
A 80x15mm-es venti miatt nehéz megoldani a halk működést, ráadásul a legtöbben egyforma márkájú a venti is, ha jól emlékszem (Protechnic MGA8012ZR-O15). Egyedül a moduláris Silverstone-ban van egy másik fajta Young Lin Tech venti, de nem hinném, hogy sokkal jobb lenne. -
tlac
nagyúr
válasz
shteer #19993 üzenetére
hivatalos oldal
GA-J1900N-D3V -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
shteer #19993 üzenetére
a topikban csak említve lett, de a Zanyaoldalon tegnap cikkeztek róla
-
prmcsk
addikt
válasz
shteer #19662 üzenetére
A linkelt lapodnál ez mi a rák ? 4. Support for S/PDIF Out
Most akkor mellékelnek mellé egy hátlapi "digi" hangkivezetést, vagy mi ? Mert hogy integrálva nincs rajta, az biztos.
Nem is értem miért kellett "levenni" ezekről a típusú lapokról a paneli SPDIF-et, hiszen többségében használnánk.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
shteer #19622 üzenetére
Lehetséges hogy az lesz.
Gigabyte GA-J1800N-D2H
Pro:
- mITX
- Van mPCIe (hülyén írtam a kívánalmakban, nem mSATA kell, hanem mPCIe a kiszemelt SSD-hez)
- PCI-e a SATA bővítőkártyához.
- Passzív
- GBit LAN
Kontra:
- 2 SATA.2. Kérdés.
Egy 120W-os PicoPSU ezt a lapot, 4db merevlemezzel elbírna-e?
Jó lenne, ha a merevlemezek 2,5"-ösök lennének, de az nem konkrét még.Mint maga az egész gép megépítése sem.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
shteer #19527 üzenetére
Nekem csak annyi, hogy valamiért nem megy a denonon az optikai csak a coax, de ez egyéni probléma, megyek is a hifis totyikba, hogy van - e korrekt olcsó szaki aki megnézné, valszeg optocsatolo gond
Még ami rémlik, hogy az optikai ki-/bemenet +1-1 jel átalakítás és optikán mintha a jelszint alacsonyabb lenne.
-
törölt tag
válasz
shteer #19345 üzenetére
kifejthetned
tobbiektol koszi, sok hasznos info jott.
grave:
mindegyik kiszivja, nem?kerdes csak az, hogy most a haz lyuggatott oldalan keresztul friss levegot sziv oldalt es a hatuljan a racsozaton pedig fujja ki. ha megforditanam, akkor pont szembe nezne a tapventi ebben a hazban a procihutovel, tehat szivhatna el a levegot a proci folul, akkor muszaj lenne a procihuto ventijet is megforditani h ne dolgozzanak egymas ellen.
-
sb
veterán
válasz
shteer #18894 üzenetére
Más tesztekben nem látok ekkora különbséget.
Pl. computerbase:
2600k-hoz képest +7% Ivy, +14% Haswell úgy, hogy ebből 3% az órajel előnyük (3.4 vs 3.5 és 3.5GHz)
Fogyasztás Prime95-tel rendre: 136W, 111W, 134W.I5-nél:
2500k -hoz képest: +4% +8%
120W, 110W, 131W (-100MHz-el!)Pentiumból nem látok ilyen anomáliákat. Ott azonos vagy magasabb órajelen is erősebb és nem fogyaszt többet a Haswell. Egyértelműen azt venném én is. Ráadásul egy H81-es lappal nem is drágább, mint az Ivy-s Pentiumok.
-
sb
veterán
válasz
shteer #18885 üzenetére
Ezeket már én is olvastam, de tesztekben nem látom.
Azt sem értem, hogy ver 20%-ot a Sandy-re és 4%-ot az Ivy-ra, mikor az Ivy és Sandy között sem volt ekkora különbség.Továbbá én az i5 vonalra értettem amit írtam. A Pentium vonal pl. teljesen más: Ott a tesztek alapján egyértelműen erősebb a Haswell az Ivy-nál, a Sandynél meg főleg. És semmivel nem fogyaszt többet.
Szóval attól is függ erősen, hogy melyik szegmensről beszélünk. -
protegeone
tag
-
dkekesi
tag
válasz
shteer #18644 üzenetére
Na a másodikat (vagy hasonlót) rendeltem be én is, ha esetleg a mostani kábel szakadna. Valószínűleg ez a csatlakozó is magas, de szerintem a doboz részén lehet faragni, és úgy már beférhet. Sajnos veled ellentétben magyar oldalon nem találtam, így angol eBay-ről jön. Így 300 HUF-fal drágább viszont házhoz hozzák
-
dkekesi
tag
válasz
shteer #18636 üzenetére
MrBig25 által linkelt képen még kevésbé tud. És ott dVGA is van, ami nagyon fűt.
-
HookR
addikt
válasz
shteer #18520 üzenetére
A VRM a hangkártya hátsó, csatlakozó részénél is bizonyosan magasabbra nyúlik. De a mPCIe kártyát körülölelő fémlemeznél valóban alacsonyabb. [kép1] és [kép2]
(#18519) HookR: "Egyedül arra ügyelj, hogy a memóriák a sima egyszerű hűtőlaposnál ne nagyon legyenek magasabbak."
Persze ha a Macho kiszélesedő része (amerre a hőcsövek is ~45 fokban kinyúlnak) az alaplap hátlapi kivezetései felé néz, akkor nem okoz gondot a magasabb memória sem. -
Mercutio_
félisten
válasz
shteer #18509 üzenetére
Hm, szóval ha van egy G1620-as procim és egy 60W-os külső kockám, akkor "csak" ram+HDD/SSD kell mellé és már mehet is a gép?
A 4X PCI-exress csak max 25W-ot tud, akkor ez nem bírna el egy HD7750LP DDR5-ös VGA-át igaz?
rbalint88: Magyarul digi hang csak a HDMI-n küldhető ki?
radi: Van rajta 1 msata csati, abba akár mehet egy msata SSD is, vagy érdemesebb bele valami iwi-fi modult keríteni?
-
HookR
addikt
válasz
shteer #18393 üzenetére
Igen, sajnos a kisebb Macho120 sem. Amúgy itt gyűlik a tapasztalat a házba való hűtők és a velük kompatibilis alaplapok kapcsán.
(#18395) Kreash: Itt találod az árakat. $205 volt maga a ház USA-beli postázással, amire rájön $40 nemzetközi postaköltség, illetve opcionális tételek: $15 egy második, optikai maghajtónak nyílást nem tartalmazó tetőlemez; $1 a fekete helyett ezüst szín.
Itt pedig a K oszlop tartalmazza kit mennyire sarcolt meg a vám. Például egy alap, fekete NCASE M1 házért az osztrák tulaj összesen ~65e, míg a szlovák ~70e forintnak megfelelő összeget fizetett (Magyar egyelőre nincs a listában). -
F34R
nagyúr
válasz
shteer #18196 üzenetére
eleg oda egy kissebb borda is egy delta fannal
mas dolog aki jartas mar itx es alaplap temaban (ertsd tobb eve nyuz kis konfigot.) ahhoz lenne ez a kerdesem.
egy illeto gepet elnezve nalam felotlott a kerdes hogy nem sul meg a lap kondija , vrm-je stb ?
a konfig
lap : Intel DH61AG
cpu: i5-3570K
ram: 8gb 1333-as ecc corsair
ssdcz agility 60gb
case: lian li q05ez valami toaster lehet
-
TomiLi
addikt
válasz
shteer #18101 üzenetére
Az a baj, hogy mindenképpen a hőcsövek útban lennének... (a képen nem látszik)
Ha 90fokkal elforgatnám, akkor a memória slotba érne bele a hőcső visszahajlítás, vagy pedig az ellenkező oldalon a hőcső vége lógna bele a slotba (ez nincs rajta a képen).... ezt a hűtőt sajnos csak vga nélkül lehet használni azoknál az ITX lapoknál, amik a Asrock H61 mintájára vannak kialakítva.Nekem nincs vga-m, és szerelés után sem emlékeztem, hogy bele lóg a fránya hőcső a pci-e slotba....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest