- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Archttila #39188 üzenetére
Azt is vedd figyelembe, hogy 2 éve nem volt netre-kötve (frissítve) a Win7 pro, azt mégis megy.
Pontosan nem értem, miért kellene a VGA-t 100%-ra kihajtani, 250-1000 fps... számomra veszettül nem érződik, hogy mennyi fps-el megy a render, eddig nem ilyen volt.Valamit illene mutatni, ha már így "előre megmondtam" mi fog történni, az eddigi (kiválaszt-kifizet-összeszerel-bekapcsol) rész nem is volt izgalmas.
Akkor az SMT marad, várunk olyan biost, ami engedi kikapcsolni, lehet írok a support-nak kicsit megsürgetni a dolgot.
-
HookR
addikt
válasz
Archttila #39194 üzenetére
Itt is van egy SFX táppal, ami több helyet hagy a CPU blokk fölött a csöveknek - 2016 mITX Desktop
-
törölt tag
válasz
Archttila #39183 üzenetére
Próbáltam spórolni némi időt, és instant rádugtam a W7, z77-re installált SSD-t, villám boot, NO usb, csak bill. Levettem az összes illesztőt, restart No usb.
Dokkolható htpc-ről 2,5"-os hdd-re másoltam a csipszet, ethernet, audio drivert, tab-tab-enterrel feltelepítettem. Majd lőn egér
Aida nem látja a ventillátorokat, csak a GPU fordulatszámát, cpu 30C° idle.
begépeltem: 3200/14/14/14/34 F10, enter. Bevette és meglódult.
Nem hajtja ki a 1080Ti FHD-ban, picit alatta van FPS-ben mint a 4,5-ös Ivy... DE! a stalker olyan reszponzív lett, mintha cs:1.6-al játszanék, soha nem láttam ilyet komolyabb játéknál, pedig volt Ez-Az a birtokomban.
A BL-2 tétova fordulásnál, a kép két akadása között olyan folyamatos, hogy 4 végtagon plusz fejen tudom lőni futás közben az ellent, bármilyen hevesebb egérmozdulat nélkül.
Ha rájövök hogy hogyan lehet kikapcsolni az SMT-t akkor újra ránézek.Nem tudom hogy csinálja, de félóra játék után is hideg a CPU-VRM, és tök halk a gép.
Elég széles mosoly ül most az arcomon.
Lesz valami cikk ebből, de most stalker-ezek pár napot
-
törölt tag
válasz
Archttila #38897 üzenetére
Köszi!
Érdekes egy állat, rengeteget fogok tanulni segítségével, eddig csak a hang miatt "voodooztam" alaplapot, tápot, alkatrészeket, most már - általa - az is érdekel, hogy a videó folytonosságán tudok-e javítani, ugyan ezen az eszközökkel, amivel a hangon tudok.
Kb. olyan intenzív katalizáló hatással lesz rám ez, mint a JBL monitor és a csöves erősítő.. Teljes idiótaság, nem értem miért ezt a hobbit választottam.Csak kipróbált, bejáratott dolgok érdekelnek, szűz lányok kíméljenek... viccet félre téve, patika állapotban kaptam, sehol egy használati nyom, karc vagy praclinyom, még a meleg kínai szag is megvolt, amikor elsőnek bekapcsoltam. Valamint stimmelt a sorozatszáma is, azzal a dátummal ellátott gari-jeggyel, amikor a kártyát vette, /követtem a topikban/ szóval még nem is csere kártya volt. Másnapra szétszedtem és újrapasztáztam...
(#38889) Seep:
ha elfordítod 90°-al?
-
alcsa
senior tag
válasz
Archttila #37354 üzenetére
Dokumentacio szerint igazad van:
Zero RPM mode allows the fan to remain off during low to medium loads. This technology uses various temperatures from inside the PSU and the power output level to determine when active cooling is needed for the PSU.
Vagyis a terheles mellett a homerseklet is szerepet jatszik. Szoval, mindenki nyugodjon le
.
-
-
Csokilama
tag
válasz
Archttila #36972 üzenetére
A plusz 6 pin miatt elég esélyes, viszont az nem nagy meló.
Hmm ahogy mézem a vidit a sima ARctic Hybrid is jó rá. Elő is ásom a kompaktos dobozból.(#36969) gabriel26
Látom jegelt a kari ha dealer vinné akkor jó helyre kerül, -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Archttila #36913 üzenetére
Van ilyen hűtőm, és méretéhez képest tényleg jó, de messze nem tuning hűtő, meg kell nézni a teszteket.
A "mod" annyi, hogy le kell küzdeni a talp fölé kerülő legyezős bordáról az alumínium lemezeket, el lehet vele bíbelődni.
A borda megkopasztása nem rontja a hűtő hatásfokát, mert jól összeszerelve is légrés van alatta, eltartják a talptól hűtőt lefogató elemek.A házon kívülre szellőzik a CPU, ez a komoly előrelépés titka.
-
Csokilama
tag
válasz
Archttila #36816 üzenetére
Csak, hogy rosszat is mondjak róluk.
Nálam anno egy kiszáradt pasztás kártyát (csavaron matrica) 2. nekifutásra vettek át gariba.
Utána a 2-3 hét helyett 3-4 nap után hívtak, hogy kész a kártya.
Amikor mentem átvenni a garimatrica az antistatikus zacsi belsejére volt felragadva. Megoldották házilag az újrapasztázást csak a matrica visszaragasztása nem nagyon ment.Másik tapasztalat, hogy Rúfuszban a csapágyas Furyn csak a ventiket cserélték, rendes gari helyett. Az részletkérdés, hogy szintúgy csapágyasak azok is...
Tapasztalat. Érdemes résen lenni és pontosan rákérdezni, hogy mi a tervük vele.
-
imibogyo
veterán
válasz
Archttila #36799 üzenetére
Na ez nem semmi. Grat hozzá. Anno nekem is volt egy elég "tömött" gépem, de ennyire még az sem volt az.
-
Csokilama
tag
válasz
Archttila #36762 üzenetére
Érdekes.
Nálam már az Ncase is határeset. Mm ami hűtés belefér. Dupla torony vagy 240mm víz alatt pedig nem megy sokáig az OC, ezért is lett a MetisTényleg arról kis update.
Letörtem a bekapcs gombot, szoval most úgy indul mint a lopott kocsi (2 vezetéket összérintve)
Conradtol már meg is jött a vandálbiztos nikkelezett bekapcs gomb és a kis szilikon a proci kupakhoz.Hétfőn szétbombázom az egészet. Megy vissza a kupak, kiporolom, kap slim ventit és új bekapcs gombot
-
törölt tag
válasz
Archttila #36736 üzenetére
Egy igen jól sikerült példány menne 4,5@1,15V-al, de az ilyen képességű CPU-k igen ritkák, és ritkán végzik egy szűk ITX házban, Low-profil-hűtővel a hátukon.
A DAN A4-nek szerintem illene egy Custom CPU hűtő, sejthetően mókuskerekes, ami kitolja a meleget az alaplap környékéről, kis bordázattal (95x95mm) is eldisszipál 1xxW-ot.
-
törölt tag
válasz
Archttila #36727 üzenetére
Inkább aranyos mint életképes.
A 7700K- sorokat fenntartással kezelném, 1,15V-al szerintem nem megy 4700-at, de lehet 4500-at sem, de tfh. a bios automatán ennél többet ad neki.. de ekkor a +200Mhz-es órajellel a +1C° kevéssé hihető. -
válasz
Archttila #36658 üzenetére
Azt várná az ember, hogy valami sokkal komolyabb gyárban csinálják ezeket, közben meg egész családias, manufakturiális jellegű a gyártás (jó, a körülmények olyanok-amilyenek, de Magyarországon is elég sok fémmegmunkáló műhelyben ilyen állapotokat találni). Eléggé rétegtermék a Lian-Li, szerintem egyszerre néhány ezernél nagyobb szériákat nem is igen kell gyártaniuk.
-
Csokilama
tag
válasz
Archttila #36579 üzenetére
Az 100%, hogy a vertikális jobb. A ventire gondoltam, hogy szív vagy fúj. Mivel nalam a hatso 120-as alig sziv.
Szerintem ezeknel a folyekony femeknek mar elhanyagolhato a kul.
Conductonaut azert tetszett jobban mert jo suru palcikat adnak hozza amivel jol fel lehet hordani(#36580) Pete55555
Pont mint a Manta -
Csokilama
tag
válasz
Archttila #36571 üzenetére
Működhet.
Mondjuk egy 240mm-es AIO a nagyobb hőleadó felület miatt lehet jobb választás, itt ha nem zavar a pumpa hangja akkor jó ventikkel az is kiszolgálja.Ebben az esetben alul 2x120 be, hátul a 90-as befele és az AIO 2x120 pedig kifelé.
Így kissé pozitív a nyomás, szóval nem reked be a meleg és a por.Viszont delidelt proci Conductonauttal vagy CLU-val kupak alatt-felett.
Ez ér a legtöbbet.
Ekkor működhet a noctuás móka is. A hátsó 90mm-nél pedig teszteld majd le, hogy milyen orientációban jobbak a hőfokok.Én azért maradtam a Metisnél, mivel procim 4.7-ig megy 1,23V fesszel, felette már nagyon sokat kér.
Ezt pedig az NH-D14 is lehűti + ATX tápot belepasziroztam. -
Ðávid
aktív tag
válasz
Archttila #36455 üzenetére
Először is gratulálok neked!
Igen, nekem is fura volt a hátul kilógó táp. Simán lehetett volna úgy is tervezni azt a házat (meg az utód 130-at is), hogy az egész tápegység bent legyen.
Végül rendeltem egy Metis-t, nem az új változatot, hanem az eredetiből egy ablakosat és egy MSI GTX1050-et. Ha meglesznek és összeraktam a gépet, akkor teszek fel szívesen képeket.#36453 AxBattler
Nem a földre fog kerülni a gép, szóval ez számomra annyira nem szempont. Ami fontosabb, hogy viszonylag könnyen szállítható legyen és a gép hátulján kilógó táp csak akadály lenne. -
-
válasz
Archttila #35978 üzenetére
Maga a haz gyonyoru de velemenyem szerint nem top konfigra van.
Nekem amikor i7 6700 es gtx 1070 FE volt a node 202-ben azt sem tudtam normalisan huteni.
Ez a haz meg ugyan az csak olyan mint ha felbe lenne hajtva az elozo hazam....
De aki egy i5-os K nelkuli procit es egy 1060-1050-es kartyat tervez bele annak tokeletes -
válasz
Archttila #35668 üzenetére
Mar mutattam itt vagy a vizhutes topicban tutira de en beszereztem egy evga szettet. Igy garim is megmarad, ha a pumpa miatt elszall a kartyam kicserelik es meg sorolhatnam. Igy kifeele tavozik minden levego a hazbol. Nekem ez volt a legesszerubb megoldas. Januarban lesz egy huzamosabb szabadsagom, lehet epitek egy EK vizet benne de igazabol feleslegesnek erzem. Igy max terhelesen 2100-as OC-val 46 celsiusnal nem volt melegebb a VGA-m
Jah es ha top flow hutoben gondolkodsz probald ki a be quiet dark rock tf-et. Nagyon imadtam, csak ugye a vga radi igy mar nem fert volna el igy a procira is raktam egy aio-t. Ezzel mar annyira nem vagyok boldog, mert az egyik legdragabb 120-as rendszert vettem viszont a tf-el jobb hofokok voltak ha csak procit hasznaltam, ha felfutotte a hazat a vga akkor 10-15+ celsiussal magasabb ertekeim voltak cpu-n
-
HookR
addikt
válasz
Archttila #35660 üzenetére
Én a ház előlapi IO portjairól beszéltem, annak a ház belseje felé eső része az, amin vagy fennakad a dVGA (ház eleje felé eső) vége, vagy nem. Ebből fakad a korlátozás:
"Max length: 12.5" (317mm) in slots 1 & 2; 11" (279mm) in slot 3"
A ház elejében, a harmadik slot vonalában az IO portok vannak.Nehéz a képekről megállapítani és ebben a kérdésben a szemléltető kép sem igazán segít.
(#35664) gabriel26: Igen, ez a honlapja szerint sem ajánlatos:
"Rear exhaust cards recommended, especially for cards with TDP greater than 150W."(#35665) Duracellm...: Az általad linkelt képen nagyjából látszik, hogy mire gondolok. A kártya sárga vége a ház elejében (vastagabb dVGA esetén) fennakadhat az IO portok belső, szigetelt részén. Ezen a képen sem látni jól, hogy valójában mennyi van köztük.
Szóval van rá esély, hogy befér, de nehéz pálcát törni.
-
Archttila
veterán
válasz
Archttila #35660 üzenetére
Jó közben adtam magamnak egy tockost mivel ez maximum akkor lenne kivitelezhető, ha leszedném (az egyébként lecsatolható) cover/FAN-okat.
Szóval a kérdés inkább az, hogy IO shild és cover/fan nélkül befér-e egy NCASE-be az iChill X3 VGA
szerk.: [link]
-
válasz
Archttila #35384 üzenetére
Tavasszal eladtam a gépemet, azóta laptopozok, de jövő tavasszal újat fogok építeni. Ezek a képek annyira meghozták a kedvemet az Ncase M1-hez, hogy januárban én is rendelek egyet, kerül amibe kerül.
Eddig mATX-ben gondolkoztam (mert van egy jó PCIe-s WiFi kártyám), de nincs kb. egy értelmes ház sem, ami kellően kicsi, de belefér egy normális méretű VGA. Talán a Cooltek RM3 ami megüti az ingerküszöbömet, de ez is túl nagy.
Külön tetszik, hogy Noctua hűtőt és ventiket használsz, én is csak ezt a márkát preferálom, szóval kb. ugyan úgy fog kinézni a gépünk.
Talán annyi, hogy SF450 helyett SF600 fog bele kerülni, ha addig a Seasonic ki nem hoz valami SFX tápot, de nem úgy néz ki a dolog (márka fetisiszta vagyok).
-
-
alcsa
senior tag
válasz
Archttila #35320 üzenetére
Köszönöm
.
Egyelőre semmilyent, ha néha napján játékra adom a fejem, azokat simán viszi az integrált.
De ha rakok, akkor biztos valami kicsi itx kártya lenne 1050 vagy 1060 közül.(#35321) Csokilama: igen, le lesz cserélve, de az Elite 130ba ez fért, és meglepődve tapasztalom, hogy a szellőzés megfelelő. Amíg bírja, nem nyúlok hozza. És ha videokártya lesz, akkor nagyon javallott a tető kivágása is
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Subaru topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen házat vegyek?
- PlayStation 5
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- World of Tanks - MMO
- Vicces képek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest