- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iGO Primo
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz
shteer #33731 üzenetére
Ja hogy ez egy 500W-os táp... Mondjuk a 1080-ból gondolhattam volna
Más: Kinéztem egy nekem nagyon tetszetős kialakítású házat, már biztos ezt fogom venni: [link] Elég olcsó és ebbe simán megy ATX méretű táp. Amivel csak az a baj, hogy 300W-os a minimum, pedig 250W-ból simán kijönnék.
-
válasz
shteer #33696 üzenetére
Az is igaz, inkább egy 120mm-es ventit bele.
Vagy várj csak:
- ha a 120-as kifelé fúj, akkor a deszkáról és a CPU hűtőről szívja el a levegőt, ellentétesen dolgoznak;
- ha a 120-as befelé fúj, és a 80mm-esek kifelé fújnak, akkor az utóbbiak a VGA-hűtővel ellentétes irányban keringetik a levegőt;
- ha a 120-as befelé fúj, és a 80mm-esek befelé fújnak, akkor hol távozik a meleg levegő?Szvsz ez a Milo 06-E, 09 akkor lett volna jó, ha a HDD-keret, és az oldallemez közé is raktak volna egy 80-92mm-es helyet, így átfújták volna az egész kasztnit. Persze ehhez az is kellett volna, hogy a VGA az eredeti helyén maradjon (mint a 05, 06-ban), csak 2 slot szélességgel.
-
-
-
válasz
shteer #32987 üzenetére
Értelme annyi, mint a frissen polírozott savanyúkáposztának... Ha vkinek tényleg sok kraft kell, annak az sfx táphűtés soványka lesz, ATX-re fog nyomulni. Akinek meg kevés naftából is kijön, az meg jobban jár a panellel...
Ráadásul SXF-L=13cm hosszú 10 helyett.
A titán besorolás viszont érdekes, egy normál SFX méretű <500W-os titán táppal ki lehetne ugrasztani a bokorból a jobbféle pico/panel megoldásokat is
-
Archttila
veterán
-
-
-
-
törölt tag
válasz
shteer #31975 üzenetére
Nyákba forrasztott ajzatnál:
"GND" lábak14-es zölddel bekeretezett ajzaton a 12-13-14-es lábak) legyenek egy vastag vezető sávval összekötve és onnan "egy pontból" ágazzanak szét a fogyasztók felé a GND vezetékek.
Illetve ugyan ezen a csatlakozón a "+12V" és "SENSE" lábak: (3-4-5-6 lábak) legyenek egy vastag vezető sávval összekötve, és onnan "egy pontból" ágazzanak szét a fogyasztók felé a +12V-os vezetékek.
két ekkora felületre már be lehet biztonságosan forrasztani akár a nyák aljára az elmenő vezetékeket, a helytakarékosság jegyében.Lengő ajzatnál: a jelölt számú pontokból12-13-14 és 3-4-5-6 érkező vezetéket össze kell sodorni külön-külön, érvég-hüvelyzeni. Ezeket egy-egy sorkapocsba kötni, a sorkacsok szabad pontjára az fogyasztókhoz elmenő "GND" és "+12V" vezetékeket bekötni szintén érvég-hüvelyezve.
A külső táp Indításhoz a 11-es lábat kell a 12-13-14 "GND"-re zárni egy kapcsolóval.
Olvastam, hogy, nem miniden esetben indul el, ha az AC dugó csatlakoztatása közben, a REMOTE össze van kötve fixen a GND-vel, és egyből terhelést is kap a táp. Ezért érdemes a kapcsolót is betervezni hátra, a szívás elkerülése végett... -
válasz
shteer #31913 üzenetére
Gari nélküli ebay-es cuccra nem biztos, hogy rábíznám a játékos gépem tápellátását.
Esetleg Streacom ST-NANO150?
Tudom, borsos az ára, de benne van a notitáp is, és 130W-ot folyamatosan le tud adni (hazai PicoPSU-160XT-vel sem jönnél ki olcsóban). Egy 35W-os fogyasztású i3-mal, vagy Pentium-mal (kérdés, mivel akarsz játszani) + GTX750Ti-vel elmegy az idők végéig.
Ha a megbízhatóság is szempont, akkor szvsz pico- és paneltáp esetében még mindig mélyebben kell a zsebbe nyúlni (hacsak valaki nem ért jobban a buherához, és megbütyköli otthon, olcsón, magának). -
válasz
shteer #31875 üzenetére
Biztos észrevették a piaci rést.
Olyanom nekem is van, szürke, jellegtelen darab.
Igazából két dolog igazolhatja az új cucc létjogosultságát:
- dizájnos, fekete darab, szellőzőráccsal.
- ha megfigyeltétek különböző SFX tápokat, nem mindegyiknek ugyanolyan a felfogatása: van olyan, amit csak 3 ponton lehet becsavarozni (Chieftec SFX-350BS), és van amit akár 3, akár 4 ponton lehet rögzíteni a gépházba, vagy az átalakítóba (pl. FSP300-60GHS, BeQuiet SFX Power 2).Ez az új átalakító mindkét típust támogatja, akár 180 fokban elfordítva is. A korábbi változat szerintem nem tudta ezt, csak 3 ponton rögzített.
-
Archttila
veterán
válasz
shteer #31520 üzenetére
Igen 3 PIN-nel ugye a PWM kilőve viszont ha van DC szabályozási lehetőség akkor az előre eltárolt profilokat (silent, normal, performance, full speed, custom) használhatjuk 3 PIN-es ventikkel is.
Nem baj már nem törlöm
Viszont ezzel szerintem áthidalhatom egyelőre a dolgot: [link] más ötletem nincs...
-
Mercutio_
félisten
válasz
shteer #31358 üzenetére
Azt nem írtad,hogy a "minden értelmes lap" 1151-en belül értendő
AxBattler: Van forrás, de nem látok rá indokot, hogy kidobjak ennyi pénzt a "semmire". És az ünnepek miatti vásárlási inger is megszünt
(így legalább se hw,se óra, se objektív, se bicska nem jött a házhoz
)
-
HookR
addikt
válasz
shteer #31087 üzenetére
Olyan alaplappal, mint az Asus B85M-View Paker, vagy hogy?
(#31085) Ispy: Amazon azért csöppet más költségvetésből dolgozik; a nemzetközi hírnévre is jobban kell ügyelnie; és nemzetközi céghez 'méltó' módon 'adóoptimalizálnia' is könnyebb.
(#31088) Pista0001: "210×260×130-as méretbe"
Ha jól értem, ez esetben a dVGA kiegészítő tápcsatlakozója a ház eleje felé kell nézzen; a 260mm a ház hossza; az alaplap a ház oldalára rögzül külön tálca nélkül és 8mm-es a távtartócsavar alatta; az SFX-L táp pedig elől van.[ Módosította: radi8tor ]
-
HookR
addikt
válasz
shteer #31074 üzenetére
"Én azt nem értem miert nem fix risert alkalmaz - a pcb gyártatás is ilyen költséges lenne?
"
Először kanyarodik 270 fokot, majd átmegy az alaplap alatt annak túloldalára, ahol a másik irányba kanyarodik 180 fokot. Kíváncsi vagyok arra a fix riser-re, amivel ezt ki lehet váltani.[kép]
Egy ideje már motoszkál bennem is a kisördög, hogy mi lenne, ha a 750Ti-nél erősebb dVGA-t kellene elhelyezni? Milyen alkatrész-elrendezés eredményezne viszonylag kompakt külső méretet, anélkül hogy sokat kellene áldozni a hatékony hűtés (kellően nagy hőleadó felület, jó szellőzés) és a csendes működés (nagy, leszabályzott ventik) oltárán? Illetve melyek ültethetőek át a legutóbbi házkonstrukcióra (rétegelt fafurnér és alu lemez kerekített sarkakkal C-alakba hajtva)?
Három fő alkatrész a meghatározó: CPU-hűtő (mérete, kialakítása, elhelyezkedése), dVGA (mérete, elhelyezése) és a tápegység (mérete, elhelyezkedése).
Ha 750Ti-nél erősebb dVGA, akkor teljes magas kialakítás. Ha csendes működés, akkor olyan, lehetőleg hőcsöves hűtő, amin könnyen lecserélhetem a gyári ventiket nagyobb (120/140x25mm), csendes darab(ok)ra. Kérdés van-e ilyen rövid nyákos (~170-190mm) változatban, vagy inkább érdemes a következő elterjedtebb kiterjedésre, olyan ~240mm körüliekre méretezni és akkor már 2db 120mm-es venti is legyen mellette?(A) Ha teljes magas dVGA, riser nélkül, akkor a kártya magassága és a kiegészítő tápcsati orientációja miatt máris ~130mm körüli magasság áll rendelkezésre a CPU fölött (pl. Be Quiet! Dark Rock TopFlow, Be Quiet! Shadow Rock TopFlow SR1, Noctua NH-C14, vagy toronynak az unalomig ismételt Alpenföhn Atlas). Amire nincs feltétlenül szükség, mert szvsz reálisan CPU-t választva (max. 95W TDP) egy AXP-200 is bőven megbirkózik a hűtés feladatával alacsony fordulaton járatott 120/140 x ~25mm-es venti társaságában, aminek meg elegendő 90mm is a CPU fölött. 190 x 300 x 225 mm (12,82l) - ITX-Box v8 - 3D.
(B) Ha az AXP-200-at veszem kiindulási alapnak, akkor a dVGA-t máshogy kell berakni, kizárásos alapon riser segítségével. Ha fix PCB-s változatban gondolkodunk, hogy ne szálljanak el a költségek, akkor például 1U-ba való riser adja magát [link], ami szintén meghatározza a dVGA elhelyezkedését. 160 x 330 x 215 mm (11,35l) - [kép_03], [kép_04].
(C) Ha szintén az AXP-200 a kiindulási alap, de az SFX táp az alaplap elé kerül, akkor a dVGA már lehet ~24cm hosszú, illetve érdemes kicsit eltolni az alaplap mögé. Így viszont flexibilis riser és tápkábel kivezetés is szükséges. Cserébe a ház lehet 150 x 250 x 280 mm (10,50l) - [kép_01], [kép_02].Kb ezek a főbb irányok.
Persze el lehet vinni az elrendezést Silverstone ML07/ML08/RVZ01/RVZ02, Fractal Design Node 202, vagy akár DAN A4-SFX irányba, de akkor a vékonyságért a korlátosabb CPU-hűtő hellyel kell fizetni. Előbbiek esetén a kompakt vízhűtés jelenthet megoldást, mert úgy a minimum vastagságot lényegében a tápegység határozná meg (SFX esetén min. ~70mm; ATX esetén min. ~90-95mm).
Kíváncsi vagyok az észrevételeitekre.
-
Archttila
veterán
válasz
shteer #30946 üzenetére
Most igy hirtelen nem vagom, hogy pl a BQ Dark Rock Pro 3-nal milyen felfogatast alkalmaznak, de a sracnak a 6700K meghajlott alatta
pedig ugye LGA1151 rdy.
Dura
Mint irtam szimplan csak a Batch alapjan kovkeztettem a jo tuningolhatosagra, de amint (Szombaton?) megjon a lapom kiderul.
(remelem)
NCASE
Mivel par dolog mar adott, igy elso korben valami ilyesmi kialakitasra gondoltam:
- Asus Maximus VIII Impact
- Noctua NH-U9S
- SilverStone SX500-LG
- 2x Noctua NF-A8
- 2x Noctua NF-A9
- 2x Akasa Viper 120mmHa jol emlekszem most a V4 egyik ujitasa, hogy 2mm-el tobb hely van az SFX-L PSU-nak.
Eddig hosszu VGA-nal teljesen le kellett lapitani a kabelek, hogy beferjen a kartya, de most faragtak rajta. A masik ujitas pedig az elulso USB3 aljzatok szine, kekrol feketere valztozott. -
válasz
shteer #30771 üzenetére
Ja, főleg hogy a Skylake kábé minimális előrelépést hozott a Haswell-lel szemben, még az IGP terén is. De mindegy, Ő tudja. Én meg folyamatosan Kaveri-vel incselkedem, pedig tudom hogy nem érné meg, mégis ezen jár az agyam. Ha nem lennének olyan brutál drágák az FM2+-es ITX lapok, már megléptem volna...
Csak a ZEN-ig bírjam ki, de az még kb. 1 év, mire teljes lesz a termékpaletta, és az ára is beáll normális szintre.
-
imibogyo
veterán
válasz
shteer #30588 üzenetére
Nekem például fa házaknál nincs velük bajom. Sőt igazából van ahol számomra fekete házban is mutatnak.
-
-
Archttila
veterán
válasz
shteer #30266 üzenetére
Jovore egy fillet nem koltok
komolyan beszelek. Iden rendbetolom a gepet es max csak aprosagokat kap, kabelek, harisnya porszuro.
VGA-nak meg ugy is keszul a persely
50-100 forintot naponta lehet szepen belepottyantani
A pAscal meg ugy is eleg megint 2 evig.
A TV-m eleg jo, a tobbi meg nem erdekel.A vegen meg zsiros zsomlet eszunk mikrozva
-
Archttila
veterán
válasz
shteer #30208 üzenetére
Van egy Audio Technika ATH-M50x fulesem ami megerdemelne a jobb hangkartyat, viszont a kulso DAC/AMP mar nagyon sokba lenne, igy gondoltam ezzel le lenne tudva ez a problema is.
Lehet csak egy hirtelen fellangolas ez reszemrol... oszintenszolva meg az 50K-t is sajnalom a pro gaming-ert -
Archttila
veterán
válasz
shteer #30145 üzenetére
+1
The Good:
tiny
very good to excellent voltage stability where it counts
very good ripple control
fully modular
excellent build qualityThe Bad:
nothing
The Mediocre:
line wire placement could be a problem for the fan on some of these
fan quality is an unknown quantity at this timeLehetseges emiatt gondolta, hogy ez akkor mar biztosan a szemet kategoria...
-
Archttila
veterán
válasz
shteer #29932 üzenetére
Bluechip 48.700 Ft.
O egyebkent iPon-os vagy rosszul tudom?
Goose-T
Asus varakozas vs. MSI azonnal a dilemma. Na es az Asus-on van 80mm M.2, MSI-n nincsen.
MSI-re viszont latszolag minden gond nelkul rafer az ATLAS, ASUS-ra nem biztos.Na es kerdes az ASUS mennyibe fog kerulni, es mennyi ido lesz mire csokken az ara.
-
törölt tag
válasz
shteer #29857 üzenetére
Remek ötlet, már gondoltam rá
Ha átlátszó lenne és a pumpa fölé, a nyomó ágára, fel tudnám tenni egy T idommal, akkor ide tudna légteleníteni a rendszer, meg kell nézni mekkora kockázattal jár az alaplap fölött ilyet tartani, mennyire lehet bolondbiztosra megcsinálni. Lehetne látni a folyadék szintet( jó dolog) de feltölteni kiépítve lenne. Esetleg ezen keresztül, 5ml-es fecskendővel utánapótolva a folyadék álló rendszernél.Tervben van, hogy 4-4 csavar eltávolítással, könnyedén leszerelhetőnek kell lennie a komplett hűtésnek, így nem építeném rá fixen a gép testére a fill-portot. És a radiátortól elágaztatva sem szeretnék még egy csövet betámasztani valamelyik sarokba, amelyik felér a gépház tetejéig. Mert azért olyan rengeteg szabad hely nincs, hiába van minden kábel pontosan méretre-vágva
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
shteer #29850 üzenetére
Ami nem 2 hatványa méretű az azért annyi, mert a rendszerint SandForce vezérlő plusz helyet tart fent tartaléknak. Ugyanez a vezérlő annak köszönheti kimagasló teljesítményét, hogy tömörítést alkalmaz, amitől nem tömöríthető állományok esetén meglehetősen belassul.
De lehet én tévedek...
-
patomi
őstag
válasz
shteer #29843 üzenetére
Nekem is volt(3,5" Blue), de semmi baj nincs vele, csak egy normális ház kell alá, amiben van rendes szerelék a vinyóhoz.. (persze ez csak az én véleményem) Utoljára a Silencio 352-ben éreztem rezegni, de abban nem is volt gumis felfogatás. A jelenlegi icic-pici házamban is volt egy darabig, gumi alátétekkel(gyárilag így kell szerelni) semmi hangja, rezgése nem volt.
-
mrbig25
őstag
válasz
shteer #29773 üzenetére
Egyelőre kintről befelé...sajnos nem a legjobb megoldás, mert a szűkös méret miatt a meleg levegő nem igazán tud távozni a házból és a jelenlegi kiépítésben erre nem is tudok rásegíteni ventilátorral. Az SFX táp meg nem sokat tol ki hátul.
Majd egyszer megpróbálom fordítva is, de akkor az alacsony nyomás miatt valószínűleg porfészek lesz a gépház belseje, de ezen majd segítek egy-két porszűrővel. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
shteer #29747 üzenetére
Legalább ez is eldőlt. Ha jövőre újítok gépet és akkor is ilyen lesz az Impact-on, akkor nem lesz ITX vas. Vagy csak vmi régebbi DDR3-as... Azzal anyagilag is jobban jönnék -akkor- ki elméletben és úgy is bőven elég lenne mindenre, mert a VGA a lényeg.
Azt hiszem ITX izom-rendszernél a bibi az, hogy hogyan helyezz el esztétikusan akkora radiátort, ami megeszi a teljes rendszer hőjét.
-
HookR
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Reklámblokkolók topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Cyberpunk 2077
- Path of Exile (ARPG)
- Yettel topik
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest