- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
Szép lett grat
Köszi! Úgy érzem most kicsit megint sikerült csökkenteni a zsúfoltságot és ennek nagyon örülök.
elkaptam a leditist
(#43149) Duracellm...
előfordulhat, hogy egyszer egy másik alaplapon picit máshol találod meg az ATX csatlakozót, amihez pont jól jönne majd a 3-4 cm tartalék ezen a kábelen.
Úgy tervezem, hogy az Intel soron következő 10nm 2. generációja környékén leváltom a jelenlegi architektúrát és ezzel együtt a teljes kábelezést is lecserélem saját készítésű kábelekre, persze mindezt csak akkor ha nem lesz millió más fontosabb project a listán
ha mégis (+ belustulok) akkor úgyis marad a már linkelet rendelős handmade megoldás:
Nekem ez nagyon tetszik
-
Archttila
veterán
Kicsit le van strapálva az a teszter, nem?
Nem, Kínai!
Egyébként 18-as kábelből van?
Persze: Standard 18AWG power core (150core/0.08) silicon cable
Egyre jobban tetszik
arra gondoltam elvégzek majd rajta pár apróbb módosítást, gondolok itt elsősorban a teljes zsugorcsövezésre, na és persze kap majd itt-ott még egy-két fésűt is.
úgyis régen piszkáltam már a gépet.
-
-
törölt tag
Gondolkoztam azon, hogy veszek egyszínű szalagot, teszek rá teltebb színt előállító egyforma ledeket, majd ezt beteszem a szemetes alá, és mint egy glow effekt működne... de ott a probléma, hogy a szalag-padlóról visszaverődve látszana hogy sok pont szerű fényforrás van, és nem lenne homogén az eredmény.
Körülbelül ennél a pontnál el is engedtem a projektet
-
hegegabi80
addikt
Jaja nem kis függőséget tud okozni. Szinte nem telik el úgy nap ne nézegessek moddolt metiseket.
Megfogadtam, hogy ledet nem teszek bele soha, se ledszalagot se ledes ventit. Aztán most már ott tartok, hogy csak jó lenne bele. Max csak azért is, mert este bevilágítaná az asztalt, és nem zavarná az asszonyt a kislámpa.
Ráadásul a vga-n van egy kék led, ami bekapcsoláskor világít, tehát már az is adja magát. Csak annyira nem csipázom a kéket. -
-
Archttila
veterán
Ezek a labak honnan vannak?
Nekem van ket egyedi szettem de az az igazsag, hogy egyik sem igazi, pontosabban a jelenlegi tetszik es illik is a hazhoz de szeretnek egy, a tiedhez hasonlo magassagu es kinezetu talpcsaladotSzerk.: elnezest, kozben latom mar mas is kerdezte
-
törölt tag
Ha két oldalas ragasztóval csinálod, akkor pár ponton kell valami kevésbé elasztikus ragasztóból 3-4 pötty a plexi éle és a lemez közé. A kétoldalas meggátolja hogy kiessen, ezek meg hogy elcsússzon a ragasztón a plexi.
Gondolkoztam erősebb ragasztón-technológián, de attól félnék, hogy ahogy meghúz a ragacs, elvetemedik a lemez, és hullámos/homorú lesz az oldallapod.
De hátha másnak is van ötlete.
Valahol láttam, hogy a plexinek/üvegnek a tükröződését csökkenteni lehet, ha feketére lefested az éleit.
-
Ringman
félisten
szerencsére nekem mind a két hűtő polcon pihent. az intelnél meg a 27k-s lap sem számít drágának
z370-es itx meg 40 felett kezdődik, uh az ki is lőttem
vrm-ek miatt a top-flow jobb lett volna, de szerintem az i5-8400-nak elég lesz a toronyhűtő légmozgása is, mivel a munkahelyi gépbe vett 1050 ti meg időközben kiderült, hogy nem elég, így az fog belemenni. már csak a cpu+ram amit még be kell szerezni (+win10), a többi így adott.
-
Ispy
nagyúr
Végül sikerült megoldani, ezen az alátét dolgon indultam el, de mivel alátétem nem van, így jobb híján elővettem feleségem varrókészletét és cérnát tekertem a távtartó menetének a felére, így kb. 1 mm-t magasabb lett, most már nem ér hozzá a hütő backplatje az alaplapi tálcához.
-
törölt tag
Alaplaphoz az alsó #6-32-es és belül M3-as illetve #6-32 - #6-32 tud lenni. Magassága 6.3mm.
Jobban jársz ha 1-2 alátétet teszel a tálca és a távtartó közé.Én elsőre max.: +1mm-et ajánlanék, hogy ne feszüljön semmi.
Problémád lehet, hogy a backplate-el a pcb "alapból" görbe.
-
HookR
addikt
Távtartók fémből
Arra vigyázz, hogy a magasabb távtartóval az alaplap hátlapi kivezetései és a dVGA hátlapjának felső része is magasabbra kerül. -
hegegabi80
addikt
Ez így jó, ahogy van. Legalább nem olyan szokványos, mint a többi. És azt a rácsos védőt honnan szerezted?
Tudom nem teljesen idevág, mert maxt ház, de olyan kicsi, mint egy itx-es. Valaki használt már Jonsbo C2 házat? Nekem most az tetszett meg, de a hűtés elég szar lehet benne, bár sok tesztet nem találtam róla. Na meg legalább nem metis.
Esetleg sfx táppal jó lehet.
-
-
hegegabi80
addikt
Ismerős a helyzet! Én is elég sok mindent cserélgettem mostanság, kipróbáltam pár dolgot stb.
Most pár hónapja nem nyúltam hozzá, igaz vettem pár házat, de nem igazán jött be egyik sem, volt amibe át se pakoltam a cuccot.
Most én is metis projekt felé tartok, és szeretném most már egy kicsit parkoló pályára tenni a dolgot pár évre. -
Archttila
veterán
összerakom végre a gépet és 2 évig ki sem nyitom a házat
Költsd inkább a családra, én is azt teszem.
A VGA hűtés átalakítom de valójában ott már minden adott volt, csak jött a baba így nem foglalkoztam vele.10 ezerért vettem még nyáron a motyó bontatlan csomagolásban, ez meg nekem -30 fokot megért
(meg jó is most egy kis szerelde) -
Lacesz88
tag
Folyamatos olvasgatás után valahogy bennem is ez alakul ki amit itt felvázolsz, egyedül csak annyi bajom van az intellel is, hogy az alaplapokkal itt is olvastam problémákat az erősebb procival.
Vélhetően még az i5 8400-nél nincs probléma, de i7 8700-et nem tudom képes lenne-e majd a későbbiekben kiszolgálni ez az alaplap.
Bár szerintem arra a felhasználásra amire nekem kell a gép, könnyen lehet mire érdemes lenne cserélni egy olyan erejű procira inkább érdemes lesz rendszert cserélni, mert addigra a 8 magos fog 50-be kerülni.Ettől függetlenül mégis ott motoszkál bennem, hogy elégedett intel mini itx tulajként, szívesen megnézném mit lehet kihozni a ryzenből...
Próbáltam visszanézni a topikot de olyan sok bejegyzést nem találtam ryzen vonalon, főleg nem olyat ami a határtalan megelégedettségről szólna.
-
No igen, a vonalak túl szabályosak a flex-hez, dremel-hez képest, cnc jól dolgozik.
És az ablak? Azt mivel rögzítetted?Nem Plus? Akkor a tálcás hdd-rekesz hogy kerül oda?
Ezt már végképp nem értem, teljesen ki vagyok akadva... ezek szerint teljesen lutri, hogy egy általam vásárolt Metis-ben van-e hasonló felfogatás?
Vagy esetleg az újabban gyártott sorozatoknál dobták bele ezt a fejlesztést, Classic/Plus modelltől függetlenül, és aki nem régi készletből vesz, annak automatikusan ilyen? -
Nagyon kafa, grats!
Mivel lett vágva?
Plexit mivel rögzítetted az oldallemezhez?Volt aki nem akarta elhinni nekem, de tényleg ott az extra 2.5" HDD rekesz a táp mögött, az alaplapi tálcába süllyesztve!
Ez minden Metis Plus-ban így van? Csak mert láttam olyan teszteket, képeket, ahol ezt nem találtam, és mintha a Classic modell tálcáját szerelték volna bele. -
törölt tag
Ja, de azért is folyót kellett sírni, majd csodát tenni, mert bármiről kaptam árajánlatot, annak max.: a felét voltak hajlandóak kifizetni.
Fél-pénzből lett egy used, de full-os mobil WS, de a rendszer SSD+OS-t még én szponzorálom bele, cserébe megengedik, hogy dolgozhatok vele. -
törölt tag
Ahogy én értelmezem prezentációs célra használná ahol nincs ekkora párhuzamos terhelés. De hátha leírja ő is.
Mi i7+16GB rammal lövünk ilyen feladatokra, mert nem lehet tudni mit hoz az előadó, 10 percel kezdés előtt érkezik. Ami kijönne a gépből azt 600-an néznek, ha kijön.
Win10 meg jajdejó ehhez.
(#42015) Diocles: Ki vannak száradva a kondik a monitor tápjában, párat már rendbe raktam ilyen tünetekkel.
-
pappesz
tag
Köszönöm a válaszokat!
Sajnos nem lehet használt, mert egy cégnek kellene.Iponon sikerült összeraknom egy ilyen gépet:
Asrock j4205-itx
2x4 hyperx cl9 1600Mhz
Es egy 128 Gb ssd!
Táp külső laptopszerű. Azt lehet külön számlázni.
Ez tökéletesen megfelelne w10 word es esetleg videók, ppt-k lejátszásához?
-
törölt tag
Erre egy +1 hardver csere előtt.
100%-on tekerő diszket a taskmanager-ben a túl sok lemezre várakozó feladat/CPU okozza, az így keletkező akadás "mértékét" meg az átlagos válaszidő mutatja.
Win10-el HTPC-zni drágább lesz a végén a lemez igénybevétel miatt, mintha valami célszoftvert használna.
(#42005) pappesz: Egy használt H61+ivy-b i5 T/xeon procis gépet tennék össze Pico psu-val, kínai led tápegységgel. Ez használt alkatrészben <50K. kell még hozzá memória + nagyon patent SSD, borítás.
Nem dadog W10 alatt és néma, kis szerencsével 100K alatt össze lehet vadászni.
-
vegyszer
addikt
Ha jól emlékszem, akkor a Windows áruház nézi az ideálisnál jóval többször, hogy mi van fent a felhőben új app. A vicces az, hogy nem is használtam ezt...
Régebben próbáltam Slax Linuxot. Az tetszett, de az önálló Linuxos Kodi-t valahogy nem sikerült jól behangolni a teljes film állomány akadás mentes lejátszására (3 éve. Azóta nem volt újabb próba).
-
Goose-T
veterán
Hehe, hasonló pályafutáson mentem én is keresztül. Nekem az első házam egy LC-1340mi volt, utána az FI-01B, aztán mellé egy BT-02B, ahelyett egy Metis, majd ahelyett pedig egy Define Nano S. A BT-02B-t anyósomnak adtam a konfiggal, ami az FI-01B-ben volt eredetileg, a BT-02B-ben lévő konfigot a Metisbe raktam, onnan meg az FI-01B-be került. Lett egy Ryzenes konfigom, az már a Define Nano S-be ment, úgyhogy a Metis most pihenget a szekrényben. Aztán lehet ha unatkozom egy szép napon, berakom a Ryzenes konfigomat a Metisbe, most úgyis leadtam a nagy RX 560-at gariba, és van helyette egy kis GTX 750, az biztos beférne.
-
Archttila
veterán
Emlekszem amikor megvettem akkor engem is zavart ez a dolog, marmint feltem, hogy lesz valami baja de szerencsere ez egy teljesen normalis jelenseg es valljuk be, zaj szempontjabol ez igy van jol
Egyebkent van youtube-on egy video ahol huzott 7700k-t hajt egy srac egy szinten huzott 1080ti tarsasagaban (stress alatt persze)
bizonyitvan, hogy egy ilyen konfighoz is eleg a 450-es valtozat. -
törölt tag
Te vágod, az csak fix távolságra tartja a viszonyítási ponttól a vágófejet.
A vágott felület minősége azon múlik hogy a forgáspont és síkja mennyire fix, mennyit kopik közben a szerszám éle míg körbehaladsz.Szerintem úgy számold a nyers átmérőt, hogy még egy hengerre ragasztott csiszolóvászonnal át kell kezelni, hogy szemnek derékszögű legyen a vágott él, sorja, kenődések nélkül.
Amúgy szögletes házon a teljesen szabályos, köralakú nyíllás nem harmonizál semmivel, az csak egy luk, ami magára vonja a figyelmet. szvsz.
-
Ezekiel Ston
senior tag
Bocsánat az ellentmondásokért.
Szoval nasnak lenne és onnan halózaton játszaná le egy okos samsung tv a tartalmat.
-hozzáteszem számomra egyenlőre az nem világos hogy ha ilyen módon akarok hd/uhd filmet nézni akkor melyik eszköz erőforrása a mérvadó.
Szoval emiatt is furcsa az ellentmondásom a témában.Patice
Ha a nast hálóra teszem a tv mellé akkoris kell hozzá a plusz eszköz? nem elég a tv hardvere hozzá? -
kisza25
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Óra topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Path of Exile (ARPG)
- Linux kezdőknek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest