- Yettel topik
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
AxBattler #36150 üzenetére
A konkrét típusról annyit tudok elmondani, hogy teszi a dolgát (gyűjti a szöszt, fogja a légáramot), de legalább nem szép. (tudok 3db 120mm-est adni kipróbálásra)
A szúnyoghálós megoldás hamarabb telítődik mert kisebb a felülete. De jóval hamarabb kitakarítod, anélkül hogy le kellene venni vagy a másik oldalról kellene fújni, és nem akad bele az ecset szőre sem. Egyszóval: kényelmesebb.A korábban említett légáram-zajt a kör-körös venti rács szüntetné meg igazán, a szűrők csak lelassítják a légáramot.
-
mpierre
veterán
válasz
AxBattler #36150 üzenetére
Ha már porszűrő, akkor sima rács és mögé 'zasszony harisnyájából egy keretre felhúzott darabka. Csak a nagyon finom por megy át rajta, így nem lesznek pororoszlánok a gépházban. Hátránya, hogy sűrűbben kell takarítani, mert elég ótvarul néz ki ha poros.
-
jobesz
tag
válasz
AxBattler #36080 üzenetére
üdv! nem is a processzor teljesítmény miatt aggódom, de köztudott hogy ez a
a4-5000 / 8330 radeon kombó relative erős vga val van, és félek a j1900 gpu ja nem tugja felvenni vele a versenyt,
ez a j3160 gpu tekíntetében hol helyeszkedik el?a4-5000 en már gta5
[a4-5000 8330 gta 5]éa crysis 3 is elmegy
kb ilyen szintű még passzív, intel megoldás érdekel, ha jól tudom amd ben nincs frissebb sajnos ami kb 15w ig skálázódik...
-
tomi5244
őstag
válasz
AxBattler #36113 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek! Közben rákerestem én is, és az a táp tényleg nagy lesz oda.
kisza25: ugyan ilyen szilver színbe néztem én is!
a táp amúgy tényleg halk? Én gyakorlatilag egy hangtalan gépről váltanék és jó lenne ezt megőrizni
A felhasználás alap, semmi extra, fullHD filmezés és általános pc használat.
-
A Zéé
addikt
válasz
AxBattler #36097 üzenetére
Megfontolom ezt a tápot is, köszi!
1 SSD 1 HDD meg később lehet, hogy egy GTX 1050 kerülne a gépbe, így elvileg nem gond, hogy nincs rajta PCI-E kábel.
szerk: a Zalman honlapon már nem írják az átalakítót a doboz tartalmaként
Alaplap: ezt néztem én is, viszont nem tiszta, hogy az ac-s wifi megy-e 2,4 GHz-n is, vagy csak 5-ön? Valahol azt olvastam, hogy utóbbi, nekünk viszont 2,4-es a routerünk.
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #36088 üzenetére
Arra, hogy lehessen kapni
eddig csak itt találtam, remélem ettől lesz olcsóbban is
Egyébként 3x végignyálaztam mini-ITX-től mATX-ig az összes házat amit lehet kapni, ez a metis plus a legideálisabb nekem -
Csokilama
tag
válasz
AxBattler #36051 üzenetére
Tudod fentre 2x120 in, lentre opcionális 140. Táp, hátsó+(140) out.
Aztán minél több vasat bele és bármit lehűtesz csendbenInkább budget tornyot neki. Vmi ben nevis vagy hasonlo.
ASROCK X99 ITX lappal van valakinek tapasztalata?
Mostanit 1-1be tudnám cserélni rá +proci(5820k), ram csere 15k körül kijönne -
válasz
AxBattler #35923 üzenetére
Hmm. A mostani példányokban elméletileg egy EarthWatts 380D Green táp kapott helyet, ami egész jó értékelést kapott. Persze csak 80mm-es a ventilátora...
Nem is rossz 26k-ért, házzal együtt.Tetszik, hogy át lehet látni a tápon, a rácsozaton keresztül:
-
>Deego..
senior tag
válasz
AxBattler #35914 üzenetére
Anyaghasználat tekintetében nekem nem igen biztató. De méretben és kialakításban egy jó alternatíva.
Én inkább maradok a Chieftec BS01BBSL kuckómnál.
Annyit módosítottam, hogy a tápot megfordítottam és kivágattam annak a szellőzését.Sikerült 3 db-ot beszereznem belőle.
-
sb
veterán
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #35889 üzenetére
erre írtam ezt
, csak rossz embernek címeztem
-
-
-
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #35770 üzenetére
Az én házam szellőzés tekintetében annyiból jobb csak ezeknél, hogy a HDD-ket is legyezik az oldalsó ventik (viszont a Silverstone-okba eleve csak 2,5"-esek mennek). És nincs gondom a hőmérsékletekkel (GTX750 Ti van benne, ami melegebb a HD7750-nél). A 95W TDP-s CPU-hoz mondjuk már kellett az AXP-200 a csendes működéshez, de kisebb hőtermelés és a Silverstone-ok 70mm-es magasságkorlátozása esetén simán jó lehet például egy AXP-100 egy csendes 120x25mm-es ventivel. Ha szükséges, kihagyod az alaplapi hátlemezt, hogy jobban szellőzzön.
Az ár kapcsán neked kell mérlegelned. Egy biztos, dual-slotos LP dVGA-hoz nem nagyon van előnyösebb gyári ház.
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #35755 üzenetére
Silverstone ML06-E / ML09? Azokba tehetsz 2db csendes 80mm-es ventit a dVGA bordája mellé a sajátjai helyett.
(#35757) tomasekbobo: Például:
- Chieftec BT-02B
- Chieftec FI-01B
- Chieftec FI-02B
- Spire PowerCube 502De ha tényleg nagyon apró kell, akkor be tudod nyomorítani ezekbe is:
- Chieftec IX-04B
- Chieftec IX-05B -
vlevi
nagyúr
válasz
AxBattler #35755 üzenetére
"Rájöttem, hogy félpasszív(, esetleg passzív) VGA-ra van szükségem."
Hát, igen, az Nvidia 1060-asok (azok tutira, de gondolom az 1050 is), nem forgatja a ventillátort, amíg el nem éri a 60°-ot. Ez nálam, MicroATX házban (ahol persze sokkal több a levegő, mint ITX-ben) azt jelenti, nagyon sokféle játékot lehet játszani jó részletes beállításokkal úgy, hogy nem terhelődik a kártya annyira, hogy 60°-ot eljérje. -
Grave_444
nagyúr
válasz
AxBattler #35735 üzenetére
Nekem tetszik, legalább nem otthon kell kivágnom majd.
Nyár elejére remélem lehet kapni otthon.
A HDD tartót ki lehet venni? Ahogy látom igen.Mondjuk alulra is tehettek volna szellőzőt, mivel meg lehet fordítani az alaplap tálcát, úgy bal oldalt van az ablak és felül a proci, alul a kártya. Igaz úgy csak kb 17-19cm-es férhet be a táp miatt.
A tápot is meg kéne fordítani, hogy felülre fújjon és akkor olyan, mint egy normál bal oldalon plexis házikó.
-
Ispy
nagyúr
válasz
AxBattler #35733 üzenetére
Az a helyzet, hogy, ha le van véve a teteje és az oldala is a háznak, akkor sem tudja 70 fok alatt tartani a VGA-t az az egy darab 90-es venti, csak ha feltekered a fordulatot, akkor meg zajos. Ezért is kellett ez a remek megoldás
Várjuk a bejegyzést!
Talán tavaszra el is készül
A bejegyzést láttam, azóta van megint metisem.
-
Ispy
nagyúr
válasz
AxBattler #35729 üzenetére
Hát szerintem meg ha valaki ITX nevű VGA-t csinál, akkor mégis mit gondoltak, mennyi hely lesz? A cooltek U2-nek még sz@rabb a szellőzése, mint a metisnek és ezeknél is azért vannak kisebb házak. Egyébként meg kézbe véve ezt a gyári 90-es ventit, hát na, aliexpressen vakon rendelek egy random ventit, az is jobb minőségű lesz
(Egyébként meg lesz luk a tetőn, meg egy csomó más, lehet blogbejegyzés is
)
-
törölt tag
válasz
AxBattler #35709 üzenetére
Itt az elődje: NT07 - 1156 95W TDP !4!!négy
Ha összehasonlítod az LGA 115x sima/rézmagos változatával kevesebb anyag van benne, a pántos lefogó miatt, még alacsonyabb lett a bordázat, nagyobb a hőellenállás.
Ha a gyengébb ventit nem számoljuk bele, akkor 80%-at tudhatja a gyári hűtő képességeinek.
-
Cirkaloo
tag
válasz
AxBattler #35557 üzenetére
Köszi a választ fiúk!
Hát nekem elég a "HD gaming" mert csak 1366x768as a monitorom.
És amúgy is 95%ban csak csgo, maradék 5% max a gta 5.DDR3 2133as ramot vennék 2x4GB-ot.
Vga meg nekem egy R5 340x vagy R7 250bőven elég.
Dualt amúgy talán BF3nál láttam, de úgysem játszom azt.G4500 mellett is ilyen volt csak DDR4ben, de ugye ott az időzítés még sz@r.
Meglátjuk holnap hátha lesz jó kis blackfriday akció.
70ből szeretnék megállni vele.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #35527 üzenetére
Ránézésre ~2-vel kisebb teljesítményű ventik kerültek rá mint ami szervereknél szokás, ezeknél a hőcsövek sem u-alakban szoktak elhelyezkedni, hanem c-alakban, párhuzamosan a talpal, ezért nagy részük szélárnyékban van a motor mögött.
Ránézésre van benne innováció, nem lehetetlen hogy zaj szempontjából jobb mint a konkurencia ugyan ilyen kaliberű terméke.
-
Frogged
aktív tag
válasz
AxBattler #35526 üzenetére
Az igazat megvalva idegenkedek a laptopoktól.
Meg 2ik gép lesz direkt csak melóba így próbálom minél olcsóbban megúszni majd.
Ezért gondolkodtam olyan házban amibe sima táp megy mert az van ithon fölös meg ssd-m is.
Procit aproról vadászok meg ha szerencsém van akár házat is.
Ha minden jól megy így olyan 170körül kijöhet az egész. -
-
Goose-T
veterán
-
Pgraph
aktív tag
válasz
AxBattler #35315 üzenetére
Köszi!
Az ajánlott Chieftec ház nem is rossz, de a lányomnak túl „műszaki”, ezért gondoltam a színes kis Metisre (amit ahogy egyre többször nézegetek, a fekete változatával egyre jobban kezd kedvem lenni magamnak is építeni valamit.... Pofás ház ez.)
eight: Köszi a tippet, ennek az Intel grafikás dolognak utánajárok. Az Adata SSD gyorsabb is egyébként, vagy elhanyagolható a különbség a Fury-hoz képest? -
-
törölt tag
válasz
AxBattler #35192 üzenetére
Ha a szervert kirakod vezetékre, már ~1/10-e lesz a szobába lesugárzott átlag teljesítmény, szerintem ennyit érdemes megtenni az ügyben.
A többi sejtésem szerint túlmutat azon, amin lenne módodban változtatni.(#35194) Sebaj Fóbiás: +1 a LAN kábelt ugyan úgy be lehet előre húzni, mint a villanyt, picit előre gondolkozva le lehet minimalizálni a Wi-Fi forgalmat a lakásban.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
Haverom haverja valami adótorony közelében lakott, ő alufóliával bélelte ki a szobáját. Térerő sem volt bent.
Én azon az állásponton vagyok, hogy a drasztikus lépések helyett a természetközelibb gondolkodásmódot kellene előtérbe helyezni, és akkor az unokádnak az elköltözés és iskolaváltás már eszébe sem fog jutni.
Naiv, idealista rovatunkat hallották.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Szerintem Duracellm... is csak arra gondolt, hogy folyamatos forgalmazás esetén előnyösebb a vezeték, mint a WiFi. Nemcsak Neked, de az adatforgalomnak is.
Bár ha nagyobb távlatból vizsgáljuk a dolgot, ott vannak a mobiltelefonok, a földi rádió és tévé adások, a műholdas sugárzások... sőt a nagyfeszültségű távvezeték, de még a 230 V-os asztali lámpa kábele is sugároz.
Most már értem, Musk miért akar költözni.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #35185 üzenetére
A 24/7-ben futó ... szervere forgalma két antenna között, tartósabb és nagyobb expozíciót jelent, mint az a forgalmazás, amiről be tudták bizonyítani laboratóriumi mérések során, hogy teljesen kockázatmentes az emberre.
Minél előbb LAN-ra illene dugni, mert a Wi-Fi nem erre való. -
-
zsoltee10
addikt
válasz
AxBattler #35056 üzenetére
Na igen, kicsit sok a kritérium. A Metis házban ugye nagyon max 26cm hely van a vga-nak SFX táppal, de ott vannak még a házikó tetején található csatlakozók kábelei is, ami elvesz mondjuk 1cm-t.
A ph-s tesztben található Sapphire RX470-ek közül az Asus és a Sapphire 24cm körül mozog, az MSI hosszabb. Vajon még a tápcsatit is bedugva elfér az RX470-es Asus vagy Sapphire kártya? Sapphire RX 470 Nitro A Sapphire 4GB verziója itt a hardveraprón 61k körül mozog.
Gigabyte is szimpi lehet, keresek tesztet.
Azt már csak halkan merem leírni, hogy 2db hdmi csati jó lenne...
1050 még nem kapható, 1060 meg jóval drágább. -
törölt tag
válasz
AxBattler #35053 üzenetére
Termék pozicionálás...
Én is erre várok.
AM1-en memória sávszélessége nevetségesen alacsony, nem tudtam 20% fölé terhelni a CPU-t memória intenzív feladattal, annyira korlátozta a gyenge memóriavezérlő. A "véletlen" ECC support kell, az maradhat.Cserélhető cpu-s ITX lap Xeon(ECC) támogatással 8/16 portal dual lan-al 60K-nál indul.. de mivel nem kell erős cpu, csak sok memória, megfelelő sávszéllel, jó lenne erre valami alternatíva végre.
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #35035 üzenetére
Hát ha te egy GTX 750Ti-os gépet, ami csúcsban akár 150W-ot is felvesz megoldasz ennél kisebb házban teljesen passzívan, akkor OK, de én már próbáltam és nem jártam sikerrel hőfokok terén... A mostani nagyobb méretű házak ugye pont a 750Ti magas bordája miatt kellettek. A kis faház most is fenn van a polcon.
Ez a mostani... ugye csak átmeneti megoldás?
Nem tudom. Most egy darabig dobtam a passzív ITX megoldást, mert a CNC-zés miatt kell a sima PCI + PCI-E foglalat is, valamint a nagyon komoly adatigény miatt az M2 is prioritás volt... De majd ha az anyagi úgy adja ki (nem fogja, mert jövő nyáron házvásárlás a cél), akkor visszatérek még ITX méretre és normális házra, a mostani gép megy kimegy a műhelybe a lézergravírozóhoz). Alternatívaként ezt a házat alakítom át...
A múltkori új passzív ITX tervem pedig a CNC marógép mellé kellene. Nem túl szerencsés egy gépről járatni a két gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest