- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Snapdragon 695 és 120 Hz-es kijelző a Motorola G34-ben
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
válasz
Chaser #50793 üzenetére
85-85 mm mind a két irányba, már amennyire sikerült megmérnem, de nem hinném, hogy pár mm-el arrébb lenne, azaz szimmetrikusan helyezkedik el az io és ram irányába.
A másik szélétől 60mm, így a pci-e széle felé pedig a maradék 110mm.Ha holnap este lesz egy kis időm, rápróbálom az IS-60-at, nehogy meglepetés érjen engem is.
-
törölt tag
-
-
Rick4
félisten
válasz
Chaser #50783 üzenetére
hááát, nem lehetetlen, akkor ezek szerint szerencsém is volt, mindkettő tök jól befért is a két Chieftec flyer FI-01B-U3-as házba. ez nekem irodai gép, nincs vga sem, játszok, böngészek, dolgozok, fórumozok rajta, erre ezek a lapok is tökéletesek, a hűtő ventije meg kergeti a levegőt az egész alaplap körül, szóval nem hiszem, hogy ilyen körülmények között túl akarnak bármi is melegedni.
-
Rick4
félisten
válasz
Chaser #50776 üzenetére
Nem lóg túl, mert én jól raktam fel!
Amúgy érdemes volt lefotózni, a h410-es lapon az alaplapi wifi modultól 0.5mm, a belső ram tetejétől kb 1mm van, és annyi.
Az előző IS40-es hűtőnél is egyértelmű volt, mindig a proci és a legközelebbi oldallap felé van a hőcsöves rész, és akkor rendesen áll minden. Igaz, nálam alapértelmezetten nincs dVGA, nem játszom, arra akár túl is lóghatna, de elég kompakt kis hűtő ez az IS60-as.
Szerintem valami ebből látszik, elsőre nem jól raktam fel:Az első képen annyira rálógott a felső végére a lapnak, hogy a házba téve már nem tudtam a 12V-os CPU táp mellett a sarokba becsavarozni a csavart.
-
Rick4
félisten
válasz
Chaser #50772 üzenetére
Szerintem az, hogy lehetőleg mindent hűtsenek, nekem pl az ID cooling IS60-as alatt ott egy i5-10600, plusz egy Samsung 970 evo plus SSD a procitól nem messze a foglalatban, van ugyan ragasztott borda rajta, de egy crystaldiskmarknál még így is felmegy a hőmérséklet, bele se gondolok, mi lenne egy keresztülfújós torony hűtővel, szerintem tizenfokokkal lehetne forróbb, mert hogy ugye max szellő juthat oda, de irányított légmozgás nem. VRM ugyanez, proci körüli alaplap rész szintén. Márpedig az én meglátásom szerint irányított légmozgás nélkül költhetsz te bármennyit a hűtőkre, meg villoghatnak a szivárvány ezer színében, nem jártál el helyesen.
Ez itt már egy visszahűlt állapot, mivel vége a mérésnek, közben volt 74°C is.
De mint minden más, ez is csak egy vélemény, ettől függetlenül a saját dolgaival mindenki azt csinál, amit akar...
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Chaser #50672 üzenetére
az jól hangzik, főleg a mostani kálváriámhoz képest
de a Ghost jól vizsgázott tegnap, üres asztalon (értsd: nem sarokban) még 5-8 fokkal hűvösebb a CPU, 62 fok körül megállt Borderlands alatt, komoly javulás az asztalomhoz képest.
cserébe ma is volt egy reboot, az asztalon, Aimp3 alól ment flac és Chrome ~30 tabbal le volt rakva tálcára: kb. 6 óra után egyszer csak gondolt egyet és újraindult... tegnap este volt LAN parti, előtte szétszedtem, megmozgattam a tápkábeleket, letisztítottam RAM pin-eket, ellenőriztem az AM4 lefogatást, újrapasztáztam a procit, megnéztem a PCI slot-t. átcuccoltam a város másik végébe, összeraktam, éjjel vagy 7 órán át ment online co-op, semmi baja nem volt. kezdem nagyon nem érteni. ráemeltem a CPU-ra 1,15-ről 1,1625-re, mert miért ne.
fenti Aimp+Chrome "workflow"-al szokott menni a majdnem minden estém. 20-ból egyszer gondol egyet és elszáll. IF-et meg kell nézzem, bevallom arra rá se hederítettem eddig, gyári Auto-n kell legyen minden. a vsoc pedig gyári értéken van. megnézek akkor egy emelést.
Duracellm...
köszönöm a tapasztalatokat!
fentiek fényében ráengedtem az mhtml-t, egymás után 4-5x, hibátlanul és gyorusoló tempóban végigfutott, semmi hibát nem tapasztaltam közben. ez is, mint minden egyéb szintetikus teszt, jónak tűnik. ééén már nem tudom. lehet RMA-zom a tápot kínomban.
ui.:
köszönöm a sok, nagyrészt OFF segítséget a topiclakóknak, főleg így a karácsonyfa alatt ülve! kellemes ünnepeket és jó pihenést Mindenkinek
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Chaser #50670 üzenetére
köszi szépen a tapasztalatokat! lehet, hogy simán naiv voltam és túl sokat akartam, a Ryzen topicban is olvasgattam, ott voltak "sokan", akik 1.1V alatt mentek 4.1-4.2Ghz körül, gondoltam akkor annyira nem extrém az enyém, főleg, hogy a lapkám is elég új batch.
szűk hűtési megoldási kereteim vannak a Ghost S1-ben, de alapvetően működik: egy Noctua A12x15 fúj be és most cserélem a Noctua L12-n a 92mm-t slim 120mm-re. egészen meg tudja zabolázni.
soha nem szoktam ilyet, de kicsit felpaprikázott: egész éjjel ment most a prime95, 12 thread-en, kb 9 órát. belenyalt egyszer a 96 fokba, de többnyire 80-90 fok között volt és hiba nélkül kapcsoltam le reggel. tegnap a RAM-okkal alapon néztem egy memtest86 blend-et, 3ó 22p alatt lement hiba nélkül. a tegnap éjjeli sikeres prime után ma felvettem a RAM-okat 3200-ról 3600-ra és futtattam még egy memtest blend-et. lement 3ó alatt, szintén hiba nélkül. ezzel tudom, hogy nem zártam ki őket, de hajlok rá, hogy nem itt van a baj. AIDA system stability test elment ma 20p után hibával, de nem írt semmit, csak leállt, pedig minden hőfok rendben volt. ez RAM gyanús, de ezután ment le a memtest hiba nélkül, azonos beállítással.
egy fontos apróság, amit benéztem: a proci a tegnapi játék elszállásnál 1,125V-on volt, nem 1,15-ön, valószínűleg rosszul állítottam be, elnéztem... az éjjeli prime és a memtest utána úgy futott végig, hogy 1,15V fix-et kapott - most tényleg - de visszavettem all-core 4,0Ghz-re, bőven elég lenne az is.
ui.: CPU default esetben az lehet, hogy csak néhány mag kap nagyobb feszt, nem is zavarna amúgy, csak a folyamatos idle peak-ek nem tetszenek. ez sokkal szolidabb all-core tuning és fix fesz mellett... PBO minden esetben Auto volt, nem babráltam.
szintetikus tesztek alatt soha nem száll el és nem hoz hibát. az esetek 90%-ban idle vagy Chrome alatt dobott el és összesen 3-szor játék alatt.
most várok, megnézem, hogy 4.0Ghz-en szórakozik-e. ha igen, akkor RAM default újra és úgy nyúzom tovább, aztán megnézem 1.2V proci fesszel.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Chaser #50652 üzenetére
Alap netezős/irodai konfingak jó lehet. Szépnek biztosan szép, legalább is nekem tetszik, de a szellőzése, hmmmm....
Volt hasonló házam Realan E-D5, de ennek legalább volt a tetején 1 db 120-as venti, plusz a táp is kívülről kapta a levegőt. Én még az aljára tettem egy 140-es ventit, így egész barátságos kis játékos gép lett.
Neten láttam olyan képet C2-ről, ahol a tetejét kicsit megemelték, hogy tudjon hova távozni a meleg,Amúgy én sem bírtam magammal, beruháztam egy Jonsbo UMX1 Plus-ra. Kicsit nagy itx-nek, de viszont sfx táppal beleférnek a kisebb matx lapok is.
Igaz ezen is kell kicsit alakítani: pl a táp felett a házat mindenképp perforálom majd, az aljából a hdd tartót is kiszedem, hogy 2 db 120-as venti beférjen. Így már barátibb lesz a szellőzése.
Addig maradhat a kis metis.. -
-
A Zéé
addikt
válasz
Chaser #38175 üzenetére
barátnőm gépében Panorama van. Gumi bigyókkal van rögzítve a venti, kicsit el is áll emlékeim szerint a bordától, így rezgés nem megy át semmire, és amúgy is nagyon halk.
Felszerelni nagy szopás, mert a csavarokra minden irányból rálóg a hűtő, és az egyéb alaplapi alkatrészektől sokszor még hozzáférni is alig lehet. Amúgy ilyent vettem volna, ha nem lett volna épp globális készlethiány február elején. ID-cooling IS-40 lett helyette, az kicsit zajosabb, mint a Panorama. -
Ribi
nagyúr
válasz
Chaser #38157 üzenetére
A fenti HDPLEX 160W-be nem tudsz 12V-os tápot rakni, csak 16-24-est.
Nagyon nem mindegy, hogy a DC-DC 12Vot eszik eleve, vagy nagyobbat. Ha 12Vost, akkor azzal nem csinál semmit, csak rendszerint van benne egy LC szűrő és kész. Ott sokat számít, hogy milyen az AC-DC előtte, hisz az generálja a teljes 12Vot. Olyan táp ami a 12Vot is DC-DC-vel állítja elő, sokkal kevésbé számít az előtte lévő AC-DC konverter minősége. Jonnyguru tesztől is látszódik ez. -
törölt tag
válasz
Chaser #38154 üzenetére
Sajnos az AC-DC minősége is ugyan olyan fontos, nem választja le a "sz@rt" a DC-DC.
Hiszed vagy nem, táp hatásfoka javul és még a passzív hűtött CPU is kevésbé meleg ua. a terhelésre, ha az AC-DC-ben az "ideálishoz" közelebb vannak az alkatrészek (induktivitás, kondenzátor). -
válasz
Chaser #38150 üzenetére
Igaz, GTX1060. Köszi!
Én mondjuk maradnék a 75W-os fogyasztású kártyáknál, szóval még így is meggyőző.Igen, a DC-DC minősége itt a nagy kérdés, de már ránézésre is ebben van a legtöbb anyag, amit pico-ban láttam. Még attól félek picit, hogy a deszkára milyen hatással van a közvetlenül rádugott, 120-130W-ot termelő táp, de végül is a srác nagyobb fogyasztású gépet futtatott, ráadásul egy venti nélküli (bár erősen rácsos) házban,
-
Ðávid
aktív tag
válasz
Chaser #38138 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert én ezt megcsináltam a Metis-emmel. Oldalablakosat vettem belőle.
-
HookR
addikt
válasz
Chaser #38128 üzenetére
"érdekel"
Francba! Reméltem, hogy megúszom*...Vízszintes alaplapos, ATX tápos házak közül talán ezek a legkisebbek:
- Lian Li PC-Q33
- Lian Li PC-Q34De akkor már érdemes a Raijintek Metis Plus-on is gondolkozni.
Esetleg ezeken: #31962* Már annyi kuckó van, hogy nem séróból tolom. Át kell nyálazni az albumot.
-
HookR
addikt
válasz
Chaser #38125 üzenetére
============================================
Lone L4 hivatalos oldal - [link]
- 225 x 95 x 217 mm (4,64l)============================================
Vagy például az NFC S4 Mini-ben elfér teljes magas dVGA is.
- 330 x 215 x 63 mm (4,47l)(#38116) Chaser: Erre még érdekel a válasz?
#lustaság
-
Koszonom szepen, de - mint az talan a kepbol is latszik, mert hogy azon van egy, ami raadasul a gepemben volt egy darabig - az uj gyari hutokrol elsokezbol vannak informacioim. Idle-ben nem nagyon hangos, viszont ami hangja van, az eleg csunya, ha meg terhelest kap az APU, akkor meg pillanatok alatt felporog, mert az az aprocska borda meg a hetcentis venti ennyit tud. Es itt nem tuningrol van szo, hanem undervoltrol.
(Persze a hangossag alatt mindenki mast ert, en meg hatarozottan csendmanias vagyok.)
-
Gabor970
addikt
bocsi, valóban User137-nek kellett volna válaszként írnom.
Asrocktól bevallom idegenkedem. Igaz, csak azt tudom, hogy 1-2 évvel ezelőtti lapjaikkal sok gond volt. Nem valahonnét hallottam, hanem testvérem dolgozik IT szaküzletben, megérték gariztatni őket. -
Gabor970
addikt
nna most akkor rágjam át magam azon, hogy egy lightosabb I3 az hol helyezkedik el a brazos E350-hez képest teljesítményre
Persze kombinálva az abban levő 6310-es gpu-val. És, hogy az I3-ba miféle gpu van benn...... brrr, semmi sem egyszerű
Mondjuk elég erős ellenérv a lapoddal szemben az USB3 hiánya.
-
zodo
nagyúr
Csak a fantáziádon múlik
Van pár ötletem pl.: mit szólnál egy kis méretű Spiderman-es hűtő átalakításhoz ? -
szacsee
nagyúr
-
Mercutio_
félisten
Ha az a ki@&# Asrock A75M-ITX végre itthon is kapható lenne én is sokkal boldogabb lennék, pattanna át bele az A6-3650 aztán indulhat az alulfeszelés
(ha a mATX-es A75M-hez hasonlóan ez is 20k körül lesz persze csak akkor)
-
zodo
nagyúr
Volt idő hogy leesett az ára de most sem vészes mert kb. ennyiről indult tavaly novemberben én is 33k-ért vettem. Gondolom nincs más alternatíva csak a Sapphire 25k környékén ill. amúgy sincs túlárasztva a piac Amd oldaláról és ez egy remek lap ezért biztos úgy vélték hogy akinek kell ennyiért is megveszi vagy vesz full int. lapot esetleg árfolyam emelkedés vagy nem tudom.
-
törölt tag
Ugyanilyen házat vettem éppen az elmúlt héten én is. Sikerült valahogyan egy olyan telepítést végrehajtanom, hogy nem akart menni az infra. Bárhogy állítottam a drivereket (a CD-n nincs hozzá és nem is kell), folyton maradt az Eszközkezelő-ben valami gebasz.
Meguntam, format, reinstall egy másik (nem turkált DVD-s, se update belepakolt, se semmi) Win7 és láss csodát, működött elsőre. A kikapcsoló gomb alatatja és felébreszti a gépet flottul. Szóval nem biztos, hogy az eszköz rossz, hanem a Win beállítás. -
szacsee
nagyúr
Pedig ált. intel deszkák drágábbak szoktak lenni. Legalábbis régebben cimboráim ezért váltottak amd-re.
Itt némi help.
Bekapcsolást gondolom lap biosában lehetne állítani (power up by.... IR /CIR), többi pedig regedit, vagy xml turkálós. Ha viszont belőtted, akkor elmentve később újratelepítésnél nincs probléma. -
-
-
z00li
senior tag
Üdv!
Tesóméknak G620-as procival raktam össze gépet. Próbaképpen megnéztem egy HD videót MPCHC-val. Gond nélkül vitte, elvileg volt DXVA is (MPCHC ki is írta, feltéve hogy ez azt jelenti
) De ha gondolod bármikor ki tudom próbálni, hogy megnézzem milyen órajelen, milyen procihasználattal megy a dolog.
Z
-
kisza25
félisten
annyit tudok, hogy a harmadszintű gyorsítótár G5xx-ben 2MB a G6xx ben már 3MB,
az IGP 850Mhz turbóval 1000Mhz, G6xx nél 850 turbóval 1100Mhz,
a G5xx/G6xx 1066Mhz memóriát támogatják hivatalosan,
a G8xx 1333Mhz-et, a komolyabb különbségek az i3-2100-nál kezdődnek ebben már van HT
és a grafikai képességekben van jelentősebb különbség,
az órajelek megegyeznek, de ez a következőket támogatja amiket az előzőek nem:
Intel® Quick Sync Video
Intel® InTru™ 3D Technology
Intel® Insider™
ennyi -
-
zodo
nagyúr
Jelenleg egy darabot sem látok az apróban de mindegy is mert ahogy nézem talán még az is kevés lenne ha jól gondolom ezen teszt alapján.
(#8938) PeachMan
Nem igazán adnak távirányítót a házakhoz vagy ha igen akkor az nagyon drága múlatság.
Codegen mx31-nek volt egy szériája amihez volt de már rég láttam boltot ahol lenne még belőle. Amúgy így nézne ki.
Szerintem jobban jársz ha magad veszel hozzá pár ezresét pl. az apróban van pár hirdetés és beszereled. -
zodo
nagyúr
Nem sürgős csak gondoltam a mai (kapható) hardverekből is kihozható ez a szerény teljesítmény. Konkrétan az Intel-es Cpu-ba ágyazott Gpu-k teljesítményéről nincs semmilyen infóm mert sosem érdekelt.
Ha nem megy full integráltba akkor marad a low profile kártyás kiegészítés.Néztem pár Brazos tesztet de hát gyengék még a játékhoz pedig szimpi lenne.
-
kisza25
félisten
az AC-k rámennek, de nem az összes,
bár tudtommal az AM2/AM3/FM1 kompatibilis, de javítsatok ki, ha tévedek -
kisza25
félisten
most néztem még Ausztria/Németeknél sincsen, de az ottani árgépen a termék már ismert
-
kisza25
félisten
az asus-t (Asus F1A75-I Deluxe mini-ITX FM1)augusztus végére ígérték a hírek, de még nem lehet kapni,bár itt meg szeptembert írnak, hogy a 65Wos apukkal együtt jelenik meg
-
toldy
őstag
Valahol olyasmit olvastam hogy a ddr3 ramok kb 20-30% kevesebbet fogyasztanak mint a ddr2 ( 1600@1,5v vs 800@1,8v), de már nem tudom hol. Az hogy ez azt jelenti hogy 2,5w helyet kb 2,2w már más dolog ( ezt tippeltem, nem tudom pontosan, de nem hiszem hogy olyan sokat fogyasztanának a ramok).
Egyébként amondó vagyok hogy h55n+i3 kb 45k, de ha tud várni és nem lesz tuning, vagyis elég neki a megvett órajel, és tényleg 20k körül lesz alaplap akkor inkább a SB javaslom, hiszen az úgy 50k, cserébe kb 10% gyorsabb, kevessebbet fogyaszt, és ha igp-t használ akkor az is erősebb.
-
tthom
senior tag
Hát, általános ez az, de néha kell PS, meg videókonvertálás.
Igen, s775nél is van DDR3, de ITXben nem nagyon.. esetleg max 4Gbig. Amúgy nem 10e a különbség, mert S775ös, DDR2es Intel lap az 15e körül van, 15e-ért meg már egész jó S775ös procit lehet venni. 1156ösben meg 25e a lap + 25e a legolcsóbb procc.. 4Gb ramig meg kb ugyanannyi a memória, akár DDR2, akár DDR3. Szóval kérdés, hogy azt a +20e-et megéri az i3, netán apróról i5. Persze, árakban tévedhetek, de én ezeket találtam. -
Hanok
senior tag
Akkor is ott van hogy az intel csak 2mag+ht tehát hosszabb távon 3-4-5k pluszt megér egy 4 magos rendszer szerintem...Hiába kerül 6-8kval többe a lap ha olcsóbban veszel bele 4 magot mint az intel-be... Vagy azonos áron 2 magot kapsz AMD nél pedig 4-et....Szvsz intel drága akárhogy számolgatok...De nem kukacoskodni akarok, tegyen mindenki belátása szerint...
-
Chaser
legenda
+ az asusba so-dimm ram megy, ha 2x4-et akarok belerakni az 5-6k felár a desktophoz képest...2x2-nél már nem számottevő.
Meg az hogy valahol esetleg van 29k-ért egy asus azzal sokra megyek, utazzak több száz km-ert, mert utazni ingyen van?Vagy webshop aztán ha beszarik vigyem el, meg menjek érte..ááááá
Nálunk van egy kifejezetten olcsó bolt, ott 32k, de másutt is jellemzően 30k fölött van, a h55n meg 25k. Egy ismerősnél az asus lenne 28, a h55n 22. Összességében bárhogy számolok, jobban jövök ki az inteles megoldással.
szerk: user137 Fentebb linkelt valaki egy elvileg 2x8-as kitet, de egyrészt horror ára van, másrészt onnantól intelnél cpu függő, ha az támogatja mehet bele, amd-nél meg chipset függő. Mert ugye 4 dimm-es itx lap nincs, úgy könnyen -olcsón'- meg lehetne oldani.
-
Hanok
senior tag
Azért nem kell az amd-t túlárazni, az intelt meg alul...
880g itx-et már valamivel 30k-alatt is lehet kapni (új), Nem egyszer van 16-17K-ért 620-as x4 az apróban...Így akkor már mindjárt egál...Legalábbis az intel platformodhoz képest... 620 1,1V-on nekem 45W-nál többet nem nagyon eszik, és igazából x4 vs x2...Kizárt hogy gyorsabb lenne 4 magot kihasználó alkalmazásokban..ha új dolgokról van szó Én 2 magra nem pocsékolnék ennyi pénzt... És nem kell most linkelgetni teszteket, meg nem szeretnék intel vs amd fronton vitát indítani..De ha választani lehet 47k-ért inkább 4 mag..Biztos időtállóbb mint az i3 hosszútávon...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Milyen digitális videókamerát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kés topik
- Formula-1
- TCL LCD és LED TV-k
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Elszívja a vezetőket a big tech, de ez nem tetszik az EU-nak
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest