- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magisk
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
user137 #15378 üzenetére
Amikor bemutatták akkor nekem is nagyon tetszett ez a ház, azóta kicsit változtak az igényeim, így más lett. USB3 ügyben meg átérzem a helyzetet, a Prodigyben van az USB2-es alaplap, a PC-Q07-ben meg az USB3-as
Mondjuk ez nekem nem gond mert nincs USB3-as eszközöm, ha meg valaki hoz pl. külső vinyót, arra ott a kis gép hátsó csatija.
-
user137
őstag
válasz
user137 #15332 üzenetére
nyah, átköltöztem a Fractal 304-be.
ami feltűnt:
- azért a "pár centivel nagyobb" elég jó különbség az SG06-hoz képest
- a H55N-en nincs USB3 alaplapi csati
- a fractal ventik nagyon csendesek, még médiumon is csak épp észrevehető mélysuhogás indul felőlük, viszont a szabályozó miatt be kellett dugjak egy Molex sornyi tápkábelt is, nem túl elegáns módon.
- a minőség kicsit kínaibb, mint a márkától szeretném. sok fémforgács lett az asztalomon a végére, 1-2 helyen a fractaltól szokatlan módon spóroltak az anyaggal vagy a kivitelezési igényességgel.
- a táp meleg levegője nem illeszkedik a ház falához, így aztán sztm a táp beleszól a ház hőháztartásába. kell hozzá 3db plexilap vagy rossz esetben kartonpapír és jobb lesz. de gondolhattak volna erre. -
törölt tag
válasz
user137 #15205 üzenetére
Ár/érték/teljesítmény arányban etalonnak tartom ezt a kuckót, csupasz előlap különösen bejön.
De innen már nincs messze méretben egy kompaktabb mATX-ház sem
amiben egy nagyobb (hő) teljesítményű rendszert kényelmesebben el lehet rendezni, nem is beszélve a zajról.
(#15206) szabi__memo:
Teljesen egyet értek, egyetlen észrevételem hogy a meleg levegő csak az IO-sheeld résein tud csak eltávozni. -
Pista0001
addikt
válasz
user137 #15118 üzenetére
Van ezeknek a kompakt vízhűtéseknek topikjuk, ott szinte csak olyanok vannak akiknek van velük tapasztalata
Az eddig olvasottak alapján amúgy nem tűnik túl bizalomgerjesztőnek. Jobban jársz ha a tápot áthelyezed valahová, és valami normális léghűtőt választasz, 1 venti tud halkabb lenni mint egy venti meg egy pumpa.
-
HookR
addikt
válasz
user137 #10907 üzenetére
Llano procik közül akkor a 65W-os TDP-seket érdemes megcélozni. A 4 magos A8-3800-at lényegében nem kapni, vagy amelyik árlistában szerepel is, a 41-42e HUF-os árával mintegy 9e-rel drágább az A8-3870K-nál (100W TDP). A 3 magos A6-3500 ellenben 17-18e HUF és az említett célra elvileg az is megfelel. Ennek ellenére szerintem nézz át néhány tesztet róla biztos, ami biztos.
Alaplapnak ott van pl. az Asrock A75M-ITX 21-22e pénzért. Most hirtelen nem vagyok képben, hogy ebben lehet-e alulfeszelni, majd valaki megmondja.
Memória 1x 4GB DDR1600MHz 7e pénz. (Így marad hely másik 4GB-os modulnak a későbbi bővítéshez, de mivel mostanság olcsó a ram, akár mehet bele 2x4GB már most is) Memóriánál érdemes rákérdezni a Llano topicban, hogy milyen márkát, mert úgy rémlik van amivel gondok voltak.
Ház+táp kombót passzolom, arra is mond majd valamit valaki más. -
Osibaa
senior tag
válasz
user137 #10438 üzenetére
Én pedig a Shuttle XPC SH61R4 barebone-nal szemezek.
H61, USB3, normál ODD, 2x3,5" HDD, 250W táp, elfér benne 2 slotos videókártya és a ház mini-ITX kompatibilis, ha később fejlesztené az ember. (Nekem csak az eSATA hiányzik róla a külső vinyóm miatt.) Ez is 60k most.
-
Mercutio_
félisten
válasz
user137 #10361 üzenetére
Semmiben nem érzem kevésnek a jelenlegi gépet, ezért kérdeztem, hogy a G530 miben lenne gyengébb nála.
Viszont most nézem, hogy durván elszálltak a H61-es ITX lapok árai, és alig valamivel olcsóbbak (nettóban), mint az Asrock A75M-ITX, így már nem biztos, hogy a megspórolt pénz (kb. 10-15k-t saccolok) kárpótol az esetleges teljesítménybeli (intVGA, talán a proci is) gyengülésért -
SQX_Barto
addikt
válasz
user137 #10161 üzenetére
Azért az Ultimate meg a Home helyigénye között gondolom jócskán van különbség, de egy 16GB-osat én is inkább ajánlanék mint 10 alattit. 10GB alattira inkább XP-t tennék már...
Kingston SSD
Ennek már annyira nem vészes az ára, sőt a mostani elvadult HDD árakkal talán még jobb is mint HDD... -
nagynorbi
aktív tag
válasz
user137 #10138 üzenetére
A képek a törzsfejlődést mutatják időrendi sorrendben. Először "rendesen" tettem be a radit előre a ventijével együtt (lejjebb tett furatokkal), de úgy nem fér be egy 3,5-es HDD. Aztán leszedtem a ventit a radiátorról, hogy elférjen minden meghajtó. Így nekem túl meleg lett a házban, kívülre meg nem akartam tenni a ventit. Akkor jött az ötlet, hogy munkára fogjam a táp ventilátorát, így került a táp alá a radiátor. Valóban megjön egy kicsit a hangja, de csak nagy terhelés alatt. Engem meg nem zavar, mert messze van (a TV mellett csücsül az erősítő társaságában kb. 3 méterre) tőlem. Azt még majd kipróbálom, hogy odateszek egy csendes ventit a radi alá. Lehet, hogy segít majd valamit.
Az én VGA-m "csak" 26 cm, úgyhogy nem kellett farigcsálnom a házat, de 1 mm hely sem maradt a vége, és a ház között. Kicsit trükkös a beszerelése, mert mindent ki kellett szedni a házból mielőtt betettem a VGA-t, még az alaplapot is. VGA be, alaplap alácsúsztat, alaplap rögzít, VGA helyére. Innen már gyerekjáték a többi... Ennél nagyobb VGA-hoz, már farigcsálni kell. -
mrbig25
őstag
válasz
user137 #10114 üzenetére
Szia!
Ár / teljesítmény / fogyasztás arányban szerintem az AMD Radeon 6850 az egyik legjobb választás mini-ITX platformhoz.
Ennek ellenére, ha van pénzed, akkor lehet 6870, de akár 6950 is.
Én a mai nap egy ilyen kártyát raktam a gépembe (szintén SG05, gyári 300W-os FSP táppal).
Ez a kártya ~25cm hosszú és még némi hely is maradt mögötte (a PCB 24,5cm, mint a referencia 6870-nél, viszont a hűtés műanyag burkolata fél centivel túllóg a PCB-n). -
SQX_Barto
addikt
válasz
user137 #10118 üzenetére
Ha megvan a ház, mérd le a belsejét
9" = 228,6mm
A ház, ahogy nézem: 276mm Ebből azért az előlap miatt biztos lejön valamennyi, de 250mm hosszú VGA biztos belefér (szerintem) az előlap mögötti venti nem tudom mennyire zavarhat bele a VGA-ba.
SG06-ban van kis esély "trükközgetni, mert az előlap mögötti résznél a fémet ki lehet vágni, és lehet így "csalni" 1-2 cm-et. (Itt a fórumban volt is kép egy hosszabb ATi-ról, ami levett előlapnál kilógott. -
tvse1995
senior tag
válasz
user137 #10114 üzenetére
Hello,
árkategóriát nem írtál így azért elég sok kártya szóba jöhet.
A legerősebb amit találtam és befér az ez, viszont ez ugye aránytalanul erős a kis i3-hoz.
Szerintem amit még kihajtana az egy 6850 vagy 6790 lenne. Ezek közül szerintem elég sok a 9 inch-nél rövidebb.
Például erről a hűtésről én még csak jót hallottam. -
nagynorbi
aktív tag
-
Osibaa
senior tag
válasz
user137 #9902 üzenetére
Szia!
Ez inkább a HTPC topikba illik, nem is olyan rég volt ott téma.
Az IrDA vevők, amire Te gondolsz, tudtommal nem használhatók távirányítóval, nem erre szolgálnak. Egy PC-s távkapcsot kell venned és azt kiváltani a Harmony-val. Mivel a PC távkapcsnak csak a vevője kell, ezért a helyedben az egyik legolcsóbbat választanám, amivel a Harmony jól együttműködik - nem mind ilyen.
Én egy ilyen PC-s távkapcsot vettem, majd erre állítottam be a Harmony-t. Ennek több verziója van, ami az apróban is kapható, de nem mindegyiket komálja a Harmony (tapasztaltam), amit a linkelt boltban árulnak viszont jó. Ha ennél a távkapcsnál maradsz, priviben megírom hogyan kell beállítani a Harmony-t.
További PC-s távkapcsok: [link]
-
SPQR
tag
válasz
user137 #9650 üzenetére
Igen és azt gondolom így nem is terhelték túl ....
Mondjuk én inkább egy paneltáppal néztem volna meg a teljesítményeket, bár nem lett volna kevesebb sokkal de egy pár W mínuszt jelentett volna biztos. Volt már pár miniITX konfigom (Intel,AMD, integrált és nem intgerált) és a saját a mérések alapján mindig volt pár W mínusz. A legtöbb az 10-12W teljesítmény különbség volt ami 24/7 esetén elég sokat számít. -
HookR
addikt
válasz
user137 #9555 üzenetére
Eléggé elhanyagoltam, valóban ideje lenne már befejezni végre.
(#9559) EyEsOnU: "lehet, hogy én voltam az ergya, de sikerült egy phenom2 (125W) cpu-t "belepróbálni" egy 95w matx lapba, és nem hiába ment bele nehezen.. 3 láb elhajlott és 2 eltört
"
Valószínűleg AM2-es procit próbáltál AM3-as lapba gyömöszölni. Nem kimondottan szerencsés párosítás. -
mrbig25
őstag
válasz
user137 #9434 üzenetére
Valószínűleg slim venti lesz a hűtőn + a táp fentről fogja szívni a levegőt. Kap a tető egy kis porszűrőt, illetve gyakrabban lesz majd portalanítva...ezt még kibírom.
Arra viszont már rájöttem -így a ház nélkül is-, hogy mini-ITX-nél kénytelen az ember kompromisszumokat kötni. -
HookR
addikt
válasz
user137 #9391 üzenetére
"az alaplapon 2 HDMI van, és 1 DSub, nincs DVI - ez fájóan érinthet ha DVI-os monitorod van, a DVI-HDMI átalakító egy nagy böszme dög, amit ráadásul könnyen le is lehet törni egy ügyetlen mozdulattal - vagy cserélsz monitorkábelt."
DVI-HDMI átalakítót a kábel monitor felé eső végébe is dughatsz.
-
zed1983
őstag
válasz
user137 #9391 üzenetére
ha standby-ban elhagyja a gépet az áram (Win7), akkor néha CMOS reset kell neki, hogy be tudjon bootolni, utóbbi jumper meg borzasztó rossz helyen van
Ez mitől lehet? esetleges későbbi bios megoldhatja a problémát?
Köszi a választ esetleg ha még van mondani valód róla, akkor szivesen meghallgatom!UI: ezek tapasztalatok?
-
dabadab
titán
válasz
user137 #9364 üzenetére
"megvan már a házad, h mibe menne?"
Igen, Modecom 105, megvan a komplett rendszer. Mondjuk némileg offtopik, mert a végén nem mITX, hanem mATX lett (nem akartak jönni az FM1 mitx lapok, nekem meg elfogyott a türelmem).
"ha csendmániás vagy, akkor csak panel vagy picopsu, integrált vagy passzív vga, SSD+NAS és sztm még egy nem létező ház a megoldás"
Igen, kb. így néz ki mindhárom csendes gépem, mondjuk a nemlétező házat leszámítva.
A ház szerintem nem probléma, a Scythe Kozuti belefélr egy EPC3-ba is és kb. annak se lehet semmi hangja, mondjuk az tény, hogy nagyobb háznál azért nagyobb a hűtőválaszték.
-
szacsee
nagyúr
válasz
user137 #9236 üzenetére
Beszéld le vele..
Buszos fuvar nem játszik?
Mobilteló elérhetőség megadod, Ő feladja valamelyik Bp-re tartó buszra a sofőrnek... általában 1K-t szoktak neki adni fuvardíjként, Te meg várod a buszt pl Bp megállójánál és átveszed.
Előreutalásról pedig csinálsz pikcsört.kételkedem: Elvileg 4Gb-al sem lenne annyival fürgébb azon alkalmazások alatt.
Sokan arra használják amit írtál és a Brazos topikban arra is ajánlják. -
szacsee
nagyúr
válasz
user137 #9191 üzenetére
Pl itt
Csak ellenállásost vegyél, mert a 7V átkötésest pl nem ajánlják a tápos szakik.
Noctua ULNA (Ultra Low Noise Adaper), vagy LNA (Low Noise Adaper) néven futtatja.
Keresni 5V 7V 9V adapter 3 tűs-ként lehet.... de pcgearnél majdnem a legolcsóbb.
Aquában pl revoltec csomagolva 1200 Ft felett van. -
dabadab
titán
-
dabadab
titán
válasz
user137 #9130 üzenetére
"Tehát mire jó? Filmezésre, HTPC-nek. erre meg kapsz egy 15k Ft-os PlayOn lejátszót, és nem kell hatvanezerért "igazi" PC-t építsél."
Ez a gondolatmenet ott bukik el, hogy a 15k-s lejátszó mind tudásban, mind használhatóságban fényévekkel marad el egy XBMC-s Atomtól. A PS3 is, de az még ráadásul zajos meg zabálja az áramot.
-
zodo
nagyúr
válasz
user137 #9118 üzenetére
Nem az a lényeg szerintem hogy mi ósdi vagy sem hanem hogy mire kell, annak megfelel vagy sem és persze mennyiért.
Nem mindenki teheti meg hogy 2 havonta váltogassa a hardvereket vagy hogy több hónapon át árulja azt.
pl.: Van olyan rokonom aki még csak most váltja le a s939 foglalatú konfigját, és?
Szóval az ION teljesen jó alternatíva azokra a célokra amiket írt, max nem játszik de azt Brazos alatt se tudna.(#9119) toldy
Nem semmi.
Neked is elkélne egy nagyobb kekszes doboz.
(#9124) plazma74
Van egy ilyen topik, talán ott kérdezz rá.
GÉP / ALKATRÉSZ beárazás (olvasd el az 1. hsz-t!)Szerk: időközben elveszett a 9124-es.
-
toldy
őstag
válasz
user137 #9120 üzenetére
Egy Lian li q11, már úton van taiwanról, október elején érkezik. Valamint egy Evga GTX 560 lesz benne még.
"kezdem nem követni, h mi miért van nálad... "
Megértelek, a helyzet az hogy én tipikusan az az ember vagyok akinek kell egy normális asztali és egy lapos. Csak eddig nem nagyon fért bele, mostmár talán megoldható. -
toldy
őstag
válasz
user137 #8888 üzenetére
Ez oldalcsatis, nem tudom, eszerint befér a 470.
Eredetileg gtx 560at akartam, de az egy 10k drágább lenne mint a 470 és kevesebb a vram is.v-paci: Az már szerintem túl nagy, abba túl sok üres hely maradna.
SPQR: köszi a segítséget, nem kell félteni tisztában vagyok a házakkal ( csak azzal nem hogy mit is akarok). Meg ha már akkora kuckót veszek akkor inkább q25.
-
-
toldy
őstag
válasz
user137 #8839 üzenetére
Azért ragaszkodom hozzá mert, 20k és nem rossz táp ( nem egy seasonic, de teljesen vállalható). Rövidebb a többitől, és teljesen moduláris ( az összes kábele) és lehet hozzá rövid kábel szettet is venni, ami ebben a kis házban nem hátrány.
-
gsc73
aktív tag
válasz
user137 #8672 üzenetére
Hali!
A manualt csak átfutottam, de ha részletesen olvastam volna, akkor megtaláltam volna, hogy 2HDD-vel, meg ODD-vel, is MAX 40W-ot ír.
Azonban a táppal kapcsolatban ez van benne (Intel D410PT), hogy "This Board requires TFX12V or SFX12V power supply":
Vajon mit jelenthet ez 20/24 tűs ATX táp szempontból?
Üdv: g.
-
sb
veterán
válasz
user137 #8665 üzenetére
Vagy nem menne... 50-50%.
De viccen kívül, nekem is egy darab procim romlott el pedig biztos volt vagy egy tucat már, az viszont úgy, hogy egyik nap ment, másik nap nem indult. Semmi nem történt vele, szénné húzva sem volt. Ez is hw... ugyanúgy romlik/romolhat el, mint bármilyen más chip, ram, vga-n akármi... semmi "közvetlen oka", de mégis lehet ilyen.De hogy érdemben is beszélgessünk, ment egy pü a proci ügyében.
gsc73: Szerintem ez az egész konfig kb. 20-30W-ot fog fogyasztani. A memóriánál pedig nem hiszem, hogy lenne mérhető fogyasztáskülönbség. 20 vs 24 pin: menni kell 20-al is. Itt szintén a nagyobb áramhoz kellene az extra 4 pin, de mivel ez keveset fog fogyasztani így nem hiszem, hogy szükség lenne rá. Nekem régi mATX-es 24 pines lapom, normál procival is ment 20 pinessel.
-
Tütüm
aktív tag
válasz
user137 #8633 üzenetére
Félreértettél,az alaplapon csak sata csatlakozó van,a vinyó viszont régi ata-s,és ezért kellett az átalakító. Első helyre raktam bootolási sorrendben,sőt a többit ki is iktattam. Na mindegy,végül is anyu azt mondta őt nem zavarja csak engem idegesít hogy nem tökéletes.
-
user137
őstag
válasz
user137 #8589 üzenetére
Eladó Silverstone LC12 belevaló dolgokkal együtt.
-
Shadowman360
csendes tag
válasz
user137 #8571 üzenetére
Ne is emlegesd, sajnálom azt a házat, de nem akarok, már pc-n játszani, igy nincs szükségem vga-ra külön, meg a földön sem akarom tartani a gépet ezért kéne egy kisebb ház ami befér a tv alá. Az a gondom, hogy nekem minden tul nagy, a legjobb az lenne ha pico itx vagy még kisebb gépeket lehetne épiteni-kapni, de lagalább olyan teljesitményel mit a mostani. Ez egy darabig álom marad még.
Lehet összerakok egy brazost is az legalább lapos,
-
4C
csendes tag
válasz
user137 #8538 üzenetére
Köszi. Akkor bővítem az infókat:
Az alaplap pontos típusa: INTEL D525MW OEM.
[link]
Speaker nincs rajta, és szerintem nem is lehet rákötni.
RAM vadi új, ami persze nem jelenti azt, hogy jó is, de sajnos nincs másik gép amiben tesztelhetném.
A PicoPSU másik gépben tökéletesen muzsikál. 20 és 24 pin-esben egyaránt. -
Shadowman360
csendes tag
válasz
user137 #8508 üzenetére
Tudom, hogy ütössebb a tied, ugy értettem nem használnám ki a plusz kakaót az enyémhez képest. Főleg, hogy már nem is játszom, ahogy olvasgatom a topikot sokaknak ez a dillemájuk mint nekem; mini gép ami játékra is jó, de akkor "böszme" meg hangos lessz, nem is beszélve a plusz wattokról, vagy igazán mini gép kis fogyasztás 0 hang, esetleg távirányutás (htpc). Álltalában ezek a paraméterek között cserélgetnek a magunkfajták.
Rendben szólok ha megvan a zsé, de ne jegeld miattam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Beast RGB 32gb ( 4x8gb ) DDR4 3200MHz
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged