- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pisztillus
senior tag
válasz
AxBattler #24241 üzenetére
Én is meglepődtem rajta, a gyári után azt hittem, hogy valamit rosszul raktam össze, és nem megy... De megy, és terhelés alatt (virtuális gép futtatása) is csend van (és a hőmérséklet sem száll el, 60 °C körül áll be), míg a gyári itt már felszállásra készülő vadászgépet idézett meg a hangjával...
Egy másik ITX gépben (Gigabyte B85N, i3 4150) pedig a gyári intel megy, annak induláskor van egy kis zaja, de aztán elcsendesül az is. Majd ha esetleg zajosodni kezd, akkor az is kap egy ilyet. -
Pisztillus
senior tag
válasz
Mercutio_ #24231 üzenetére
Illetve a már említett Rajintek Zelos is szóba jöhet: nálam a nagygépben egy AMD FX8320-t hűt teljesen csendben. Az ITX-gép i3 3220 Thermaltake SlimX3 hűtőjét is ez fogja váltani, mert elkezdett zajosodni...
-
Pisztillus
senior tag
válasz
Pisztillus #10771 üzenetére
Na összeállt a kicsike, most épp a windows7 HP 64bit kúszik fel rá. Idáig semmi gond. De majd egyszer szét kell robbantani megint, mert a procihűtő cserére szorul, kissé hangos. De majd kap ez is egy ilyet, ez bevált egy ModeCom Feel 202-ben, egy E7200 tetején...
-
Pisztillus
senior tag
Sziasztok!
Újabb minigép építésén töröm a fejem. A kérdésem a következő: egy Chieftec BT-02B ház 180W-os SFX tápja elbírja-e az alábbi konfigot?
Asrock H67M-ITX
Intel Core i3-2100
ASUS HD6450 Silent 512MB VGA
2x2GB 1333MHz Kingmax DDR3 RAM
500GB Samsung HDD SATA
DVD-író SATAA VGA-hoz van LP hátlapom, csak át kell szerelni.
-
Pisztillus
senior tag
No visszajött gariból a Modecom Feel 202 házam, a hiányzó alkatrésszel együtt.
Beszereltem az alkatrészeket: Intel DG41MJ alaplap, C2D E7200 proci, 2x1 GB Kingston RAM, 160GB Seagate HDD, LG GT40N slim SATA DVD-író. A procira a Thermaltake Slim X3 hűtő került fel, szépen belefért a házba. Melegnek meleg a gép (kb. 40 °C), de még nem néztem meg pontosan, épp csak az oprendszer telepítéséig jutottam el. Jövő héten folytatom - az a lényeg, hogy már működik.
-
-
Pisztillus
senior tag
Az a kis venti nekem sem hiányzik, a kivezetés annál inkább. De ha cserélik, utána jön a beszámoló, mire jutottam vele. Amúgy nem lesz sok dolga a gépnek, irodai feladatok és nyomtatómegosztás. Ezért is választottam az ITX platformot, na meg így a fiókban porosodó alkatrészek újra dolgozhatnak.
-
Pisztillus
senior tag
Hamarosan kiderül, mi a helyzet, bár ez a garanciális ügyintézéstől függ. A ház ugyanis holnap megy vissza a kereskedőhöz, mert hiányzott belőle legalább egy alkatrész (ha az 5cm-es ventilátor tartozék, akkor kettő), ami megakadályozta az üzembe helyezést (a paneltáp hátsó kivezetése nem volt a dobozban).
-
Pisztillus
senior tag
A házon a rács pont a CPU fölött van (ennél az alaplapnál), tehát még akár egy ilyen megoldás is működhet. De remélem, hogy a kinézett hűtővel nem lesz gond.
SPQR: Előző helyén a gyári ventivel ment, nem egy forrófejű darab - bár egy szép nagy ATX házban lakott. Azért kellett mennie, mert nem tud VT-x virtualizálást, így egy Pentium DualCore E6600 váltotta, ami igen.
-
Pisztillus
senior tag
Sziasztok!
A melóhelyemen építek egy ITX masinát megmaradt alkatrészek felhasználásával. Adott egy Intel DG41MJ alaplap, C2D E7200 proci, 2 GB RAM, 160GB HDD. Kérdés: milyen procihűtő fér be egy ModeCom Feel 202 házba a gyári helyett? Az ugyanis pár mm-el magasabb, mint kellene... Én erre gondoltam, de hátha valakinek több tapasztalata van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Anime filmek és sorozatok
- Autós topik
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- iPhone topik
- OLED TV topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest