- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Hirdetés
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hszilard666
veterán
válasz
#16939776 #52719 üzenetére
Igazad van, erre nem gondoltam, elnézést!
Rick4:
Érdekes, akkor nem tudom hogy nálam miért hatványozottan melegebb a proci, tekintve hogy fogyasztásban nem vagyunk messze, valamint nálam kettővel kevesebb mag van. Lehet mert nem megy sehova a meleg hanem bent ragad a gépházban? Pár óra terhelés után eegyébként fizikailag a ház is átmelegszik, nem tudom hogy ez mit jelent. -
flashpointer
őstag
válasz
#16939776 #52637 üzenetére
Volt nalam egy Asus strix 3070, az volt a legdurvabb:
kb 10! fps-tol cicergett, egyre magasabb hangon, oylan 40+ fps-tol mar nem volt hallhato kulombseg hogy 50 vagy 200. Nem csak a menuben, barhol (desktopon szerencsere nem) 10 fps-nel kicsit tobbre vagytam, foleg mivel 144hz-es monitor van hozza.
Undervolt, masik tap, masik gep, intel-amd proci stb semmi nem valtozott, szoval en tenyleg megprobaltam mindent, kalap szar (ilyen szempontbolt) es utanaolvasva 10 bol 9,5 nagy teljesitmenyu (70-80-90) kartya ezt csinalja, max nem oylan feltunoen (ezzel sem lenne semmi baj egy kozepesnel jobb hazban)
Eloszor direkt a legbrutalabb hutesu karit valasztottam hogy ne kelljen a ventinek hangosan menni , szoval ez a majd hallgatom a ventit a sipolas helyett otlet az anynira nem jon be : ) Ennel nagyobb szivas csak vizhutessel lenne...
Vegul ket megoldast talaltam: vagy a problemas alkatreszeket (VRAM) kell fizikailag szigetelni (plasti dip vagy valami hoallo szilikon, ami ugye tokjo hoszigetelo is...) vagy a haznak kell blokkolni.. az utobbi konnyebben jarhatonak tunik, kar hogy nincs itx meretben, egy ujabb piaci res! -
-
törölt tag
válasz
#16939776 #52506 üzenetére
de, teljesen jogos az eszrevetel, koszonom. a vrm-nek egbekialto bordai vannak (mert a proci az epc612d4i-ben van) es kapott sajat legaramot egy pici blowerrel. a haz meretei miatt a ventit nem nagyon lehet messzebbre tenni, esetleg meg a tuloldalra, hogy a cpu bordan kilepo meleg levego legyezgesse a vrm-et.
nem marad igy orokre, jar a 22magosnak egy rendes hutes, csak most ez a feladat. de ez a delta venti akkor is kiralysag, nagyon erdekes
erdekes h a dynatron 165W-ig mondja ezt a bordat, de nem ugy tunik h gyari kiszerelesben elbanna a 145W-os procival.
a masik lehetoseg a t318-as borda volt, azon most egy 3d nyomtatott adapterrel egy 92mm-es venti van, lehet megnezem mit tud. es akkor a vrm is jobban jarna.
-
imibogyo
veterán
válasz
#16939776 #52397 üzenetére
Mi most ott tartunk, hogy a nagyobbik 7 éves fiammal folyton toronydarukat építünk (valamiért ez fogta meg). És távirányíthatónak kell lennie, ez "fontos szempont". Tegnap pedig egy távirányítós autót építettünk (rendesen kanyarodik is stb.). Az ő esetében a kinézet még nem számít, de az nagyon is, hogy mechanikailag minden úgy működjön, ahogy kell. Én szeretek leírás alapján is építeni. Utolsó ilyen "művem" (a sebességváltó is működik
):
-
Crabface
senior tag
-
Rick4
félisten
válasz
#16939776 #52254 üzenetére
A vastagabb ventilátor még közelebb fog kerülni a perforációhoz, és nem biztos hogy halkabb lesz, sőt.
Viszont amennyivel közelebb kerül a perforációhoz, annyival több hűvös levegő jut a házba, és mivel mind kívülről jön, belül nagyobb nyomáskülönbség kell hogy legyen, nem pedig elülről forgat vissza levegőt, ergo nem kell ugyanazon a fordulaton járatnia, így halkabb lesz. Én is próblgattam ezt, a fedélre rögzítve a ventit (ragasztópisztollyal felnyomtam 4 pöttyre, és kész) és 2-3°C-kal is hűvösebb lett minden, ennek határása lecseréltem az ID coolis is60-as gyári ventijét, mert volt hely még egy 25-ösnek is, az a bordára csavarozva is kiér egészen a fedlapig, és sokkal jobb értékeket kapok.
Ez itt egy teljesen szokványos használati hőmérséklet, 23°C van a szobában, az az egy 120X25-ös venti van a gépben.
-
PROTRON
addikt
válasz
#16939776 #52234 üzenetére
Persze a user általi manuális útválasztás az komoly extra csippeket igényel és vezetékezést--->kutatás fejlesztés, hitelesítés, driverezés...stb...költség.
Viszont sok alaplap, ahogy az x299-esem is sima érzékelés alapú útválasztóval van ellátva.
Tehát sok alaplapon az SLI-t úgy oldották meg hogy automatán x8/x8-ra vált a 2 db egyenként x16-os slot, amennyiben mind a kettőbe bele van dugva bármi. Ha x1-es audio kártyával használod, akkor automatán elbuktál x7 sávszélt, nem kérdez.Na ugyanígy, egyes felső kategóriás lapoknál az M.2-t vezetékezték úgy, hogy ha érzékeli az NVME SSD-t, akkor már csak x8 jut a VGA-nak és x4-et meg elvesztett a lúzer...akarom írni átvert user. Vagy épp 3 M.2-vel van szerelve az adott lap és a maradék x4 a második M.2-re van huzalozva ilyen esetben.
Ugye átlag józsi 1080 TI alatt egyáltalán nem érzékelt ebből semmit, csak azért az elvek mentén át lett kissé verve...meg most már jönnek a 3080-ak, meg majd 4xxxek, ahol már lehet belőle bottlenick.De pl ott a x299 Taichi CLx-nél megvan a lehetőséged a 48 PCIe sávra összesen a 4 db x16 slot irányában (x16/x8/x16/x8), de ha M.2 SSD-vel akarod használni, akkor a második x8 első SSD-nél csak x4 lesz és ha beraksz még egy ssd-t, akkor meg letiltódik kérdés nélkül.
Ezért nem azt a lapot vettem, mert kérdés nélkül letiltja azt a slotot, nem választható a biosban.
Míg az én lapomnál inkább a slotok irányába dedikál, amit sokoldalúbb megoldásnak tartok, elvégre még mindig ott a lehetőségem a bifurcationre, amivel az x8 slotomat eloszthatom 2 db x4-re és használhatok benne SSD-t. -
PROTRON
addikt
válasz
#16939776 #52232 üzenetére
De ezt még nem minden lga 1200-as alaplap+cpu kombó tudja ha jól gondolom.
Tehát ha most a legolcsóbb alaplapot egy pentiumos procival összepattintja az ember reménykedhet, de az a hal már halott.Ugyanakkor már az előző genek sok példányánál megfigyelhető a 16 sáv szétosztása a lapon, már az is elég lenne nekem.
Fel nem tudom fogni hogy éveken át hogy rángathatták vezetőszáron az egész ipart azzal hogy csak 16-ot használtak 20 helyett...az egy dolog hogy ki volt írva, de nagyon kevés review-ban emelik ezt ki, pedig ha lenne csatornám minden egyes review alkalmával felhívtam volna a figyelmet erre.Itt most nyílván nem arra gondolok hogy az elsődleges 16-ot kihasználták volna, hanem arra hogy ha van extra dedikált 4 sávom akkor azokat már felhasználom más slotokhoz.
-
PROTRON
addikt
válasz
#16939776 #52230 üzenetére
"A h310-es lapon szintén PCH csatorna (2x2.0) van az 1db M.2"
Najó, ezt a részét lehet tényleg benéztem kissé. De mentségemre legyen mondva hogy sok esetben tényleg osztoznak a sávok és fél szó elírásokon múlik.
Akkor vissza a kályhához és marad a bizakodás hogy ez az M.2 slot a kis fájlokkal való művelet során nem fogja nagyon vissza az nvme ssd-t.Bár ahol eleve alaplapon van a 2,5Gbe ott is érdekes a párhuzamos terhelés kérdése.
A 360-as lapok árai már annyival magasabbak lettek hogy már nem éri meg az egész platformm, pedig ott is csipseten van az M.2.
55-60-ért már Odroid H2+-t lehetett volna kapni, ez meg így alaplap+megfelelőCPU+ethernet+drágább tápegység felárával kb 50 és még akár a topicba is belefér. -
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #52191 üzenetére
Ez lesz a megoldás!
A kábelhossz kiadja. Igazából vágni sem lenne muszáj, csak simán a másik sata tápcsati elé iktatom és kész. Így gyakorlatilag csonkolás helyett upgrade-elek.
Itt a szigetelő és a réz átmérője ami kérdéses, de mivel filléres így ennyi kockázat belefér.90 vagy 180, ezt még nem tudom
(tippre 90)
-
D.Dani
tag
válasz
#16939776 #52102 üzenetére
Szia, köszi az infót.
Nem tudom hogy tudnék költséghatékonyan egy működő gépet összerakni.
Amim van egy DeskMini H110 ami sajnos intenzív grafika használatkor random de gyakran (webböngészés,remote desktop másik gépről erre,stb.) lefagy, ezért használhatatlan.
[link]ASRock support nem ad szervízként másfajta (újabb inteles H310 vagy H470) vagy amd-s (X300) alaplapot, csak H110-est. Venni sem lehet külön.
1. veszek egy új DeskMini X300-ast és am4 procit + bele a meglévő alkatrészeim (mem,ssd,hdd), H110 alap kuka; ház+táp padlásra tartaléknak mert ugyanolyan mint az X300-é.
2. várok, hátha valaki (ecs,gigabyte,asus,asrock?) kihoz egy mini-stx alaplapot. ez bizonytalan.
3. elfelejtem mini-stx formátumot, és összerakok mini-(thin?)-itx konfigot, ami bírja az időnkénti hordozást is. ekkor a sodimm mem-ek is mennek a padlásra (később laptopba még jól jöhet).
4. h110 alaplapot megpróbálom megjavítani/magjavíttatni. a proci mellett látom hogy van egy hűtőborda, ez ha jól látom lecsavarozható, talán alatta vannak (a) hibás (tápellátással kapcsolatos?) alkatrészek. mások is jeleztek hasonló fagyásokat, ha nem eleve intel proci hiba, vagy valamilyen rossz firmware,bios,driver vagy esetleg pcb hiba (elöregedik, levegő nedvességet vesz fel?), akkor talán lehet esélye a javításnak. -
imibogyo
veterán
válasz
#16939776 #52039 üzenetére
Jogos érvek. Én is gondolkodtam ilyen irányokban, így itt az én 2 fillérem...
A venti miatt nem izgulok két ok miatt. Egyrészt apumnak már építettem belőle gépet a monitor alá, amit ugyanebben a pozícióban szolgál ki (szintén egyedül). Most lesz közel egy éves a konfig és nincs baja. Másrészt vagy 10-12 darab ugyanilyen vadonatúj 180-as ventim van és vagy kétszer ennyi 120-as, 140-es. Szóval ha évente kellene is cserélnem ventiket, akkor is jó pár évre be vagyok biztosítva.
"Olyan riser-t lenne célszerű használni, ami több keskenyebb vezeték csoportból áll..."
Nem kizárólag ebből megfontolásból (sőt igazából a könnyebb kábel menedzsment volt a sokkal fontosabb szempont részemről), de alapból ilyen riser kábelt néztem ki. Az egyes szálak "függőlegesbe állítására" én is gondoltam (akár egy ilyesmi nyomtatott cuccal) ettől függetlenül, de aztán meg úgy voltam vele, hogy rosszabb biztosan nem lehet alapból sem, mint ha a VGA állna derékszögben az alaplapra.Persze még gondolkodtam azon is, hogy az egész alaplapot forgatom el 90 fokkal és akkor riser sem kellene. Ez viszont szerintem problémásabb, mint a riseres megoldás. Először is felül jönnének ki a gépből a kábelek ami nekem annyira nem jött be mindennapi használat mellett. Emellett alapból sokkal jobban le lenne szűkítve a meleg levegő útja felfelé az I/O port miatt, maga a "kijárat", mint a jelenlegi elrendezésben. Harmadrészt pedig a CPU hűtőjét ugyan el tudom forgatni, hogy a lamellái függőlegesen álljanak és a friss levegő átjárja, viszont a VGA-ét nem, tehát sokat romlana a VGA borda átszellőztetése, ami szerintem sokkal nagyobb érvágás, mint egy kicsit melegebb VRM, proci környéke (M2 SSD-m nincs az ITX lapomon, normál SSD-t használok, aminek van dedikált helye). De ha minden kötél szakad, még mindig meg tudom ezeket fújatni egy ~5-800 RPM-es ventivel a CPU bordáról.
Elrendezésben is arra próbáltam törekedni, hogy minden "lapát felett" legyen, a minél jobb hűtés végett. A VRM esetében pedig bízok a "turbulens áramlatokban".
És még egy dolog. Ez nem egy izomgép lesz. Nem kell sok száz wattnyi hővel megküzdenem, szóval szerintem nem lesz gond. De remélem nyáron bele tudok fogni majd és akkor már nem csak a levegőbe fogok beszélni, hanem konkrét mért hőmérsékletekkel is szolgálhatok nektek, hogy mekkora hülyeséget csináltam (vagy nem).
-
-
Chaser
legenda
válasz
#16939776 #52023 üzenetére
akkor nem kell a garanciád, az én gépembe/alkatrészeimbe csak én nyúlok
most van egy fsp tápm, az ha nem megy el "felboncolom", megnézem mi hogy van benne, majd utána eladom "felboncoltan" olcsóbban
imibogyo
azért nem kell ám annyira kicsiben gondolkozni teljesítményben - már ha végleges hw-nek gondoltad azt -
amit elértem, igazából itx vagy sem mindegy abból a szempontból, hogy most nem itx az alaplap
3800x 4ghz-ig bq! shadow rock lp-vel vígan elvan - ez játék alatt 5x fok, nemrég az eternalt még végigvittem, 45-50 fok közt 1080p@75 fps-nél 23-4 fokos szobában -
most van egy gdrr6 1650-em, leveszem a tdp limitet 80%-ra, onnantól már alig akarja bekapcsolni a ventit terhelés alatt - bőven 1000 rpm alatt jár ha be is kapcsol -, és még mindig nagyon közelében van a teljes tdp-s teljesítményének
ez most még open air, de lazán megoldanám kuckóban is, de így nem állok neki, hogy lehet fél év múlva sem lesz olyan vga amit akartam
a te elképzelésed a series x kb, kb ugyanezt követi, csak ott talán felül van a venti ami kirántja a meleget, és a perforációkon keresztül megy be a friss - mint a légtisztítómnál is -
az én elképzelésem más, de nagyobb vga-val nem tudom kipróbálni, így most hanyagolom is amíg nem rendeződik ez a baromság
a 750 ti-től meg nem sokkal mard el egy mai gt 1030 sem - persze elmarad -, az meg 25-30w
két titok van ezeknél:
eleve jó hűtőt/hűtésű vga-t kell venni
le kell venni a max teljesítményből, onnantól egész másképp viselkednek
3800x azért 8c/16t, de 4g-n avx alatt megy fel 70 fok fölé azzal a kis bq hűtővel némán, avx-nél akár 80-ig is
de az 4ghz
3,6-on már termeli az áramot ( :
valaki mondta korábban nem számít a cpu játéknál, a vga "termeli" az fps-t nagyrészt
persze, igaz is, de egész más ezzel játszani mint akár a 3600-tal, olyan sima minden játék hogy nagyon
szóval én maradok majd 8c/16t-nél a pici de terhelve is néma gépnél, ha majd lesznek elérhető vga-k némileg konszolidáltabb áron
egyszer majd csak elkészül a projekt ( :
egyébként nem hiszem, hogy 2-3 db 120/25@500rpm-es jó ventinél halkabb lenne egy db 180-as ha nagyobb fordulaton kell járatni
de sztem azonos fordulaton is hangosabb, ott már nagyobb áram kell a motornak mint ezeknél, akkor meg lesz hangja -
imibogyo
veterán
válasz
#16939776 #52018 üzenetére
Nekem ez az elképzelésem a "minél kisebb", de általános felhasználást tekintve talán kompromisszummentesnek tekinthető ITX házra. Vagyis, hogy casual játékra is megfelel, de akár dolgozni, mozizásra is (a némasága miatt).
Mindössze egy darab 180 mm-es venti fújná át (alulról felfelé). Valószínűleg a már passzív üzemben jól kitesztelt Core i5 + GTX 750Ti menne bele (vagy ez utóbbinak valamelyik passzív utódja), de még sajnos mindig nem kezdtem bele.
-
Chaser
legenda
válasz
#16939776 #52021 üzenetére
"A Garancia olyan, hogy ha fél évet már kibírt a termék, akkor alkatrészhibával már nem megy tönkre"
akarod mondani esélyesen kisebb a meghibásodás esélye utána x ideig ( :
de egyáltalán nem garantált
de ha garantálod, én minden sz@romat szétszedem egy éves kora után, csak aztán ha besz@rik akkor kéznél legyen a számlaszámom -
válasz
#16939776 #52018 üzenetére
Nem rossz megoldás, csak ugye úgymond életveszély (ex villanyóragyár r&d tesztlaborvezetőként azért nem esek hanyatt a szabadon lévő 230-tól
), persze csak laikusnak.
A gond, hogy szétszeded, bukod a garit, eleve lejárt garissal mondjuk neki lehet fogni.
Nekem most egy fél éves tápom van, meg útban egy új csak tartalékba, mert nagyon leakciózták a zöld ufónál. -
válasz
#16939776 #52010 üzenetére
Most arra gondolsz, hogy sem csak boostként (Uki>Ube) sem csak buckként (Uki<Ebu) nem megvalósítható, hanem a bemenő fesz ingadozásától függően mindkettőre szükség van?Nem is lenne szükség 12V/12V szabályzásra, ha megfelelő minőségű a "laptoptáp" , persze az is gond, hogy ilyen kis feszültségnél a kábel hossza és a terhelés nagyban befolyásolja a feszültségesést, így négyvezetékes forrás nélkül nehéz megoldani, sokkal egyszerűbb 16-19-20V bemenő DC-ről Buck-kal leszabályozni.
-
Chaser
legenda
válasz
#16939776 #51957 üzenetére
emlékeim szerint szálanként van kábelezve, nem rögzülnek egymáshoz
a bontatlant ezért nem bontom ki ( :
de az biztos, hogy nagyon merevek
persze létezik kábel hosszabbító - nekem van több is -, csak ilyen árkategóriában nem feltétlen őszinte az ember mosolya, ha még arra is kell pluszban költeni
és érthetlen, hogy ezt a részét hogy gondolták -
Rick4
félisten
válasz
#16939776 #51826 üzenetére
Ehhez képest én számtalanszor csináltam, hogy levettem a hűtőt a bordáról, és a megfelelő helyre, ha kiadta, akkor pontosan fölé, ha a fedlapon arrébb volt a lyukacsos rész, akkor arrébb ragasztottam fel egy 120-as ventit. Így egyrészt közvetlenül kívülről szív, még véletlenül se keveredik bele a benti meleg levegő, plusz pár perc az egész, 4 pötty ragasztópisztollyal a venti 4 sarkára, odanyomom, és 15 másodperc múlva készen van.
-
bil
tag
válasz
#16939776 #51826 üzenetére
Nekem ez így túl advanced, főleg a szemes saru szerepe nem áll össze. De tény, hogy nem vagyok egy nagy DIY-arc.
Nem csináltál belőle YT-videót?
Mindenesetre köszi, azért nagy vonalakban megvan. Ha erre adnám a fejem, talán össze tudnám sakkozni, vagy PÜ-znélek intenzíven.
Nekem is volt Kabini, 5350-es. Asztalinak gyenge volt a single channel miatt, de AMD fanként szerettem. -
-
Chaser
legenda
válasz
#16939776 #51820 üzenetére
pont ez jutott eszembe az asrock mininél, bár oda van elvileg értelmes hűtő ami befér
de ahogy elnéztem épp be lehet hackelni egy 120/25-öst egy gyári borda fölé - ha persze a ramoktól elfér, az jobb lett volna ha fekszik mint a notebookokban -bil
biztos bányában landolnak, oda cpu-ból nem kell kraftos -
bil
tag
válasz
#16939776 #51820 üzenetére
Érdekel a koncepció, leírhatod, hogy mi van benne.
Most néztem aprón kicsit felmentek a releváns cpu árak. Gondolom ez is a bányászok miatt.
Anno G4560 10ezer körül ment, most 20ezer.
Ugyanígy 10ezer volt a 200GE, de most nem árulnak, csak keresnek.
Nagyon nem optimális idők ezek. -
tlac
nagyúr
válasz
#16939776 #51720 üzenetére
lemez járása, fej kéregesse hallatszik ki a fém lemez alól, vagy búg/rázkódik?
ez így mind
a lemezek járása önmagában hangos, meg búg is
hiába van a gumirögzítőkön, magában is rázkódhat, mert ha az ujjammal kicsit megnyomom a közepénél, akkor elmúlik a búgása
a fejnek is van ciripelő hangja, de az a legkevesebb az előbbiekhez képest -
gordonfreemN
addikt
válasz
#16939776 #51596 üzenetére
Teljesen jól összefoglaltad a lényeget. Pár hónapja engem isleráztak a talán hdd-s topikból, hogy nem kell nekem raid és igazuk van.
A raid rendelkezésre állás, nem biztonság.
Ha biztonság akkor 3 lemez kell.
1 ami a gépben van és aktív.
1 ami a gépben van de le van csatlakoztatva és
1 ami a fiókban hever
Vagy valahogy így -
gordonfreemN
addikt
válasz
#16939776 #51474 üzenetére
Szia
Nincs lemezhajlítóm, meg abból úgyis csak a kucig lenne. De érdekes ötlet. Különben azon filózgattam, hogy kivágom a fedelet egy normál magasságú de rövid VGA-nak és valahogy szépen lefedem. De nagy macera az. hogy szép legyen gép nélkül...
Qkackca + &rew
Köszi az ötleteket, nézelődöm ezek körül. Tetszik is a raven is a chieftec még jobban is talán de mint méret. Amúgy eléggé "kínai" az anyaghasználat. -
PROTRON
addikt
válasz
#16939776 #51377 üzenetére
Na igen, jól emlékeztem hogy nem életbiztosítás a fent linkelt adapterrel mondjuk egy GTX1070 erősségű kártya táplálása régebbi tápegységekkel amiken még nem volt VGA számára a modern 8 pines PCIe tápcsati.
Hiába tudja matematikailag, rémlett valami hogy a gyakorlat különbözik az elmélettől. -
gordonfreemN
addikt
válasz
#16939776 #51311 üzenetére
Köszönöm a javaslatot, éltem vele. Oli-tól sikerült beszerezni egyet.
Két észrevételem lenne:
A drive-rekesz 4 férőhelye miatt nem bírom bepaszírozni a moduláris táp kábeleit. Vagyis be lehetne, de nem szeretem az ilyen vagy letörik vagy nem megoldásokat, túl feszes.
Erre jól sejtem két lehetőségem lesz: átalakítom az eredetit / melóban gépműhelyben gyártatok újat?
Vagy lehet hozzá venni ilyen kiegészítőt?Másik, hogy a felső drive-tartó lemez (CPU felett) oké, hogy fogadja a 2,5" HDD-met, de tápkábelt abba bele nem ugod csak ha kiemeled még valamivel/valahogyan a drive-ot. Itt valamit én rontottam el, vagy ez tényleg ennyire nem átgondolt?
Egyébként okés, kezdem megszeretni, a szellőssége már meggyőzött, az ISK-ban szerelni... de hát valamit valamiért. Még a két kék ledet fogom délután cserélni, aztán rendben is van.
Ja igen, egy corsair sf450 tápot vettem hozzá 7év garival. Ilyen moduláris kábeleket van aki gyárt?
Nem azért mert ne tudnám én megcsinálni, csak idő szűkébe leszek, február közepétől.A táp hatásfoka egyébként eléggé rendben van, gyakorlatilag az Antecben lévővel majdnem pariban van (csakhogy az Antec 20 ill 70%-on van tekerve).
Idle esetén van minimális különbség, az antec 18W míg a corsair 20W, de ennyi. Ezt meg azért a szélesebbkörű használhatóság oltárán le tudom nyelni. -
gordonfreemN
addikt
válasz
#16939776 #51308 üzenetére
Ugyan semmi gond, egy fórum kötetlen beszélgetés...
Nem nincs meg a hdplex végül. Így nincs értelme, még be sem fér.
Hogy olallapot azaz rácot milyet lehetne bele építeni azt nem tudom, elképzelésem sincs de biztos van megoldás. Csakhogy a suliig 2 hét van hátra és nem mennék bele most még annak az ötletelésébe is, hogyan tudom átalakítani az ISK110-et. Ha el kell váljanak utjaink hát elválnak
De ha van referencia és bevállalod, megegyezhetünkNem szívesen bővíteném a hűtő zajkeltőket. Elég az APU-n ami van, eddig is elég volt, nincs 65C° felett semmi.
Max a corsair sfx táp, de az sem kapcsol be úgy 100W-ig ha jól olvastam.Hogy kell-e dvga vagy sem az attól függ. Jó lenne egy egy példa erre is arra is, hogy tudjak dönteni.
DVGA megoldásnál sem lenne egyelőre benne VGA, majd későbbiekben, csak az opció legyen meg.Egyébként az APU hűtése jelenleg egy noctua nh-l9a
A tervezett APU egy 3350G vagy 3400GFontos, hogy lehessen itthon rendelni, nincs időm várni (vagy akkor pedig dobom egyelőre az ötletet).
Legyen a lehető legkisebb méret és 40be férjen bele, vagy használt is jöhet ha szép.
Ezek alapján keresgélek már két hete, de semmi ami tetszik.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
#16939776 #51287 üzenetére
5mm magasság híján a rácsos oldallapba ütközne. Sajna máshova se fér el.
Ez a ház, ez csak ilyen 35W-os APU-khoz való média PC-nek...Egyre inkább úgy érzem cserélni kell.
Kérdés mire.
In win chopin tápja megint csak öngól, egy néma gépről átállni egy olyan tápra.
Valami fekvő házikó lenne jó, letisztult forma.
Esetleg lehetne állítva is használni, de alapvetően fekve.
Jó szellőzés.
Ha kellően kis méretű, mint az in-win, akkor pico táppal, ha nagyobb akkor sfx táppal (pl corsair sf450?) -
törölt tag
válasz
#16939776 #51290 üzenetére
a szintetikus tesztek nekem azert hasznosak, mert a vm-ekben amiket futtatok poll-mod driverek huzkodjak ki a csomagokat a halokartya hardver buffereibol, tehat nem megszakitaskor, hanem allandoan probaljak. ha van csomag akkor feldolgozzak, ha nincs, akkor rogton probaljak ujra. gyakorlatilag ez is 100%-os terheles, annak minden elonyevel es hatranyaval egyutt.
egyebkent is linux fog futni rajta, a cinebench es geekbench teszteket csak a kivancsisag kedveert futtattam, meg h kicsit jatsszak a ryzen master-rel. megdobbento, hogy a 8160T xeon (24 mag, csillio dollar msrp) szintjen van cb20-ban eco modban a 3950x. ertheto egyebkent, csak sokkolo. nem veletlenul kezdte az Intel magyarazni h nincs ertelme a cb osszehasonlito teszteknek
linux alatt a stress-ng-t hasznalom terhelesnek, annak rengeteg fele 'stressor'-ja van, ugyesen beallithato a terheles tipusa. eco modban azzal is ~137W korul evett a falbol a gep.
az anand altal mert 144W az passzol a BIOS-ban latott 140W PPT-hez, ott kene legyen az igazsag valahol. kidobom a videokartyat a hazbol es remote jelentkezek be, ugy tisztabb az eredmeny.
egy max 30W-os halokartyat kell majd meg elviseljen az egesz rendszer, de akkor a 200-as hdplex mar elegge ki van hajtva. akarok annak egy kis sajat szellot, illetve a halokartyanak is kell.beszeltunk mar errol a hazrol korabban is, amikor a skylake 6130-cal jatszottam. az is 16 fizikai mag, most epp egy vapor chamber huto alatt, felette egy 120x25-os scythe es igy nagyon szuper (tavtarokkal csinaltam helyet annak a jopar mm-nek)
viszont az s4 mini 'skyslot' dizajnja abban az esetben, ha a venti kozvetlenul az oldallap alatt van, rettenetes modon csokkenti a legaramlast, mert nagy a 'kitoltesi tenyezoje', barhogyis hivjak ezt hivatalosanfeltett oldallappal vagy anelkul kb 15 fok a kulonbseg. ezert szeretnem kivagni a prociventi helyet. ha van tavolsag az oldallap es a ventilator kozott, akkor nyilvan sokkal jobb a helyzet, de butan nezne ki pl 20mm-es tavtartokkal.
-
Rick4
félisten
válasz
#16939776 #51267 üzenetére
Ezen a 120W-on azért csodálkozom, mert van itthon három kis szerverem.
1. Asrock H110M- itx+i7-6700 16GB DDR4, 6TB wd purple, 2 venti
2. Kontron KQTM87 itx lap, ráforrasztott i7-4860EQ mobilproci, 8GB DDR3, 6TB WD purple, 2 venti
3. Asrock Q1900B-ITX lap 6GB DDR3, 1TB hdd, 2 db ventiMindháromban 120W-os paneltáp és 120W-os adapter van, de egy lc power 75W-os adapterrel is mentek, ergo 85W-nál nem igazán vehetnek fel többet semmilyen körülmények között.
Mindháromnak mértem az indulásos teljesítményfelvételt, mindháromnak az idle felvételt, nagyon messze volt ettől, kb harmada értékeket mutatott, az első kettő 40-45W-ot kért induláskor, majd idle állapotban beálltak 22-25W-ra, a harmadik 27W körül kért induláskor, és 12-13w-ra állt be egy próba SSD-vel, 18W körül elég volt neki egy 1TB_-os HDD-vel idle, de az nagyon kergetve se fog felugrálni, max pár wattocskával többet kér majd.
Igaz, hogy egy lidlis töltővel mértem, ami lehet épp nem pontos, de háztartási szinten ennek annyira nincs is lényege, 1-2W, vagy akár 10-15% eltérés is belefér, a te értkeidhez képest nagységrendi eltérést tapasztalok. Ráadásul mindezt már adapter előtt mértem, azaz ebben a fogyiban már az is benne volt, tehát a gép az adapterből még ennyit se szív ki.
A 2X 8 TB-os winyó miatt egyen 2+5W-tal, azaz kemény 7W-tal többet, még mindig jóval kevesebb, mint a feléről beszélünk a 120W-nak.
Az i7-6700-as procis gépem régebben asztali gép volt, a 75W-os adapterrel akkor is vidáman üzemelt, amikor videót kódoltam, később gépbelső csere után a hatmagos i7-8700-as volt az, ami a 120W-os paneltáppal már nem akart együtt dolgozni, de csak és kizárólag onnan szúrtam ki, hogy egy üres félórámban nyomkodtam, és egy aida tesztnél restart volt, de minden másban az is kiválóan elvolt, tehát ott is elég volt a 80W mindenre. Szóval szerintem a 120-at osszuk el nyugodt szívvel kettővel, jó lesz az indulásnak, az aktív merevlemez esetén mérhető is meg kellene álljon lazán 30W alatt.
Nem kötözködés, tapasztalat, és az is csak szerintem.. -
PDoki
tag
válasz
#16939776 #51270 üzenetére
Igen, ebben teljesen igazad van és köszönöm a hasznos információt. Ha sikerül 4 db rezgésmentes vinyót kifogni, még akkor sem biztos, hogy az egymásrahatásuk miatt nem lesz 'belebegés' zaj, ahogy &rew kolléga is említette. Ez csak akkor derül ki, ha az embert mindent összerak és elindítja.
Megnéztem az említett System Power 9 hatásfokát, a gyári adatlap 86%-nak írja 20%-os terhelésnél. Ez talán nem annyira sokkal marad el egy PicoPSU vagy HDPlex hatásfokától. Nameg költséghatékonyabb is. -
PDoki
tag
válasz
#16939776 #51267 üzenetére
Szia!
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat. Mindenképpen a lehetőségekhez képest a legcsendesebb megoldást szeretném, ezért nem szerettem volna SFX tápot. Igazából sima ATX táp is beférne a házba (Bitfenix Prodigy). Gondolkodtam ilyen téren is a Be Quiet! System Power 9 400W Bronze (BN245) tápon is, csak ugye egy ATX táp alacsony terhelésen rosszabb hatásfokkal működik. A gyári specifikációk alapján hangra szerintem a merevlemezek alatt lenne, 20%-os terhelésnél 9,5dBA-t ír. -
-
törölt tag
válasz
#16939776 #51209 üzenetére
valamennyire vissza kell vennie, de ahogy nezegettem vegig feljebb volt, mint az alap orajel.
az a 45 fok szep lehetazt vettem eszre egyebkent h lassabban hul vissza ezzel a bordaval a terheles megszuntekor, pedig nem erre szamitottam
de, a VRM kell kapjon jobb hutest, ha nem fog mukodni az eco mod. vagy csak amugy is, megnezem infras homerovel mit mond.Qkackca
nekem is ez tetszik jobban, mert elfer felette az ac-dc es akkor nem kell kulso tapaz eco mod a PPT-t allitja 68W-ra, de nalam nem volt hatasa, lehet csak bios bug. felteszem valamikor a legfrissebbet. esetleg megprobalom kisebb csokkentessel, hatha ez tul sok 140-rol.
-
válasz
#16939776 #51181 üzenetére
Otthon fűtéscső, szalagpadlóra leülök, megérintem a padlót és a talpaim kétkézzel, majd a gépházat két kézzel, majd az alkatrész legnagyobb fém felületet.
Végig fogod a fűtéscsövet? És a gépháznak ilyenkor csatlakoznia kell a hálózatra a föld miatt (tehát áramtalanítva van csak be van még dugva)?
A munkahelyemen a fém korlát a tuti, néha meglepődök mit vezet le.
Egyébként a gépházat szoktam megérinteni. -
duo
addikt
válasz
#16939776 #51181 üzenetére
ez a legnehezebb, mikor a 9 éves meg az öt éves jönnek oda a hónod alá, hogy hadd segítsenek
. csavarokat szoktak adogatni, illetve mikor már a készülék oldala kerül fel, azt már a fiam szokta csinálni. Az ellpokodott csavarokat meg a babaházból szoktam visszaszerezni a kis játéksütőből.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
#16939776 #51159 üzenetére
Nem vitatkozni volt szándékom, csak figyelemfelkeltés.
Nálam egyébként annyiban merül ki a dolog, hogy pulcsi nincs rajtam, pólóban szerelek és csakis bútorlapra teszem le az alkatrészeket (mondjuk a bevonatok mind műanyagalapúak, tehát az ágy sem biztos, hogy rosszabb) és próbálom úgy fogni az alkatrészeket, hogy vezető felületet ne érintsek.
Meg elfogadom, ha valakit ez nem érdekel annyira, de jó ha tud róla mindenki.
Igazából ez csak akkor tud kellemetlen lenni, ha a pc-n melózol, és valami olyat fogsz meg amiből nincs tartalék. De ha áhidalható a probléma tartalék alkatrésszel akkor nincs nagy vész.
-
Rick4
félisten
válasz
#16939776 #51113 üzenetére
Neeem, nem is emlegetem fel a hdmi kábelt, csak azt jeleztem, hogy arra asszociáltam azonnal.
Érdem én persze, hogy minden tekintetben lehet más kategóriát építeni, de velem az a baj, hogy semmimbe nem vagyok szerelmes, nekem a funkció ellátására szükséges eszköz kell, autó- telefon- számítógép egy kutya, tegye a dolgát, és ha végeztem a dolgommal, kikapcsolom, ahhoz nem kellenek ilyen csúcs belsőrészek. De az egész elismerésre méltó, valóban le a kalappal. -
imibogyo
veterán
válasz
#16939776 #50983 üzenetére
Nekem sikerült CW nélkül összerakni anno egy olyan kis gépet, amin még a Skyrim is közel maxon futott FHD-ban (annak idején megosztottam itt is). Számomra ennyi elég volt a boldogsághoz (minden másra ott volt a "Halálcsillag" a játszós szobában). Core i3 (a végén, mert először G1820), 16 GB RAM, GTX750Ti. Azért nem lehetetlen a néma gép, ha az ember nem lő be hatalmas igényeket...
-
Chaser
legenda
válasz
#16939776 #50983 üzenetére
nem kell elengedni
volt már kvázi néma vga-m, a titka a túlméretezett hűtés
a kis baki a zafírtól, amikor is kiadtak 5600xt-t az 5700xt hűtésével
2db 90-es venti 800rpm-en lehűtötte a 150-160w-ot
és ott az msi gaming x, amire majdnem 1,5kg-s hűtés került ehhez a tdp-hez - zafír még így is csak 920g volt -
cw-nél meg ki kell fogni, most 100% cw mentes a gépem
több 3070 járt nálam, a gw-k cw mentesek voltak, szinte mindenkinél, mindenféle táppal - csak azokon a hűtés nem tudott néma lenni -
és még mindig ott a tdp limit csökkentése, 3060-nál levettem felére a tdp-t, megállt 100w körül, teljesítménye esett 20%-ot
csak 1000-ig lehetett levinni gyárilag a ventiket, de ezt kiröhögte így és 50 fok közelében volt a gpu - de ez nekem még hangos volt-
szóval nem lehetetlen ez, csak jár(hat) némi kompromisszummal és alkatrész cserékkelPROTRON
marketing engem soha nem érdekelt
azt a gépet 114e ft-ért vettem, nyilván nem fog tudni minden játéknál se 120fps-t, se rtx-et
de rettentő kicsi, keveset eszik és kvázi néma - nem mondtam hogy passzív -
ha van olyan notebook amibe 8c/16t cpu van és képes 3ghz feletti órajelekre akkor járható a notebook lapos gép, egyébként meg kevesebb maggal sok játék kevésbé lesz fluid'
és akkor kilocsoltál egy vagon pénzt, azért hogy legyen egy gar nélküli notebookod
hűtés továbbra is marad egyedi, és nem fogsz tudni series s-nél kisebb térfogatot összehozni akkor sem, mivel a hűtéshez kell a térfogat - ami szintén egyedi kell legyen és egy vagyon -
egyáltalán nem lényegtelen hány magos a cpu, és az sem milyen architektúra és milyen órajelen jár
frametime-nak nézz utána, ha egy cpu 100%-on teker ott játékélmény nem lesz- már 80%-os cpu kihasználtság is elég necces egy játéknál hogy fluid' maradjon - pl ac od-nél temetheted is zen 3600 alatti cpu-kat élből
tudom, kipróbáltam, és még az is határeset volt
nem az alaplap lesz a nagy, hanem a vga és a hűtések
megveszed azt a házat, belevágod amit kell, aztán rájössz kiszórtál fél millát egy gar nélküli gépre, ami cpu-ban kevesebb mint a kis s...hatalmas karrierszerk:
jah, a kis s-em is cw mentes ( :
de ott az x, az 6 liter körül van, ahhoz is sok sikert hogy akkora térfogatba olyan lóerőt belepakolj olyan hangszinttel
ez csak érdekesség, a konzol nem pc, és pc-nél nem is erőltetem már az ilyen méreteket mert nem fog összejönni hasonló feltételek mellett
ugyanakkor megmosolyogtató még a c2 "kis" mérete is egy series s vagy x mellett, utóbbinál is 2x nagyobb a térfogata -
Chaser
legenda
válasz
#16939776 #50981 üzenetére
kezelhető az, kérdés milyen hangszint mellett
megfelelő hűtéssel az is lehet 10-15dB körül éppen
nem örülök az új "butított" hűtésű 3060 non-ti gaming x-eknek, 5600xt-5700-5700xt kártyákra ugyanazt a hűtést rakták, ami még 250w-ot is nagyon halkan meg tudott oldani
ahhoz képest ez a mostani óriási visszalépés - persze lehet még jó is, majd kiderül -
részemről nem ragaszkodom az eleve passzív hűtéshez, csak akkor legyen jó a hűtés jó ventikkel - és mondjuk emellé még cw se legyen-
-
Chaser
legenda
válasz
#16939776 #50978 üzenetére
elvileg az új radeonok olyan hűtőt kaptak, de jobban nem jártam utánuk
de sajnos lényegtelen ha ez megoldódott is, a megtermelt hő az marad mindig is nyitott kérdésnek
200w-tal 3-4nm-es fürdőt is fel lehet fűteni ha jó a hőszigetelés
hagyományos fűtőszálas megoldással, bizony ez óriási hőmennyiség egy zárt kis fémkalitkában
rosszul is voltam a géptől még így tél idején is a 3070-nel, tehát megelőzve a kérdést én próbálok arra törekedni, hogy minél kisebb legyen a fogyasztás, így a hűtést is sokkal könnyebb megoldani
persze lóerő is kevesebb, de valamit valamiért
ha jól jön ki a matek, új genes nv-ből lesz 1650s tudású 70w-ból - rtx-et is levittem 100w-ra, de teljesítménye ahhoz képest nem sokat esett - -
Chaser
legenda
válasz
#16939776 #50976 üzenetére
pontosan, optimalizálni kell
arról volt szó mit tud egy passzív vga nagy tdp-el
leginkább megsülni normál esetben, vagy pedig olyan "huzat" kell hozzá hogy még hangosabb lesz a végeredmény mint egy aktív ventis megoldás
20-30w hűtőteljesítmény az már elég brutál egyébként ( :
de ugye ott van az is, hogy a hőátadó felület pici, azért nem mindegy hogy 100cm2-ről kell elvezetni a hőt, vagy egyről -
Chaser
legenda
válasz
#16939776 #50974 üzenetére
boost nem annyira mérvadó, járt nálam mostanában pár kártya, a boostnál sokkal nagyobb orajelet tartottak defaultként
fizikát azért lehet jelen esetben kihagyni a hűtőnél, mert a házon úgyis bukik minden
pont a vga irányába nem lehet megoldani a szellőztetést, pont ahova termeli a hőt - maga alá -, még ha egyébként open air-ként tudna passzívan üzemelni függőleges helyzetben, ez házikóban máris bukta
arról nem beszélve, egy x méret után jelentősen csökken a hűtés hatékonysága, pakolhatnak abba még hőcsöveket és lamellákat, kb mindegy
jó példa a 2kg közeli kártyák, alig hoznak jobb hőfok/rpm-eket, mint egy tisztességesen megtervezett 1,3-1,5kg-s kártya ugyanazzal a fogyasztással, ha egyáltalán hoznak
és egy bizonyos tdp felett nagyon megugrik a "hűthetelenség", ez kb 150-160w ahogy eddig tapasztaltamszerk:
a jonsbo c2 és egy 70w-os passzív vga még simán oké pl, mert ott lehet közvetlen a vga alá rakni ventit ami likvidálja a meleget, de a legtöbb háznál erre nincs lehetőség
régen volt olyan megoldás is, ami a vga hátlapja fölé nyúlt, nem pedig alatta terpeszkedett, az azért hatékonyabb volt -
törölt tag
válasz
#16939776 #50950 üzenetére
"Ebből olyan ami paneltápra lenne kigyúrva sorozatgyártásban nem nagyon volt/van. "
igy igaz. egy korulmenyes megoldas jut eszembe: a realan e-i7-be es klonjaiba eppen be lehet passzirozni egy lp dual slot kartyat, _ha_ a front panel csak egyszlotos. es abban a paneltap is felejtos, en lecsereltem egy hdplex-re. es dual slot kartya eseten a hazba bejovo DC csatit is at kell tenni mashova. mast nem kell valtoztatnihacsak nem allitod az oldalara, mert akkor kell allvany vagy labak.
PROTRON:
valaki ezt ugy oldotta meg h osszeforgatta a procit es a gpu-t, egy kozos blokk hutotte oket es hocsovekkel vitte el onnan. -
gordonfreemN
addikt
válasz
#16939776 #50932 üzenetére
Szia, értem, köszi.
Pár hete csináltam én is a lentebb emlitett 60W-os full load tesztet konnektorból. Ekkor 35W körül mutat a hwinfo64. De a tápos topikban azt irták, nem szabad hinni ezeknek a szoftveres méréseknek. Vagy akkor van eset amkor igen?
Kollégának pedig abban próbáltam segíteni több de inkább kevesebb sikerrel, hogy ha 12V-on nem haladja meg a rendszere a 60W teljesítményt, akkor egy antec isk 110 házikó is lehet alternatíva. De látom most, hogy mennyibe kerül jelenleg, szerintem elég borsos lett az ára.
Meg hogy a TDP az nem feltétlen jelenti a max fogyasztást.In win chopin viszont ha azt nézed hogy kapsz egy viszonylag normális tápot is, egész jó. Hangos e tápnak a ventije? Folyamatosan teker kis terhelésen is?
Van ami ettől jobb vétel?
Melyik az a legkisebb házikó, amibe be lehet tenni egy liw profil mondjuk 1050 ti-t? -
gordonfreemN
addikt
válasz
#16939776 #50903 üzenetére
Szia.
Nagyon köszönöm a részletes válaszodat!
Igen, mondjuk úgy, értek az elektronikához, köszönöm a feltételezést!
Végül is átgondolva amit mondasz, ez is egy opció, ám mégis valamiért maradnék az egy külső tápról történő táplálásnál (elvileg nincs vele baj, gyakorlatilag ha a külső tápokban a kimenet GND-je le van véletlen kötve a nullára/védőföldre [láttam már ilyet], akkor az nagy baj, mert a közös pontjuk vagy a villásdugó elosztóban lesz, vagy a lakáselosztóban, a két nulla nem lesz teljesen egy potenciálon az alaplapon).
Szóval eléggé elkeseredtem, mennyire nincs piaca itthon ennek.
Már az is megfordult a fejemben, hogy építek egyet, néhány IC, kondenzátor meg induktivitás, csak a több rétegű nyák lap...
Szóval szeretném ha némileg maradna a gyári megoldás szerinti működés, azaz be tudom dugni az egy darab tápvezetékcsatlakozót az antec hátuljába. -
PROTRON
addikt
válasz
#16939776 #50866 üzenetére
Akárcsak az én alaplapom, bár gondolkodtam az általad találton is mert HA-n árulták, csak a thin-mini itx jobban tettszett.
Az enyimnél fektetetve vannak a memóriák és pont annyival vékonyabb hogy a lan csatik az usbk mellé kerültek, így könnyebben tudom majd tabletté alakítani, fő a mobilitás.
No meg csak x4-es hosszúságú a PCIe slotom, de ez amiatt is van hogy nincs rajta 24 pines atx csati, M.2 slot is lemaradt. -
Chaser
legenda
válasz
#16939776 #50794 üzenetére
úgy értem
pcie foglalattal biztos nem lenne gond, az ott van ahol itx-en is lenne, és messze van tőle a hűtőhegegabi80
a socket két széle érdekelt volna, de köszönöm ezt is
felnagyítottam a gyári képet hogy szalaggal megnézzem
dimm-es felől 8,5cm, io felől 9,5 - persze ez nem valós cm a lapon, de úgy tűnik nem szimmetrikusan középen van -
holnap rajzolok egyet és rápróbálom ( : -
Chaser
legenda
válasz
#16939776 #50791 üzenetére
ezt ismerem/láttam, de ebből nem látom hogy számolod ki a socket elhelyezkedését a lapon, és a hűtő elhelyezkedését onnan
a bq-s képen "ránézésre" sokkal többet túllóg
kb méretarányosan kiraktam a b450i képét, ott 5,5cm-et mérek socket távolságnak, de csak 17,5cm szélességre tudom belőni a képet
a gb kártya is kb 5mm-t lóghat túl, maga a borda 17cm kereken, de a lap szélétől van még 0,5cmszerk:
hegegabi80
a socket távolsága a lap széleitől io és ram irányába
most ahogy képen elnézem nem teljesen szimmetrikus, kicsit közelebb van a dimm oldalhoz mint az io részhez
ha tudtam volna ilyen szenvedős nem vágok bele...vagy dehogynem -
Crabface
senior tag
válasz
#16939776 #50753 üzenetére
Nálam amíg volt 10400, soha nem ment 65w fölé, inkább 40w volt a fogyasztása. B460 lapban használtam, ott nem volt semmilyen extra vrm meg oc meg ilyen opciók.
Most a 2600x az x470 lapban simán kileng 135-177w-ra egy-egy pillanatra...
A táp amiről szó van itt jelenleg az egy gold vagy platinum? Mert nekem egy Seasonic 550 gold elvitte simán a 2600x + 1080ti kombot, a kártyán és a CPU-n is max powerlimittel.
-
kotibor
tag
válasz
#16939776 #50753 üzenetére
Ezt is köszönöm :-)
Ezt a 134W-ot nem is tudtam, a matekban jól fog jönni ez az infó.
A ventim nem áll le, minimum terhelésnél is pörög [link] ezzel nincs szerencsére gond.Viszont egy kis matekban kérem a segítséget:
egy (10400-10600) kaliberül proci, ami max 134W-ot harap (28mp ig), 1 db ssd, 2 db ram modul (cca 40W) az összesen legyen 180W.
450-es fent linkelt, jó minőségű táppal hány wattos Vga-t tudok max megtáplálni?Számításaim szerint 200-230W-ig simán elmehetek, ti mit gondoltok?
Ha ez a keret érték wattban meg van, akkor tudok típus alapján belőni valamint.
(jelenleg 150W elméleti maxos GTX 1070-van) -
HUN_Sector
őstag
válasz
#16939776 #50721 üzenetére
Teljes egészében a ház kivezetésére támaszkodik a kártya. A kimeneteket tartalmazò acéllap felül a szokásos csavartögzítéssel van fixálva, alul meg van egy kosár, ahova beilleszkedik a lap alsò pereme megy bele. Amolyan beakasztòs megoldás. A fotòn a vga rögzítőlapja aljánál jòl látszik is.
Stabil, fix rögzítést ad.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
#16939776 #50658 üzenetére
a héten már vakartam a fejem eleget, most összejöttek a tünetek. RAM csere volt egyébként, más miatt, nem változott semmi. előtte és utána is rakoncátlan volt. egyet remélek, hogy nem táp/mobo nyavaja lesz... ma kapott friss BIOS-t a lap, ez volt a nagy reménysugaram, de kb este 6-ig tartott. jó hosszú szerelés lesz, a Ghost nem könnyíti meg a dolgot, ha szépen akarja tudni az ember...
holnap szétszedem atomjaira és áttakarítom. köszi a linket is
-
hoffman_
nagyúr
válasz
#16939776 #50649 üzenetére
tegnap játszotta el először, hogy terhelés alatt ment el, ma pedig másodszor - mindkét esetben ugyanaz a közepesen erős játék alatti terhelés (Borderlands 2).
köszönöm ezt a grafikont, érdekes, ez alapján valóban épp alá lőttem. Optimum Tech videóit sokszor veszem alapul, azok alapján jó is lenne a fesz - minimum egy 3700X-hez, nem 3600-hoz ..
mi a forrás, meg tudod adni? elolvasnám.
köszi a tippet!
Chaser:
köszi! default BIOS-sal egy nehézségem akad, a Ryzen teljesítmény menedzsmentje agyrém, asztalon is 60-70 fokos a CPU, 1.4V mellett. én is erre indultam volna, csak nem akartam két-három hétig várni, hogy legyen esemény, általában ennyi idő kellett hozzá. ez a hét írta felül először.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kés topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Milyen videókártyát?
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest