- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
sasNAXO #64049 üzenetére
ez amúgy tényleg kva szomorú hogy a szét marketing-gémerpisti-dizájnot heatsinkek olyan szarok hogy kénytelenek pöcsköszörű ventit rakni minden modern ITX lapra.
áldom a szerencsét hogy anno behúztam a full passzív B550 gigabyte-ot, asszem ezt a platformot addig nyúzom ami szó szerint meg nem döglik. szerencsére bőven van még élet benne.
-
emiki6
veterán
válasz
sasNAXO #64008 üzenetére
A fa betét nagyon sokat dob rajta, nem tudom ez miért csak mostanában kezdett divat lenni.
Csak sajnos nehéz beférni és nem látni bele sem.Lehet az a jövő amúgy, hogy tg + kivágás, ahol a ventik beveszik a levegőt (ahova amúgy be lehetne cuppantani gumikéderes rácsot).
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
sasNAXO #63978 üzenetére
Írok majd, megpróbálok kölcsönözni egyet addig.
Nem értek hozzá annyira, de lehet, hogy a házhoz járó paneltápnak volt kevés a 2 és 3A, vagy szimplán a 3A adapter rossz volt.#63979rxmiss
Tudom, lehet elég lenne egy 4A is, de úgy vagyok vele, ha ilyet adtak a házhoz, akkor ilyet lenne a legjobb találni, mert később esetleg ha a háznak más helye lesz, akkor mehet hozzá ez és akkor lehet eredeti rendeltetése szerint is használin -
rxmiss
tag
válasz
sasNAXO #63978 üzenetére
illetve az mar csak szorszal-hasogatas, de nem kell ragaszkodnia 'csupan' 6.5A-hoz, afelett lehet akar 10A is, nem fogja megsutni a gepet
max a csatira kell figyelni, hogy ugyanolyan legyen (meg a polaritasra) illetve nyilvan kisebb teljesitmenyu kocka tud kisebb lenni, ami elony.
-
Vigneau
félisten
válasz
sasNAXO #63793 üzenetére
A tervezéshez melyik programot használtad? Erre jó lehet a Blender is? Arra gondoltam, hogy ha majd engedné az időm, akkor megtervezném a hátsó zárólapot és az SFX táp belső rögzítését. Már ha nem bonyolult ezen a szinten a 3D tervezés.
Ellenkező esetben marad a perforált lemez, acéllemez hajlítgatás és fúrás.
-
Vigneau
félisten
válasz
sasNAXO #63801 üzenetére
Amennyire sikerült kiméricskélnem a CM Elite 110-et, az SSD-t át lehetne rakni a VGA melletti SSD tartóra. Az tető alatti SSD tartóra rá lehetne rakni valami rögzítővel az SFX tápot. Azonban ehhez le kellene zárni valami rácsozattal az ATX táp rését és rárakni egy 220V-os aljzatot, amit az SFX táppal összekötnék, mint pl. a Kolink Satellite-ban.
Kb. 11.5-12.5cm belmagasság maradna így, ami pl. egy Thermalright Silver Soul 110-nek bőven elegendő lenne, csak nem egyszerű beszerezni. Már ha torony CPU hűtőben gondolkodnék. Vagy marad minden a régiben és a korábban említett Low Profile trióból egy példány olcsón befutna.
-
Vigneau
félisten
válasz
sasNAXO #63799 üzenetére
Az már foglalt és mostanában ráálltam arra, hogy nem gyorskötözök. Előtérbe került az esztétika.
De nem vetem el az ötletet, köszönöm szépen. Mivel SI-100-am már van, az AN600, AXP120-X67, IS-67-XT trió valamelyikét még szívesen kipróbálnám. Most egy IS-50X V3 van bent.
-
mpierre
veterán
válasz
sasNAXO #63793 üzenetére
Pedig mekkora királyság az a kilógó megoldás. A nagy gépnél ezzel nyertem helyet a radi mögé rakott tartály+pump kombónak, meg a hdd-knek és a teljes táp kábeleinek.
Amikor az Xpenology lakott ilyen házban, akkor is jó volt, mert a matx táp jobban elfért és a passzív proci kapott levegőt.
-
BalageK
tag
válasz
sasNAXO #63781 üzenetére
Ennyiért szerintem elég korrekt ár, a Dagger PRO 650 is 48K körül mozog. És ~62K HUF a 850-es SF - igen, 2024-esek, a Type 5 csatival, amik "kicsik", de a kábelek igen jók amúgy, könnyen hajtogathatók. És ügye ott a 12VHPWR kábel is - azon most nem vitáznék, hogy a 600W hogy jön ki, de nekem egy 4070S-hez pont jó :-)
-
rxmiss
tag
válasz
sasNAXO #63721 üzenetére
gyanus vagy nekem, te mar tudsz valamit...
FireKeeper: talan nem. rosszul valasztottam tapot, a speckok alapjan nagyon jo ez a tt, a hangerejere kellett volna jobban figyelnem. a 600-as sfx pont nem birt el a setup-pal, nem birta 12V-on a proci+gpu parost, ez viszi gyonyoruen. -
TurboK0
tag
válasz
sasNAXO #63659 üzenetére
A HDPlexekkel csak óvatosan, végzik a dolgukat rendesen de baromira felforrósodnak.
Mesh házakkal ugyanez a gond, az apró lukacsozás arra elég hogy a forróságot kiengedje, de arra nem hogy engedjen normális légmozgást is. A Jonsbo C6-nak is pont ez az egyik gyenge pontja.
-
válasz
sasNAXO #63647 üzenetére
Most, hogy kicsit panaszkodjak is, hogy a 400 forintos euró meg infláció mellé még mennyire borzalmas ár-érték aránya van az ITX platformnak, az olcsóbb SFX tápok meglehetősen gagyi béllel érkeznek, ott a normális minőségért sokat kell fizetni, többet, mint egy belépő szintű ATX tápért... használt piac meg lutri.
-
válasz
sasNAXO #63645 üzenetére
bq! nem gagyi kategória
Vannak elég fika tápjaik is, az olcsóbb SFX és TFX bronz tápjaik csoportos fesz szabályozásúak, ami a "meh" kategória, játékos gépbe NE olyat vegyünk. Irodai gépbe egy iGPU mellé még jólvan az is, de ahol már valami komolyabb videókártya is van, az alá tegyünk egy rendes DC-DC konverteres tápot, ami minél tisztább árammal látja el a többi alkatrészt is.
-
Pista0001
addikt
válasz
sasNAXO #63628 üzenetére
Az AXP90-X36 szerintem tökéletes ehhez a házhoz. Másrészt a 2 50-es venti erősen ajánlott bármilyen konfighoz. A gyári tápjára volt korábban is panasz, valakinek az egyik kondi ütközött az alaplap egyik alkatrészével.
Dapro: Chieftec IX-be szerelt alaplapra majdnem feltettem egy Scythe Ninja Minit, de végül megjött időben a Thermalright.
louigi69: ahogy sasNAXO írta, törekedj a "sima" SFX tápra, egyszerűbb vele az élet. Vannak házak, amikben az SFX-L is elfér papíron, de a kábelezést már nem lehet megoldani, vagy csak nagyon macerásan, kompromisszumokkal. Ilyen pl a Jonsbo A4 is.
-
Dapro
senior tag
válasz
sasNAXO #63553 üzenetére
@sasNAXO: formd t1 v1.1 . igen, leginkább 2.5 slot, de úgy emlékszem a 3080am is 2.5 volt és jó volt 2 slotos módban. de megkell nézzem újra, nem szedtem szét még a házat magát.
@HUN_Sector: szóval akkor x47 és x53 között nincs különbség? amúgy pbo kis alulfeszelés lenne rajta. szendvics házban az azért kell sztem.
@Pista0001: ja most hogy mondod nem low profile a ram, 34.9mm kingston fury (KF560C36BBEK2-32) . az axp-hez low profile kell?lehet akkor x47 vagy 53 kipróbálom hátha jó
-
sb
veterán
válasz
sasNAXO #63443 üzenetére
Erről a hsz-ről lemaradtam. Most értettem meg miért létezik a Noctua színösszetétel. Nagyon jól áll a gépnek így a nagyobb ventivel.
@HUN_Sector
Grat! CU-val még érdemes próbálkozni, a kisördög úgy is ott lesz ha lehet még finomítani.
Kíváncsi leszek mennyi különbség lesz majd gpu-ban a 8600G-hez képest. -
sb
veterán
válasz
sasNAXO #63456 üzenetére
Köszi és bocs, figyelmetlen voltam. A végét néztem, hogy avg load 83W, ebből az volt a lényeg, hogy full terhelésen ment. Ha meg ezzel kínáljuk meg akkor elvárás, hogy azonnal dolgozzon maxon a proci, ne 2-3mp, vagy 1-2 perc után.
@Vigneau
Köszi, ezt végignézem.Közben egyébként megjelent a ház a caseking.de-n.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
sasNAXO #63457 üzenetére
Szerintem az is nikkelezett, a réz az meg fog felelni, elvileg csak a lamella csak az alumínium. Azért mindenesetre érdekes, hogy az összes gyártó leírja melyik elem miből van, csak itt nincs feltüntetve.
(By the way, úgy tudom nem a legjobb a hűtési hatékonysága, így ennél a hűtőnél nem is időztem el nagyon)
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
sasNAXO #62422 üzenetére
Folytatódtak kalandjaim a Densium APU házikóval.
Előzmények itt, itt, itt, és itt.
Nem olyan rég egy aliexpresses akcióban vettem próbából egy ID Cooling IS 50X V3-at, ami egész jónak tűnt és kíváncsiságból felpróbáltam rá egy Noctua A12x25 ventit:És ez a kombináció volt olyan jó mint az L12 hűtő, cserébe kellemesebb hangja volt (80%-ra lekorlátozva használtam), úgyhogy elkezdtem gondolkodni rajta, hogy vajon vegyek-e bele egy fekete Noctuát, hogy passzoljon a színéhez.
Aztán gondoltam egy merészet, van a Noctuának egy vadi új 120-as helyre felfogatható 140-es hűtőventije, az A14x25r G2*, és vajon azzal van-e ilyen jó, és hogy néz ki vele.
Persze muszáj volt kipróbálnom...
Nos, nekem kinézetre kimondottan tetszik:És végül ezt is 80%-ra korlátoztam le és szerintem ez egész szép eredmény lett (88W PPT-s 5700G, majdnem végig 88W-on járatva egy órán keresztül), és mivel hatalmas venti egy kis házban, nem csak a procit hűti jól le, hanem mindent:
...gondolkodtam rajta, hogy lassan jöhetne majd egy 8700G, de eddig sikerült elhessegetni a gondolatot.
*Tök jó, ennél az új ventinél már nincs műanyag a csomagolásban.
Teljesen más; itt egy mai horrorsztori is, de csak erős idegzetűeknek, leendő gpu a "nagy gépbe" (T1-be)...
-
HUN_Sector
őstag
válasz
sasNAXO #63361 üzenetére
14mm vastag 120-as lezárt tetővel, az általam nyomtatott tartóval, alacsonyabb ramokkal kb 35 fok.
(rá tudom helyezni simán a ram tetejére a szélét de ferde, meg nyomja a ramot, így nem erőltetem.)Sebaj, gyakorlatnak jó volt. A két meglévő noiseblockerből most csinálok ssd-re szerelt duál gépház hűtést.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
sasNAXO #63357 üzenetére
Fent volt a gyári thermalright venti. Hulladék, jól hűt de zajos. Felraktam rá egy slim 92-es noctuát. Na ugyanolyan zajos, hőfok ugyanaz. (rogyásig van a szekrényem noctuákkal, de amilyen megdöbbentő volt anno a LP 92 coolerjük az első chopinomnál, mostanra annyira beleszürkültek a mezőnybe)
Ezért próbálom most megcáfolni valahol a fizika törvényszerűségeit. Ez a noiseblocker rettentően alulértékelt és kenterbe veri az összes nagy gyártót. Csak az a fránya statikus légnyomás. Márpedig alatta bordák vannak, ezen kéne átpréselnie magát a levegőnek. -
HUN_Sector
őstag
válasz
sasNAXO #63355 üzenetére
Áh, 7000 mhz-en pörgetem, nem merek ilyet csinálni. De köszi a kisördögnek a válladon
DE MEREK MÁST!
Emberek, bemutatom a 10 cm*10cm*1 cm cpu "quatro" hűtőventilátorokat!
(egyelőre csak 2 db van)
Bányásztam a ventik között és megtaláltam ezt a két régebbi noiseblockert. 11,3 cfm a légszállítása egynek. Ez az 50 mm*50mm-es és 1 cm vastag venti olyan halk, hogy ha megy, a fülem mellé téve sem hallom. 4 darab együttes légszállítása meg 45 cfm, ami hozza egy 92mm-es ventijét. 3 pines, szóval a PWM mint olyan max átalakítóval - ha van.
Kapna egy 10*10-es keretet (sőt, már meg is van, csak rögzítő lyukakat kell rá tennem.
2x2 ebből felmenne a keretre és akkor összesen 4 ilyen hűtené a hűtőbordát. Max fordulatszámuk mellett a 20 dB-t sem érik még el.
A statikus légnyomás az alacsony - 0.51, ebben bizonytalan vagyok hogy milyen hatásfokot érne el. Vélemény?Azt hiszem új hülyeséget találtam magamnak.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
sasNAXO #63280 üzenetére
Ez az SFF nem a megszokott SFF.
Ez kérkelalássan nVidia SFF-Ready! Akkorána kkell lennie, amekkorának ők akarják!
Merthogy csináltak egy ilyen SSF-Ready badge-et, amit rá tudnak paskolni a 151mm-nél nem magasabb, 304mm-nél nem hosszabb és 50mm-nél (2.5 slot) nem vastagabb kártyáikra. -
HUN_Sector
őstag
válasz
sasNAXO #63308 üzenetére
máris újratervezés van
De ebben legalább a leg alapvetőbb dolgokat hellyel-közzel átlátom, egy freecad-re nézek mint borjú az új kapura. (jó, erre is)
Kellett nekem kicsi 3d gépet venni. Itt minden nehezebb mint nagyobbal.
De ez de ja vu - ld. ITX-ben sem egyszerű az élet, mindenen machinálni kell
-
HookR
addikt
válasz
sasNAXO #63262 üzenetére
Nekem is van egy Corsair SF450 Gold.
Nagyobb terhelésen, azaz jobban felpörögve a ventilátora huhogó/kattogó hangot ad. Egyértelműen a műanyag lapátkerék ér hozzá valamihez, mert azt fogpiszkálóval közepén, finoman, forgás közben megtámasztva (effektíve centrírozva) elmúlik. És ha jól csinálom, akkor pár percre úgy is marad támasztás nélkül is. Lehet csak kiszáradt a kenése?
Hónap végén jár le a 7 év garancia.
Kérdés: Szerintetek visszaküldjem gariztatni? Mi a tapasztalat ilyen esetben? -
PTM
aktív tag
válasz
sasNAXO #63198 üzenetére
Nem is tudtam, hogy létezik már M2, de valószínű én is rendelek egyet a simából, plusz IO takaróelemet, mert nekem elég a bekapcsológomb az alján. Ez is elfér szépen a polcon, és az A4 H2O-hoz képest tetszik, hogy elég nagy léghűtőket is tudok bele tenni, nem feltétlenül kell riser sem a videokártyához.
A grater talán még szimpatikusabb lenne kívülről, de nekem nem oké, hogy a hátulján van a bekapcsológomb.
-
válasz
sasNAXO #63141 üzenetére
Igen, megnéztem reggel az egyik kedvenc csatornámon az összehasonlítást. [link] Egészen véletlenül van egy N100-zal szerelt gépem itthon. Valamennyivel erősebb az N100, de többet is fogyaszt. Szerintem megtartom és használom, kár lenne váltanom, de még majd meglátom.
ARM-re állítólag a Linuxos szoftverek is korlátozottabban állnak rendelkezésre, mint 64 bitre. -
-
HUN_Sector
őstag
válasz
sasNAXO #62832 üzenetére
bocsi... akkor ezek szerint én egy fukarabb kereskedői szemlélettel bírok
#62833Pista0001: Hát igen, az ITX kezdi magát kiárazni a magyar vásárlók köreiből. Most 62000 alatt pl am5 alaplap nincs it (kb 3 hete néztem utoljára). Végül 72000-ért rendeltem be egy 650-est, a 620 nagyon fapados lett volna. Pedig nemrég még 32-ért vettem a b450-es ac wifis msi alaplapot (jó sz*r is a wifije). De egy eszméletlen akcióban a z590i vision d socket 1200-es lapom is csak 50 volt.
-
rxmiss
tag
válasz
sasNAXO #62769 üzenetére
ugy
a deepcool ch160-ban is 3 slotos hely van. es bar szerelheto atx tappal is, de ugy limitalja a kartyahosszt. szoval sfx-szel jobb. es mivel hatalmas procihutes is belefer es jol is szellozik, eleg nagy 'energiasurusegu' itx epitheto bele, bar el kell ismernem mar majdnem uatx meret.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
sasNAXO #62699 üzenetére
Berendeltem 7000-es ramot, oc-zva 6400-ig a lap támogatja. Cl32-es alacsony késleltetésű. Meglátjuk.
Már csak egy jó am5 apu proci kéne a chopin 2.0-s projekthezMás: Kicseréltem a galliumozott réz thermalright ventijét egy noctua 9x14 slim ventire. Érzésre olyan 10 dB-el esett a hangerősség és 8 fokkal hűvösebb a cpu a mini eo s300-ban (78 helyett 70 fok 110 wattos cpu package mellett 11700f alatt, divine divinity 2-ben)
-
TurboK0
tag
válasz
sasNAXO #62531 üzenetére
Sokan elfelejtik, de az AM4 lapok nagyon olcsón indultak, aztán a 5xx lapkákkal hirtelen kétszer annyiba került minden (ott ugrottak PCIE gen 4-re, illetve a másodlagos slotoknál gen 3-ra). AM5-el ugyanez a drágulás játszódott le még egyszer, ahogy felugrott PCIE gen 5-re, illetve ott még a DDR5 is bejátszott mert új memória kellett hozzá.
Azt csinálják mint a videokártyáknál, ha 2x gyorsabb kell akkor fizess 2x annyit... ha nem, akkor még mindig piacon van a régi.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
sasNAXO #62536 üzenetére
azt teljesen megértem, én is itt hőzöngtem pár hónapja, mikor megtaláltam az 'AM5 lapomat' és a topic sem tudott olcsóbbat mutatni. valóban kellemetlen, de én bízom benne, hogy javulhat ez még.
nekem szerencsére egyelőre endgame az asztali gép, ezért is választottam overkill hardvert több komponensét tekintve. sajnos ITX alatt is van élet, én most a gyerekkori megkotlott Nintendo-kra kezdtem el locsolni a pénzt, az original NES-ben mondjuk nagy alaplap van, de a Gameboy Advance SP nyákja már elég kicsi, cserébe lehet rá keményen költeni, a reményért cserébe, hogy felépül
-
hoffman_
nagyúr
válasz
sasNAXO #62531 üzenetére
engem is zavar, azért nem védeni akartam a piaci trendeket
az ITX régebben is a highend felől indult, aztán a felfutás miatt rájöttek, hogy lehet ezt faszán szeparálni és a high szegmenst még drágábbá tenni. az AM4 korszak valóban álom volt. én is tervezgetem a váltást, de 5700X-ről semmire nincs éretelme most. még az is lehet, hogy egy generációt még ellavírozok ezzel, megnéznem, hogy javul-e a tendencia. sokkal nehezebb most a 'sweetspot' találat, mint pár éve.
-
-
A.Winston
tag
válasz
sasNAXO #62458 üzenetére
Pedig annak sok erteme nincs. Intel most varialta at cpu nomenklaturajat, valoszinu zaros hataridon belul chipseteket is. Masreszt ezzel megint azt a benyomast keltik h probalnak felzarkozni, holott kvazi minimum beertek oket, de inkabb lehagytak.. (Persze ez hitvita is, de a fejlodesuk nezve szerintem nincs vita)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- VoLTE/VoWiFi
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Háztartási gépek
- E-roller topik
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest