Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• barnam_

nagyúr

válasz barnam_ #64383 üzenetére

Tegnap összeraktam a Fractal Ridge-el a gépet.
    Végül is nem rossz, de valahogy nem vagyok elájulva tőle. Kicsit nagyobb mint amire számítottam, legalábbis a PS5-höz képest ami mellett van. Ennek ellenére persze belülről szűkös, a legnagyobb fejtörést a kábelek elrejtése jelentette... amit tudtam bezsúfoltam a tápegység elé/alá/fölé... stb :D máshol nincs hely neki. Rövidebb kábelekkel valószínűleg könnyebb dolgom lenne, a cpu és alaplapi kábelek feleslegesen hosszúak ehhez a házhoz (moduláris tápegység).

Az XFX 6750XT tényleg nagyon szűkös volt: a gyártó szerint 323 mm hosszú a kártya és elvileg 335 mm férne el max, mégis csak úgy fért be, hogy kicsit szét kellett feszítenem a házat. Pont annyi hely maradt a végén, hogy a pci-e tápkábel elfért. De aki kitalálta ezt a riser-be menő riser adaptert, és arra megy rá a gpu... az egész setup elég ingatag, kétlem, hogy túl sok ki-be szerelést kibírna...

A CPU hűtő egy Thermalright AXP120-X67, Thermal Grizzly Kryonaut pasztával, egy 13400F-et hűt. Idle 30-40 fok körül, Cinebench R23 alatt 96W-ot fogyasztott, a hőfokok is teljesen rendben, szerintem 70 fok körül volt, de nem emlékszem pontosan (nem vagyok gépnél).

Hűtés tekintetében szerintem jó a ház, a 10 perc CB R23 alatt semmi sem melegedett túl. De a ventilátorokkal nem vagyok megelégedve, szerintem hangosak. Biztos, hogy az oldalpanel is erősít rajta, de egy halkabb ventivel jobb lesz. Arctic slim 14-est tervezek oldalra (vagy kipróbálom nélküle, van a gpu-n 3 ventilátor), a cpu hűtőre meg 12-es vékony kivitelt.

De még megálmodom, hogy megtartsam-e a házat. Szép letisztult a külső, de nem érzem úgy, hog a 140€-s ár ellenére valami különlegeset kaptam volna.
    Szerintem ez ugyanazt tudja, csak 70%-al olcsóbban: ML07 Ennél viszont a gond, hogy csak pci-e 3.0 riser van benne, és a saját 4.0 riser adapterüket 64€-ért találtam meg Amazonon... kérdés, hogy más riser adaptert bele lehet-e tenni?

• Pista0001

addikt

válasz barnam_ #64383 üzenetére

Nálam van TR AXP120-X67 Ryzen 5 5600-on, hát, nem vagyok elájulva tőle. Mondjuk a ház sem a legjobb a szellőzést tekintve, egy Kolink Rocket Heavy.

A másik párhuzam, hogy pont ma jött meg az új vga ehhez a géphez...

Hosszra be fog férni, inkább a vastagság probléma, meg a nagyobb fogyasztás. 2,75 slot vastag, úgyhogy az üveg oldallap miatt nem maradhat a vga a nagyobb procihűtőnek helyet biztosító pozícióban, úgyhogy repül a TR. Van szinte mindenem vízhűtéshez, csak hely nincs. Házon belül legalábbis. Sajnos nem vagyok jól felszerelve, hogy készítsek a radiátoroknak és a pumpának állványt, hogy házon kívül elférjenek, , szóval esélyes, hogy kompakt vízre kell majd váltsak.

Új hozzászólás Aktív témák