- iPhone topik
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Mobil flották
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
A foglalat tisztítását se felejtsd ki. Nekem tavaly azért nem ismerte fel a procit, mert valami kis "szösz" a cpu és a foglalat közé került (nem, nem vettem észre a proci behelyezésekor...) és ezért pár láb gondolom nem érintkezett. Miután ki- és letakarítottam mindent, tökéletesen működött a gép.
-
hegegabi80
addikt
Akkor megnyugodtam, így van egy kis időm behozni a lemaradásomat.
Jól emlékeztem én, ha már kész lett volna kaptunk volna róla képeket.Nálunk is jó időben sok dolog akad még a ház körül, így csak télen jut ilyenekre időm. Bár az asszony kitalált nekem annyi dolgot, hogy még télen is kell majd előkészíteni hozzá dolgokat.
Ezt a táptakarós dolgot én is felvettem a listámra kövi lépésnek (meg még sok minden mást is)
Azért kíváncsi lennék, hogy te miként akarod kivitelezni elkészíteni stb. -
-
hegegabi80
addikt
Annyit biztosan nem adok érte, majd ha megnyerem az ötös lottót akkor esetleg. Áh most látom egyik oldala 415, már nem is kell túl nagy.
Egyébként jól néz ki nagyon, is kb hasonlót képzelek el. Vagy lehet összegyúrom ezt, meg a Geeek A40. Legalább is a szerelő alu profilból meglenne a váz egy része, mint az A40-nél, csak kicsit nagyobba pl. hogy kisebb matx lap is beleférjen, ha kell.
Már találtam is neten egy két helyet, egész baráti áron vannak a profilok. Bár sok helyen 3m a minimális hossz, de egyet találtam, ahol 10cm-enként vágnak és számolnak árat. Bár össz árban a 3m jobban megéri.
Na mindegy, a kövi házam tuti egy ilyen saját lesz. Lehet a végösszeg lesz 30K, de legalább nem egyszerre kell kipengetni, és egyedi saját lesz.(#46433) Fred23: Én max 20K adnék érte, esetleg nagyon max a 25K. Többet egy fillérrel se.
-
hegegabi80
addikt
Jaja, egészen pontosan 1 éve. Az a baj, hogy mostanság nem sok időm van rá. Ahhoz hogy átpakoljak több óra hossza kell. Napközben nincs ennyi, eset meg már nem akaródzik neki kezdeni. De most már tényleg összeszedem magam, belepakolom a cuccost, aztán majd szép lassan szépítgetem.
Ráadásul közben már tervezgetem magamnak a saját házat is, lehet mire átköltöznék már az is készen lesz.
-
imibogyo
veterán
Csak az még egy plusz kanóc/eszköz megint... Nekem valahol pont ebben van az ITX-ezés ellentmondása (és most ideiglenesen ezért is szálltam ki a fő gépemmel belőle, maradt még azért 3 ITX is), mert lehet marha kicsi házat építeni aztán, szépen sorban jöhet a külső tápegység, a külső DVD-író (nekem speciel szükséges a Linuxozás miatt), a külső merevlemezház, USB-hub, a külső hangkártya (DAC), mert egy normális már nem fér el belülre a dVGA miatt stb. stb...
Természetesen ezek mind-mind egyéni preferenciák...
-
hegegabi80
addikt
-
hegegabi80
addikt
Igen, ezért is merném megcsinálni, mert nem egy nagy hőtermelő. Csak sajna a ventit nem tudom a vga-ra kötni, mert az csak 2 pines. De jó lesz az alaplapról is.
Amúgy az 1060 se egy olyan nagy kazán még, bár többet eszik a kisebbeknél az biztos, de még mindig nem egy 200W hőtemető. -
Galopp
tag
Ez is felmerült bennem. De ismerve magamat (2-3évig kotlottam a gépcserén) nem lenne haszálható a gépem egyhamar.
Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy SATA tápcsatikat már beszereztem, mert ha telepakolom gépet a meglévő SSD-kkel, és HDD-kel, azt mindenképpen magamnak kell megcsinálnom, ha viszonylag értelmes megoldást akarok.
És itt vetődik fel a kérdés: honnan érdemes beszerezni a cuccokat? Gondolok itt a csatikra/érintkezőkre mindkét végén, kábelre, harisnyára...
-
Pete55555
addikt
Én sz*rtam az egész upgrade-be. Vettem még 8 Gb ram-ot a meglévőhöz (DDR3 világítóst)
15-é használtan.
Meg egy i5 4570-et 27-ért (mert az i7 4xxx-ért nem fogok 55 ezret adni)
Tökéletesen elég RX-480 8Gb GamingX mellé.Oszt' feldughatják a 75.000-es ram kitjuket, meg a 40k-s ITXdeszkát, az se érdekel ha rájuk rohad mind.
-
hegegabi80
addikt
Na ja ennyit a csökkenésről,de szerintem ebből már csak ünnepek után lesz valami. Legalább is a kereskedők biztosan nem fognak árat csökkenteni.
Nálam majdhogynem a komplett gép kerül 75K-ba.
Bakker most jut eszembe, ma voltam Obi-ba, és nem néztem meg a plexi lapot a metishez. Ó én hülye. -
Ice&Lime
veterán
Nagyon úgy néz ki, hogy nem jön ki 20k-ból tényleg..
Egy olyan kérdésem lenne, hogy amik vannak itx lapok wifi modullal, az hogy működik, hogy a wifi űllandóan bekapcsolat állapotban van, műr rögtön amikor áram alá kerül, vagy csak driver telepítés után, vagy van valami ki/be kapcsoló alkalmazása?
-
Jó a méret, viszont nincsen benne paneltáp. Egyébként mi pénz? Őrlődöm, mert kettő alaplapom is van, az egyik üzemeltethető külső tápról. Viszont ha ezt a verziót választanám, akkor kellene valami ITX házikó 4db 3.5" HDD hellyel a NASnak, amibe belemegy egy normál ATX táp.
-
hegegabi80
addikt
No akkor hajrá! Nekem tavasszal meg nyáron egyáltalán nincs ilyenre időm (kert, család, munka), inkább csak télen. Pedig jöhetnél pár képpel, mert kíváncsi lennék képekre.
(#44181) Nerazim igen erre is gondoltam, hogy kívülre teszem a ventit. Pedig a Scythe is 120-as topflow, mint az IS-50, csak ez nem annyira szimetrikus. No meg első körben ATX táp lesz benne, így k..va kevés helyem lesz benne.
-
hegegabi80
addikt
Nos igen a Jonsbo az már egy másik liga. Én is mindig ezért vagyok dilemmába, Jonsbo C3 vagy Metis (mindkettő van). De a méretek miatt mindig az utóbbi győz, pedig a C3 se egy hatalmas ház, sőt. Arról nem is beszélve, hogy táp előtt alul és hátul 1-1 db 140-es ventivel lehetne szellőztetni.
-
hegegabi80
addikt
Jaja jó lenne egy kis frissített metis, mondjuk gyárilag a tetején 2db 120-as venti hellyel. Esetleg különböző típusú mintákkal, és akkor külön lehetne venni a tetejét, kinek melyik minta és szín tetszik. Aljára is mehetne venti, ha át akarja az ember fordítani stb. Tehát azért lenne még ebben bőven opció.
Jah és azért az ára is barátságosabb, mint ezeknek az újabbaknak.Na lehet írok nekik és fogom javasolni az ötletemet.
-
törölt tag
Nekem is 10K-ra jött ki, ha a befektetett időt nem számolom fel.
Nekem is rossz az elköltött pénz/siker arányom, de 95%-ban célt érek a terveimmel, a közben szerzet tapasztalat meg sokat ér nekem, mert az interneten tárolt egyetemes tudás segít, mert mindent és annak az ellenkezőjét is képes alátámasztani, ha jól és kitartóan keresünk.
-
alcsa
senior tag
A tieddel még csak köszönő viszonyban sincs ez, mivel ez műanyag, nem üveg, és egy fűrészlappal vágtam. A tied biztos többet fog tartani, erre csak ránézek és megkarcolódik
.
(#43712) hegegabi80: Egy Big Shuriken 2 rev.B hűti a 6700k-t, és egy Zotac 1060 AMP! adja a képet.
Jó volna ha jönnél képekkel bizony, mert elég kevés Metis van mostanában.
-
8nemesis8
veterán
Mi a szösz? Elég kézenfekvő név pedig
Azok, amiket a képek is láthatóak? Esetleg van hozzá link? Lehet érdekelne!Ez nagyon baráti és ha jól emlékszem, akkor egy általad elkészített fájl alapján dolgoztak? Esetleg ez elkérhető?
Egyébként marad így is, hogy kiáll a gépház síkjából vagy próbálod tovább fejleszteni más irányba?
Nálam mindenképpen posta lenne, Szegedtől messze van egy plexiért.Ez a plexi mennyire karcálló?
Ti beszéltetek rá.
Illetve fórumokon sok jó átalakítást láttam és nekem is bejön. Nem fehér lett végül, Plusba nem volt fehér sehol raktáron már, de néztem sok képet és az ezüst máshol nem volt túl zavaróan szálcsiszolt. Fényforrás függő, ha telibe vakuzza valaki nem szép, egyébként abszolút beleillik a mac ökoszisztémába szerintem. Fehér talán kevésbé illene.
A ház összességében tetszik, sajnos, hogy a csavarokra vigyázni kell, mert nagyon könnyen lehetne metszeni új menetet a gépházba. Továbbá ami érdekes, hogy az alaplapi tálca mögött, ami van oldallap mintha nem lenne minden kóser.
Az alaplapi tálca és az előlapra 2 normális csavarral és egy kintebb lógó csavarral van rögzítve. Úgy vettem észre, hogy erre felfekszik kicsit az oldallap. Ez nálatok is ilyen? -
8nemesis8
veterán
Hmmm ez került 1300-ba? vágással mindennel?
Jók a thumbscrews-aid. Nem tudom magyarul hogyan mondják. Hol érdemes beszerzeni ezeket? ebay, ali és társai vagy itthon van nem túl feláras forrás? Varázslós boltban megkérik az árát úgy láttam, igaz jó sokat is adnak érte.
Jól néz ki a plexi, üveget mennyire lenne macerás így vágatni?
-
cinemazealot
addikt
Szóval tetőtérbe benyúló fogópárok tetejére tettem LED-szalagokat, azt takartam le hajlított plexivel. A hajlítást egyenes lécek között egyenletes súllyal terhelve egy ilyenhez hasonló kaliberű szettel végeztem, ennek ellenére hűléskor eléggé megvetemedett a plexi, feltételezem azért, mert a melegítés csak egy oldalon és nem túl egyenletesen történt. Itt-ott túl is melegítettem, ezért buborékos lett:
Szerencsére lentről semmit nem látni belőlük, a felfelé szórt fényt meg nem túlságosan befolyásolja, szóval nekem ez így jó.
-
hegegabi80
addikt
-
8nemesis8
veterán
Az a baj, hogy nem nagyon van vagy drágán. Körbeírtam 5-6 webshopnak nem lehet beszerezni most sajnos, ami van raktáron az van.
Így elkezdtem gondolkozni 3 opcióban is.1. Veszek feketét ami Plusos
2. Veszek fehéret simát és vágok vagy vágatok rá felülre egy 140mm-es ventinek (nem lesz dedikált VGA egyenlőre így felesleg ennél több)
3. Agyalok a szürkén.Továbbá habár a Metis tetszik a Silverstone FT03 mini egy fokkal talán jobban tetszik, bár annak vannak hátránya az árát nem nézve is. Alacsonyabb cpu hűtő befogadás. Minőségibb és kisebb footprint.
Vannak érvek.Még alszok rá 1-2őt közbe olvasom a 40 000. hozzászólától a topikot
-
8nemesis8
veterán
Igen láttam a hirdetését, ennyit nem biztos, hogy megér nekem 2000+posta. Feléből megoldom én is vagy még az sem kizárt, hogy sfx tápos házat veszek.
Jelenleg 3-4 nagyon szimpatikus ház van, többek között a Metis is ilyen.Egyébként láttam, hogy volt itt olyan, aki ATX táphelyre SFX tápot 3ponton rögzített egy alátét segítségével. Ha hordozva nincs, talán az is megteszi átmenetileg!
-
"1 hónapja árulom a U9B SE2-t, a kutyának nem kell, bezzeg ha ledes lenne, már tuti elkelt volna."
El kell dönteni, árulni akarod, vagy eladni.
Te árulod ugyanis hardveraprón a legdrágábban (holtversenyben).
Ez pedig egy ~10 éves hűtő. ~10 éves gépekhez.Múltkor raktam össze retro lanparty-ra több s775-ös prescott p4-es gépet.
Cserkészbecsület szavamra, megnéztem milyen régi Noctua hűtők vannak eladósorban. Jó lett volna lecserélni a stock Intel hűtőket valami jobbra.
De egy 5000 Ft-os géphez (ház + táp + lap + CPU + RAM + GPU + HDD + ODD + hangkártya) nem veszek 10.000 Ft-ért korabeli CPU hűtőt. . .No offense...
-
8nemesis8
veterán
Te a sima Metis-t vetted Classis vagy ablakos verziót?
Jól emlékszem, hogy nem Plus-t írtál, ugye?Jól néz ki a téma.
Corsair SF450-es tápon agyalok én is, megvolt vagy mostani beszerzés? Nem nagyon kapni már itthon szinte sehol... Az emag garanciáját, pedig nem tartom életbiztosításnak!Hogyan oldottad meg a SFX táp adapter kérdését?
Egyébként nekem ez a kábelrendezés, ami nálad van megfelelő, szerintem frankó lett! -
Ez a 2.5-ös meghajtóhely nekem is feltűnt korábban, és tesztben is látható, de nem tudom belőni, hogy melyik változatnál fordul elő...
-
8nemesis8
veterán
Akkor keresnem kellene fehéret.
Nézegetek fórumokat és nem tudok rájönni, hogy ez az alaplapi tálca hogyan kerül ide? Láthatóan egy 2,5"os meghajtóra van tervezve az alaplap mellett, de én akármelyik gépházat néztem Metis (plus), Styx nem látok ilyen tálcát.Ez pedig a Sytx, ugye? Ott már van lehetőség kábelrendezésre is...
-
mpierre
veterán
Valahogy ismerős volt a márkanév. Rákeresve egy-két ház árára...
Marad az, hogy én építem meg rétegelt lemezből a keretet, a belét, meg a corsair 800D-ből faragom ki dremellel. Már csak jóképű előlapi i/o portot kell találnom (2×usb 3.0; hang ki; pwr led; hdd led; meg bekapcs gomb).
-
8nemesis8
veterán
Elsőre vékonynak tűnt aztán videó alapján már láttam, hogy nem nagyon vetemedik.
Azt mondod, hogy ha a classicot nézném az nem a legjobb az itx laphoz a plus verzió felső ventillátora ennyit számítana?
Nézegetem, alig pár helyen kapni itthon. Van valami tuti beszerzési forrása? -
Az a bajom, hogy tuti nem tudom szép sorjamentesre vágni. A mostani házamon is ki akarom vágni az alaplaptartó lemezt mert a leszorító keret hozzáér és így a vízpumpa rezonálja a házat, de inkább egy kis dremellel állnék neki nem flex-szel.
De konkrétan milyen vágásra gondolsz? A tetején végig egy csíkot ahol kilóg a túlnyúló alaplap?
Egyébként ha megcsinálom, már most levédem a nevet. Úgy fogom hívni, hogy Metis Papa -
hegegabi80
addikt
Ez olyan mint a családi ház, sosincs készen befejezni sem lehet, max csak abbahagyni.
Nekem alapból plexis változat van, de az elég kicsi, így én is egy teli plexi oldallapon gondolkozom, befóliázva karc ellen.
Egyébként most lenne jó bepakolni, hogy azért nyáron még is csak jobban melegszik.Ringman: Aranyos kis konfig, spec mindenre alap dologra elég, és még játszogatni is lehet vele. A kis vga hangra milyen benne? hőfok hogy alakul?
-
hegegabi80
addikt
Félkész nem?
Én is úgy saccolom, bár inkább szeretném, ha év végére kész lennék a géppel is meg az új asztallal is. De ha nem nyugszom, akkor mielőtt kész lennék lecserélem. Most is van/volt két ház is, amibe be se költöztettem a gépet, mert mire oda került volna a sor már jött a másik ötlet. Na meg arról nem is beszélve, nem volt kellően kicsi a ház.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Androidos fejegységek
- Huawei P30 - kell ennél több?
- AliExpress tapasztalatok
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- World of Tanks - MMO
- Futás, futópályák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest