Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz AxBattler #33801 üzenetére

Ezek a "modern" lapok egyszerűek mint a faék: ha jó minőségű foglalat került rá, évek során továbbra is érintkezik az összes pin a cpu foglalatban, valamint nincs ráfeszítve a hűtővel az alaplapra, akkor nagyon nagyon nagyon kicsi az esélye hogy tönkre megy külső behatás nélkül.

~5-év benne van, ha minden nap elmondsz egy imát lefekvés előtt, de ennél az "5 év"-nél jóval hamarabb fogjátok lecserélni. ;)

Az M.2 akkor melegszik fel, ha több percen keresztül intenzíven terhelve van.
    Egy os betöltés + átlag géphasználat mellett nem tudod annyira kiterhelni. Ha azt nézzük hogy 600-1600MB/s-es tempót tud akkor is egy komplett 50GB-s file átmozgatása 1,5-0,5 perc, ha ezt a sávszélességet másik meghajtó is tudja.. ha nem sokkal tovább tart, de megint nincs kiterhelve az SSD 100%-ra és nem tud felmelegedni.

Ha ez égető probléma lesz consumer vonalon/ átlagfelhasználás/, biztosan kapnak hűtést a nagyobb teljesítményű SSD-k.

(#33802) kisza25 : Ahhoz képest hogy mekkora mennyiségű hardver fordul meg a kezeid között, gondolom nem több a garanciális problémák aránya pár %-nál?

Nálam eddig csak az ment tönkre amit én akartam*, hogy tönkre menjen. Egy ideje csak jó hírű és legalább "egy évet kipróbált" dolgot veszek, teljesen újonnan bevezetett terméket nem.

* le lehet győzni bármit;]

• Apollyon

Korrektor

Még az AM3-as időszakban volt nekem is giga lapom (atx), az is ultra durable akármi volt, meg 100 ezer óra hitelesítés a szilárdelektrolitos kondikra stb, aztán 3 évvel később kinyiffant, azt mondták valszeg a kondik adták meg magukat. Pedig nem is ment 7/24, és nem is volt minden slot kihasználva.

Persze ez még nem jelenti azt hogy nálad gond lenne, de igazából semmilyen biztosíték nincs semmire, max a garancia.

Más: tegnap megérkezett minden alkatrész, összeraktam a gépet. Xigmatek Eris házikóba, i5-6500T + Asrock H110, meg egy 300W-os ATX táp :DDD Épp hogy befért, a kábelmenedzsmenttel még szenvednem kell, hogy tökéletes legyen. Kissé zsúfolt, jobb lett volna egy SFX táp, de azt nem találtam jót olcsóbban.

Szerencsére tele lehet rakni ventikkel, idővel majd nézek pár jobbat ami extra halk.

Később VGA is kerül majd bele, de előbb a hűtés, meg lehet egy ideig bőven elleszek IGP-vel.

• kisza25

félisten

múltkor összeraktam egy z77+i7-2600k -s gépet, aztán valahogy rátévedtem az 1155 lapok kínálatára és azonnal adtam el az egészet:D új mini-itx 1155 lap 0db volt, használtban meg megint csak 1-2db
    akkor vettem az 1150-es gépet, de most már 1151-et rakok inkább össze, egy árban van szinte.
    Én is gari mániás vagyok, elég sok újonnan vett dolgot kellett már gariztatnom, pedig mindenből próbálok minőségit venni, ezért megválogatom azt is, hogy honnan veszem és mivel vidéki vagyok, csak háztól házig garisat
    pár példa xfx ts 450 táp (6 nap alatt cserélték és ebben benne volt az el és vissza szállítás IPON, 1hónap után teljesen meghalt) alcore bluetooth bill (6 nap alatt cserélték és ebben benne volt az el és vissz szállítás PCX, gyárilag hibás volt, be sem kapcsolt)
    ASUS 5850/6850 1-2 nap alatt meghaltak(IPON gariban cserélték őket), ezek jutottak, most hirtelen eszembe

Új hozzászólás Aktív témák