- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
4Grider #106340 üzenetére
Ez azért ökölszabályként nem feltétlenül igaz.
Esetemben a csopaki Yettel toronytól 1700 méterre LTE-n jelenleg ezt mérem:
Ez most persze minden, csak nem a főszezon.De tavaly egész nyáron, még abban az esetben sem, amikor éppen a legdurvább nyaralói rohamok voltak, és egyben rossz lett az idő, sem mértem egyszer sem 70/30 Mbps-nál rosszabbat. Pedig nagyon kíváncsi voltam a gyakorlati minimumra.
Ehhez persze kellett a Mikrotik SXT. A szomszédnál a kombi beltéri Huawei 10/10 Mbps köré simán le szokott menni...
MaCS
-
hungromit
csendes tag
válasz
4Grider #106340 üzenetére
Igen a balaton melletti mobilnet helyzetet ismerem, de most mar par éve jobb lett ez a helyzet, ahogy tapasztaltam (legalabbis ahova ok jarnak), igy az nem is lenne rossz, de viszont a bemasolt szoveg alapjan ez tenyleg inkabb helyhez van kotve, jobban mintha siman egy korlatlan netes mobilcsomagot vennenek valamelyik szolgaltatotol es szereznenek egy sajat routert hozza.
-
-
Beretvás
veterán
-
-
kw3v865
senior tag
válasz
4Grider #106302 üzenetére
Nem lesz net, mert senki nem akarja megosztani. De nincs nagy jelentősége, mert nem akarjuk folyamatosan az élőképet nézegetni. A célnak megfelel így is, jó esetben csak ritkán csatlakozunk rá. Arra a rövid időre meg tök mindegy.
Köszönöm a felajánlásodat
, átgondolom és privátban írok, ha úgy döntök.
-
Marcsello31
őstag
válasz
4Grider #104695 üzenetére
Üdv! Köszönöm az információkat, erre voltam kíváncsi, akkor nem lehetetlen a dolog,
holnap megnézem hogy tudja e azt az ap üzemmódot vagy sem, mintha láttam volna ilyesmit annó.
Holnap ki is próbálom, aztán majd megírom hogy hogyan sikerült, amit írtál ezekre nem gondoltam egyébként, Holnap megpróbálom mindenképpen, és köszönöm még egyszer! -
Parson
addikt
válasz
4Grider #104643 üzenetére
Nem a megerösitést várom, hanem a saját véleményeket!
Higgyétek el, egyre jobban meggyöztök erröl a Mikrotik-röl, de mivel jelenleg is müködö rendszerröl beszélünk, ezért a probléma nem égetö, és ha tetszik ha nem, nekem is kell egy kis játék, és tanulás ezen a téren, hogy valóban jó eredményem legyen. Youtube videókon pedig nem látom teljesen halottnak az alapötletet. -
Parson
addikt
válasz
4Grider #104614 üzenetére
NA ez már többet mondó írás.
A szolgáltatótól kapott Huawei router olyan amilyen, ök is irják, meg a piac is tele van kültéri külsö antennákkal, ezért merészeltem ebbe az irányba elindulni, hátha ezzel sikerülne a jelvételt javitani, mivel a 4G-s adótorony nem épp a sarkon van a telkem esetében.Egyértelmü, ha az adótorony relative közel van, akkor túl sokat nem tud javitani a rendszeren, de ha a torony messzebb van, a router meg eleve a házon belül, némi extra árnyékolással, akkor van egy olyan sejtésem, hogy ilyen helyzetben egy kültéri külsö antenna talán vmicskét mégiscsak tud javitani a helyzeten, különben mire fel lenne piac erre, ha minden csak placebo hatású lenne...
-
Parson
addikt
válasz
4Grider #104612 üzenetére
Aha... ez kezd egyre érdekesebb lenni. Tudsz esetleg megbizható forrást / terméket is ajánlani, vagy csak mindenre kiterjesztett összeesküvéselméleteket gyártani 2 emberke negativ visszajelzése miatt? Komolyan kérdem - a Welt.de riportjait pedig kevésbé hiszem csalókának, mint a 2 emberke negativ visszajelzését, ami akár hibás méréseken is alapulni tudnak, ha egyáltalán mértek vmit. Technikailag igazolt megoldásra lenne szükségem és nem csak légböl kapott véleményre.
-
Parson
addikt
válasz
4Grider #104610 üzenetére
Hm, érdekes amit mondasz, de hogy tisztán lássunk, az alábbi német teszteredmények alapján választottam... tehát lehet hogy az sem kizárt, hogy az a 2 emberke vmit nagyon benézett? Méréseknek jobban hiszek, mint csak annyinak, hogy 'placebo hatás'... föleg egy kültéri antenna esetén.
Mindenesetre most csöppet elbizonytalanodtam, és az ember valóban legyen kritikus szemléletü, köszi az észrevételt!Esetleg tudsz ajánlani alternativ megoldásként hasonló, de szerinted megbízható terméket ?
-
Parson
addikt
válasz
4Grider #104533 üzenetére
Igen?? NA ezt hasznos tudni, köszönöm !
Ami az érdekesség, hogy egy beltéri külsö antennát rácsatlakoztatva mégis tudtam a wi-fi jelerösséget feljebb tornázni... de ezek szerint lehet hogy rosszul emlékszem, és szimplán csak a 4G jelerösséget növelte - mert a speedtest mérések a le-/feltöltési sebességnövekedést viszont rendesen igazolták.
-
válasz
4Grider #103370 üzenetére
"Az mr600-at sürgősen felejtsd el. Cat6-os eszköz (max. két frekvenciát fog össze), nyáron a Balaton parton azzal lehal a net 90%-ban."
Szerintem azért nem ennyire tragikus a helyzet.
A csopaki Yettel-toronyra csatlakozom közel 2 km távolból egy Cat4-es, tehát egy sávot kezelő Mikrotik SXT-vel. Tény, hogy érzem, ha letódul a tömeg és csatlakozik a toronyra, de 50 Mbps-nál rosszabb értéket még nem mértem -- ami ráadásul egy sok ember + eső kombinációval jött össze.
Az is igaz, hogy a szomszédom a Huawei asztali 4G routerével ilyenkor le tud menni 10 Mbps alá is, de sok év sok mérése alapján a Mikrotik sokkal stabilabb.
MaCS
-
dethroner
veterán
válasz
4Grider #101308 üzenetére
Ez világos. De ha ugyanazon a helyen használják, akkor ki lehet jelenteni hogy vannak nagyobb hatótávval rendelkező routerek? És ha igen, akkor mi alapján? Mert akkor jönnie kell a hatóságilag maximalizált adóteljesítménynek, tehát ez alapján nem lehet egy új router nagyobb hatótávú, mint egy másik új. Vagy mégis? ha igen, akkor hogy, mi alapján? Nem értem.
-
Soma01
veterán
válasz
4Grider #96490 üzenetére
Köszönöm!
Sejtett, hogy ez lesz a vége. Tehát van roaming simán, vezérlő nélkül is.Csak Omada "Fast roaming" nincs. Éppen így gondoltam én is.
Már csak az a kérdés, hogy mit veszítünk ezzel. Szerintem nem sokat. De majd utána olvasok. Ha valaki már most tudja, írja meg nekem ide. -
Randall1017
tag
válasz
4Grider #94837 üzenetére
Úgy látom ez nagy zavart okozott az erőben...
szóval a szolgáltatói routerem a nappaliban található a földszinten. A nyomtatót(régebbi, csak usb-s) pedig az emeleten, a dolgozó szobában szeretném elhelyezni, de nem asztali géphez csatlakoztatva hanem mondjuk egy usb porttal rendelkező routerhez. Ezért volt kérdés hogy érdemes lehet-e egy routert beintegralni a mesh node-ok mellé. És még mindig nem akarok újabb nyomtatót venni
-
Cheif
tag
válasz
4Grider #90733 üzenetére
Igen, éjjel és hajnalban egész jó. Feltettem a routert egész jó volt kb. fél óráig. Most meg rosszabb, mint az előző huawei-el. 1900as ping, 0.28 Mbps le, feltöltést most nem sikerült neki mérnie.
Holnap átteszem máshova, hátha jobb lesz. Nincsenek nagy igényeim, de ennél lehetne jobb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Tesla topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest