- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
op9
aktív tag
válasz
kovbandi82 #105025 üzenetére
Esetleg egy autóvillamosságissal (vagy autóhifissel) az akksitól hátra vezettetsz egy pár kábelt, vagy 12V-os szivargyújtótól, és beteszel egy ilyet:
ASUS 4G-N16
12V-os, szóval nem kell semmi DC-DC átalakító sem, elvileg a 14V sem szokott nekik ártani, ha a generátor miatt 12 felett lenne a feszültség.Csörögtek már mobil telefonok csomagtartóban, és ennek sokkal nagyobb antennája van.
Neten megrendeled, csinálsz egy próbát saját tápjáról hosszabbítóval ülések felől bevezetve, és ha nem vált be, akkor visszaviszed. Szerintem egy próbát megér. -
Essejó
veterán
válasz
Csak át kell hidalni a kapcsolót egy darab drótral és bekapcsol amint áramot kap.
Viszont gondolj bele, egy zárt fém dobozban (csomagtartó) kéne neki 4G jelet fogni, és azt WiFi-n megosztani, ez kvázi lehetetlen feladat. Ilyen állatot még nem találtak fel.
-
válasz
Nézd meg esetleg a Mikrotik wAP LTE-t. Én sokáig használtam, és emlékeim szerint mintha tudna így működni.
MaCS
-
juhaszmarci
csendes tag
válasz
kovbandi82 #105028 üzenetére
-
válasz
Sajnos erre az igényedre nincsen megfelelő eszköz.
-
BB9000
senior tag
válasz
kovbandi82 #94806 üzenetére
A Huawei E5576-320 Router-t ajánlom. Link
-
Essejó
veterán
válasz
kovbandi82 #82386 üzenetére
Egy ilyesmi esetleg? link
-
válasz
kovbandi82 #82386 üzenetére
Mi a gond a bekapcsolással?
Sajnos nem nagyon fogsz találni olyan eszközt amit ne kellene bekapcsolni és kompakt méretű.
Inkább SIM kártyás típus lenne az ajánlott mert stick esetében figyelni kell a kompatibilitásra is. -
Dupree
csendes tag
válasz
kovbandi82 #55187 üzenetére
Szia!
Engem is ez érdekelne mert nagyon nézegetem milyen ac-s wifi-t kellene vásárolni. Az érték határ max 50k. Panelba lesz nagyjából a lakás közepén elhelyezve így csak egy-egy falat kell átvinnie... persze csak ha az asszonynak nem szúrja a szemét nagyon.Nézegetve az ASUS felé kacsingatok de visszaolvasva sajnos a legtöbb nagyon ajánlott ASUS kifutott vagy csak olyan helyen vásárolható ahol nem szeretnék később gariztatni ha esetleg probléma merülne fel. Azt néztem hogy az ac58u-ban nincs torrent támogatás de ez gondolom nem zavarna engemet ha rendes NAS-t használok plusz lenne rajta 2 mobil, 2 tablet és 1-2 laptop legalább is innen indulunk az internet pedig diginet1000. Jó lenne filmet nézni a NAS-ról, no-ip támogatás. Van más is amit az ac58u nem támogat úgy mint az ac55u?
-
válasz
kovbandi82 #55187 üzenetére
Én az 58-asra szavaznék, erősebb, jóval frissebb architektúra, remélhetően hosszú távon jó CFW-ellátással.
MaCS
-
válasz
kovbandi82 #55078 üzenetére
Igen, van benne dual WAN opció.
-
válasz
kovbandi82 #54538 üzenetére
Igen, v1-re van CFW de már csak v2-t lehet kapni újonnan és arra nincsen.
-
viperabácsi
addikt
válasz
kovbandi82 #54503 üzenetére
AC55U Jó vétel szerintem , elég erős a wifi mindkét sávon.
Nagyon jó a kezelő felület és érthető . -
válasz
Ajánlott kategóriás eszköz az Asus AC55U.
Minden típusról/gyártótól lehet olvasni jót is és rosszat is.
Az Asus többet tud gyári firmware-rel. -
junior11
veterán
válasz
Esetleg bővebben kifejtenéd, hogy miért? Köszi.
-
viperabácsi
addikt
válasz
kovbandi82 #54499 üzenetére
Nekem egy AC51u lett véve , de a 750 -es wifi használhatatlannak bizonyult 2 fal esetén ,így váltottam AC55U -ra azóta minden happy ! Nem vennék 750 es wifivel rendelkező routert 2 tégla falon keresztül random eldobálta az 5 Ghz-t !
-
válasz
kovbandi82 #54499 üzenetére
AC1200G+ típust nem ajánlom. Olvass bele a topikjába... Újraindulgat ad-hoc jelleggel. Van személyes tapasztalatom is vele... Visszavittem garanciába és visszakaptam a pénzt. Azóta egy AC68U boldog tulajdonosa vagyok.
-
válasz
kovbandi82 #54467 üzenetére
Asus AC55U/AC58U, TP-Link Archer C5/C7 jó lesz akár router-nek, akár AP-nak.
A D-Link is jó lenne AP-nak. -
Brogyi
őstag
válasz
kovbandi82 #54467 üzenetére
Na még 1x. A Dlink, és a Netis ua. csak kevesebb zsét adsz ki érte. A switch IC azonos Realtek. Tudja a gigabitet.
Ha erősebbet akarsz akkor Archer C5 V2. -
válasz
kovbandi82 #54458 üzenetére
A TP-Link Archer C2 ahogyan az összes AC750-es eszköz nem ajánlott a gyenge 5 GHz-s wifi képesség miatt, valamint az ilyen eszközök között gyakori a 100-as portok is és hardveresen sem olyanok mint a "nagyobb" testvéreik, valamint CFW ellátottságuk sem gyakori.
Külön álló AP-t nem érdemes venni, inkább egy sima wifi router AP módba jobb megoldás lenne.AP-nak: Asus N12 D1 (gyári firmware-rel dedikált AP és repeater mód képes) vagy TP-Link 841ND
Router-nek: Asus AC55U/AC58U, TP-Link Archer C5/C7 -
Brogyi
őstag
válasz
kovbandi82 #54458 üzenetére
Ha a Dir-842 tetszik akkor kevesebbért AP-nek egy teljesen ua. az a hardware a Netis WF2780. Fő router-nek nem ajánlott. Esetleg aprón jó áron találhatsz Dlink-et a T akció miatt.
-
vargalex
félisten
válasz
kovbandi82 #53573 üzenetére
Szia!
Ha a 4300 wifi-jével elégedett vagy, akkor nem lenne jobb egy NAS mellé?
Ha kellenek a plusz portok és a wifi nem fontos, akkor viszont a 4300 mellé egy D-Link DIR-860L-et ajánlanék OpenWrt-vel (akár elsődleges routernek is és a 4300-at AP-ként használva). Samba-n 100 MB/s fölötti olvasási sebesség (USB3-on HDD-ről), stb. Én még 14900 Ft-ért vettem, most 16900 Ft-ért vehető meg. -
válasz
kovbandi82 #53327 üzenetére
Asus N18U vagy N56U ami megfelelő lehet számodra.
-
válasz
kovbandi82 #53327 üzenetére
Szia!
A Telekom-nak van egy ZTE H368N eszköze DSL bondingra, inkább ennek érdeklődj utána. Bár többnyire VDSL-re adják, de szerintem visszafelé kompatibilis, és ugyanúgy be tudják rakni ADSL-re is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest