- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- A Lite-nál is lájtosabb Honor 400 érkezett
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
smallmer #104639 üzenetére
Mit gondoltok, hogy jó megoldás lehet?
Nem rossz, hogy megfelelő lesz-e ekkora távolságra is azt csak helyszíni teszt során fog kiderülni.+kérdés, hogy ha nem POE switchem van, akkor milyen poe "tápegységet/injektort" érdemes hozzá vásárolni?
TP-Link TL-POE150S vagy TL-POE4818G ami megfelelő hozzá. -
válasz
smallmer #104291 üzenetére
Köszi a pontosítást. Így már tisztább a kép. Ezek alapján: ha a hétvégi ház második szintjére tennél egy harmadik routert a mesh-be, akkor azon a szinten is jó WiFi lefedettséget kapnál. Ide szerintem elegendő lenne egy AX57. A mesh node-ok kábeles összekötése nagyon jó! Emiatt a fő mesh router cseréjére nincs szükség.
Megvétel előtt javaslom a kipróbálást. Egyszerűen felviszed az elsőn lévő AX57-et a teszt idejére a másodikra és ott bekapcsolod, majd megnézed, hogy így milyen lefedettséget kaptál a második szinten. Kontroll mérésként a jelenlegi router elhelyezéssel is végeznék teszteket a másodikon. (úgy, hogy ott még nincs mesh node)
A WiFi jelek mérését én mobiltelefonnal szoktam elvégezni. A mobilomra letöltöttem a speedtest.net-ről a speedtest appot és a ház adott pontjain megállok, kezemben a telefonnal és megmérem, hogy milyen sebességértéket képes az adott ponton elérni a telón futó app.
Itt figyelembe szoktam venni, hogy az én mobilomban csak MMO 2x2 es hardver van, mind a 2,4GHz-es, mind az 5 GHz-es frekvenciára vonatkozóan. Az általam tapasztalt mérési eredményekről itt írtam korábban.
- - -
A hétköznapi helyszinen nem írtál arról, hogy bármi gond lenne a WiFi-vel, ezért én ahhoz nem nyúlnék. Az AX6000-res router egyébként is elég jó hardver. Jónál jobbat ne akarj. -
osonte
őstag
válasz
smallmer #104291 üzenetére
A hétvégi ház az nekem előtte összeállt azok alapján amit írtál, de igy egyben persze jobban átlátható.
Viszont ahol hétköznap vagy az TUF vagy RT AX6000? Mekkora a ház? Elégedett vagy vele, mindenhol van lefedettsége?
Azért csak, mert akkor így tényleg minden infó talán adott. Biztos többen többfélét javasolunk, de a helyszínen fog csak kiderülni, hogy mennyire lesz jó amit ajánlottunk/megveszel. Viszont mindenképp online vedd a 14 napos elállási lehetőség miatt, bármit is választasz.
-
válasz
smallmer #104282 üzenetére
Úgy látom vannak itt problémák.
Egyszer azt írod, hogy három Asus router van aimesh-ben,
utána egy másik hsz-ben felsorolsz kettőt. Kettő van, vagy három? Arról egy szót se írtál eddig, hogy hogyan vannak összekötve a mesh node-ok. WiFi-vel, vagy kábellel? A háromszintes házban a legfelső szinten vannak gondjaid a WiFi eszközökkel. Az eddigi információcsepegtetésből arra lehet következtetni, hogy a legfelső szinten jelenleg nincs WiFi router. Ha ez így van, akkor kizárólag az egy szinttel lejjebb elhelyezett WiFi routerhez tudnak kapcsolódni a legfelső emeleten lévő WiFi eszközök, ráadásul egy vasbeton födémen keresztül. A telefonod WiFi térerőjelzője nincs maxon, és ebből azt a téves következtetést vonod le, hogy bizonyára nem a megfelelő node-hoz kapcsolódik. A helyes következtetés az lenne, hogy az adott helyen nincs megfelelő WiFi térerő. Ahogy osonte fórumtárs is írta: vasbeton födémek esetén emeletenként ajánlott elhelyezni, egy routert.
Segítség node-hoz kapcsolódás témában: Az aimesh kezelői felületén pontosan követhető az összes eszköz node-hoz kapcsolódása is. Találgatás helyett érdemes ránézni.
Memorix fórumtárs hozzászólásából jól látod, hogy ahhoz, hogy mindhárom szinten kielégítő legyen a WiFi jel, valóban kell mindhárom szintre egy-egy router. De még az is kell, hogy a három router egymással is megfelelően tudjon kommunikálni. Ennek a legjobb módja, ha össze vannak kábelezve. Ha a kábelezés nem lehetséges opció, akkor jön elő az, hogy a fő router képes legyen a node-okkal megfelelően gyorsan kommunikálni. Ehhez két fontos dolognak kell teljesülni:
1./ a fő routernek jó rálátása kell legyen minden node-ra. Ezt a routerek lehető legjobb elhelyezésével kell megoldanod. Ha vasbeton födém van köztük, akkor a kapcsolat gyenge lesz.
2./ a fő routernek megfelelő mennyiségű rádiócsatornával kell rendelkeznie. Ebben jó pl a javasolt TUF AX4200, mert abban 2.4GHz -en 2x2, továbbá 5GHz-en 3x3 csatorna áll rendelkezésre, de mégjobb az AX6000, amiben 2.4GHz -en is 4x4, és 5GHz-en is 4x4 csatorna áll rendelkezésre.
Ha az összes emeleti node össze van kábelezve a fő routerrel, akkor a fő routernek nem szükéges 4x4-es rádióval rendelkeznie. Ilyenkor a jobb rádiójú routert oda javasolt tenni, ahol a legtöbb WiFi eszköz van, illetve oda, ahol a jobb WiFi-t igénylő eszközöket szeretnéd használni.
Az AX57-ben és az AX58-ban is 2.4GHz -en is 2x2, és 5GHz-en is 2x2 csatorna áll rendelkezésre. Node-nak jók lehetnek, fő routernek WiFi összeköttetés esetén szűk keresztmetszetet jelentenek. -
blakey
titán
válasz
Az AiMesh lényege, hogy a kívánt térben megfelelő lefedettséget biztosítson, ez lehet vezetések, vagy vezetéknélküli. Ha kétsávos routereket szeretnél AiMesh-ben használni, akkor a vezetékes kapcsolat a legjobb, mert úgy a Wifi szabad marad, viszont, ha nincs mód a vezetékes kapcsolatra, akkor a háromsávos router a legjobb megoldás, az amelyiknek van 1 db 2,4 GHz-es sávja, és 2 db 5GHz-es sávja, mert így az egyik 5GHz-es sáv csak az AiMesh-nek lesz fenntartva, és még mindig marad 2 sáv a többi eszköznek. A routereket nagyon nem keverném, tehát nem tennék az Asus hálózatba olyan routereket, amiknek eltérőek a verziószámuk, netán a termékcsalád is egy kicsit más, pl. sima Asus + TUF nem biztos, hogy 100%-ban jó lesz. Szerintem érdemes az egységes eszköz/firmware kapcsolatra építeni. Azon érdemes elgondolkodni, hogy ha már cserélsz, akkor fő routert cserélsz, vagy csak egy egyszerű bővítés is elég lenne, utóbbi esetében simán elég az AX57, hiszen már az egyik bizonyított. Ha fő routerben gondolkodsz, akkor érdemes lehet háromsávosban gondolkodni, esetleg egy duo pakkban és hozzárendelni a meglévő routerek egyikét, mint harmadik eszközt.
-
osonte
őstag
válasz
A routert úgy képzeld el, mint egy kis számítógép, ugyanúgy van processzor benne, memória és egyéb paraméterek. A fő router a rendszer "agya", tehát az hozza létre az internet kapcsolatot, működik a DHCP szerver rajta (osztja ki az IP címeket), meg ilyenek, tehát a feladatok rajta csattannak. Az a TUF-AX4200 4x2GHz-es modern Mediatek processzort tartalmaz, 512 MB memóriával és legnagyobb a lefedettsége, lehet van udvar stb... így az tűnik ésszerűnek a földszintre. A leggyengébb az AX57 minden területen, azért menne az az első emeletre és a kettő között van az AX58, ami 4x1.7GHz, 512 MB memóriával és viszonylag jó lefedettséggel, ezért azt javasolnám arra a szintre ahol dolgozol.
-
memorix
senior tag
válasz
smallmer #104274 üzenetére
1) Lehet kábelezni és akkor Meshben gyorsabb a kapcsolat a két router között. Azonban a AX57 és AX58 nem erős routerek, kis lakásokhoz ajánlják ahol max 1 normál faltávolság van a router és a kliens és nincs egyéb nehezítő körülmény. Átlagos felhasználásra. Kis alapterülethez. Belépő szintű routerek. Nincs játék gyorsítási funkció bennük.
2) A TUF AX4200/AX6000 picit erősebb routerek mint a AX58/AX57-k. Speciális jelformáló technologiával rendelkeznek és kb 2.5-4 méterrel tovább "látnak". Játék gyorsítási funkció van bennük.
3)Az Asus XD6S sorozat kifejezetten osztott környezethez lett tervezve. Tudásban közel vannak a TUF szériához (nem játékra optimalizáltak) azonban MESH-ben jobban dolgoznak.
4) Az Asus EBM68 üzleti környezetre lett kifejlesztve ahol többszintes irodaházak , kávézók, egyéb Wifi routerek zavaró tényezők vannak, valamint rengeteg kliens, a XD6S nél több szolgáltatást kínáló router, monitorozó eszközökkel.Asus vonalon ezek között tudsz válogatni.
A mostani rendszeredet nem tudod más gyártó Mesh rendszerével keverni. Az az elképzelésed nem járható. Max ha mindent routert lecserélnél. Más gyártók belépő szintű terméki se oldják meg 3 szinten a Wifi kapcsolatot vasbeton födém esetén kábelezés nélkül egykönnyen.
A legjobb megoldás ha a főroutered és a PC között kábel lenne.
Amúgy ha a AX57 helyett ha lenne egy TUF AX4200 az is talán lehetne járható megoldás. Érdemes kipróbálni ha nem megy akkor visszaárúzod a routert (neten vásárolt termékeke esetén ha magánszemély vesz árút akkor visszaküldheti 14 napon belül a terméket). Utána próbálkozol a XD6S -l. Ha ez se hozza meg áttörést akkor van a EBM68 -s. Ha az se segít akkor csak a direct kábel segít.
A felszabaduló routert meg eladod. Vagy felviszed arra a szintre ahol játszol. Mershnél a routereket érdemes összekábelezni.
-
osonte
őstag
válasz
smallmer #104274 üzenetére
Ez miatt vettem én családi háznál minden szintre egyforma routert (RT-AX58U v2) és tökéletesen oda csatlakozott minden ahova kellett. Viszont egy router csak egy szintet tud ellátni, azt viszont megfelelően minden sarkában. Pont azon a szinten nincs semmi ha jól értem, ami a legfontosabb lenne, oda vennék egy 3-ik Asus-t. Gondolom a földszinten van a fő router, az első szinten meg a AiMesh (AX57). Nem tudom mennyi a keret rá, de a földszintre tennék egy TUF-AX4200 -ot, ami Wifi-ben is elég erős és processzorban is nagyon gyors (4x2GHz), az első emeleten hagynám az AX57-et és a legfelső emeletre menne az AX58, ahol dolgozol. Annyi, hogy mindkét eszköz kábellel csatlakozzon a fő routerhez.
-
válasz
smallmer #104254 üzenetére
Nekem is Aimesh rendszerem van. Nem tapasztaltam vele olyat, hogy nem a legjobb vételt biztosító node-hoz kapcsolódna egy eszköz.
Ha nálad ez gond, akkor van arra lehetőség, hogy dedikált node-hoz kapcsolódjanak. Fixen, mindig ugyanahhoz. Itt van leírva, hogy hogy kell ezt beállítani. Ez a beállítás elsősorban a fix helyen lévő eszközök esetén jelenthet előrelépést.
A már működő Mesh rendszer mellé én nem tennék külön hálózatos WiFi routert egy PS portal miatt. Én inkább a mesh rendszert bővíteném, ha szükséges úgy, hogy abba a helyiségbe, amelyikben leginkább használod a PS portal-t tennék egy mesh routert (ha még nincs) és azt vezetékkel kötném be a fő routerbe. -
-
-
-
memorix
senior tag
válasz
smallmer #104007 üzenetére
Egyik mobile routernél se látom, hogy bírna 10-12 órát.
Kíváncsi leszek, van-e egyáltalán olyan 5g -s router amit te keresel. Talán kiegészítő powerbankkal növelni tudod az üzemidőt.
pl:
keres rá az amazon.de -n.
Annadue 4G LTE WLAN Router, 5G WLAN Hotspot Device 300 Mbit/s Mobile Router with SIM Card Slot, Integrated 10000 mAh Power Bank, Wireless Network Router for Travel, Car, Outdoor
Wireless Portable Travel Router, Mobile 5G and 4G LTE WLAN Hotspot, Portable WLAN Device for On the Go, 16 Connected Devices, 10,000 mAh Battery with High Capacity
Visit the ASHATA Store -
-
-
válasz
smallmer #96467 üzenetére
Mire kell figyelni? A router elhelyezésére! Két Asus van nekem AiMesh-ben. Az alaprajzodat elnézve nálad is kettőt javaslok! Nem a távolság miatt, hanem a falak miatt! Az 5 MHz-es sávon a WiFi jeleket sokkal jobban tompítják a falak, mint a 2,4MHz-en ! Ha csak egy routert teszel, akkor a három fal mögött már gyengusz lesz a jel. Az egyik lehetőség: egy darab Asus AX58U és egy darab AX55 aiMesh-be kötve.
Nálam a Linksys úgy szerepelt le, hogy amikor megvettem és hazavittem, azzal kezdte, hogy a konfigurálását csak úgy engedte volna, hogyha létrehozok egy profilt a linksys.com-on és ott beállítgatom, majd ő letolja azt az én routeremre interneten keresztül. Ezt én nem így gondoltam és azonnal visszavittem a 14 napos elállással és a "sohatöbbetLinksys" jelszóval. -
-
válasz
smallmer #89033 üzenetére
Érdemes lehet az Ubiquiti termékeit használni?
Mindenképpen érdemes lenne a nagyobb terület miatt ebben gondolkodni, egy UniFi rendszer elég rugalmasan felépíthető lenne már a mostani a környezetben amit majd a későbbi helyszínen tovább bővíthető lenne.Árban még nem gondolkodtam. Szeretnék kérni sávosan ajánlott routereket (olcsó, közepes, drága)
Olcsó: 1-2 darab Asus AC57Uv3 router AiMesh-be kötve
Közepes: Egy Asus AX56U vagy AX58U + esetleg még egy AC57Uv3 AiMesh-be szervezve
Drága: Asus AX82U vagy magasabb, mellé AX-es AiMesh router/node
Azért Asus mert rugalmasan szervezhető, később bármilyen kompatibilis eszközzel bővíthető, akár az elsődleges eszköz cseréjével is. -
-
válasz
smallmer #87033 üzenetére
Van saját topikja is, oda nézzél be.
-
-
-
-
-
válasz
smallmer #65924 üzenetére
MiFi-kre gondolsz?
Az itteni Mobilinternet nem jó?
Egyébként mi lenne a kérdésed? -
-
-
válasz
smallmer #58223 üzenetére
Én az ASUS RT-AC68U-t választanám
(Nekem az van, nagyon meg vagyok elégedve vele. 1 PC, 1 NAS, telefonok, tabletek, laptopok "lógnak" rajta és nincs vele semmi gond. A céges HP laptopom néha eldobja a 2.4 GHz-es kapcsolatot, de ez a laptop hibája, mert másik laptop, illetve mobil eszközök hibátlanul mennek a 2.4 GHz-es wifin.
-
válasz
smallmer #58064 üzenetére
Az antennák száma valóban nem eredményez nagyobb hatótávot... de megtévesztő lehet, mert vannak routerek, melyeknek a külső antennái mellett belsők is vannak. Laikus meg csak a külsőt lájta... és számolgatja.
Az antennák száma a sebességre és ezzel összefüggésben a WiFi terhelhetőségre utalhat.
Megfigyelték, hogy az only 2,4 Ghz-esek gyakran nagyobb teret szórnak be, mint a dualband-es testvéreik szintén 2,4 Ghz-en.
Arra is van példa, hogy bár a hatótáv nem nő, de az antennák számának növekedésével a lefedettség nő... a plusz antenna állítgatásával pl. van, hogy megszűnnek, vagy javulnak korábbi holt terek.Az N56U nem illik a listába, egy unikum.
Az C7 szerintem jobb és erősebb az AC58-nál... Jobb választás... kivéve ha van valami különleges feature ami az ASUS-ból kell... tehát nem csak alapszinten használnád az eszközt. Az Asus routreinek kezelőfelülete szebb és okosabb... tovább többletszolgáltatást nyújt. Megjegyzem...: amire a legtöbb átlag felhasználónak nincs is szükséges. (kivéve talán a dedikált módok (AP, Repeater stb...) gyors beállítását)
Ezér az ASUS eszközei egy bizonyos szemszögből túlárazottak a TP-Link hasonló eszközeihez képest.
Fő routernek én a C7-et venném a többi AP elé. De az AC58 is tökéletes lesz erre a feladatra, ha ragaszkodsz a kényelmesebb és okosabb ASUS felülethez.Megjegyzem, hogy nekem is C7(v2) van.
-
válasz
smallmer #58066 üzenetére
használtan bizony, 42$ volt plusz még annyi vám, posta és áfa címen, de így is megállt 25 ezer alatt.
teljesen karcmentes, dobozában volt. kinn úgy tűnik a T ezt adja a zsinóros netjéhez, és rengeteg van eladó belőle. egy dugvilla átalakitó kell hozzá, mert amcsi végű, de az kb 1 dollár aliexpressen. -
válasz
smallmer #58050 üzenetére
Oka van, hogy az eléggé elkurvurlt' Linksys termékek nincsenek ajánlva.... meg az, hogy a nevükhöz képest ilyen olcsók
A cégnél amíg még nem volt draytek-es komplex WiFi, addig mindenféle sarkokban Cisco/Linksys-es... javarész belső antennás AP-k voltak.... 10.000 nm-en. Majd 1 év küzdelem után mindegyik mögé lett egy ilyen rakva. Hiszen 1 napot újraindítás nélkül tényleg kibírtak... így a hajnali órákban mindegyik ki lett kapcsolva, majd 15 perc múlva be... ezzel megoldódott a probléma
A D-Link-nek van már említett routere (860L) ami CFW-el jó.
A TP-Linknek a C5/C7 routerei jók. (nem C1200, C50 meg C5X)
Az Asusnak is van több ajánlott routere. N56U(N-es dualband) vagy AC58U/AC68U
Sokaknak unalmasnak tűnhet, hogy mindig az az alig 10 router van ajánlva és más eszközök nem.1., A többivel nincs tapasztalat
2., árban és tudásban az itt ajánlottak szinten minden helyzetben jók és könnyen beszerezhetőek
3., más ember pénzéért felelünk annyiban, hogy csak olyat ajánlanak itt, aminél tényleg kicsi a kockázat
----- -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
smallmer #31476 üzenetére
valamiben az egyik, másban meg a másik, ezért általánosságban egyikre sem lehet azt mondani, hogy egyérteműen/mindenben jobb a másiknál.
TL-WDR4900
Freescale Semiconductor P1014
CPU 800 MHz
FLASH 16 MB / RAM 128 MB
MIMO 3*3:3 / 3*3:3
Wireless N900RT-N65U
Ralink RT3883
CPU 500 MHz
FLASH 16 MB / RAM 128 MB
MIMO 3*3:3 / 2*2:2
Wireless N750az rt-n65u 2.4 és 5 GHz esetén is belső antennákkal dolgozik, a tl-wdr4900 csak a 2.4 GHz esetén belső antennás, az 5 GHz szórás külső antenákkal történik.
wan <-> lan sebességben mind a két típus hardvere 900 megabit/sec környékén tud. -
-
-
Claude Leon
senior tag
válasz
smallmer #28907 üzenetére
Lehet, hogy a jobb elhelyezés volna szerencsésebb, mert a teljesítmény, mint tudjuk, törvényileg behatárolt.
(az érzékenységben persze lehetnek minimális különbségek, de az az ellenoldalon is múlik, másfelől kérdés, hogy az abból kinyerhető többlet jelen-e megoldást a problémádra)A wds eleve felezi a légből kinyerhető sebességet, tekintve, hogy minden csomagot ismételni kell a másik oldal felé, azzal szerintem normális az a határ, amit írtál, persze az, hogy az nem stabil, egyéb problémákra utal.
Kérdés még a dologban, hogy a csatornák mennyire zavarodottak a környéken fellelhető további rádióforrásoktól, ha vannak ilyesmik
(ha eddig nem nézted, leszkennelhetnéd a router környékét, a wds-es állomás környékét, és a végpontod könyékét is, hátha találni zavarmentesebb csatornát)Ha az elhelyezés érdemben nem változtatható, de valamennyi kábelezés belefér, a wds-nek használt cuccot AP-nek beüzemelve, a 1043 felé tyúkbélen, letudhatnád a wds hátrányait. (persze, az eszköz típusát azért írhattad volna)
A torrentkliensed korlátainak beállítása is érdekes lehet, mert a túl sok egyidejű kapcsolat eleve mehet a rádós átvitel kárára, a rádós csomagok bővebb időkerete miatt
(pl. fele csomagmérettel a kb.felére esik a hasznos kapacitás)#28909) avman:
A range extendernél nincs jelentősége az ip-címének, csak rádón ismétli a kereteket.
Ha mégis szeretnéd menet közben elérni, talán érdemes megpróbálni fix ip-címmel a megfelelő tartományra (gondolom, erre csak tyúkbélen van alkalmi lehetőség), de sajnos nem próbálkoztam ilyesmivel, nem tudom, hogy ettől elérhető lesz-e repeatelés közben. -
válasz
smallmer #27201 üzenetére
Ha lehet rá tenni 3rd party firmwasre-t egy USB-s router-re akkor meg lehet csinálni a torrent-ezést is. Az általam ajánlott összes típusra van megfelelő 3rs party firmware így a torrent-ezés megoldása nem lesz gond.
Elvileg kisebb a belső antennásoké de ez csak a konkrét helyszíni próba során lehet kideríteni. -
válasz
smallmer #26972 üzenetére
Ha belátható időn belül nem tervezel 60-70Mbps-nél gyorsabb netet, akkor vsz felesleges kiadás lenne neked egy erősebb, és drágább router! Ráadásul az N16-on már kisebb antennák vannak, tehát WiFi szempontból még akkor is inkább ez!
D1-et vegyél mindenképpen! Van sima RT-N12, ez egy kicsit gyengébb HW, aztán van B1 és C1 is, ami belsőre ugyanaz mint a D1, de külsőre, illetőleg az antennákban eltér! D1 amit jelenleg legtöbb helyen árulnak, és amúgy is az az ideális! Van RT-N12E is, azt még véletlenül se, az már teljesen más chipset, sok a panasz rá!
Mondjuk lehet neked a HP verzió kellene, de tudtommal itthon nem kapható!
-
válasz
smallmer #26967 üzenetére
Én személy szerint nem szeretem a TP-LINK-et, sosem vennék (többet) olyat, így aztán ajánlani sem szoktam!
15000HUF környékén megint csak TP-LINK-ek vannak, mondjuk a WDR3600, ASUS-ból a következő Gbit-es lépcső, az RT-N16, már kicsit efelett van! RT-N15U belső antennás, így azt nem ajánlanám, mivel nálad nulladik szempont a WiFi!
De tulajdonképpen miért is kevés az RT-N12 D1? Azt mondtad, hogy igazából "switch" lesz belőle, és van egy 25Mbps neted!
-
buca84
őstag
-
-
válasz
smallmer #26949 üzenetére
A WRT54GL-ben eleve G szabványú WiFi van, aminek a gyakorlati legnagyobb sebessége valahol 2,5MB/sec körül van, viszont ha túl magas volt az utorrent kapcsolatszám, akkor ez okozhat olyan terhelést a Linksys 200MHz-es procijának, hogy emiatt aztán még ekkora sebességre sem volt képes! Ezt így utólag, látatlanban, ennyi infó alapján lehetetlen megmondani, hogy pontosan miért volt annyi az annyi! De mint fentebb is írtam, WiFi-vel kapcsolatban soha, sehol, semmire nincsen garancia, ott minden csak az adott eszközzel, az adott helyszínen fog eldőlni, hogy hogyan is teljesít!
-
-
-
válasz
smallmer #26941 üzenetére
Nagyjából 70Mbps net továbbítására képes, WiFi szempontból az ideálisnak mondható 2x5dBi antennás! Nem szokott gond lenni a jelerősséggel, többnyire dicsérik, de garancia ugyebár a WiFi jelerősségre vonatkozóan sehol nincs! Tomato kompatibilis, HW infót ITT találsz róla!
-
-
válasz
smallmer #26928 üzenetére
szia,
indok? a maximum 8 e ft erősen behatárolja a lehetőségeket!
tl-wr841nd (lehetőleg v8)
külső és jobb wifi antennával még az asus rt-n12 d1 lenne, de az is inkább 9 e ft környékén kezdődik.
igaz, nem ártana tudni, hogy mekkora sebességű nethez, és milyen ellenoldalak mellé kellene!?!? -
-
-
válasz
smallmer #26756 üzenetére
szia,
biztos van, csak nem ártana tudni, hogy milyen típusú eszközeid (router és ellenoldalak is) vannak, milyen sebességű net, mekkora távolság, milyen befolyásoló tényezők (falak száma és milyensége), hogy csak a fontosabbak említsem.
gondolom wifi a téma, és az olyan dolog, hogy konkrétumot csak a gyakorlati próba után lehet mondani, de támpontokkal azért szolgálhatunk.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Apple MacBook
- Mesterséges intelligencia topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lopás útján fejlesztették ki az Apple Pay szolgáltatást?
- Autós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
- Eladó karcmentes Huawei Nova 8i 6/128GB / 12 hó jótállással
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest