- Redmi Note 13 4G
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
BB9000
senior tag
Időszakos probléma esetén gyanakodni kell arra is, hogy valami zavarja a WiFi csatornát. A TV-d típusáról nem írtal, de azt feltételezem, hogy a 2,4 GHz-es WiFi csatornákon kommunikál. Ezeket a csatornákat könnyen be tudja zavarni bármilyen olyan eszköz, ami szintén a 2,4 GHz-es csatornát használja. Néhány példa ilyen eszközökre : távirányítós autó, vezeték nélküli füles, vezeték nélküli csengő, kapunyitó, stb. Műszer nélkül elég nehéz megtalálni, hogy éppen mi zavarja be, de próbálkozásokkal néha meg lehet találni, ha vannak dolgok, amikre gyanakszol.
-
BB9000
senior tag
Nyilván a kábelezés lenne a biztos jó megoldás, de ha ezt nem tudod, nem akarod megcsinálni, akkor is vannak lehetőségeid!
A WiFi-s backhaul úgy tud jól működni, ha figyelmet fordítasz a két router megfelelő elhelyezésére is! Itt már írtam erről.
Nálad az egyik router már adott. Az AX58U csak 2x2 MIMO -ra képes. Legolcsóbban úgy tudod megoldani, ha veszel mellé egy olcsó AiMesh képes routert és azt helyezed el a földszintre, ügyelve a rra, hogy a két router útjában minél kevesebb akadály legyen. Én a feljárónál oldottam ezt meg.
Időtállóbb, de drágább megoldás, ha egy újabb, BE-s routert vásárolsz és azt teszed az emeletre, így a jelenlegi AX58U pedig lekerül a földszintre. 50K alatt is kapható már BE-s router, pl. a BE58U. Az elhelyezésre ekkor is figyelni kell, mert lényegében ezen múlik minden!
Az ideális megoldás az lenne, ha mindkét routered tudna legalább 4x4 MIMO kommunikációt, de ennek megvalósítása nálad nem hozna annyi előnyt, sem sebességben, sem megbízhatóságban, hogy azt mondhassam, hogy megéri rákölteni kb 200K-t, amibe két BE86U kerülne. -
Kérdés, hogy az az N18 mennyire van jól beállítva.
2,4 GHz-en az N18 vidáman kiszolgálta azt a három szintes házat, amit a 65P olyan 2/3 részben tudott besugározni, ugyanakkor jelenleg is fut olyan 65P. ami egy fele alapterületű, de szintén három szintes házat ráhagyással ellát.
Három szintre egyébként már nagyon érdemes elgondolkozni egy meshrendszeren, ami megint csak nem a 65P pályája.
Én a másik utat járom, de nyitva a meshre: egy AX92-essel szolgálom ki a 3×80 négyzetmétert. Az AC86 is teljesítette ezt, de minőségi problémák voltak vele, az AX58 pedig a sarkokba nem ért el.
Mindez 2,4 GHz-en értendő, 5 GHz-en kb. -30%.
MaCS
-
Az N18 a külső antennáival nagyon jó térerőt produkál.
Összehasonlítási alapn az AC56-os, aminek tudtommal hasonló antennái vannak, mint az N56-osnak. Az AC56-osnál sokkal jobb a lefedettsége nálam az N18-nak. Az AC56 az acélgerendás födémes pincét már nem látta el wifivel, az N18-as igen.MaCS
-
Gondolom, hogy nem fontos, ha nem jelölted meg követelményként, én sem az USB miatt ajánlottam ezt, hanem mert ez BroadCom alapú! OpenWrt-t azt nem lehet, de Tomato-t, vagy esetleg OLEG-et, DD-WRT-t lehet tenni rá! Az USB-n lehet nyomtatót, 3G netet megosztani a hálózat gépei közt, esetleg a maga erőforrásaihoz mérten még torrentezni is képes külső HDD-re, PC nélkül, és a LAN-on kisebb tartalmakat megosztani! De üzemeltethetsz rajta FTP szervert a családnak, haveroknak, amit bárki bárhonnan elérhet, akár egy pendrive-al is...
A D1-ről én nem tudok érdemi infót adni, személyesen nem volt még hozzá szerencsém, amitől persze még lehet jó, de én inkább bízom a BroadCom-ban, és lehetőség szerint magamnak sem vennék más Chipset-es routert, így ajánlani sem szoktam!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Eredeti játékok OFF topik
- OLED monitor topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kuponkunyeráló
- Videós, mozgóképes topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Redmi Note 13 4G
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged