- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- BlitzWolf termékek topicja
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaben01
őstag
Sziasztok!
Milyen routert ajánlanátok a következő felhasználásra?
Digi net, 50m2 panel, wifin lógna rajta 4-5 telefon, egy xbox (ez utóbbi megoldható kábellel, mert közel vannak egymáshoz), egy laptop és egy asztali gép (mindkettő wifin). A lefedettség az egész lakásban fontos lenne.
Árban nincs kikötés, de nem baj, ha nem csillagászati összegbe kerül.
Nagyon köszönöm előre is a javaslatokat. -
Gaben01
őstag
válasz
Gubek-Einste #74665 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Esetleg van még ajánlott Asus 20K körüli max árral (+/- 1-2 ezer)? -
Gaben01
őstag
Sziasztok!
Van egy N16-om ,amit egy N18U mögött használok AP-ként,szeretném lecserélni.
Melyiket az ajánlottabb: AC57U vagy AC1200G+?
Köszi a segítséget. -
Gaben01
őstag
Jól összezavarodtam,gyorsan vissza is mondtam a rendelést.Azt hiszem olvasgatok még,nem kapkodok.
Itt 5 év van feltüntetve,nekem logikusnak tűnik,hogy ennyi garanciát ad rá az ipon.
A helyzet az,hogy a nejem huga pont alattunk lakik,a gépe majdnem a router alatt van és tőlünk kapja a netet.Salakbeton épületben lakunk,nem tudom mekkora a padló vastagság.Az n-es szabvány másodlagos,a jelerősség sokkal fontosabb.Ebből a szempontból a TP-Link szimpatikusabb.De mondom,nem kapkodok,inkább olvasgatok még teszteket. -
Gaben01
őstag
Ilyen típust sajna nem látok az ipon listájában
. Igazából nekem nincs szükségem n-es wifi-re,csak a jelerősség legyen meg 2 szobával arrébb is,nekem a LAN sebesség növelése a lényeg.A jelenlegi belkin routerem sajnos visszafogja a letöltési sebességet.
D-Link WRT-120Esetleg Linksys WRT120N.
mod: megtaláltam, TP-Link TL-WR841ND
-
Gaben01
őstag
De nagyon jól tetted,hogy linkelted
.A linksys termékekről eddig is jó véleményem volt és itt is igazából csak a beépített antenna volt a visszatartó részlet.A kinézet annyira nem érdekes,mert az asztal a sarokban van és a hátuljára van föltéve a router a modemmel együtt,egyik sincs az asztalon.
-
Gaben01
őstag
az átviteli sebesség gigabites módra van állítva? Ezt hol tudom állítani?
XP van és az optimalizáló fönn van.Most aztán teljesen tanácstalan vagyok,annyi véleményt kaptam.
Elvileg az alapi hálókártya elég,ha gigabites módra van állítva az átviteli sebesség.Ajánlanál nekem innen max 15K-ig egy jobb 10/100-as routert? -
Gaben01
őstag
A notikban g szabványos wifi modul van (ettől még lehetne n szabványú rouetrt használni vagy csak g-t?),a gépemben az alaplapi hálókártyát használom (Realtek 8111B chip (10/100/1000 Mbit) p35-ds4
Iagzából ha egy új routerrel tudná a router nélkül mért értékeket,én már azzal is elégedett lennék.Ettől függetlenül szívesen fogadok minden javaslatot,akár gigabites hálókártyára vonatkozóan is vagy csak routerre.
A notiknál igazából mindegy a sávszél,csak böngészés van,az asztalin van letöltés és kábellel csatlakozik a routerhez. -
Gaben01
őstag
Ebben valaki tud segíteni? Wifi-n csak böngészés lenne de viszonylag erős antenna kéne,LAN-on menne főleg torrent.
-
Gaben01
őstag
Sziasztok!
Mivel a Dialcom routerem ma végled bedobta a törölközőt,muszáj lesz vennem hejette egy másikat.A felállás a következő: adott egy t-online-os 512 kábelnet,amit a routerrel a szomszéddal osztok.Semmi extrát nem ell tudnia,igazából anyámék használják csak a netet,mivel én pesten lakok/dolgozok,illetve a hugom is pesten tanul,így aztán a skype/msn tökéletes a kapcsolattartásra.Max 10K-ig tudnátok ajánlani vmi megbízható és nem túl bonyolult beállítású routert?
Ezeket néztem:
-Router CANYON(ADSL/KÁBEL M. ROUTER 10/100MBits 1pWAN 4pSWITCH + USB PrinServer !!!�tűzfal,WEBmanagment) 8.600
-SMC 7004 ADSL/KÁBEL M. ROUTER 10/100MBits 1pWAN 4pSWITCH�tűzfal,WEBmanagment 7.500
-Router D-Link 604 9.000
De örömmel fogadok minden tanácsot,igaz holnap délelőtt be kéne szereznem itt Szegeden,mert vasárnap megyek vissza pestre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Windows 11
- TCL LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Battlefield 6
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- További aktív témák...
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 4GB FHD 144Hz
- FBT - 5x VIVE Tracker 3.0 + 3x SteamVR Base Station 2.0 Komplett csomag
- AMD Ryzen 9 7950X/Radeon 9070XT 16GB/32GB DDR5 RAM/1TB SSD konfig eladó
- AMD Ryzen 7 5700X/RTX 3090 24GB/32GB RAM/1.5TB SSD konfig eladó normál áron
- Dell OptiPlex 3040
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2984
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest