- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfskin
őstag
értem, köszi! ez szuper!!!
ez a # dolgot nem is tudtam eddig...a #99 dolgot viszont nem nagyon értettem, de max négyjegyűek a mappanevek 0001-3000, ez biztos. akkor is kell?
tehát úgy lesznek a képek, hogy 100-as csoportokban lesznek, és azon belül lesz a 100 almappa, és mindegyikben az adott termék fotói, mindegyikről 1-4 fotó. de az egész egyszerre lesz átnevezve, mind 3000 termék (és kb 6-8000 fotó)az utána leírt (keresés) dolog az oké, én azt úgy szoktam, hogy Ctrl+F (ezt a hotkeyt átírtam, hogy ugyanaz legyen mint a böngészőben), utána a keresésbe *jpg (korábban ha kiterjesztésre kerestem, akkor *.jpg-t kellett írni, ez mintha változott volna), aztán "ablakba", végül Ctrl+A és mehet a csoportos átnevezés
éééééééés... MŰKÖDIK!
köszi még egyszer!
-
Atomantiii
addikt
Köszi, na mondjuk az említett feltételeknek megfelel úgy látom, de azért elég fapadosnak tűnik. Céges gépre lett volna jó valami program, mivel elég bosszantó, hogy állandóan nyomogatni kell az 1-3 gombokat indításnál ha total commandert használok.
ollie: Lehet az marad, de azt sem szeretem túlságosan.
-
pc360
addikt
Az egyik legjobb dolog a gesture alapú irányítás, akár Windows-ban is. Elmondhatatlan könnyebbség az, hogy egy ablakot pl. úgy zársz be, hogy annak a felületén nyomsz egy jobb klikket, és elrántod balra. Vagy teszem azt, egy átlós irány kijelöli az összes elemet, egy másik kivágja őket, a harmadik beilleszti, a negyedik meg frissíti az ablak tartalmát. A böngészőknél ugyanez. Nagyban meggyorsítja az irányítást, és ezt te nem éred el 2-3 plusz gombbal se.
-
Cs1csó
titán
3D Youtube Downloader sallangmentes portable is van belőle, bemásolod az URL-t és megcsinálja.
-
pc360
addikt
Érdekes módon a K-Lite Codec Pack részeként még mindig lépdesi az MPC-HC a verziószámokat, most épp az 1.8.3.8-nál jár. Azt, hogy ki és miért gondozza, vagy hogy a hivatalos oldalra miért nem kerül fel, azt nem tudom.
-
Kernel
nagyúr
Mozizás, sorozatnézés közben, ha elalszom, film végén a számítógép kapcsoljon ki (shutdown parancs), illetve előbb még a TV-ről álljon át a monitorra (DisplaySwitch.exe /internal), hogy másnap a monitorral indulhasson a gép. Jel nélkül a TV is automatikusan kikapcsol, így sötétség, KO.
Napközben, ha magára marad a gép, akkor is lője le magát.
Felvetődhet, hogy miért nem elég a számítógép szokásos alvása / hibrid alvása, de újabban rendetlenkedik a gépem, mióta SSD van (de nem biztos, hogy amiatt), alvó módból ébresztve néha kékhalálba megy, néha meg nem. Ezért egyelőre beálltam a shutdown parancsra, jobban bevált.
-
Kernel
nagyúr
Feladatütemező - Súgó - Idézet
"Üresjárati feltételek
Beállítható olyan feltétel, amely a feladat futtatását akkor indítja, ha a számítógép üresjárati állapotba kerül az eseményindító aktiválása után bizonyos idővel. A feltétel beállítása során meg kell határozni várakozási időt (a feladat indítása után) a számítógép üresjárati állapotba kerüléséhez.
A Feladatütemező szolgáltatás 15 percenként ellenőrzi, hogy a számítógép üresjárati állapotban van-e. A számítógép akkor van üresjárati állapotban, ha a képernyőkímélő fut. Ha a képernyőkímélő nem fut, a számítógép akkor van üresjárati állapotban, ha az előző 15 perc 90%-ában a CPU felhasználás 0% és a merevlemez olvasási vagy írási munkája 0%, továbbá nem észlelhető ezalatt a billentyűzet vagy az egér használata. Ha a Feladatütemező szolgáltatás úgy észleli, hogy a számítógép üresjárati állapotba került, a szolgáltatás megvárja azt a felhasználói bemeneti jelet, amely az üresjárati állapot végét jelenti.
Ha a feladat beállítása szerint az indítás csak a számítógép 30 percnyi üresjárata után történik, és a feladat 10 percet várakozik a számítógép üresjárati állapotában, akkor a feladat elindul 5 percen belül, ha a számítógép üresjárati állapotban volt 25 percig az eseményindító aktiválása előtt. A feladat nem indul el, ha a számítógép üresjárati állapotba kerül 5 perccel az eseményindító aktiválása után."
---------------------------------------------------
Más kérdés, hogy itt a vége felé mennyire zavaros a fogalmazás, de legalább működik, nekem erre van ütemezve egy feladat: indítás 10 perc üresjárat után, de az aktiválódás az említett 15 perces ellenőrzés függvénye is.
-
AtHoS
nagyúr
Sajnos a movie maker-rel nem jött be kép sem hang, így letöltöttem ezt az Instant DVD Recorder-t a Pinnacle-tól. Ezzel szépen megy a digitalizálás, bár annyit lehet állítani benne, hogy hova mentsen és 4 előre beállított minőség közül lehet választani. DVD video formátumban video_ts mappába pakolja a végeredményt, tehát a szerkesztéshez még szórakozni kell majd vele, de legalább megy a felvétel
-
brd
nagyúr
nem is értem milyen célból sikerült ilyenre
Elérte őket is a "hogyan asszunk el évek óta jól működő dolgokat" nevű IT-s betegség. Ez sajnos jobbára gyógyíthatatlan, még az olyan nagyok sem tudnak mit kezdeni vele, mint a Google. Néha itt a PH!-n is felüti a fejét (pl. a fórumban vakító fehér háttérrel való próbálkozás), de szerencsére azért van rá gyógymód, nevezetesen a józan ész, ennek a segítségével sikerül úgy-ahogy leküzdeni (a cikkeknél-híreknél azért maradt a fehér háttér, ám szerencsére normális böngészővel viszonylag egyszerűen módosítható). Súlyosabb esetben a "fejlődni kell", "sok pozitív visszajelzést kapunk" és hasonló frázisok is elhangzanak, de én pl. egyszerűen nem akarom tudomásul venni, hogy a sok pozitív visszajelzés gondolkodó emberektől származik (ráadásul úgy, hogy negatívból nincsen több).
Ha az oszlopos helyett a soros nézetet választod, egy többé-kevésbé hasonlóan használható megoldást kapsz (még egyelőre?).
-
-
BullZeye
veterán
Nem konkrétan csak jelszavakat akarok menteni, hanem szövegeket is sokat hosszút, és a lehető legegyszerűbb formában, ezért lenne jó egy sima mezei TXT fájl ami jelszót kér mikor elindítom, de nem kell telepítenem semmit hozzá.
És fontos, hogy 1 fájl legyen, most kipróbáltam ezt a keepas-t, de csinálni akar egy adatbázis fájlt, és kell hozzá a portable program is.
Sőt, keyyel már 3 fájl. :\ de azért köszi, de valami jobb kellene. -
Core2duo6600
veterán
Én erre a Pinnacle studiót használnám.
Pont ilyenekre találtáki ki.Az egész kazettát egyben behúznám, aztán már azt csinálsz vele amit szeretnél.
A másik lehetőség a Cyberlink Power directora.
Mivel a digitalozáló eszközöd pinnacle jó eséllyel csak az ő progijával lehet majd használni rendesen.
Jó sok tárhely kell, és akkor lehet DV AVI ba behuzni, majd a legvégén elkódolni mpeg2-be vagyis DVD re.
És akkor hagyományos tv én nézve nézhető lesz a végeredmény.(#33151) mezis
Az erre alkalmatlan nincs benne normális vágó felület. -
lanszelot
addikt
A html, mint írtam azért nem jó, mert akár csak a többi /word, excell/ a képet nem a cellába rakja, hanem külön elemként kezeli, ezért kell átméretezgetni mindent egyesével. A cella nem veszi fel a kép méretét, csak a szövegét, és a kép akárhová rakható, mivel nem a cellában van, és nem is tudod bele rakni.
Így huzigáld a képet a megfelelő helyre, méretezd a cellát...stb Túl macerás. Nem értem okos excell készítők miért nem képesek ilyen egyszerű dologot bele írni, és semmi bajom se lenne. Próbáld ki, a képet oda húzod, ahová akarod, és össze vissza dobálja be, mikor beszúrod, van, hogy a meglévőt elmozdítja...stb
Mindez azért, mert nem benne van, hanem csak egy külön álló elem.
Nem tudom jobban leírni, remélem érthető vmennyire. -
lanszelot
addikt
Te egy fájl rendszerezési módszert írtál le. Ha vissza nézed, én nem rendszerezni szeretném.
Mint egy táblázatban: egyik oldalt képek másik oldalt a hozzá tartozó magyarázat.
Írtam miért nem jó a word az exel és a web alapú.
Mindnél egyesével kell a képeket méretezgetni, és a táblázatot hozzá igazgatni, mert nem bele teszi a táblázatba, csak külön képként kezeli és pakolhatod akárhová, akár a vonalakra is. -
-
Panthera
őstag
Azt néztem már. Most találtam is egy leírást, hogyan lehet paraméterezni a fájl- és könytárnevek listáját - már az alsó sorban.
[link]De arra gondoltál, hogy a dátumot is lehet paraméterezni? Vagy konkrétan a "Beállítások" listában lévő dolgokhoz kellene készítenem egy új szűrési listát? (A verzióm az 7.04-es.)
-
(#32867) AtHoS és (#32871) Kernel
Laptopról van szó, amire rá van kötve egy régi 5.1-es házimozi. Szól, lehet hallani mindent, de az effektek sokkal hangosabbak, mint a beszéd. Ez zavaró, mert néha túl hangos, néha pedig halk a hangzás. Felraktam az AC3 Filtert, frissítettem VLC-t, meglátjuk mi lesz, ha otthon leszek. Hangerő beállításoknál mindenhol a sztereó mód van bekapcsolva, sok mást nem lehet tenni. Köszi a válaszokat -
Kernel
nagyúr
Lényegében a pixelek szoftveres "visszafelé" torzítása. HD-ready plazmakijelzők jellemzően 1024x768 pixelből állnak, ami értelemszerűen 4:3 arány. (Léteznek még elavult típusok kisebb felbontással is, illetve előfordult LG-nél 1366x768 is.)
A kijelző viszont fizikailag 16:9 oldalarányú, amit korábban a pixelek szélesítésével, újabban ritkításával értek el. A TV elektronikája gondoskodik arról, hogy a képet mindig igény szerint skálázza a képernyőre, legyen az TV-műsor vagy standard HDMI bemenőjel, 1080i, 720p stb., vagy akár PC-ről 1366x768, 1920x1080 és még sorolhatnám.
Egy kivételes eset van, amikor én skálázás nélkül, vagyis natív PC-módban tolok rá 1024x768-at. A Windows desktop ilyenkor vízszintesen szétnyúlik, hiszen fizikailag szét vannak húzva a pixelek.
Ilyenkor a TV elektronikája helyett egy lejátszóprogrammal lehet / kell elvégezni a szükséges képnyújtást, hogy a videót a természetes arányában kapjuk vissza. Az MPC-HC is tud ilyet, de mindig elfelejti, tehát ezt csak a példa kedvéért mutatnám:
-
No és ha fájlba nyomtatsz(XPS document writer)? Azt megnyitva hogy néz ki a nyomtatási kép?
Ugye böngészőből nyomtatsz? Próbáltad másik böngészővel? A fórumán rákeresve rengeteg nyomtatási hibával kapcsolatos találat van. Esetleg ott is szétnézhetnél, vagy írhatnál egy levelet a támogató csoportnak. -
csferke
senior tag
-
Kernel
nagyúr
Nekem van szkennelt aláírásom is, kisméretű kép formájában, azt direktben be tudom illeszteni Wordbe, illetve a faxolnivalóba (ami ugyan már kiment a divatból, de régebben voltak ilyen esetek, PC-ről toltam a faxot, modemmel).
Így kimarad a nyomtatás --> aláírás --> szkennelés játék.
-
-
Kernel
nagyúr
Ha a gép kikapcsolása egy asztalra készített parancsikonnal történik, akkor .bat vagy .cmd fájlba beírhatsz egymás alá két parancsot (pl. robocopy, utána shutdown), akkor garantáltan csak az első lefutása után indul a második parancs.
Robocopy bővebben: [link]
Vagy ha kicsit visszaolvasol a topikban, nemrég volt ilyen is: [link] [link]
Esetleg ilyen is van, legfeljebb nem minden Windowsban:
Futtatás: gpedit.msc
-
AtHoS
nagyúr
Közben a win8-as topikban is érdeklődtem, de az eseménynaplóban találtam a különböző eseményekhez adatokat, amivel tudtam is ütemezni feladatot, de nem várja meg míg befejeződik (nem találtam az ütemezett feladat tulajdonságainál ehhez kapcsolódó beállítást), így a mentés közben elküldi pl. aludni a gépet
-
zone
őstag
Támogatja az offline módot, mint a gmail, ezt is a Chrome-hoz lehet telepíteni. De van több asztali alkalmazás is, ami szinkronizál a Google naptárával. Fizetősből a legjobb a VueMinder, ennek van Lite verziója is, a Rainlendar ingyenes. Ha használsz Outlook-ot, az alapból tudja, a Thunderbird-höz kell a Lightning.
-
AtHoS
nagyúr
ehhe...működik benne a search, tehát jó lesz ez statisztikára is.
Legfeljebb ugyanúgy, ha nem nézek rá akkor nem lesz értesítésEsetleg van olyan desktop alkalmazás, ami tud szinkronizálni a google naptárral? Az alkalmazásban be lehetne lőni a figyelmeztetéseket, így ha nem is nézek rá, gép bekapcsolása után kapok értesítést
-
ViZion
félisten
OK, elhiszem. De a nagy sebességgel írt korongokat nem játsza le az autóm (lassan 10 éves fej egység + CD váltó), míg a lassan (4-8×) írtakat igen. Legolcsóbb korongokra írok, mert csak karcolódik. Gyárit viszi szépen, de pl. Sony hifim az írottak 90%-át kihajítja, akárhogy írom "hibás lemez", bár ez Sony stratégia, vegyél gyári korongot...
-
Ibituba
aktív tag
nem értem mit nem értesz hisz a kérdésedben ott a válasz is de rágjuk át újra. "A "pl a zenéim szépen kigyűjtöm egy mappába nekem megfelelő sorrendbe ami jelen esetben rendezés szerinti csökkenő sorrend" pontosan mit is takar? Hol látod szépen rendezve a zenéidet?" Abba a mappába ahova kigyűjtöttem öket. Ott jó a sorrend! Bemásolva burn-be már nem jó.
-
Ibituba
aktív tag
azt hogy pl a zenéim szépen kigyűjtöm egy mappába nekem megfelelő sorrendbe ami jelen esetben rendezés szerinti csökkenő sorrend, de ezt a img-be áthúzva összekeveredik mert az img meg más szisztéma szerint rendezi és ezt szeretném olyanra beállítani ami nekem megfelel.
-
-
LonGleY
veterán
Ilyen listákat még régebben is nézegettem, de általában az a gond, hogy elavultak, nem fejlesztik őket.
A legismertebb és legkellemesebb a TeraCopy, aminél már nagyon hiányzik az a 2.3-as verzió a hibajavításokkal, de ott is elpártolt az emberke másfelé.
Arra voltam kíváncsi, hogy személyesen ismertek-e jófélét, de sejtem, hogy a legtöbben TC-znek.
-
tonyrulez
őstag
Te szerencsés vagy, nekem 15 percenként lecsatlakozik a gépről a TV és kereshetem ki újra
Egyébként USB Link kábelt lehetne még kipróbálni, hátha. Bár nem olcsó mulatság.
-
-
td
senior tag
Tudod, ki van fent szombat reggel 9 előtt...
Egyébként fent voltam, csak ez a letöltés kb. esélytelen lett volna, viszont most ahogy nézem, a userek kb. 70%-a leszavazta a progit.
Mondjuk van 30 napos trial, lehet, hogy úgy is kezdhetek vele valamit. Az a baj, hogy már annyi ilyet néztem, hogy lassan megcsömörlök tőlük.
-
td
senior tag
Ezt elfelejtettem írni, hogy már megtaláltam én is. Nekem úgy tűnik, hogy ugyanazt a cuccot marketingelik több néven. Ez az USB recovery cucc a képek alapján pl. a Data Recovery Wizard. Ezt próbáltam, és nagyon össze-vissza talált file-okat.
Az a gond szerintem, hogy abból indul ki, hogy törölve lettek a file-ok, és file-nyomok után kutat. Ha valami más romlott el, akkor ezt lehet, hogy észre sem veszi. Nálam a Windows valamiért nem tudta kiírni a file-okat, és talán nem jól zárt le valamit, vagy valamelyik könyvtárbejegyzést nem zárta le rendesen, nem tudom. Talán erre kéne progit találni, ami a file-rendszert magát állítja helyre (a chkdsk-ban nem bízom, bár nemrég épp lefutott automatikusan, és a frász után, amit az elején okozott, megnyugodhattam, mert "előteremtette" a láthatatlan file-okat, amik a korrupt bejegyzések miatt tűntek el, illetve szerintem csak simán túl sok file volt a partíció gyökerében)
Mert azért ez nevetséges, hogy egy egész kártya elszálljon, és a recovery program sem talál meg valószínűleg mindent (nem volt időm átnézni, de volt ott töredék kép, amit az EaseUS mutatott, és annak nem kellett volna töredéknek lennie), miközben nem is lett sem törölve, sem rámásolva semmi, hiszen maga az Android is azt írta, hogy használhatatlan a kártya, helyezzem be újra (illetve formázni akarta).
A másik, ezelőtti esetben pedig "csak" annyi történt, hogy az a 2-3 visszamozgatott file tűnt el, maga a kártya még használható maradt.
Az pedig egy nagyon kedves ötlet a Windows részéről, hogy "try to save elsewhere". Azt már nem mondja, hogy honnan mentsem őket, meg hogy mi is lett a kártyával...
Ja, és még valami. Az EaseUS talált úgy file-okat, a dátumuk alapján nyilvánvalóan újakat, amiket nem is töröltem, amikre azt írta, hogy nem tudja megjeleníteni őket (sima jpg, szövegesen mutatja a tartalmat, az alapján valid jpg, szóval elsőre azt gondoltam, hogy azokat annyira sérülten keríti elő, hogy nem jeleníthetőek meg, ami megint csak arra utalna, hogy nem igazán használható a program).
Illetve voltak még olyan dátumok, amik helytelenek voltak az adott file-hoz szerintem. Az sem derült ki pontosan, hogy ha nyomok egy Recover-t, akkor az a kártyára magára kezd el dolgozni, vagy valahova máshova...
-
-
törölt tag
Igen, tudom, hogy mivel lehet mgnyitni őket, de azt hittem, hogy az adott program kreál belőlük szép kis grafikonokat. Nem egy szövegfile-ból akarom kibogarászni az eredményeket.
Szóval egy olyan progi kéne, ami grafikusan is képes megjeleníteni az általa mentett adatokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PlayStation 5
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elemlámpa, zseblámpa
- OLED TV topic
- Android játékok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged