Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• AtHoS

nagyúr

válasz lanszelot #33032 üzenetére

"A html, mint írtam azért nem jó, mert akár csak a többi /word, excell/ a képet nem a cellába rakja, hanem külön elemként kezeli, ezért kell átméretezgetni mindent egyesével. A cella nem veszi fel a kép méretét, csak a szövegét, és a kép akárhová rakható, mivel nem a cellában van, és nem is tudod bele rakni."

Értem amit írsz, csak az a baj vele, hogy (ne bántódj meg :R ) hülyeség

Amit beraktam html kódosort pont, hogy belerakja a cellába a képet, ráadásul olyan méretre állítva amit ott beírtál neki. Nem ördöngösség, el kell hinni, hogy így van és így is lesz :K

gyorsan összedobtam neked egy mintát pl. [link]

Ennyiből áll a linkelt minta html oldal:
    maga a html fájl (ezt kell szerkesztened):[minta.html]
    egy css fájl (igazából nincs rá szükség, de ha igényes vagy, akkor picit tudsz vele csinosítani az oldal kinézetén): [body.css]
    a 2 kép: [kép1], [kép2]

jobb klikk a linkelt fájlokon és mentsd őket ugyanabba a mappába. A többi csak rajtad múlik :K

Szerk.

Ja azt elfelejtettem írni, hogy a minta oldalon látható felső kép mérete alapból nagyobb, mint az alsó, szóval ennyit a nem lehet méretezni a képet dologról. Mindezt a html kódban elhelyezett width és height paraméterek oldják meg, nincs külön átméretezve a kép :K

jobbklikk a képen és kép megnyitás új lapon/fülön, ahol eredeti méretében fogod látni a képet

Új hozzászólás Aktív témák