- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
csferke #52178 üzenetére
Egyébként igen. Én is a win fájlkezelőjét használom, és tényleg jó lenne, ha több ablak esetén érzékelné hol van az egérkurzor, és arra állna rá. Jó, nem nagy cucc egy kattintás, de kevésbé komfortos. Egyébként nem vagyok benne biztos, hogy ez valahogy nem állítható be....
-
-
válasz
csferke #47212 üzenetére
A Zoom egy saját formátumú külön fájlban tárolja, nem hiszem hogy más programok értelmezni tudnák.
A legtöbb konténer szabvány ismeri a fejezet funkciót, vagyis csak programozás kérdése, az asztali lejátszókkal nincs tapasztalatom. -
csferke
senior tag
válasz
csferke #42097 üzenetére
Majd később kipróbálom, hogy mi történik ha leveszem az írásvédettséget. Ez nem vált be.
Azután jöhetnek a törlések. Pontosabban, az a szokásom, hogy először csak átnevezem a NÉV-ről _NÉV-re Úgy néz ki, hogy ez bevált. Lett 1 új mappa a D:\Temp\comtypes_cache mappában.
köszi a segítséget
-
dqdb
nagyúr
válasz
csferke #42094 üzenetére
Az üzenet végén ott van a megfejtéshez vezető kulcsszó: access denied.
Ellenőrizd, hogy van-e elég hely a D: meghajtón, létezik-e az üzenet végén szereplő mappa, ha igen, bele tudsz-e lépni, ott fájlt vagy mappát létrehozni. Ha bármi nem stimmel, akkor töröld a mappát (és akár a felette lévő comtypes_cache mappát is), hátha az megjavítja.
-
válasz
csferke #41561 üzenetére
"QVGA még elfogadható minőséget ad pl. teljes képernyőn a TV-n?"
Nem! ... és ez biztos, egy régi katódcsöves TV-n sem jó, a mai laposokon meg tuti nem! Teljesen felesleges próbálkoznod.
Csak egy régi mobiltelefonon aminek kicsi és VGA alatti felbontású kijelzője volt... azokon még mutathat.A 10 fps-es érték pedig mozgóképre értelmezhetetlen. Néhány biztonsági kamerának van ilyen alacsony értéke, de azok más célt szolgálnak... rendes élő anyaghoz legalább 20 fps kell...
Írd meg ide, hogy mi a cél... mit szeretnél és szerintem fogunk tudni segíteni.
-
-
ALFA
senior tag
válasz
csferke #40225 üzenetére
Megírtam, hogy pc360 az ilyenekben a profi.
Én linuxot használok, ott vannak jó szinkronozó programok minden disztribúcióra, mert mindent sokan fejlesztenek, ha valaki módosított egy programrészletet, akkor azt azonnal a többieknek is ismerniük kell.
Amúgy nekem még nem volt rá szükségem, mert linux alatt nem kell semmilyen programot begyűjtögetni és tárolni, ha kell, akkor azonnal telepíthető, ha nem kell, eltávolítható és kész.
A doksikat pedig egy könyvtárban tárolom, így nagyon egyszerű azokról másolatot készíteni és azt aktualizálni.pc360: linux alatt hemzsegnek a tetris klónok, live linux révén máris nyerő lehetsz játékokban.
-
C. s.
addikt
válasz
csferke #39048 üzenetére
ALFA:
Ezt nem teljesen értem. Mi az az mse? Nem valami biztonsági program? Én olyat keresek, ami a szoftvereim frissítését figyeli.
W8.1-et használok.csferke:
Köszi, de a sok piros bejegyzés és a Virustotal eltántorít. Ezt nem merem telepíteni.
Valaki
tud mást ajánlani? -
andatti
senior tag
válasz
csferke #36442 üzenetére
Van olyan mobil app/program, ami mondjuk tabletre telepítve videóként rögzítené a tevékenységet? ... és normális, nem fagyós fajta, aminek nem gond az 512-es memória sem? (bár asszem 1/8-as a tabletem... Vagy klasszikus 1/4-es... )
Vagy másik topicban kéne érdeklődnöm? -
Jazz
veterán
válasz
csferke #36307 üzenetére
és (#36308) Sk8erPeter:
Köszi, közben megoldottam nagyon egyszerűen. Leírom hátha másnak is hasznos lehet:
- Microsoft edge-ben (Win10 "IE"), pdf megnyit. Nyomtató=Micrisift pdf printer. Nyomtatásnál a kívánt lapok kiválasztása, mentés és kész.Senki nem mondta hogy tragédia a java. Csak sérülékeny, iszonyat lassú, és felesleges mivel semmi nincs fenn ami használná.
Más:
A Win10 nem engedi feltenni a Comodo tűzfalat, mondván nem kompatibilis a W10-el.
A Kerio szintén zenész.Egy egyszerű tűzfal kellene, amit teljesen manuális üzemmódban tud működni, ami minden bejövő/kimenő kapcsolatra rákérdez, és engedélyezés/tiltás esetén szűrőszabályt hoz létre.
Az se baj ha mellette tudom nézni a hálózati forgalmat, sávszélesség használatot stb.
Tudnátok valami jó alternatívát? (régen volt a sunbelt personal firewall, nagyon jó volt, de csak 32-bit re írták meg, és már az sem érhető el, felszívta a Kerio, rip.)Thx
-
válasz
csferke #35691 üzenetére
Az Avast ingyenes verziója csinál alapbeállításként ilyet, de ki lehet kapcsolni. Főleg a kritikus programokra Active-X, Flash, java, böngészők... stb... verzióit figyeli. Az ingyenest használó nénik/bácsik többsége enélkül régi keretrendszerekkel, kiegészítőkkel működnének. Az emberi nemtörődömségből eredő károkra az Avast sem tud megoldás... illetve házi megoldásként frissítésre buzdítja, sőt kérés esetén a háttérben meg is csinálja.
Szerintem okos dolog, a hülye felhasználóknak.A fizetős Pro verzióban ez alapba le van tiltva, a vállalatoknál (mint ahol én is dolgozom) használt verziókban értelemszerűen ez megint nem deffault... hiszen ott a IT-Policy szerint frissülnek a kliensek.
Megoldás:
-kikapcsolod a free-ben
-fizetsz érte (ezzel nagyságrendekkel emeltebb NET-es támadásos védelmet is kapsz) -
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
csferke #34450 üzenetére
Érdekes, úgy látszik, valami átmeneti hiba van az oldalon. Addig is szintén hivatalos forrásból a projekt GitHub-oldaláról (a projekt ugye open source) tudod letölteni az aktuális release-eket (is):
https://github.com/torakiki/pdfsam/releases/(#34449) slashing:
Szívesen!Majd meg tudnád osztani, hogy végül melyiket választottad, mik voltak a tapasztalatok? Csak kíváncsiságból.
Szerk.:
(#34451) Sonja: ezt csak most látom (nem lapoztam). A hivatalos honlapon is szokott lenni letöltési lehetőség, szóval ott is VAN normális esetben, de most átmeneti hiba van a honlapon.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
csferke #33224 üzenetére
Köszi a válaszokat.
PDF összefűzős dolog működik.
De több progit is kipróbáltam, hogyan tudnék JPG-ből PDF-et csinálni, mindegyik ugyanakkorára csinálja a PDF-et. Tehát nem tudtam nagyobbra venni. Az itt ajánlott Libre Office-t még nem próbáltam, mert kisebb méretű progival szeretném megoldani.
A gépemen lévő képnézegetőm (XnView és Futuris Imager) is tud pdf-be menteni, erre most jöttem rá. De ezekkel sem lehet sajna a képméretet változtatni. -
-
válasz
csferke #32427 üzenetére
Nem olyan megterhelő pl Watch 4 Folder
-
Kernel
nagyúr
válasz
csferke #32300 üzenetére
Most attól függetlenül, hogy tudlak követni, vagy nem, nem gondoltál esetleg NTFS mappaátirányításra? Mutatok egy példát, ami a Windowsból bizonyára ismerős:
Parancssorba:
>mklink /d C:\Hivatkozás D:\Cél
szimbolikus hivatkozás létrehozva: C:\Hivatkozás <<===>> D:\CélEredmény:
Ebben az esetben természetesen kell még egy D:\Cél nevű mappa is a működéshez. Egyébként meg igény szerint bármit át lehet irányítani. További infó:
mklink /?
-
LonGleY
veterán
válasz
csferke #32295 üzenetére
Picit számomra macerás, hogy a C:\Users\UserName\Google Drive mappából dolgozik
Az nem jutott eszedbe, hogy átállítsd az elérési utat a Drive-ban? Úgy írod, mintha kötelező lenne az alapértelmezést használni... A Dropbox mappa helye is változtatható, és minden felhős backupnál így van ez. Olyan viszont nincs, hogy ne lehetne a Drive mappájába fájlokat másolni akár egy másik programmal.
A Foxit Reader pedig gány szerintem. A FastStone Image Viewer nem tudom, mennyiben hasonlít jobban a Windows-os nézegetőre. Az fBackupot megnézem, hogy mit tud a FreeFileSync és a SyncBackPro mellett.
-
genndy
addikt
válasz
csferke #32238 üzenetére
Ha ez a része:
"Ezért keresek egy programot amely automatikusan a megadott időben (pl. minden nap reggel 7 órakor) készít másolatot az adataimról (fájlok, mappák stb.) a Goggle Drive-mappába."
még igaz, akkor arra legegyszerűbb csinálni egy .bat fájlt. copy, xcopy parancsnak nézz utána, de tudok adni mintát is az enyémről (ettől még a parancsoknak utána kell nézned, meg a könyvtárakat beállítgatni). -
Kernel
nagyúr
válasz
csferke #31594 üzenetére
Jelszóváltást még nem próbáltam de majd lecsekkolom.
Erre szokás mondani, hogy nem majd, hanem azonnal.
Ha már egyszer ellopták valahogy a jelszavad, onnan kezdve nincs szükség a számítógépedre, azt be sem kell kapcsolni, hogy a Gmail SMTP-n keresztül tolják a napi spam-et. Be is léphetnének a fiókodba, jelszót is lecserélhetnék.
-
freeknight
őstag
válasz
csferke #31429 üzenetére
Köszönöm szépen, az összes általatok ajánlott lejátszót! Végül az AIMP3 mellett döntöttem.
Lenne két kérdésem vele kapcsolatban. Az első, hogy hogyan tudok rádiót hallgatni rajta? Ezt a funkciót egyikben se találtam meg egyébként, így az AIMP-ban sem, de nagyon érdekelne. A másik pedig, hogyan tudok neki "adminisztrátor jogokat" adni? Így nem tudok többek között fájl társításokat sem hozzáadni. -
válasz
csferke #30076 üzenetére
Azért mert az emberek nem tudják beállítani a PDF-et, és hajlamosak Normál-t vagy Print Quality-t választani a szabványok helyett.
Másik: a nyomtató kimenetnél max csak postscript lehet, ami átlátszóság simításon esik keresztül, így vektoros részek raszterizálódhatnak, ami egy kapcsolási rajznál nem előnyös.
PDF printer kimenet max csak PDF X3-as szabványát tudja teljesíteni, de például X4 csak közvetlenül programból lehetséges.
De ha egyéb kérdésed van a PDF és szabványaival kapcsolatban, esetleg Acrobat-tal kapcsolatban, csak fordulj hozzám, szívesen válaszolok a kérdéseidre.
-
válasz
csferke #29091 üzenetére
vawosaur, audacity,... Ezekkel le is tudod vágni a szünetet az elejéről/végéről kipofozhatod a hangerőt, vagy akár az egyéb zörejeket is kijavíthatod.
Az erősítő fel van készítve a lemezjátszó fogadására, vagy már a lemezjátszó elintézi a RIAA korrekciót? Jobb lenne vonalkimenetről, de ha ló nincs a szamár is jó.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
csferke #25984 üzenetére
Köszi, felraktam egyelőre nagyon tetszik. Be tudtam lőni, hogy jó legyen és gyors.
cigam:
Arra gondoltam korszerűség alatt, hogy i5-ös procival azért ne kelljen sokat gondolkozni egy kép megnyitásakor meg hasonlók, tehát legyen több szálra optimizálva. A formátumot meg azért mondtam, mert annó Xnview sikeresen megnyitotta teljes képernyő a videókat amitől le is fagyott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nintendo Switch 2
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen széket vegyek?
- Raspberry Pi
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged