-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kaltgarn
csendes tag
Üdv!
Tudnátok nekem mondani olyan programot, ami játék közben is mutat FPS-t, CPU hőmérsékletet, GPU hőmérsékletet?
Köszönöm!
-
Kernel
nagyúr
válasz konci79 #30890 üzenetére
A lemezképek általában tömörítéssel készülnek, ami lehet választható mértékű is, de attól még csodák nincsenek, nagyon sokat nem nyersz vele.
Főleg, amikor egy HDD tele van filmekkel, ami már eleve tömörített anyag, azon gyakorlatilag semmit nem tudsz tovább tömöríteni.
Olyan lehet esetleg, hogy adott 250 GB HDD, de nagyrészt üres, mondjuk csak néhányszor 10 GB adat van rajta összesen. Azt még össze lehet úgy tömöríteni, hogy elférjen egy pendrive-on. De azt partíciónként szokás, vagyis ebben az esetben például 2 db lemezképben.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
localhost
Közösségépítő
-
konci79
őstag
Sziasztok!
Létezik olyan program ami a mostani komplett gépemről csinál egy bootolható pendrive-ot vagy cd/dvd-t?
Pl. meghal a winyó,és egy új cuccra fel tudom tenni a mostani komplett rendszert(2 partíció,kb 250 gb kompletten).
Köszi a válaszokat ! -
drmotto
őstag
Üdv!
Keresek olyan programot, amivel egyszerre tudok átméretezni több (40-50) képet.
Köszi -
LonGleY
veterán
-
kivlov
aktív tag
válasz Kernel #30874 üzenetére
Nem rendes működésnek nevezném, mert a syncexpert nevű progiban is ha kivettem miket ne szinkronizáljon akkor azt törölte a célról....
Nem véleményeket várok hanem megoldást
A tükrözésnek pont az a lényege hogy nem biztonsági mentés azaz tükrözi azt amit kijelölök, nem pedig kérdés nélkül csak másol...ha törlök egy mappát a listából akkor neki is törölnie kell ezért tükör...
Van aki használja ezt a progit? Ha nem akkor visszatérek a régihez mert az tudta ezt alapbó.... -
Kernel
nagyúr
válasz kivlov #30873 üzenetére
Nekem ez teljesen normál működésnek tűnik. Ha egy mappánál kikapcsolod a szinkronizálást, akkor az többé nem lesz szinkronizálva. Sem írás, sem törlés nem lesz.
A kívánt célt legfeljebb úgy lehetne elérni, hogy nem kapcsolod ki a tükrözést, viszont üríted a forrásmappát, utána kiürül a célmappa is.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
kivlov
aktív tag
-
Kernel
nagyúr
válasz kivlov #30871 üzenetére
Nem ismerem, illetve nem tudom, mit értesz ezen, hogy kiveszed, szerintem inkább a mappa tartalmát kellene kivenni. Utána, ha az üres mappát letükrözöd, normális esetben a tükörmappa is kiürül.
Korábbi hozzászólásomban említett MS SyncToy elég egyszerűen megoldja a tükrözést is. Valamint írtam a hozzászólásban egy parancssori programról is, ami nekem mondjuk bevált, legfeljebb nem mindenki szereti az ilyet.
-
kivlov
aktív tag
Üdv van aki használja a syncback nevű programot?
Egy olyan gondom van vele, hogyha már nem szeretnék egy adott mappát szinkronizálni akkor kiveszem a listából de ennek ellenére nem törli a cél helyről...mit kellene beállítani, hogy töröljön is mert pont az lenne a lényeg, hogy tükör szinkronizálást készítsen...??? -
tonyrulez
őstag
Milyen web-based RSS olvasók vannak, amik böngészőben/localhost-on működnek? Eddig az Opera Smart RSS-t és a Sismics Reader-t próbáltam ki, de egyik sem nyerte el a tetszésemet. Biztos van még jópár, de nem találom őket
Feedly és társai NEM érdekelnek
4 8 15 16 23 42
-
royalka
őstag
Sziasztok. Nem rég raktam össze az új gépemet. A Hdd maradt a régi egy 320-as seagate. Mostanába azt vettem észre h valami nagyon megdolgoztatja (Hdd led villog, meg lehet hallani a h dolgozik cefettül) és belassul az egész rendszer elég keményen.
Van valami alkalmazás ami naplózza vagy mutatja h mi mennyire használja Írás/olvasás a merevlemezt az adott pillanatba? Amúgy ez csak rendszer meghajtónak és tárolásra van használva. Hdd senti-vel megnéztem 100% a winyo állapota. Valamit tudnátok ajánlani?[ Szerkesztve ]
Légy megértő és tapintatos mással, hogy más is ilyen legyen veled.
-
válasz DAVID0000 #30857 üzenetére
w.miki
Leginkább sehogy. Sztereo felvétel esetén meg lehet trükközni, hogy csak a középre panorámázott "mono" jelet kiszűrod. Így kiszűrheted az énekest. (vocal remover) Gyakorlatilag elég gyenge eredménnyel.A másik lehetőség a statikus zajok szűrése. Ekkor mintát vesz az "alapzaj"ból, és ennek a spektrumát kiveszi az eredetiből. A zene elég dinamikusan változó sztoasztikus spektrumát nem tudja lekövetni, pont azért mert folyamatosan változik. Nem tudni mi az ami kell és mi az ami nem.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
w.miki
veterán
MP3 fileban hogyan tudnám hangosítani a szöveget és/vagy halkítani a zenét, hogy jobban halljam mit mondanak a felvételen? Mi erre a legkönnyebben kezelhető program?
és... ha ez az audiacity, akkor ott melyik opció ez?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
DAVID0000
aktív tag
Helo.
Tudnátok mondani JPEG Recovery Pro hoz hasonló programokat?
Köszi
-
-
-
tonyrulez
őstag
Kissé zavarosan fogalmaztam Pl. a pendrive-hoz kapott program úgy működött, hogy megadtam a jelszót, feljött a mappa, de csak az a fájl volt elérhető, amit megnyitottam, csak azt kódolta vissza. Viszont ha megnyitnék mondjuk egy portable böngészőt, akkor hibával leáll, hiszen nem találja a többi fájlt ami alapján egyáltalán működne.Szóval olyan progi kell, ami mindent azonnal felold. Gondolom az általad linkelt ilyen, köszi
4 8 15 16 23 42
-
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
nem tudom eldönteni, hogy melyik virtuális meghajtóval járnék jobban daemon tools vagy a virtual clonedrive? vagy esetleg tudtok ajánlani valami mást is? a dameon nem ad valami adatokat meg a tudtom nélkül? mert mintha lett volna régebben ilyen post -
tonyrulez
őstag
Üdv!
Teljes pendrive lejelszavazására/lekódolására milyen lehetőleg ingyenes program van? Olyan kellene, hogy jelszó megadása után minden elérhető, mert mindenféle portable app van rajta, amik más és más fájlokat szeretnének elérni.4 8 15 16 23 42
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok!
Egy olyan progit keresnék, ami kiírná a processzor terheltségét, memória használatot illetve lemezterheltséget.
Mindezt úgy, hogy a tálcán legyen eszköztárként ahol automatikusan az aktuális értéket jeleníti meg mindenből.
Lehetőleg ne nagyon terhelve a gépet.Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
Kernel
nagyúr
válasz Jeollam #30836 üzenetére
Abszolút érthetetlen, hogy a mai világban miért tesz fel valaki fórumon egy ilyen kérdést, mintha Google nem is létezne. Vagy ha már fórum, akkor miért pont ez, ahol még akkor is tutira beléd köt valaki, amikor valóban ártatlan vagy.
-
válasz Jeollam #30831 üzenetére
A kulcsokhoz kaptál matricát, azon meg rajta van a termék verziója és neve. Ha nem kaptál matricákat, nem jogtisztán kaptad. Kivétel a business verziók, de azokat csak a licencetulajdonos tudtával használhatod jogtisztán, akkor meg rá tudsz kérdezni. Ha meg MSDN-ről vannak a kulcsok, te is meg tudod nézni az MSDN előfizetéseden keresztül, hogy milyen kulcsokról van szó. Ha nincs MSDN előfizetésed, akkor meg nem vagy jogosult a használatukra.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Jeollam
aktív tag
sziasztok. Keresek egy programot. Van eléggé sok ( Eredeti windows, office kulcsom, de nem tudom, melyik milyen verzióé... ) Amit tudok van benne win 8.1 core, win 7 pro, win 7 ultimate win vista business..
Ezek teljesen eredeti kulcsok! Nem warez!!
100% eredetiek.milyen programmal tudnám meglesni melyik kulcs mihez való? pl: beírom a programba a kulcsot, és ő megkeresi mihez való. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
0 és 1 között végtelen mennyiségű szám van.
-
TheProb
veterán
Üdv!
Van ez az Advanced SystemCare app ami most ingyenes, van ennek valami gyakorlati haszna vagy csak a szokásos parasztvakítás?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
fasirTTT
őstag
sziasztok
Gépre kellene 1 olyan lejátszó progi amivel lehet nézni 3D-s filmeket, mert nekem a powerDVD 13 nagyon silány minőségbe játsza le. úgy szebb a film ha a megfelezem a TV-n és azt rakom 3d-be VLCn-n -
g0dl
addikt
Tudtok ajánlani olyan ingyenes alkalmazást, amivel olyan oktató/bemutató videókat lehet készíteni, ami képernyőn folyó tevékenységet rögzíti, ahhoz mikrofonon keresztül hangot lehet felvenni stb.
Jó lenne még egér kiemelés ( sok felvételen látszik egy sárga kör ), esetleg kattintások, és billentyűnyomások megjelenítése, rázoomolás, illetve az elkészült videó utólagos vágása, hangsáv hozzáadása.
Youtube képes kimenet sem árt, de persze az az átalakítás már megy egyébként. -
Des1gnR
őstag
Sziasztok!
Egy táborba szeretnénk az étkeztetést automatizálni és azt találtuk ki, hogy mindenki kap egy karszalagot egy vonalkóddal amit feltölthet bizonyos mennyiségű pénzzel. Étkeztetésnél pedig ezt a vonalkódot leccsippantva vonódik a pénz az accountjáról. Ehhez keresek valamilyen hardvert és szoftvert.
Más megoldás is érdekel ha valaki nagyon kreatív vagy már csinált hasonlót
v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
régen csináltam már csak nem tudom mi a program neve.Fotókat szeretnék 9×13 és 10×15 méretve vágni csak ennyit tud.Mi a program neve? -
Wolfskin
őstag
megoldódott...
[ Szerkesztve ]
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
zone
őstag
-
unravel
őstag
válasz Thunderzolee #30812 üzenetére
Hello
Win telepítés után mindg az első teendőm az UAC teljes kikapcsolása.
¯\_(ツ)_/¯
-
veterán
Hello!
Arra keresek alkalmazást, h az UAC ne ugorjon fel minden egyes alkalommal, ha a Total Commanderben csinálok valamit.
Illetve van pár program, ami elindulásakor felugrik egy ablak, h engedélyezem-e, hogy...
De nem akarom az egész szülői felügyeletet kilőni, nem lehet ezt programonként szelektálni?Azt hiszem valamilyen fórumban már megkérdeztem ezt, és ott kaptam is linket, de nem találom a programot. :/
[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Wolfskin
őstag
válasz LonGleY #30809 üzenetére
" a hang haladási sebessége alapján tudtam finomhangolni az 5.1-et is, hogy ne legyen dobozhangja..."
"Felejtsd már el ezt a dobozhang dolgot, nem erről beszéltem..."
mindenben egyetértünk, csak arra az egyre akartam felhívni a figyelmed, hogy a dobozhang mint "szakkifejezés" a "szakmai" szlengben mást jelent.
egyébként a 2.0-nál is lenne értelme a késleltetésnek, csak itt sokkal könnyebb elérni, hogy egyenlő távolságra ülj a két hangfaltól. a térhatású hang nagyon kényes jószág, pillanatok alatt összeomlik a hangkép, elég egy kis időbeni eltoldós, fáziskésés és akkor valóban nem "levegőből" (térben), hanem a hangszórókból szól a hang. egyébként nagyon sok múlik a hangsugárzókon is, amikor anno az első hangfalamat vettem, a nagyon dizájnos jamo studio monitor és a kis misson 760i közt kellett választani, sokkoló volt a különbség: a jamo esetén kicsit döngő, tompa hang szólt a dobozokból, a misson-nél meg a levegőből szólt minden, szárnyalt a zene (ugyanolyan beállítások, A-B teszt). egyébként zenehallgatáshoz tökéletesen megfelel a 2.0, (hallgass meg egy pár Magneplanar elektrosztatikus hangfalat! ), az 5.1 a játékok és filmek effektjeihez kell.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz Wolfskin #30808 üzenetére
Felejtsd már el ezt a dobozhang dolgot, nem erről beszéltem...
Hanem, hogy a térhatás mennyire tud természetes vagy épp idegesítő lenni (és itt éppenséggel "dobozhangként" fogalmaztam meg a rossz beállítást, de inkább úgy kellett volna: mintha egy zárt dobozban ülnél), ami viszont ezzel a kis eszközzel szépen bekalibrálható (már ha 2-nél több sugárzóról van szó - 2-nél nyilván nem késleltet hangot az ember a két hangszóró közt).
[ Szerkesztve ]
-
Wolfskin
őstag
válasz LonGleY #30807 üzenetére
dehogynem, a felvétel esetén mikrofonok távolsága és lejátszáskos a hangsugárzók megfelelő távolsága a kulcs a a háromdimenziós (térhatású) hangnak. sztereó (2.0) esetén ez a sztereo háromszög, ahol a hangfalak távolsága (a háromszög alapja) és a háromszög magassága (a hallgató pozíciója) megegyezik. 5.1-nél, ahol nem (minden) esetben tudsz egyenlő távolságra ülni minden hangsugárzótól, ezt a távolság különbséget az adott hangsáv késleltetésével küszöbölik ki, azzal érik el, hogy mindegyik egyszerre érjen a füledhez. ekkor lesz térhatású a zene.
a dobozhang a gyenge minőségű hangsugárzókra jellemző hiba, amikor nincs megfelelő csillapítás, azét rezonanciák lépnek fel, amik elrontják a frekvenciagörbe linearitását (elszínezik a hangot). ez ellen jó hangsugárzókkal, vagy elektronikus úton a frekvenciagörbe mérésével és az egyenetlenségek equalizerrel való kiegyenlítésével lehet valamelyest védekezni (tipikus esete az atóhifik behangolása). szóval csak azt akartam mondani, hogy a dobozhang a hifi szlengben amennyire én tudom ezt a hangminőségbeni hibát jelenti.''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
LonGleY
veterán
válasz Wolfskin #30805 üzenetére
Nem ugyanarról beszélünk... Inkább mutatom:
Baromi sokat számít ez az állítgatás (késleltetés), hogy ne a fejedből, hanem természetesen szóljon. Nyilván ennek nem sok köze van a sztereo hangzáshoz, csak érdekességképp hoztam fel.
A lossless anyagok széles skálájával is jól bánik. Sokszor pont a profibb rendszereken jön elő az előnye (mármint a foobar2000 hangzásbéli fölénye - a megfelelő pluginek és konfiguráció birtokában), ahol kevésbé számít a placebo-hatás. Nyilvánvalóan nem szutyok PC hangszórókról beszélünk most (legyen az akár fadobozos Genius).
[ Szerkesztve ]
-
Wolfskin
őstag
válasz ledger #30787 üzenetére
nekem a get data back vált be legjobban eddig, azzal mindenképp érdemes tenni egy próbát.
sérült képből a megmarad részt ki tudja szedni néhány progi, megnéztem a portable programjaim közt ezek vannak (ezer éve nem használtam ilyen célra semmit, nem tudom melyik a legjobb)JPEG Recovery\
JPG-Repair - DOS\
PhotoRecoveryGenius\
PhotoRescue Wizard PC 3.1.9.11674\
Recuva 140\
ZAR - Digital image recovery\''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
Wolfskin
őstag
válasz LonGleY #30798 üzenetére
a hang haladási sebessége a térhatást befolyásolja (pl. 2.0 esetén sztereo háromszög). a dobozhang a gyenge minőségű anyagok, elégtelen csillapítás által okozott elszíneződések, egyenetlen frekvenciamenet eredménye. legalábbis én így tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Wolfskin
őstag
negatív. a kétszázötven ismerős x átlag 10 kép... már csak megnyitni is fárasztó ennyi oldalt.
még ha az adatlapokat le is mentem webcsomagként, vagy kinyomom pdf-be, a képek akkor is maradnak, azokat egyesével kellene megnyitni, lementeni... nincs rá más megoldás?''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
Új hozzászólás Aktív témák
- Renault, Dacia topik
- ASUS blog: TUF A14 notebook, a mini játékgép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest